Hirdetés
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Milyen videókártyát?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen SSD-t vegyek?
- Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPad topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- Milyen RAM-ot vegyek?
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacpac
őstag
válasz
Pakmara
üzenetére
És a szorzóval mi a helyzet? Auto-n van vagy be van állítva egy fix szorzó?
Nekem az MSI B450 Gaming plus-ban csak akkor nem veszi vissza, ha hozzányúlok a szorzóhoz.
Offset mellett auto szorzón működik az energiatakarékosság.Az auto fesz és a fix között meg annyi a különbség, hogy a desktop-on a gép nem 110W-ot vesz fel, hanem 115-120-at...
Hőfokban meg semmi. -
mandalore009
csendes tag
válasz
Pakmara
üzenetére

Global C state _enabled
power supply control _LOW
AMD cool N Quiet Enabled
és egyszerűen nem megy le a feszültség de ha a sima boost modot tolom be amit a lapnál be lehet tólni akkor is ugyan ez lessz a hiba megemeli 200mhz az egész órajelet de a core voltag meg se mozdul ... írtam már ezer millió helyre reggel óta olvasom forumokat és senki senki nem tudodd választ adni -
mandalore009
csendes tag
-
válasz
Pakmara
üzenetére
Olvastam, de így sem lettem okosabb.
"A kategória neve - fontos(!)" -> Ja, procinál ryzen 5 processzorok, alaplapnál meg nincs is kategória.
Amúgy meg az alkatrészek kategóriában vannak, amire meg nincs még a listában sem kupon. Hagyjuk is. Nincs nekem idegzetem az ilyen pöcsölésekhez.
-
-
-
todyor
tag
válasz
Pakmara
üzenetére
A kitöltött táblázatban lucemas fórumtárs bejegyzése szerint egy 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Fury Black CL15 (2x4GB) ment neki 3200MHz-en. Az alaplap: Fatal1ty AB350 Gaming K4, a processzor: 1300X. XMP-vel, 16-17-17-35 időzítéssel.
Na, az ehhez hasonló tapasztalatok érdekelnének, ha tudnátok még ilyeneket mondani! -
updog
őstag
válasz
Pakmara
üzenetére
LOéL.
Akkor most már kivárom az új gépházat, az jóval szellősebb lesz, és megpróbálok majd a BIOS-ban mindent energiatakarékosra állítani. Most már böki a csőröm hogy a memória órajelének kivételével semmi nincs húzva és tudok olyat csinálni amin mégis szétesik a rendszer.Felőlem szabályozzzon le, zúgjon meg lassuljon be de ne kapcsolgasson ki

Ez amúgy azt jelentheti hogy maga az alaplap is rossz értéket mérhet és pl. emiatt nem fogja vissza magát?
-
-
-
-
-
Pakmara
őstag
válasz
Pakmara
üzenetére
1+ hónap után megvan a válasz. (ha valakit érdekel
) Asus X370 PRO-nál is ugyanúgy jelzi a VRM temp-et mint a B350 Plus-nál. Előbbire valaki rámért külső szenzorral. HWinfo 69 fokos maxot adott meg míg Ő 90+-ot mért. [link]
Most már értem miért volt ilyen "hűvös" a VRM az ASUS lapon stressz-teszt után is más lapokhoz képet.....
-
apa111
aktív tag
válasz
Pakmara
üzenetére
Szia!
Én felraktam a 4207 -t ,és annyiban változott a helyzet az előtte levő 4023 bioshoz képest ,hogy ezzel el indult a 3733mhz patriot memória 3466mhz-n persze az is csak úgy ,hogy nativan a DOCP meg a DOCP STANDARDON továbbra sem ment ,de legalább el indult
finom hangolva nem lett a memória ,mert csak ideiglenesen volt be rakva .Más észre vételem nem volt .
-
Pro!Petya
addikt
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Pakmara
üzenetére
"A 15 kör alatt ki is dobott vagy 400 errort. Uh kell neki az 1,15 Soc így is"
Mondtam hogy kelleni fog neki, sajnos ezt el kell fogadni SR alatt! Ahol nem kedvez a környezet a memóriának ott csak így lehet orvosolni ha igény van a magasabb frekvenciára. De jelzem mégegyszer ne zavarjon az az 1,15V -os soc fesz , látod el kezded visszavenni és jön az instabilitás. Ha Oc-zol akkor vedd ugy hogy ez az alap lépés ami kell elindulásnál. Ez az érték csak akkor csökkenthető ha kitesztelt a rendszer és visszavételt követően is stabil marad, ellenkező esetben nem. A frekvenciák csökkentését nem látom ésszerűnek ebben az esetben mivel így az OC alá vágsz.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Pakmara
üzenetére
Pont ezért kértem a képet! Volt olyan sanda gyanúm hogy rossz mezőt nézel!
Nálad is visszaveszi a feszt és a frekit is automatikusan
Ergo működik a C&Q 
Ha megnyitsz egy CPU-Z -t akkor ott is ezek az értékek lesznek.
Helyben vagyunk nincs is más dolgod vele!
Viszont vagy korán van még nekem, vagy csak nem ért le még a kávé ,de nem látom sehol a ram feszt nálad
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Pakmara
üzenetére
Próbálhatsz nyugodtan másik energiasémát is nem kell feltétlen a Ryzen-hez ragaszkodni .., egy időben bug-os is volt.
Windowsba lépéstől számítva kb max 1 egy perc kell neki mire elkezd mindent visszavenni.
Utána ha tudsz esetleg majd csinálj egy képet amin a Hwinfo64 kivan nyitva 2 v 3 laposra, csak hogy feszültséges részét is lássuk.
Ha esetleg a többi sémában sem veszi vissza feszt akkor ez simán lehet még a biosodtól is.
A Prime biosát annyira nem ismerem de ha van olyan opció hogy : AMD Cool & Quiet akkor nézd meg be van-e kapcsolva.
Érdemes lenne olyat kérdezni akinek ugyanaz a biosa mint a tiéd és oc-val használja hogy nála hogy működik.
Viszont nincs akkora volumene a dolognak ha nem veszi vissza a frekit a lényeg h stabil a rendszered , ezt ez az IDLE issue nem befolyásolja
(az is lehet hogy egy bios update megoldja) -
Pro!Petya
addikt
válasz
Pakmara
üzenetére
"Ami még piszkálja a fantáziám az a Pstate Oc"
Ne piszkállja!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A Pstate OC szükségszerű volt ,mivel a kezdeti biosokban ha tuningoltál akkor nem lépett magától IDLE állapotba. Jobb esetben csak a feszt csökentette , de a freki változatlan maradt. Ezzel a módszerrel viszont el lehetett érni a mostani normális működési állapotot Oc alatt is. Ez mára orvosolva van.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Pakmara
üzenetére
Proci felől teljesen jó a fesz / temp. Efölé a mostani hűtőddel ne is nagyon menj feszben mert ha jól láttam már így 69-70-en körül volt a plafon. (nem sok , nem arról van szó de törekedjünk az elérhető legkisebb temp-re, nekem ez az álláspontom! Van aki hagyja 90 fokig is elkuszni ugy hogy közbe szeme se rebben
)
Prime-ok ha futottak 90percet az már jó, IBT VH is megvolt a ramok is letesztelve összeségében meg is vagy!
Már csak pár combosabb game kell hogy tényleg minden okés-e mivel ugy is azok alatt derül ki.
Jah még annyi hogy használj AVX-es IBT-t mert ez ami neked van harmad annyira számoltatja a cput.
Igaz hoszabb ideig futtatja de nem ugyanaz azért.
(nem mindegy hogy 60Gflop/s v 160Glfop/s jön ki.) -
Pakmara
őstag
válasz
Pakmara
üzenetére
Sziasztok!
Összeállt az első OC-m. Nem vagyok pro a témában ezért szeretnék kérni egy ránézést a számokra, hogy kb rendben van-e így mind beállítások mind eredmények tekintetében.
Konfig: Ryzen 1600; Brocken 3 hűtővel. ; Alaplap: Asus Prime B350 Plus (Bios 4011);Ram: G.SKILL RipjawsV 8GB (2x4GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-8GVKB
Amit csináltam:
Ram nem bírta a 3200-őt (már Aida teszten is lehalt.) uh kézzel lőttem be neki a sebességet és a timingeket is: 3133 Mhz 16/18/18/38. Ment rá 3+5 óra memtest meg IBT és Prime is ezekkel a beállításokkal ment.
Bios beállítások: XFR-t kikapcsoltam, SOC: 1,15; DRAM: 1,355; Vcore: 1,262 (90 perc primeot bírta 1,25-ön is de az IBT-nem uh feljebbtettem). Fix cpu szorzó: 37. Cinebench eredmény: 151/1235
Ezek így rendben vannak? Csatolok pár képet a feszekről/hőmérségletekről:
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Pakmara
üzenetére
ezzel még nem sutsz meg semmit. Aida 64 csak bemelegitesnek, 20 perc, max felora eleg belole.
Ha nemfranko, ez hozza ki leghamarabb. Utana johet a prime, ibt, realbench, mittomen.
Az, hogy a cinebench stabil, kb. semmit nemjelent, arra ne alapozd, meroszamnak jo, de kb. ennyi. -
apa111
aktív tag
válasz
Pakmara
üzenetére
Szia!
Még megpróbálhatod az időzítést is nagyobbra venni ,nálam is úgy mentek 3200mhz -n a ramok cl 18 pedig a D.O.C.P 3200 CL 16 írt,viszont én vissza raktam 3066 cl 14 -re.Nyisd meg Aidát nézd meg a ram mellé több féle időzítést is ír a gyártó.
Itt nálam is láthatod van lehetőség játszogatni az időzítéssel.A lapom nekem is Prime bár most nem használom ,tesztelek egy Asrock x370 killer sli lapot mennyivel jobb vagy rosszabb.Üdv : Gábor
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Pakmara
üzenetére
szinte biztos, hogy a ram.
elsokorben nezd meg, hogy a ram feszt feltolta-e 1.35V -ra. nemelyik alaplap olykor elfelejti meglepni ezt.
ha feltolta, akkor adhatsz neki egy kis plusz kakaot, 1.37-1.38V még nem a vilag vege.
masodik korben nezd meg, mennyi a soc feszultsege, probald meg ovatosan emelni. ( ! ha 1.2V felett van, mint itt par hozzaszolassal elobb, akkor inkabb visszavenni. )
Új hozzászólás Aktív témák
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Munkahelyek tízezreit szünteti meg az AI
- A világűrbe repíti az AI-t az NVIDIA és a Starcloud
- Spórolós topik
- 9000 mAh-s Redmi készül
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- 6 és 7. generációs i3 és i5 procik
- AMD Ryzen 7 5800X3D 8-Core 3.4GHz (96M Cache Up to 4.5 GHz) AM4 Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, 4.6GHz) AM4 Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus A-Data 750W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

idle-ben meg 3200mhz-re megy le... (mondjuk nem igen van idle
)
bazz... ha auto-n hagyom, akkor a szürkébe alatta be tudom írni a szorzót... de beírtam a 39.5-t és most fix 2,2Ghz-n megy afterburner szerint... 
.