Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pro!Petya

    addikt

    Sziasztok!

    Tegnap kipróbáltam jópár beállítást de annyi van hogy kezdek elveszni. Semmi master ryzen vagy miatököm csak BIOS.
    Elöször ott vannak az előre konfigurált tuning profilok amit a lap ajánl fel azt hiszem 4 db (3620Mhz-4000ig), érdekes módón mindegyik műxik . igaz szerintem erősen túlfeszel.
    Aztán vannak a DOCP standard és DOCP 1-5ig profilok, auto, default , manual.
    Ezek közül ha manualban szeretném belőni akkor igaz hogy megy minden de nem esik vissza IDLE-ben a fesz és a freki sem szóval annyira nem jön be.... folyamat nem járatnám csúcson ha nem kell ... Erre keresek megoldást.
    Ramok mennek 3200-3466 minden nehézség nélkül. feszt azért az utobbihoz már kell adni. Feljebb nem probáltam.

    Alap esetben túlfeszel a lap ahogy észre vettem és sajnos nem terhelés alatt.
    Folyamat monitorozom, van mikor megküldi terheleletlenül procit 1,52-vel is igaz asszzem ilyenkor boostol 4100Mhz-re. DEE Terhelés alatt legyen az prime, ibt, játékok cinebench akkor meg nem boostol fel csak stabilan tartja a 3700et..
    például itt van a következő ,10 perc prime95 blend és egyszer sem boostolt fel magasabb órajelre:

    Itt DOCP standard (3200) profile ofsettben minusz 0,100 (Csak ebben a módban veszi vissza a frekit és feszt IDLE-ben ezért használom ezt)

    Másik, Eddig a régi FX konfignál csak ofsettel állítottam a feszt, itt most nem tudom mert a biosban 1,29-1.49 között ugrál :((( így nem tudom hogy éppen mihez viszonyit..

    LLC és egyéb nyalánkságok auton vannak szóval biztos ott kell keresgélnem csak ryzen téren nem ismerem mit mennyire kell vagy lehet eltekerni .. gondolom én, de erre nem nagyon találtam leírást , minden guide-ban szinte csak szorzó állítás, van fesz , és ram állítás és ennyi a nagy utmutatás :D De ez szerintem édes kevés meg nekem az is karcsú ha megy a tuning akkor nem vesz vissza IDLE-ben.

    Szóval okítsatok plz :R

    Nem szeretnék sokat, csak belőni egy viszonylag magas frekit fesszel amit még tudok hűteni és terheletlenül essen vissza. ne járassa feleslegesen. Tudom nekem kell kitapasztalni, de ha nincs legalább 30 opcio a biosban csak az OC-ra akkor egysem.. Nem komplett leírást kérek , csak iránymutatást ha lehet THX!!!

    :R :R :R

    [ Szerkesztve ]

    Audeze Maxwell * Alienware AW3423DWF * LG 65" C2 * Samsung Q935B * Nv Shield Pro * Edifier S360DB *

Új hozzászólás Aktív témák