- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- 3D nyomtatás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nyomtató topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen RAM-ot vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hihetetlen hogy visszaállítottam a BIOS-t defaultra, most már a memóriák is 2666-on mennek, a házban minden ventit maxra állítottam, és ez a szutyok szemét Adobe Dimension mégis már az elindításakor kockára fagyasztja az egész gépet, nem is enged a renderelésig elmenni mint múltkor.
Tudom hogy ez nem az AMD hibája, meg miért is haragszom egy olyan programra, amit igazából nem fogok használni, de azért valahol idegesít, hogy egyszerűen nem lehet összerakni egy olyan hardvert, amit trehány fejlesztők nyomorult szoftvere ne tudna teljesen kicsinálni (valahol biztos meg lehetne ezt fogni, meg aztán kb. semmilyen más szcenárióban nem jön ez elő).
Miközben a legdurvább benchmarkok közben sem röccen meg még az egér sem, tehát nyilván nem lehetetlen 100% terhelést túlélni... Na mindegy, nem durcizok tovább
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Pakmara
őstag
Az általad tapasztalt jelenségbe nem ütköztem még, de anno mikor lightosan "OC-ztam" /3,7 all core/ (azóta alapon vagyok nem azért mert nem bírja hanem mert felesleges jelen felhasználás mellett) tesztek alatt feltűnően hűvös maradt a vrm. Megnézem itt fórumon mások teszt eredményeit és náluk (más lappal) jóval melegebb volt a VRM. Ekkor kezdtem keresgélni neten és voala.
Szvsz igen, "rosszat" mér ill. nem olyan helyen mér ahol a legmelegebb.
[ Szerkesztve ]
-
-
apa111
aktív tag
Csak ATHLON mellett szerepel ,tehát 1 gen ryzennel nem volt tesztelve .Viszont nem tudom próbáltad e úgy ,hogy nem D.O.C.P meg nem D.O.C.P STANDARD hanem csak natív be állítás mellett a 3000-3066 mhz -t?? Nűlam van egy viper 3733 mhz -s és csak azok is úgy voltak stabilak 3433 -on a 2200g mellett gyári fesz 1,35v
-
-
apa111
aktív tag
Szia!
Megnéztem a listát ,de én nem találtam benne ezt a számozású predator ramot .Egyébként a 2666-nak menni kellene minden fagyás nélkül AMD ajánlása szerint.Nálam savage van 2133 @ és 2800 simán ment a b350 lapban ami neked is van ,persze a gyári 1,2 v amit a 2133 mellé van azon kellett emelni 1,36-ra.Most egy 2200g van a lapban patriot viper 3000@ cl 14-l megy. -
Televan74
nagyúr
Biztos. Amúgy a 2133/2400Mhz a standard JEDEC szabvány azt valószínűleg minden processzor IMC(integrált memória vezérlő) -nek tudni kell.Ezért is van a QVL listában az.A sebesség ami felette van az OC -nak minősül és nincs rá garancia.
Az én 3200Mhz -es memóriáim sem tudták soha a ráírt tempót,helyette max 2933MHz -en mentek CL16 -os módban. Ezért is váltottam vissza 2400MHz/C12 -es memóriákra.
Mindenbe beleugatok!!!
-
Tengo
aktív tag
Részben igazat adnék neked, legtöbben [90%] a tuningal szopás és nem sokan írják meg a véleményüket amikor még éppen csak alapon megy a gép és minden tök jó, csak ha már a problémákat kell megoldani. Sok platformon volt már és egyik sem volt problémamentes amikor a rám részleg határát feszegettük. Ezúton felhívnám a figyelmét mindenkinek, hogy a rám gyári órajelét nem a rám modul hanem a platform támogatása határozza meg, ami jelen esetben 2400-2666mhz. A rákok XMP profilját és ahhoz tartozó órajele mindig OC-nak minősül, ami nem azt jelenti hogy nem lehet elvárni, hogy müködjön, de nem garantált. Aki magad órajelő rákot szeretne annak nagy sikerre a Samsung B-die ramokkal van esélye, a többi lottó. Emellett a rammoduloknak is különböző a minősége, mint ahogy az IMC-nek is. Szóval nagy biztonsággal a JEDEC paraméterek fognak működni, de azok elvileg bármelyik modullal ami eleve nem hibás, de akár az alaplap memória bekötése is lehet rossz, csak hogy tovább bonyolítsam. Szóval a tuning mindig csak egy egy plusz lesz az advanced(-ebb) usernek. A sok tuningosjelölt meg azért akad itt mert valljuk be elég egyszerű a Ryzent tuningolt, ram ide vagy oda és a fórumozóink szeretik is hangoztatni, de a tuningot és stabil tuningot elérni 2 kategória. Egy pár száz mhz-et elérni viszonylag egyszerű is, csak mindenki csúcsra akarja járatni, amiben bővan vannak buktatókat tökéletes hardverrel is, pláne ha valami nem tökéletes. Szóval vannak az elképzelések és van a realitás. AMD dolgozik a nagy órajrlű ramokkal is, ez időbe fog telni, addig is a B-die a könnyű út, a többi az olcsó. Emlékezzünk vissza arra is, hogy az Intel együtt fejlődött a ddr4 órajel emelkedéssel, a Ryzen beleszületett a 4133mhz-es kitekbe. Fog ez alakulni, addig meg a realitásokat kell figyelembe venni. Illetve még utoljára hozzátenném, hogy a Ryzen-nél igazán a true latency az arany, nem szimplán az órajel, szóval az órajel hajhászás sokszor hiábavaló, egy jól belőtt CAS többet hoz.
[ Szerkesztve ]
-
SECTORnooB
addikt
Nem a Ryzen fos, Jedec szabvány 2400 MHz ig garantál, felette tuning és semmiféle garancia nincs a magasabb RAM frekire , és mint mindíg minden félvezető divizioba nagy a minőségi szórás.( Kerülnek ki jobbak és roszabbak is)
Én a nyugodt élet belepőjèt inkább. 2666mhz re saccolnàm
Hozzáteszem, miért ne tuningolna az ember ha jobb teljesítményt eltud érni 0 forintból. Én anno refhűtővel 3,65Ghz ig jutottam még alacsony feszültség mellett.(1.22Vcore) jobban is ment és kevesebbet is evett mint a gyári beállítás[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
egyértelműen azért vettem ryzen 1200-at, hogy húzzam, mert így lap+CPU 50k-ból megvan és egy i5 szintet tud, ami lap nélkül 50k-tól indul. A másik egy alap 320 lap lett volna 1500x-el, de most elsőre beérem ezzel is
A másik, hogy szeretek mindent kipróbálni, a 3. hogy ez a platform elvileg kiszolgálja még a következő generációt is, de mivel a legkisebb CPU-t vettem bele, innen még bőven van fejlesztési potenciál és maradhatok sokáig AM4-en, max a CPU/VGA lesz cserélgetve.
Amúgy csak 1300x szintre szeretném húzni a CPU-t, mert egyelőre csak gyári hűtésem vanAlfa Romeo Giulietta Sprint
-
salaud
aktív tag
Én egy 1500x-et hajtok TG 2400-as ramokkal, alapon, bőven elég mindenre. Összeraktam, bekapcsoltam ment elsőre. Persze kipróbáltam, mit tud, megy 3900-at a cpu 1.38V-on, mennek a memóriák 2667-en, de alapon használom, mert elég.
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
wassabi11
aktív tag
Részben egyetértek, viszont ha kéred a véleményt segítenek és elmondják amit tudnak, persze baromi sok a tuning én sem értem ezt a max teljesítmény hegyezést, de aki ért hozzá az miért ne csinálná? nem vagyok egy nagy szaki, de ha már képes a gép a maximumra akkor miért ne? Nagyon régóta olvasom én is a topikot és tele van tuningal , de ugyan akkor sok olyan is van ami segít abban hogy mire meg lesz a gép, legyek annyira felvilágosult hogy bizonyos dolgoknál tudjam h mivan
-
hokuszpk
nagyúr
persze, mert aki nemhuzza az nem jar ide, talan a tablazatot sem tolti ki, csak hasznalja a gepet, lehet azt se tudja, hogy nem intel procija van...
ha visszanezzuk legtobbszor ramproblemat fogunk talalni a "nemindulas" mogott.
bar sima 2400 -on mennie kellene,lehet nem kerek valamelyik modul kisza kolleganal.
elsokorben egyesevel probalnam be a memoriamodulokat, ha az egyik allandoan poc-roff, a masik meg nem, akkor nagyjabol meg is van hol a problema.[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Ispy
veterán
Gondolom azért akarja mindenki húzni, hogy a lehető legtöbbet kihozza a gépből. Nekem utoljára 2010-ben volt amdés gépem egy atholon 5200+ személyében, azóta csak intel, és soha nem volt gondom egyikkel sem, összeraktad és ment (igaz tuning sem volt soha). Én most sem akartam volna tuningot, csak ez a ram kit volt jó árban és hivatalosan ennek is mennie kellett volna alap órajelen minden gond nélkül, de gondolom (vagyis inkább remélem) azért lassan megoldják ezeket a kompatibilitási gondokat (vagy nem ).
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
turistakolbi
aktív tag
Persze hogy lehetne, mindent alapon járatni. DE
most miért járassak egy ryzen 7 1700 at 3000-res base clock on. amikor röhögve megy, normális feszen/hőmérséklete 3850-en.(1800x felett)... és az egész cpu húzás vesz próbálgatással, finomítással 30 percet ?! (én 5-6 perc bench után "stabilnak mondom" egyszer dobta stream+játék alatt a gépet. rányomtam 1x a plusz gombra vcore nál, és azóta stabil.. semmibe nem telik.Ramoknál meg azért próbálkozik, mert jelentéktelen az árkülönbség a 2400-2600 as és 3000-3200 es ramok közt. így mindenki próbálkozik a ramokkal (nemhiába) A ramok a húzós. az copós
https://www.twitch.tv/muerte188
-
Azért köszönjük, sokunknak futkosnak ezek AMD gépen, ha egy script 2 sec-el több, azt túl lehet élni. Sok ram, SSD, ez fontosabb szerintem. 4 GB rammal a gyí7-et is falhoz vágnád PS alatt...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest