- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
elsőre én is csak belehánytam mindent, aztán elindult utána elvezettem a kábeleket, persze mikor kész lett nem indult, de egy reset megoldotta
doeeg: az első indítás alap órajeleken történik, amúgy pont ez miatt voltam én is úgy, hogy 2400Mhz memóriákat vettem, mert nem volt kedvem copni és megy is a gép, bár most meg leállni nem akart, na majd meló után jön a finomhangolás, mert láttam, nem a gyári időzítést lőtte be a RAM-nak a lap, de legalább mennek együtt, pedig nem is kit-be vettem, mert így olcsóbb volt (26k)[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
No offense, de: amióta követem a topicot, meg olvasgatom az összefoglalóban a konfig-listákat, azt látom, hogy kb. senki nem akarja natív órajeleken, tuning nélkül használni a CPU-t / memóriát.
Nem lehet hogy az a baj, hogy mindenki húzni akar? Nem hinném hogy egy AMD-kaliberű cég és az összes alaplap/memóriagyártó olyan sz*rokat gyártott, hogy lassan egy év után nem lehet egy stabil rendszert összerakni belőle.
Én meg három hete görcsölök, hogy a csillagok állásának megfelelően válogassam össze a dolgaim***, miközben pár napja leesett, hogy valószínűleg egy stock 1600x egy 2400MHz-es memória pont elég lenne a nyugodt élethez.
Peace, csak ez kikívánkozott belőlem.
***amúgy a fene pl. az Asus pofáját hogy július óta nem frissült a QVL lista.
Szerk:
OK, eredeti hsz.: "memória gyári órajelen megy" Akkor viszont komolyan ekkora f*s a Ryzen?Szerk2: Ja Crucial
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Jester01
veterán
Ugye? Nem szeretek már a szereléssel vesződni ... például az egyik venti csatlakozót olyan messzire tették, hogy rövid a kábel A sata csatikat is átvariálták az előző lapomhoz képest, most azokat is lehetett ráncigálni meg dugdosni.
Ja meg persze a bekapcsoló/reset/hdd led satöbbi tüskesort is megváltoztatták mert miért ne (pedig asus mind a kettő lap) és még olyan okosságot se adtak hozzá mint a régihez (amit már nem használhatok fel a változás miatt)
[ Szerkesztve ]
Jester
-
Mindegy mit írok/írunk, láthatólag le se sz*rod. Valami blogot kellene vezetned inkább...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
biztosítékot? Nem a Fi-relét? Mert ennyire nem szabadna a biztit leverni, ha nincs rövidzár.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
R3laX
addikt
Lehet rögtön adott neki egy auto settings-et. Átnyomtad végül az Xmp beállítást, majd dram timingsnél első latency-t 16-ra? Mondjuk az újabb bios-szal már lehet mind1 is, mert belőtte automatán . Nézd meg.majd az Xmp-t, meg mehet a speed 2933-ra. Új bios-szal megoldódik sztem.
-
R3laX
addikt
Én az összes ilyen windows software-es bios turkálót átkozom. Eddig amim volt, mindegyik márkánál volt vmi bajom velük, Asus, Asrock, biosban érdemes amúgy állítgatni. Arra még figyelj, h ha random újraindul, próbálj vmi kis stabilságot varázsolni bele először, mert ha bios frissítés közben lehal, rossz vége is lehet. Próbáld meg amit mondtam először. A1-B1-ben legyenek a ramok, illetve még meg lehet őket próbálni úgy, h megcseréled a kettőt. Lényeg XMP, majd alatta manual rakd a Cas Latency-t 15-ről 16-ra. (Nekem úgy rémlik ezt csak későbbi biosban állítja automatán 16-ra)
-
kisza25
félisten
Xmp
Mondjuk tényleg kicsit fura, hogy belemászol a BIOS-ba, álítgatod az időzítéseket, ahelyett, hogy xmp profilt kiolvastatnád a biosal, persze, ha nem tudtál a létezéséről, akkor érthető, de akkor meg ne csodálkozzunk, hogy nem akar úgy menni ahogy szeretnéd[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
Táp is új? Nincs vhol rövidzár? pl. beesett csavar a tápba, vagy a mobo és a tálca közé?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest