Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• CabalX

aktív tag

válasz simico #11096 üzenetére

Nem tudom és nem is akarom a korábban említett Hardwareluxx fórum VRM topikjának az első oldalán szereplő táblázatot ide beilleszteni...
    De szerintem átnézve azt szembetűnő hogy a B350es lapok mindegyikén 3 vagy maximum 4 CPU VRM chip van, míg a jobb felépítésű x370-eseken 6 - ez persze lehetne placebo dolog is, de nézz utána az adott chipeknek melyik mit bír és milyen hőmérséklet mellett.
    Msi-t nem veszem ide, mert ott majdnem mindenhol ugyanazokat a chipeket használja a gyártó (kivétel a Titanium).
    B350-VRM hőmérséklettel kapcsolatban pedig érdemes olvasmányok vannak itt: [link]
    Pl. stress teszt alatt Gigabyte AB350 Gaming3 115C
    Msi Tomahawk 125C (4Ghz)

Persze, lehet mondani hogy ilyet amúgy mikor ér el tartósan az ember általános használat mellett - lehet hogy most nem, de ki tudja mit hoz vagy mit kér a Ryzen2 vagy 3 - én nem szeretnék úgy járni hogy pont emiatt ne tudjam cserélni 4 év múlva a procit benne egy olyanra ami még elmegy benne foglalat váltás elött.

Ha a B350 csak az SLI és a portok száma miatt lenne jobb akkor miért venne olyan sok ember akinek nem kell több kártyás rendszer ilyen lapot? Meg miért nincs 6 fázis a B350es lapokon?
    Hidd el, én lennék a legboldogabb ha mondjuk az Asus x370 prime pro-n lenne legalább 1 vagy 2 legacy Pci csatlakozó a régi tv tuneremnek és a hangkártyámnak. De nincs! És a Tomahawk valamint a B350 prime plus időtállóságában nem bízok.

Egyik lapot sem szólom le persze, a B350-ben is lehet szerencsére tuningolni, de a jobb minőségű X370-ben ugyanazokat az eredményeket ugyanazzal a procival alacsonyabb VRM hőmérsékletek mellett lehet elérni.
    Nem a Skodát (mondjuk egy B350 Prime plus) akarom összehasonlítani a Ferrarival (Taichi vagy CH6) de ezt a tényt nem lehet csak úgy a szőnyeg alá söpörni.

Új hozzászólás Aktív témák