- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- AMD FX
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi belépő szinten
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
válasz CabalX #11502 üzenetére
Nem is az a gond,hogy nem használják így.A.gond ott kezdődik,hogy pl az említett MSI,léghűtővel ami legyezi a vrm-et, kap 1.392v-t persze,hogy jóval hidegebb,mint az Asus ami kap 1.44v-t,mindezt kompakt vízzel ami pont zéró hűtést ad vrm résznek.
Ez a gond a legtöbb tesztel,mert asztalon,próba padon tesztelnek ami hőmérsékletek szempontjából nem releváns és itt még a hütéseket is váltogatták.
Mondjuk szegény 350-es Strixet berakták egy elit csoportba ahol a Asrock,Giga,MSI flag shippekkel eresztik össze...persze,hogy ő a leggyengébb láncszem.
Persze mint érdekesség,teljesen jó és köszi hogy linkelted -
wassabi11
aktív tag
válasz CabalX #11113 üzenetére
Hello!
Szerinted megéri ez a lap? Asus Strix B350-F Gaming mostanában látom hogy több fórum társnak ilyen lapja van, és valaki pozitív más negatívat mond róla, mostanában szeretnék lapot venni és nekem ezen akadt meg a szemem, már csak az a kérdés h asus-on belül érdemes befizetni rá? (OC, engem nem izgat, gamer pc lesz majd, szóval a tuning része nem izgat, ramnak meg ezt néztem Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CMK16GX4M2B3000C15 , ez benne van a qvl listában, mit gondolnál erről a set up-ról és egy ryzen5 1600 menne bele.
-
chopin42
addikt
válasz CabalX #11113 üzenetére
Amit neked írtam, az főként annak a kollégának szólt, akinek válaszoltál, mintegy megerősítésként szántam a mondandódhoz. Pontosan egyetértek az általad leírtakkal, mivel a fizetésem nem éri el a magyar átlagot (200k nettó-na persze,a mesében ) ezért NAGYON utánanézek mindennek...ezért esett a választásom a prime x370 pro-ra, mert ár/érték/felszereltség/időtállóság miatt (plusz márkahűség, bár tudom, ma már sz@rt se ér) ez tűnik a legjobbnak. Másik lehetőség a strix b350, de elkedvetlenít, hogy a vrm koppra ugyanaz, mint a prime b350 plusnál (eltekintve az ostobaságtól, hogy duplázták a soc-ot bár lehet lesz valami combos apu, ami miatt kell). Gondolkodom még az msi b350 gaming pro carbonon, mert duplázott 4 mégis jobb, mint a sima 4 a többi b350 esetében, plusz nagyon jó a felszereltsége, jól néz ki, de sajna a memory qvl szerint nem támogatja a 3000-es corsair ramokat, én meg azt vettem meg először, mert jó áron volt. Nem merek rizikózni.
Ami amúgy baromi idegesítő, hogy sok oldal kapásból rámondja bármelyik b350re, hogy nincs különbség tuningban, ugyanúgy megy 4 ghzet az 1700x...De hőfokokat nem mérnek, pistike meg örül, beröffenti a tomahawkot 4ghz-re, majd csodálkozik, ha fél év múlva kinyiffan a lap a 70-80 fokos átlaghőmérséklet, meg 125 fokos csúcsok mellett...(az más tészta, hogy számomra érthetetlen egy 30-35k-s alaplap egy 100k körüli procihoz...)Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
válasz CabalX #11106 üzenetére
Én se nagyon értem, miért kell ezen annyit rugózni...a gyártók nem hülyék. Ha lehetne a b350-es lapokkal is ugyanúgy tuningolni, ki venne x370-et? Ugyanúgy alatt azt értem, hogy ha azonos fesszabályzással, vrm hőfokkal, stabilitással, és időtállósággal menne a 2 lap, szinte senki nem venne x370et. A gyártók úgy pocícionálják be a lapjaikat, hogy a legtöbb b350es lap közepes legyen, minőségben stb. Spórolnak nem csak a tápellátással, de általában gagyi a hangkeverő, hálókártya, kevesebb venticsatlakozó, ilyesmik. Vannak nagyon jó b350 lapok, többségük átlag usernek bőven elég, de r7 1700/1800 alá 4ghz-hez nem b350-et vennék, azok alá illik egy rendes, jól felszerelt, erős vrm-el rendelkező lap, ami többnyire x370-es.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
simico
aktív tag
válasz CabalX #11031 üzenetére
Ez mind szép és jó, de ugye onnan indult a dolog, hogy tettél egy általánosító kijelentést, miszerint szerinted a B350-es lapokban rosszabb minőségű és jobban melegedő VRM-ek vannak. Amit tulajdonképpen te magad cáfoltál meg a későbbi hozzászólásaidban. Szóval sokkal egyszerűbb lenne beismerni, hogy butaság volt az általánosító kijelentésed, hiszen tényszerűen nem igaz. Csak konkrét alaplapokat lehet összehasonlítani, hogy melyiken milyen alkatrészek vannak - általánosító, minden lapra igaz kijelentést butaság tenni. Ennyi a történet. És az ilyen általánosító, hamis állítások pont ugyanolyan félrevezető hülyeségek, mint az "amd ryzen egy bugos szar, (továbbra is) vegyen mindenki intelt".
Egyébként nem tudom miért hajtogatod, hogy nem számít alapon mennyit fogyaszt a proci, mert tuning esetén blaablabla... többször leírtam, hogy tuning esetén sincs semmi gond, röhögve nyújtanak stabil feszültségeket a jobb B350-es lapok is. Ez gyakorlati tapasztalat. Van aki 4 GHz-en hajtja B350-es lapban az 1700.as procit, teljesen stabilan. Kicsit túl van lihegve az egész VRM téma.
A következő generációról meg semmit se tudni, így bármelyik lap / chipset jövőállóságáról se. Egyébként én nem várnék nagy durranást, valószínűleg itt is már csak kisebb előrelépés lesz amiért nem lesz érdemes a mostani procikról váltani - de kívánom, hogy ne legyen igazam.
-
ReFleXx
addikt
válasz CabalX #11022 üzenetére
A linkelt nemet oldalon lenn amugy ezeket irjak meg (angolra forditva)
- A price / performance tip is currently the ASUS Prime X370-Pro. Similarly expensive competition by MSI or ASRock can also shine with digital controllers, but not synonymous with such a high-quality phase layout or NexFETs keep up.
- With the B350 boards, the ASUS Prime B350-Plus is currently the best figure;
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
simico
aktív tag
válasz CabalX #10984 üzenetére
Meg is nézted az első linken levő táblázatot? Az MSI-nél tökugyanazok a VRM chipek vannak mindegyik alaplapnál tehát elméletileg sincs minőségbeli különbség. Az Asus, Biostar és Gigabyte pedig az olcsóbb X370-es lapjaiba ugyanazt rakja mint a B350-eseibe.
1600X és alatta levő 65W-os procikhoz szerintem teljesen felesleges X370-es lapot venni, ha egyébként a chipset nyújtotta plusz dolgokra nincs szüksége valakinek. 3,7 - 3,8 GHz-es tuningot röhögve lehet bármelyik minőségi B350-es lapban is csinálni stabilitási gondok és komoly melegedés nélkül.
Ui: a vacak Asus M4A77T lapomban 9 évig ment 3,8 GHz-re húzva a Phenom II X4 955 BE procim, ráadásul 7 évig 1,5 V feszültségen mert véletlenül visszaállt automatára a vcore beállítás. Kevés, "gyagyi", hűtés nélküli VRM-ekkel. És most is tökéletesen működik, pusztán azért váltottam Ryzenre mert egyes feladatoknál már kevés volt a proci ereje és a négy mag.
-
kenedko
csendes tag
Szia!
Linkeltél pár weboldalt. Többek között ezt is:
[link]Honnan tudom meg, hogy melyik alaplap mennyire tuningképes? Mit kell nézni pontosan? A jövőben egy 1600x et tervezek venni, de teljesen tanácstalan vagyok alaplap téren. A későbbiekben tuningolnám is a processzort, így létfontosságú a VRM ellátása és hűtése.
Mit javasolsz?
[ Szerkesztve ]
-
válasz CabalX #10991 üzenetére
De ezeket lehet itthon kapni? Nem találtam.
SECTORnooB: keresgélek, várok... 1600 ami megfelelne biztosan, lehet 8 GB ram is elég, de lapokból egyelőre a Mortar artic mATX tetszik legjobban.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
'Aztán ITX lapok vannak-e már? B350 is elég lenne... M.2 1 db, meg a szokásos dolgok.
Összefoglalót nem írna vki?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Interceptor
addikt
válasz CabalX #10962 üzenetére
Oké, magyarul jobb az X370 tuningra. A vrm-el kapcsolatban olvastam, hogy jobbnak tartják az X370-et. Nem mintha gépet most akarnék venni, csak nem árt ha tudja az ember.
(#10972) Rocket6: Alapvetően igen, de egy kicsit keresgéltem a neten és az X370-et mondják inkább tuningra a vrm miatt. Igazából ha nincs nagy különbség árban(max 10k) akkor pont nem érdekelne, venném az X370-et, biztos ami biztos.
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
simico
aktív tag
válasz CabalX #10962 üzenetére
Azt mégis mire alapozod, hogy a B350-es lapokon rosszabb minőségűek és jobban melegednének a VRM-ek, mint az X370-eseken? Mert ez eléggé légbőlkapott baromságnak tűnik számomra, de hiteles tényekkel meggyőzhető vagyok.
Ja, egyébként a B350-es lapomon ugyanannyi VRM van mint sok X370-esen, valamint eddig 56 fok volt a maximum amire felmelegedtek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- PlayStation 5
- AMD FX
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nintendo Switch
- Kedvenc zene a mai napra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest