Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blaze71
őstag
Gigabyte GA-MA770-UD3 Rev 2.0 FG BIOS-tól alkalmas rá, ASRock A785GXH/128M ha jól rémlik az alap BIOS esetén is tudta, de én egyből frissítettem 1.20-ra. Ez, ami saját tapasztalat. Viszont mindkettő hibátlan, jó lap.
Giga lapban 620 X4 + L3:
ASRock lap 620 X4 + L3:
Mondjuk kérdés még, hogy AM2+, vagy AM3 platformban gondolkozol?
-
tomiee85
senior tag
Sziasztok!
Úgy néz ki veszek egy Phenom X2 550-t. Az lenne a kérdésem milyen alaplap/bios kell hozzá hogy a +2 magot egyesével lehessen felszabadítani. Mert ugye ha 1-ik rossz de csak egyben lehet buktam alapból mind2-t de ha egyesével lehetne egy X3 még lenne belőle.
Köszi
-
kisza25
félisten
válasz
echterion #38 üzenetére
kérdezd meg Zé mestert ő árul ilyen sempronokat 9eFt ért itt ph-aprón
-
echterion
nagyúr
Sziasztok!
Jó kis topik, szerintem pörgős lesz, elvégre sokan keresnek it a PH!-n jó bizniszre lehetőséget. És ez az. Bár az én kis írásom is ebben a műfajban született, de az kimaradt.
Tessék pótolni.No, szóval van egy kérdésem is: a létezik arra valamiféle tapasztalat, hogy a sempronok hány százalékán működik a kétmagosítás? Mert erről igencsak keveset hallok, pedig ez is elképesztően jó vétel, ha működik hibátlanul a másik magja is.
-
kisza25
félisten
lehet húzni, érdemes is(ez attól függ mire akarod használni), hogy mennyire lehet, az procinként változik, rev. C2-es kevésbé rev. C3-mast jobban, de 3,4-36Ghz általában megvan stabilan, még olyan fesz mellett ami 24/7-ben mehet,
van akinek 3,8-3,9Ghz is stabil, de 1,45V feszszel ami szerintem 24/7-re már sok, de ezt döntse el mindenki maga
további kérdéseidet ide tedd fel: -
default.
őstag
Sziasztok.
lap: AsRock N68C-S UCC
cpu: AMD Athlon II X2 240
ram: 2x Kingmax 1024MB DDR3 1333MHzlehet-e húzni, illetve érdemes-e húzni ezt a procit, és ha lehet akkor mennyit ?
köszi -
pechman8
tag
Nekem Phenom IIX2 550BE-m van. A deszka ma-785gt-ud3h. Gyárilag az f3 bios-al jött hozzám. Póbáltam az alvó magokat aktiválni, de a Wn betöltődésekor fagyott. Az f3 bios nem tudja külön külön aktíválni a magokat.
Feltettem az f4-es biost. Az tudja külön külön is. A 4-ből 3 mag ép, sajna a 4 negyedik tényleg hibás. Most 3 magosom van és ennek is örülök.
Érdekesség még, hogy azt láttam a cpu normálon túl van feszelve, szerintem. 1,35V. Ezt visszavettem az AMD szerinti legkissebbre, és azóta 1,225V-on megy, ami nagyon hűvössé tette. Most van egy 3 magos stabil, hűvös, erős procim. Ilyet akartam.
üdv. -
HERR Z
veterán
Illetve
Honnan tudom hogy nem hibátlan a processzorom?
-Legroszabb eset: processzor be se postol magaktiválás után
-Win töltés előtt behal
-Win töltés közben behal
---------------------------------------------------
-Win indításnál behal
-Win alatt pár program már az elején hibával leáll
-Win alatt sok flash-es animáció képhibát dob, de minden más hibátlan
-Win háttérkép képhibát dob hozzányúlás nélkül
-Úgy néz ki minden stabil, de prime95 elszáll pár másodperc utánmért osztottam két részre:
-felső rész menthetetlen, se ACC manuális állítása, se +feszültség nem fog valószínüleg segíteni(itt pl x2-nél csak 1 magot aktiválva még lehet jó x3-unk)
-alsó résznél van rá esély ACC per core/all core opciók játszásával illetve +fesz adásával hibátlanná tenni a proccotdarál0w: M3A-n nekem legjobban a lapon lévő Designed in Taipei felirat tetszik, ihletett kaptak a "designed in/by pininfarina/gugairo/italdesign/alessi stb által
-
HERR Z
veterán
"SB8xx lapjai, de itt már nem ilyen egyértelmű"
SB8xx szériában nincs ACC ezért kell külső megoldás:A kész külső modolásnak köszönhetően van pl sb600-as és nv-s lap is amiben röhögve megy a mag aktiválgatás. by HERR Z (magyarázatra szorulna)
Talán az eddig látott legcsótányabb modképes lap:[link]
Ez mégrégebbi chipset-duett és modképes(~5 éves)[link]
az egésznek csináltak asrockék egy weboldalt is: [link]
AsusPár apróság:
Athlon II X3 425, 435: van 440 és 445 is ahogy energiatakarékosak is
Athlon II X4 620, 630: dettó, szvsz illene beleírni mindet, nehogy valaki rákérdezzen h akkor a 600e nem moddolható? -
MZsoltee
veterán
A beszélgetések folyamán alig fél nap alatt a sok hozzáértő forumozó sok információt hordott össze így megosztanám veletek az új 1.hsz tervezetét. Akinek van még kiegészíteni való az mondja csak, várom a reakciókat!
A többmagos processzorok megjelenésével kialakult egy érdekes és kifizetődő lehetőség a bátor és némileg hozzáértő felhasználók számára. Ez pedik a jelenleg kapható processzorok rejtett magjainak és cache felélesztése. De hogy lehetséges ez? A több, mára akár 6 magos processzorokból keletkezik selejt. Ezek ugyan nem használhatóak fel tejes értékű processzornak, de a hibás részegységek letiltásával, kivállóan eladhatóak alsóbb szegmensekbe. De ugye az olcsóbb termékekből többet adnak el így nem elegendőek csak a selejtes processzorok, hanem teljes értékű processzorkat kell lebutítani az AMD-nek, hogy kielégítse a keresletet. Szerencsére nem végérvényesen teszik tönkre, az alapesetben nem használt processzor részeket (cache és magok), és így újra működésre lehet bírni őket.
Mi kell ehez? Megfelelő processzor és alaplap!
Processzorok:
Regor:
Sempron 140:
2 magosítható
Athlon II X2 215:
Cache feloldhatóAgena B3:
Athlon X2 7550 7750 7850 BE:
4 magosíthatóPropus:
Athlon II X3 425, 435, 445
4 magosíthatóDeneb
Athlon II X2 5000:
4 magosítható és feloldható 6mb l3
Phenom II X2 5xx:
4 magosítható
Phenom II X3 7xx:
4 magosítható
Phenom II X4 8xx:
Cache feloldható
Athlon II X3 425, 435:
4 magosítható és feloldható 6mb l3
Athlon II X4 620, 630:
Cache feloldhatóA processzor mellet megfelelő alaplapra is szükségünk van ahoz, hogy a processzorunkban szunnyadó ősszes részegységet megdolgoztathassuk.
Alaplap:
Megfelelő délhídra van szükségünk amely tartalmaz ACC (Advanced Clock Calibration): SB710, SB750 és a SB8xx lapjai, de itt már nem ilyen egyértelmű.Amiben nincs ACC: Asrock UCC képes lapok, MSI, ASUS, Giga hasonló külső chipes modlapjai.
A kész külső modolásnak köszönhetően van pl sb600-as és nv-s lap is amiben röhögve megy a mag aktiválgatás. by HERR Z (magyarázatra szorulna)
Nem ajánlottak modra:
ECS, JW, Zotac, Sapphire, FoxconnAjánlottak modra:
Asrock, Asus, Biostar, MSI és Gigabyte
Ezekbe van lehetőség a magok egyenkénti ki be kapcsolásárag vagy csak L3 aktiválására.Hátránya a modnak:
A maghőt nem fogja kijelezni semmi, ezért tuning alkalmával különös elővigyázatossággal kell eljárni.A témával kapcsolatban az oldalon eddig született írások:
AMD K10/K10.5 túlhajtási útmutató - Oliverda
AMD Sempron le-140 legolcsóbb 2magos? - kisza25
Skót ajánlat - HERR Z
Magőrület - PC gazdaságosan II - aleisterSzeretném még megjegyezni, hogy a sikerre semmi garancia nincs, hiszen vannak az említett processzorok között olyan melyeknek a litiltott részegységei hibásak. Így természetesen mindenki csak a sajátfelelőségére vásároljon ilyen processzort, senki nem garantálja, hogy modolható lesz!
Szeretném megköszönni mindenkinek a segítségét, aki segített létrehozni ezt a kis összefoglalót!
Mod-ra fel, try your luck!
MZsoltee -
kisza25
félisten
fagyállóban már fürdette anno 4mag 4,16Ghz
itt van ni -
kisza25
félisten
anno tavaly áprilisban, mikor vettem egy phenom II x3 710-et és 4 magosítottam
még csak erről és a 720BE-ről lehetett tudni, hogy aktiválhatók a magok(és iszonyat mákom volt, hogy rendeltem egyet netről és pont jó is volt),
ha jól emlékszek 710-en fedezték fel és akkor mintha még nem is lett volna 550 es
persze most már nem takarékos 3magost 4magosítani, de akkor még az volt és esetleg akinek már amúgy is van...
az enyém Bacsishoz került(szegényke) -
Gyufaaa
veterán
Nosza. Grat az ötlethez!
Jó kis totyik lesz ez.
-
MZsoltee
veterán
Kezd megszületni bennem a takarékos konfigom:
Asrock A770DE+
és valahonnan kellne szereznem
X2 5000-es procit lehetőleg nem horror áron amiben ugye mind a 4 mag megyeget.
Esetleg nem tud valaki valami helyet ahol még van ilyen beregadt készlet? -
gabo89
senior tag
Ha tudtok még am2+ processzorokat, azokat se hagyjátok ki.
Én még az Athlon X2 7750 és 7550-ről tudok. -
MZsoltee
veterán
Értem akkor a korrekt az így:
SB710, SB750 valamint az SB8**-os dél híddal szerelt alaplapok közül az amelyeknem a specifikációjaban megtalálható, de a legtöbb lap képes rá.Az Athlon x2 5000-as ugye csak AM2/AM2+-os lapban megy ugye? Merthogy elvileg ha jól tudom akkor abban nincs ddr3-as memória vezérlő integrálva.
Erről meg változott a véleményem...
-
MZsoltee
veterán
Akkor így lenne helyesen?
- Sempron LE140:
2 magosítható
- Athlon X2 5000:
4 magosítható és felodlható benne 6MB cache
- Athlon II X4 620 630 635:
L3 cache oldhato fel
- Phenom II X2 545 550 555:
4 magosítható
- Phenom II X3 710 720:
4 magosítható
- Phenom II X4 8xx:
L3 cache oldhato fel
- Phenom II X4 960T:
6 magosíthatóAz Athlon x2 5000-as ugye csak AM2/AM2+-os lapban megy ugye? Merthogy elvileg ha jól tudom akkor abban nincs ddr3-as memória vezérlő integrálva.
Déli híd:
Akkor konkrétan fel kellene sorolni :
SB710 SB750 illetve az SB8**ból mi támogatja? -
gabo89
senior tag
A Phenom II X3 7xx és X2 5xx processzoroknak alapból 6MB az L3 cache-jük. A Deneb magos Athlon II X3 & X4 -nek lehet feloldani az L3 cache-t.
És szerintem az sem helyes, amit a szükséges feltételnél adtál meg, mert csak két déli híddal működik az ACC, az SB710 & SB750. SB710-nél az SB850 is újabb, ami már nem támogatja az ACC-t.
Persze az igaz, hogy az Asus, az Asrock és, ha jól tudom most már a Gigabyte is megoldotta az SB850-es lapjainál a magfeloldást. -
darál0w
Jómunkásember
1hszhez :
phenom II x2 545,555
athlon II x3 425,435
athlon II x4 620 (L3 cache oldhato fel)
phenom II x4 8xx ( a maradék L3 oldhato fel)
hirtelen ennyi jut eszembe még a feloldásokrol illetően
és :
- Phenom II X2 550:
4 magosítható és felodlható benne 6MB cache
- Phenom II x3 720:
4 magosítható és felodlható benne 6MB cacheezekben eleve benne van a 6mb L3...
-
GAbre
veterán
-
satee76
aktív tag
szioasztok !
Egy kis helpet kérnék. Ilyen lapot szeretnékMSI 760GM-E51
Ez a lap a gyártói honlap szerint képes a magfeloldásra.
DE"Először is kell egy megfelelő alaplap ami AMD 790/785/780/770 északi híddal és SB710/SB750 déli híddal rendelkezik.."
Idézet kisza25 2009.12.09-es Sempronos tesztjéből. Ebben a felsorolásban a 760-as chipset nem szerepel.
Pedig a cikk 11 hónappal azután íródott, hogy a 760-as chipset megjelent 2009 elején.Akkor most a 760-aasok tudják a magfeloldást, vagy nem?
thx
-
toyone
őstag
-
GAbre
veterán
Az én procimnak van rejtett tartaléka e-téren?
-
MZsoltee
veterán
A többmagos processzorok megjelenésével kialakult egy érdekes és kifizetődő lehetőség a bátor és némileg hozzáértő felhasználók számára. Ez pedig a jelenleg kapható processzorok rejtett magjainak és a cache felélesztése. De hogy lehetséges ez? A több, mára akár 6 magos processzorokból keletkezik selejt. Ezek ugyan nem használhatóak fel tejes értékű processzornak, de a hibás részegységek letiltásával, kiválóan eladhatóak alsóbb szegmensekbe. De ugye az olcsóbb termékekből többet adnak el, így nem elegendőek csak a selejtes processzorok, így teljes értékű processzorokat kell lebutítania az AMD-nek, hogy kielégítse a keresletet. Szerencsére nem végérvényesen teszik tönkre, az alapesetben nem használt processzorrészeket (cache és magok),tehát jó esteben újra működésre lehet bírni őket.
Mi kell ehhez? Megfelelő processzor és alaplap!
Processzorok:
AM2+: A processzorba CSAK DDR2-es memória vezérlő van építve, így nem működnek AM3-as lapokban, mivel ezek a lapok csak DDR3-at fogadnak!Agena B3:
Athlon X2 7550 7750 7850 BE:
4 magosíthatóDeneb
Athlon II X2 5000
4 magosítható és feloldható 6MB L3 cacheAM3: A következő processzorok AM3-asok, így tartalmaznak DDR2 és DDR3 memória vezérlőt is, tehát működnek AM3 ready AM2(+)-os lapokban is! Minden lapnál tessék megnézni a CPU support list-et (támogatott processzorok listája)!
Regor:
Sempron 140
2 magosíthatóAthlon II X2 215
Cache feloldhatóPropus:
Athlon II X3 425, 435, 445
4 magosíthatóDeneb:
Phenom II X2 5xx
4 magosíthatóPhenom II X3 7xx
4 magosíthatóPhenom II X4 8xx
Cache feloldhatóAthlon II X3 4XX(e)
4 magosítható és feloldható 6mb L3Athlon II X4 6X0(e)
Cache feloldhatóA processzor mellet megfelelő alaplapra is szükségünk van ahhoz, hogy a processzorunkban szunnyadó összes részegységet megdolgoztathassuk.
Alaplap:
Megfelelő déli hídra van szükségünk amely tartalmaz ACC-t (Advanced Clock Calibration): SB710 és SB750. Az SB8xx lapjai nem tartalmazzák az ACC-t, de a legtöbb fel van szerelve a gyártók által valamilyen egyéb külső megoldással ami támogatja a magfeloldást.
Amiben nincs ACC: Asrock UCC képes lapok, MSI, ASUS, Giga hasonló külső chipes modlapjai.
A kész külső modolásnak köszönhetően van pl SB600-as és nv-s lap is amiben megy a mag aktiválgatás és egyéb régebbi alaplapok.Nem ajánlottak modra:
ECS, JW, Zotac, Sapphire, FoxconnAjánlottak modra:
Asrock, Asus, Biostar, MSI és Gigabyte
Ezekben van lehetőség a magok egyenkénti ki be kapcsolására, vagy csak az L3 aktiválására.Pár, a felhasználók által összegyűjtött tapasztalat a különböző alaplapok magfeloldási képességeiről:[link]
Hátránya a modnak:
A maghőt nem fogja kijelezni semmi, ezért tuning alkalmával különös elővigyázatossággal kell eljárni.A témával kapcsolatban az oldalon eddig született írások:
AMD K10/K10.5 túlhajtási útmutató - Oliverda
AMD Sempron le-140 legolcsóbb 2magos? - kisza25
Skót ajánlat - HERR Z
Magőrület - PC gazdaságosan II - aleister
Ugyan nem az oldalon született, de jó írás:
Letiltott processzormagok életre keltése - IponSzeretném még megjegyezni, hogy a sikerre semmi garancia sincs, hiszen vannak az említett processzorok között olyanok, melyeknek a letiltott részegységei hibásak. Így természetesen mindenki csak a saját felelősségére vásároljon ilyen processzort, senki nem garantálja, hogy modolható lesz!
Ha nem vagyunk elég bátrak, vagy csak nincs kedvünk kísérletezni, akkor lehetőség van előre kitesztelt processzorokat is venni, persze nem boltokban, hanem a Hardveraprón. Persze a Hardverapró szabályait és veszélyeit az itt vásárlónak és eladónak el kell fogadnia!Honnan tudom hogy nem hibátlan a processzorom?
- Legrosszabb eset, processzor be se postol magaktiválás után
- Win töltés előtt behal
- Win töltés közben behal
---------------------------------------------------
- Win indításnál behal
- Win alatt pár program már az elején hibával leáll
- Win alatt sok flash-es animáció képhibát dob, de minden más hibátlan
- Win háttérkép képhibát dob hozzányúlás nélkül
- Úgy néz ki minden stabil, de prime95 elszáll pár másodperc után- A felső rész menthetetlen, se ACC manuális állítása, se a feszültség emelése nem fog valószínűleg segíteni (itt pl x2-nél csak 1 magot aktiválva még lehet jó x3-unk)
- Az alsó résznél van rá esély ACC per core/all core opciók játszásával, illetve plusz fesz adásával, hibátlanná tegyük a processzort.Szeretném megköszönni mindenkinek a segítséget, aki segített létrehozni ezt a kis összefoglalót. Főleg HERR Z-nek!
Mod-ra fel, try your luck!
MZsoltee[ Módosította: ollie ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest