- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Elérhetők a Micron HBM4 memóriájának mintái
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
odorgg
addikt
válasz
GeneraL_XTX #30295 üzenetére
+100-al az 1100 az elég tréé valóban. Tesztelj játékokkal, biztosan jobban fog teljesíteni a 970 1450-en, legalább is jobban kellene elvileg.
-
D4ni
őstag
válasz
GeneraL_XTX #30295 üzenetére
Szobaiventit az oldalára
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
odorgg #30292 üzenetére
Most ott tartok hogy 1450mhz-es gpu frekin (alapfeszen) még nem érte be(64 vs 63fps) az 1100mhz-es 290-et valley-ben.
Viszont a 290-en az 11000mhz csak +100mv-al ment nálam és ott már a Tri-X is vállalhatatlan volt, 70%-on üvöltöttek a ventik és így is 86 fokos volt.....ellenben a 970 meg se érezte se hangban, se hőmérsékletben a tuningot.
-
Televan74
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #30291 üzenetére
Én sem láttam akkora nagy különbséget a 290X vapor és a MSI GTX980 között.Talán a minimum fps -ben van difi ami néha mikrolagokat okozott nekem Witcher3 alatt.
Azért a kijelentésért 970/980 topikban szétszednek és kicsontoznak.
-
odorgg
addikt
válasz
GeneraL_XTX #30291 üzenetére
Ott meglincselnek, ha nem lessz jobb a 970, szóval toljad az oc-t, ami a csövön kifér! Esetleg több panaszt a hangra, meg a fogyasztásra!
Egyébként, az a jó a 290-ben, hogy volt idő amikor a 780 jobb volt nála, aztán volt olyan hogy a 780TI-is, no meg a 970-is. Most meg az van, hogy beérjük a 970-et is, és gyanítom idővel egyre jobban le is marad.
Persze van pár Nv "támogatott" game, amivel lehet brillíroznak a fent említettek, de hál isten engem ezek nem érdekelnek. Szóval el leszek még egy darabig a "vén" kazánnal, mert úgy látom az idő neki dolgozik. -
GeneraL_XTX
veterán
No ide is belinkelem az első tapasztalataimat GTX970 vs 290 témában. Még csak alapórajeles tesztek.
-
D4ni
őstag
-
Tomko78
őstag
válasz
watador600 #30285 üzenetére
-
Xmister
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #30284 üzenetére
[Ezzel] el tudod rejteni az AMD-s windows update csomagot, és akkor nem frissít rá semmiképp.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
deadwing #30281 üzenetére
Igen, valami xart felfrissített rajta nekem is, tegnap egész nap ezzel szenvedtem vagy 3x raktam újra a 15.7.1-et de mindig ráfrissített, pedig be van állítva hogy NE tegye...
Verziószámban frisebb, de pl az amd gaming evolved app nem ismeri fel, mint 15.7.1et, azt írja frissítés elérhető
-
Tomko78
őstag
válasz
watador600 #30278 üzenetére
-
D4ni
őstag
válasz
GeneraL_XTX #30277 üzenetére
Afenébe
akkor valami mással
-
Tomko78
őstag
válasz
watador600 #30274 üzenetére
-
D4ni
őstag
válasz
GeneraL_XTX #30273 üzenetére
Ha megkérhetlek tudnád tesztelni gta 5-ben 3,5 gb felett mit produkál? Vagy 970 lesz nálam vagy 390. Szeretnék a végére pontot tenni.
-
GeneraL_XTX
veterán
No hát egy igen szép AMD sorozat után (6870<7850<7870<R9 270<R9 290) úgy néz ki egy időre elköszönök, átnézek én is egy kicsit a zöld oldalra egy Asus GTX970 Black képében.
Azért valószínű, hogy ha a Fury kártyák ára mérséklődik, majd azért még visszatérek
Vagy majd a következő generációban, ki tudja. Ám a Sapphire Tri-X 290 csak csütörtökön megy új gazdijához, úgyhogy addig pár bench erejéig összeeresztem a két delikvenst
-
fanti
addikt
Már lehet, hogy olvastátok, de nekem ez még új anyag volt.
Létezik, hogy ekkorát fog erősödni a kártyánk DX12 alatt?
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Malibutomi #30267 üzenetére
Én is próbáltam, tűéles volt a kép.
-
Speed®
titán
VSR nem jön be, homály tőle a kép, rosszabb, mint az AA mosottas élei. Mondjuk az AAról is lemondtam, mikor megláttam az FPSeket vele vidéken..nem sikerült valami jól implementálni AMD oldalon..a 780at nem fogta meg ennyire. Nagyjából ez is vezetett hozzá, hogy kiszálltam a 290ből, jelenleg egy 7950el tolom a játékot ~ugyanúgy, csak a különbözetből nyaraltam 1 hétig
-
Zsohi
őstag
válasz
Speed® #30263 üzenetére
A fű részletessége és az élsimítás az ami megeszi a gépet, ahogy én vettem észre. Viszont ha a felbontást felskálázod 1,25x értékre ami nálam szinte 0-val egyenértékű hatással volt a játék futási teljesítményére már is szebb lesz, mint amilyen a 8x aa-val kinézett. A fű részletességét magasnál feljebb tolva instant összecsinálja magát a 390-esem.
A beállításaim amivel a játék teljesítménye még a városon kívül is stabilan 40 felett van, városban stabil 60:
-
Speed®
titán
válasz
R3plica70 #30261 üzenetére
Látványra ~semmit nem vesztesz, ha leszeded az AAt x4re, a Grass/Tess meg 1el visszább kb. tényleg semmi difi..említett árnyékos opciók és a nagyfelbontású repülős textúrák szintén nem hoznak érdemi pluszt, cserébe kajálják az erőforrást..van erő a 390ben, de azért nem 980
-
R3plica70
aktív tag
-
Tomko78
őstag
válasz
colossal89 #30253 üzenetére
-
CsonkaImo
addikt
válasz
colossal89 #30253 üzenetére
MSI Afterburner. Beállítod a tetszőleges ventilátor profilt és, hogy minden indításnál automatikusan betöltse.
-
colossal89
tag
Kép Már nem tudtam a másik hozzászólásba beszúrni.
-
colossal89
tag
És ezt a csúszkát hol találom a ventihez? Mert nem találtam profil készítés lehetőséget a catalystban. Csak ugyan azt lehet benne beállítani mint gpu tweak ben manual 100% ra. De én profilt akarok készíteni úgy hogy 100% is benne legyen ne csak max 80%, ne legyen porszívó hangja ha nem szükséges.
-
D4ni
őstag
válasz
colossal89 #30250 üzenetére
Catalystban próbáltad? Külön van rá egy csúszka ,hogy meddig engedje
-
colossal89
tag
Sziasztok!
Az új Gpu Tweak II (1.0.6.9) vel nem tudom a ventiket csak 80% ig felvenni, egyéni venti profil nál, manual módban ott lehet, de nem akarom állandóan játék alatt 100% on hajtani a ventiket. 110C körül van a diagramm végén 80% on a venti és a fölé nem tudom venni. Az első verzióval tudtam állítani, de ebben meg tetszik a game booster mert kikapcsol legalább 20 fölösleges folyamatot. Van ötletetek hogy lehetne megcsinálni? -
D4ni
őstag
Sziasztok! Nemsokára készülök váltani asus r9 290 dc2oc-ról valami r9 390re. Mivel csalódás volt nekem az asus, ezért azt leginkább kerülném. Gta V közben fél óra alatt 95fokon volt, na de a hangja... Elviselhetetlenül hangos volt. Ajánlanátok nekem 390 ből valami halkabb normális variációt? Néztem a Gigabyte gamingjét, illik a gépem kékes dizájnjához
-
juve600
nagyúr
üdv
Msi R9 290X Gaming 4G -ről vélemény ???
hűtés-zajszint-teljesitmény -stb ??
-
he7edik.
addikt
A 390-ek mennyivel melegszenek jobban mint az én 280X-em?
-
Milka 78
nagyúr
Mondjuk attól is függ OC-zól e és a jelenlegi karid mit tud.Pl nekem halál felesleges a váltás,mert a 390x feletti teljesítményt tud.Viszont ha egy gyengébb példányom lenne és tuningal ki is használom a vga összes lehetőséget bizony rászánnám azt a +27 ropit.Sanszos,hogy megy 1200/1600-1700-at.Azért itt már egész jól lépked a Hawai.
Eleve baromi jó az ajánlat mert az életben nem adsz el egy 290-et,hogy 27-ropit rádobva venni tudjál egy 390x-et. -
GRaul
őstag
Akkor marad a 290es meg legalabb karacsonyig
Egyebkent teljesen elegedett vagyok vele, csak lett volna most egy kis felesleges penzem
De akkor nem herdalom el, tartogatom a kovetkezo generacioig -
GRaul
őstag
Sziasztok,
Lehetosegem lenne lecserelni a 290es kartyamat.
A kovetkezo konstrukciokkal.
390re 18eftot kellene radobnom. 390x-re 27eftot.
Fury prora 90eftot kellene...
Szerintetek erdemes? Vagy hagyjam a fenebe?
Az en giga 290em meg tobb mint 2 evig garis.
Full hdn hasznalom jelenleg
A 4ks tvmre nem szandekozom rakotni, ugyh csak fullhd jatszik.
Koszi a segitseget -
lowzor
veterán
Mióta újra betöltöttem DX-el, szerencsére nem tapasztalok lagot.
A killeket jobban beadja a BF4 DX-el, mint Mantle-el. -
lowzor
veterán
Input lagból semmit nem veszek észre. Sőt kezdésnek rögtön lőttem is egy 30-10-es statod Zavod-on a DX-el. Mantle-el ezzel szemben eléggé stagnáltam mostanában.
(#30227) deadwing:
Pedig 64/64-es Conquest Large-on produkálja ezt nekem. Lehet, hogy a Win10 van ilyen jótékony hatással rá, ha nálad nem javult. 15.7.1 van neked is?
(#30226) Malibutomi:
Itt nem kell alt+tabolni, automatice megjavul kb 30 másodpercen belül.
-
deadwing
addikt
válasz
lowzor #30224 üzenetére
Ezzel már futottam én is egy kört. Annyira örültem az új dx értékeknek, hogy még a havert is átcsábítottam mantle-ről. Gyorsabban is reagált mint a mantle, de aztán jött a feketeleves. Csak test range-en volt jobb. Multi alatt megfeküdt a dx mint a fene. Mantle még mindig 70-80%-al több fps-t hoz sajnos. Elhiszem ugyan, de nem tudom te hogy tapasztalhatsz mást.
Igaz ugyan az is, hogy win7 alatt néztem ezt. Win10-et is meg kéne néznem, de lusta vagyok rá
-
HSM
félisten
válasz
lowzor #30224 üzenetére
Azért ez erős túlzás.... 45-50FPS a legdurvább részeken azért messze nem "undorító FPS", sokaknak az tökéletesen megfelel, de nekem 70+ tartása volt a cél, így levettem High-ra és jó is voltam. Egy évvel ezelőtti állapot.
Az "észre se venni" nálam már ott borulna, hogy nekem zongorázni való volt a különbség a DX és a Mantle mód input lagja között, pedig nálam kb. egál volt az FPS a DX High és a Mantle Ultra között, ahogy toltam.
-
-
odorgg
addikt
válasz
watador600 #30221 üzenetére
Azé
-
lowzor
veterán
Majd akkor csinálok összehasonlítást ugyanazon a helyen. Rosszabbul biztos nem megy, nekem inkább jobbnak tűnik. Nem csak azok a részek ölték meg az AMD drivert, ahol törmelék röpködött, ott is hajlamos volt beállni, ahol nagy tömeg volt, vagy nagyobb területet kellett betölteni pl: Hainian-on, mikor ránéztél a Hotelre.
-
HSM
félisten
válasz
lowzor #30215 üzenetére
Az AMD-t eddig DX alatt is csak azok a részek ölték meg, amikor millió kis apró szirszar repkedett a levegőben. Átírják a motorban, hogy kicsit kevesebb szirszar repkedhessenen, észre se veszed, és máris jól megy az AMD driveren is. No, meg elvileg javítottak a többszálú működésén is az AMD drivernek, az is állhat a háttérben. De azért nem kéne jobban menjen, mint Mantle-val, azért gyanús csak nekem a dolog, hogy kaphatott valami "könnyítést" a DX-mód.
-
lowzor
veterán
válasz
CsonkaImo #30214 üzenetére
Nálam is win 10, 15.7.1
BF4 kb a 15.7 óta laggol, de az is csak egy ideig, utána viszonylag kisimul.
A GTA annyira nem zavaró, az csak nagyon az elején laggol, az kb a 15.7.1 óta csinálja.
Viszont ezen durván meglepődtem, hogy BF4-ben DX-el több lett az FPS-em.(#30216) HSM:
NV-n korábban is szépen ment a DX, akkor is EA-Dice volt.
-
lowzor
veterán
Valamit reszelhetett az AMD a BF4-en, mert már több FPS-em van DX-el, mint Mantle-el
Korábban csak küszködött a játék DX-el.
Viszont ezzel a rohadt laggal már kezdhetnének valamit. A GTA is laggol kb fél percig, miután elindítom. Nem értem, voltak olyan driverek, amikkel vajsimán futott mindkettő, azóta mi a franc változhatott? -
HSM
félisten
válasz
bajnokpityu #30211 üzenetére
Ott a hozzászólásban, Z97X Gaming 5.
[link]
Ha jól emlékszem, az F6c béta BIOS-al használtam. -
HSM
félisten
válasz
Milka 78 #30179 üzenetére
Nálam a Giga WF3 290 mindenféle alaplapi BIOS verzióval működött, a Giga Z87X-D3H lapomban és a Z97X Gaming 5 lapban is. Sőt, tesztre bedobtam egy Giga Z77 lapba is, abban is szuperül ment.
A Z87X lapom volt amúgy "BIOS-hibás", ezért kékhalált dobált 1/hét gyakorisággal, kivéve egy béta BIOS-al, de annak semmi köze nem volt a VGA-hoz, korábban a Sapphire 280X-emmel is csinálta. Gariban cserélték, de nekem már közben megvolt a Z97.
-
Televan74
nagyúr
Ha ilyen jók a vélemények az MSI R9 390 -ről, kezd nagyon szimpatikus lenni. Csak még meg kell várnom mire visszajön garanciából a vapor-x -em.
-
Zsohi
őstag
válasz
kingpython #30200 üzenetére
Többeknek is van, köztük nekem is van egy sima 390-es amiről csak jókat tudok mondani.
-
Krissal
tag
válasz
Szia!
Nekem van, MSI R9 390, cool.
-
he7edik.
addikt
válasz
Interceptor #30182 üzenetére
Ugyan így vagyok én is
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Nekem lesz nemsokara ha minden igaz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- RX 6650 XT 8GB Core Gaming 3 év Alza garancia.
- ZOTAC GeForce GTX 1080 8Gb ArcticStorm+Raijintek Triton 240mm radiator (+ventilátorok és fittingek)
- ASUS Radeon RX 6800 TUF GAMING OC 16GB használt videokártya számlával és garanciával eladó!
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4080 16GB OC eladó
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest