-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
fox64
tag
290et heatkiller+backplate kombóval hűt valaki?
Ha igen az érdekelne hogy Furmark alatt meddig melegszik a vrm1,az enyém kicsit sokallom,pedig minden a helyén. -
Maotun
őstag
-
vaakuum
addikt
Nálam ezt Tudja Miska
Ami nem tiszta, hogy ilyenkor a tuningot leveszi magától a CPU-ról és a GPU-ról is?? -
oliba
őstag
válasz
#Morcosmedve #30974 üzenetére
1100-at mindegyik tudja, csak az a kérdés, hogy mekkora fesszel. 1150-et 50%-a tudja, míg fölötte már ajándék. ASIC-ról nem tudok nyilatkozni. Annyira nagy összevetés nem készült és a tuning is annyira körülményes, hogy sok ember nem is foglalkozik vele (ezért is nem lehet asic-ról megmondani mennyit megy).
Memóriánál is elég nagy a szórás. Valakinél 1300 körül megy, valakinek megy az 1600+. Attól függ, hogy a powerplay-t kiütöd-e AB-ben (anélkül nincs is értelme tuningolni)
-
füles_
őstag
Nem értem miért mindenkinek az MSI kell?
Itt a Sapphire 108-ért [link]
Hűtése is jobb és olcsóbb isIgaz csak 2 év gari van rá
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #30958 üzenetére
Az összes advanced off.... ha mind bekapcsolod kb felezi a sebességet...
-
Televan74
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #30977 üzenetére
Vennék beszámítással.Vaporom már volt elég.Csak jelenleg hiány van,ott ahol venném. Már kínomban rákérdeztem a 390X -re,de még a Fury Pro -ra is.Bár a Fury ár/fps aránya nem igen jó fullhd -n.A MSI 390 lenne rá az ideális.
-
vaakuum
addikt
Amd kariknál mennyire jellemző atz ASIC>85%?
-
Televan74
nagyúr
Bammeg megint nem lehet rendelni a nagykerbe MSI 390 -t(Cole86).
Bár még a garis 290 sem érkezett meg,még nincs min izgulnom.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Malibutomi #30973 üzenetére
Az szép...
1100-et én is szeretnék, mennyire necces az 1150? Memória?
Másik: ASIC Q mennyire fontos/számít?
AMD-m még sosem volt, Ati még GTX480 előtt... most bevállaltam ezt a 390-et, aztán kiv. vok...
CPU limitem legalább nem lesz -
Malibutomi
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #30972 üzenetére
Szerintem valtozo, nekem 1010 az alap, siman megy 1100- on alapfeszen. Viszont az egyik venti zorogni kezdett, ugyhogy megy vissza cserere.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Malibutomi #30971 üzenetére
Fesz emelés nélkül mennyi az elérhető GPU/vRAM OC 390-nél, úgy átlagban. Power target, stb-t ki kell tolni maxra?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Viszont ebbol most az a kovetkeztetesem, hogy a 390 majd dupla fps-t hoz GTA V alatt mint a 7950. Csak mert szo volt itt arrol hogy nincs olyan nagy difi.
-
korion
senior tag
válasz
xxxxxxxxx #30953 üzenetére
köszönöm!
memória húzása biztos segítene,de nem 50-60hz-el!(utána szemetel)
megnyugodtam,h ez "csak" ennyit bír!(nah nem mintha nem lenne elég..)
még annyi kérdésem van,h szerintetek van értelme a BF4 multiban 100-120-150 fps játszani,vagy elég a fix 70-80?
üdv!
hiába vagyok AMD-s (ha lehet ilyet mondani,persze csak vga-ban)proci csak Intel természetes
ha most vga-t vennék GTX 970-980 lenne..
-
NandoXXL
senior tag
Üdv, megírnátok a nem refes r9 290 hűtések mennyivel emelik meg a ház belső hőmérsékletét nálatok (CPU, egyéb)? köszi
-
Laja333
őstag
Hol kellene látnom matricát ami azt jelezné, hogy gari vesztés nélkül nem megoldható a hűtő levétel?
-
A 390(x) tamogatja a VR-t (oculus rift ) vagy csak a Furyk ?
-
vaakuum
addikt
Win 8.1-ben az ati driverben a teljesítmény menünél van egy csúszka, ami képkocka/sec érték, de fura módon nem írja a konkrét értéket, csak egy kis felbukkanó ablakban az egérkurzornál, amikor odahúzom azt a csúszka fölé. Viszont a csúszka mögött ott lenne neki egy téglalap, amiben szerintem ezt az értéket jeleznie kellene, de abban csak az a szöveg van szürkén, hogy képkocka/másodperc.
kérdés 1) ez normális, vagy nálam van valami hiba? (képernyőképet nem tudok most rakni, nem otthon vagyok)
kérdés 2) ha itt beállítom a csúszkát mondjuk 60-ra, akkor játékokban ugye a különböző menük, térkép és játék között váltogatva sem volna szabad felmennie 60 fölé, tehát nem lehetne ilyen 100+fps értékeket mutatnia az MSI afterburnernek?
Ha meg a játékban bepipálom a vsync-et, akkor meg pláne nem, vagy ott is előfordulhat, hogy megszalad néha? -
#Morcosmedve
veterán
válasz
Malibutomi #30960 üzenetére
Végül is már régóta kipróbálnék egy MSI-t, meg plusz egy év gari miatt azt választottam és jó is. Köszi.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #30959 üzenetére
Szerintem a Sapphire is teljesen jo, az hogy par % meger-e felarat az mar egyeni dontes kerdese.
A beallitasok is ki hogy szeret jatszani szinten egyeni preferencia, en igy hasznalom a GTA-t, ezt a par dolgot leveve is nagyon szep, es nagyon szepen fut. nem eroltetem as MSAA-t.
Viszont ezekkel a beallitasokkal meg 3200x1800 VSR-el is megy 40-50fps-elOde meg mar nem is kell nagyon elsimitas.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Nem rossz, köszi!
Akkor elvileg elég egy 390, kérdés, hogy 10k felárat megér-e az MSI Gaming a Sapphire Nitro-ra? Illetve a Misire +10k felár a 390X
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Malibutomi #30957 üzenetére
Na fel is ment a video: [link]
Ezek a beallitasok, ha az advancedben par dolgot bekapcsolok akkor sem valtozik lenyegesen.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #30955 üzenetére
Toltok fel videot mindjart.
A felbontas 1440p VSR-el 1080-as monitoron. Elsimitas kozul csak FXAA, a grafikus opciok kozul a legtobb very highon, csak a shadows, meg a post process high azt hiszem (utalom a motion blurt meg a DOF-ot)Ja es Powercolor 390
Ezekkel a beallitasokkal meg a 7950-en is megvolt az 50 koruli fps
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Malibutomi #30954 üzenetére
2x MSAA és minden very high (Advanced off), így 50FPS a minimum 290X-el 1040Mhz-en full hd-ba nálam.
Szerk.: GTA V
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Malibutomi #30954 üzenetére
Mivel? A harom kozul melyik es miert?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #30951 üzenetére
en most megneztem ugyanazzal a beallitassal amivel a 7950-en hasznaltam, es VSR 1440P high/very high FXAA, es 70-90FPS-el fut
-
xxxxxxxxx
tag
-
#Morcosmedve
veterán
Sapphire Nitro 390 110k
MSI 390 120k
Sapphite Tri-X 390X 130k20k-t meger az X felara? Hany FPS az GTA 5 minimumban? Amugy mennyit megy FHD 390/X a jatekban?
Miert ez mint 970-980? -
vaakuum
addikt
A 390x-hez milyen táp kell a gyakorlatban, (a valóságban) ha van mellette egy tuningolt 3570k?
Mondjuk a 390x-et nem hiszem, hogy tuningolnám, mert így is eléggé fűt, szóval nem kellene 50% ráhagyás.
De az is lehet, hogy lecserélem majd, (cicereg is elég rendesen, de lehet, hogy tápot is cserélek) még nem döntöttem el. De a héten el kell.
Ha mégis VGA csere, akkor mi a teendő Iponnál? A garis részhez kell visszavinni, és mondani, hogy köszönöm, nem kérem? Ha valami drágábbat kérek helyette, akkor is húzzák a visszafizetést 14 napig? Vagy ott nem lehet másikat kérni, csak a webshopban rendelni? -
korion
senior tag
ezzel meg nem tudom mi van!
-
oliba
őstag
válasz
GeneraL_XTX #30940 üzenetére
Én azért látok itt +185MHz GPU-t és +300MHz memória tuningot és még fesz is van adva neki
-
sixpak
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #30940 üzenetére
Igen, valóban érdekes...mindegy, amúgy is ritkán játszunk Valley-vel...szar a grafikája.
-
sixpak
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #30938 üzenetére
Ja, lehet igazad van, de régebben sok helyen olvastam, hogy a zöldek jobban mennek Valley/Heaven alatt.
-
sixpak
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #30936 üzenetére
Pedig az NV kártyáknak jobban fekszenek az Unigine benchek.
-
oliba
őstag
válasz
odorgg #30930 üzenetére
A moddolt volt fent, de a te kártyád 1200-at is tud, míg az enyém csak 1150. 4% magasabb órajel, 3%-kal nagyobb sebesség
Csak azt nem értem, hogy milyen késleltetést állít ez a moddolt bios. A teljesítmény nőtt, így a késleltetés csökkent, viszont ha a késleltetés csökken, akkor hogy lehet magasabb órajelt elérni?
-
Televan74
nagyúr
válasz
Malibutomi #30932 üzenetére
Magyar webshopokban nincs még.Csak 390X az is horror áron a varázslónál.
-
xxxxxxxxx
tag
Én is lefuttattam elég meglepő érdekes eredmények vannak. wtf
ASIC ez mi ez? -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Bigemperor #30925 üzenetére
Vegyetek powercolort
-
Televan74
nagyúr
válasz
Bigemperor #30917 üzenetére
Talán mert elterjedni látszik hogy jó lett a hűtése,ezért drágább és lassan hiánycikk lesz. Lehet venni Giga -t és Sapphire -t,vagy várni egy MSI -re.
-
lowzor
veterán
Asus 290 1100/1350, 1,22V:
-
fox64
tag
Furmark uraim,ami azt bírja 10percig szemetelés nélkül az stabil.
-
Bigemperor
senior tag
Az MSI 390 miért tűnt el amúgy a legtöbb helyről, erről lehet tudni valamit?
-
oliba
őstag
válasz
kingpython #30905 üzenetére
-
sixpak
nagyúr
válasz
Malibutomi #30903 üzenetére
Ez igen!
Ennyivel erősebb mint egy 290?
Én itt csak 60 fps-t kapok alapórajelen (1000mhz).
Köszi. -
korion
senior tag
válasz
Malibutomi #30900 üzenetére
ezek biza szép eredmények hejjj!
-
sixpak
nagyúr
válasz
Malibutomi #30900 üzenetére
Kiváló, köszönöm.
Igazán nem akarok tolakodónak tűnni, de még egy kérdésem lenne.
Alapórajelen mennyi pontot kapsz Valley-ben, full hd felbontáson?
Köszi, előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- INNO3D RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 ICHILL X3 RED Eladó!
- ASUS RTX 2060 SUPER 8GB GDDR6 DUAL EVO OC Eladó!
- RITKASÁG! - PALIT RTX 3080 10GB GDDR6X GameRock - Hűvös, gyönyörű állapotban!
- ASUS RTX 2080 8GB videókártya használt 3 hónap garancia TURBO-RTX2080-8G használt
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Super 6GB videókártya
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB AeroCool Aero 800 kék Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest