-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
-
Milka 78
nagyúr
válasz
m0h0senator #28198 üzenetére
Gondolom a gari miatt.Az XFX-nek ráadásul ha jól rémlik szivatós a csavar matricája,1000 felé szokott szakadni ha lekapod a hűtőt róla.
-
válasz
_t0Mi_ #28195 üzenetére
Maxra úgy 65%-ra lődd be a sebességét és ez 85 fok körül legyen. Ha jól emlékszem itt valami ilyesmi volt és tartotta stabilan az órajelet. Viszont készülj fel, hogy a hangja az még jobban megrágja a füled és talán a család sem lesz olyan toleráns, mikor a konyhából azt hiszik, hogy a szobában szárítod a hajad.
-
_t0Mi_
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy referencia XFX R9 290-es kártyám, és ahogy nézem, sokszor leveszi a GPU órajelét, ha sokáig magas hőmérsékleten dolgozik. Azt tudom, hogy ez egy beépített dolog a hűtő elfogadható hangszinten tartásához, de közben erősen drop-ol az fps a játékokban.
Milyen beállítással lehet ezt megfelelően kikerülni? Természetesen a kártyát nem akarom tönkretenni, de ez így nem működik megfelelően. Azt tudom, hogy az AMD Overdrive-ban kell beállítani valamit, de pontosan mit, és mennyire?
Előre is köszönöm!
-
-
Jani18
aktív tag
Performance Improvements for the following :
The Witcher 3 - Wild Hunt : Up to 10% performance increase on single GPU Radeon R9 and R7 Series graphics products
Project Cars - Up to 17% performance increase on single GPU Radeon R9 and R7 Series graphics products
-
Erwinke
aktív tag
Üdv!
Táp: corsair cx600
Alaplap: Gigabyte B85M-D3H
Ram: Kingston Hyprex plug and play cl9 8GB kit
CPU: I7 4770
GPU: MSI r9 290 gaming 4g
SSD: Crucial 120GB M500Nincs 1 éve, hogy vettem a gépet. Az vele a gond, hogy randomban kékhalálozik. Eddig csak youtubenál csinálta semmi másnál soha. Bármilyen erős játékot játszottam semmi gond nem volt. Most meg felraktam a Movie makert. Azzal ügyködök és mikor beakarok olvasni több videót akkor megint csak kékhalál.
Grafkártyához annyit, hogy mióta megvettem azóta nem okés vele minden. Először is mikor bekapcsolom a gépet és kirakja a BIOS versiót meg ilyen f2 set up f12 boot menu ilyen részt az totál nagy és ha valamelyikbe bele akarok menni akkor csak elsötétül a kép. Másik meg az volt mikor később kijött a kártyára az új frissités akkor az már nem ment fel. Instalálás közben elsötétedett a kép és hiába vártam vele bármennyit is sosem jött vissza a kép(figyelmeztetett az instal, hogy elsötétedhez a kép meg vibrálhat, de ez nem az volt).
Most kivettem a kártyát és minden okés a géppel. Youtube is movie maker is megy ezerrel és egyszer sem fagy ki. Kipróbáltam több fajta windowst is (win 7 ultimate, win 8 pro, win 10) Köszönöm!
-
odorgg
addikt
válasz
ricshard444 #28185 üzenetére
Köszi!
Így màr együtt lehet élni a 290-el -
-
odorgg
addikt
Kidobtam a gépből a kompaktokat, illetve AVC herculesnek maradt a blokk része a GPU-n, de a pumpa már nem üzemel (zörög) benne. A Radik is maradtak. Külön pumpát, tartályt, és CPU blokkot, kapott a rendszer:
Most már mehet 1200-on is a 290x 60 fok alatt, eddig 1100-en is felette volt.
Apránként, egész használható vízhűtést kukázok össze -
m0h0senator
őstag
válasz
fenergie84 #28182 üzenetére
-
fenergie84
addikt
válasz
m0h0senator #28181 üzenetére
Értem, akkor "jól van az" kategória
-
m0h0senator
őstag
válasz
fenergie84 #28177 üzenetére
persze hogy jók, főleg, hogy egy non K-s procival hajtod és ezért alacsonyabb a minimum fpsed.
-
Doblós
aktív tag
válasz
fenergie84 #28177 üzenetére
-
fenergie84
addikt
válasz
fenergie84 #28176 üzenetére
-
Doblós
aktív tag
ccc-be ha belépek,már feketeség,de másnál nem.hogyan tudom visszaállítani?
-
Doblós
aktív tag
Üdv!
Sapphire 290X BF4 Edition karim van,Accelero Extreme 3 hűtéssel.Az lenne a kérdésem,hogy kb.meddig lehet húzni ezt a karit?
-
Joshi
titán
válasz
m0h0senator #28168 üzenetére
Nagyon nem szólt bele a frissen telepített Win.
A memória viszont elég jól hozott a konyhára igaz ez csak a benchmarkokban jön ki a gyakorlatban nem nagyon. Furcsa hogy neked 290X-ed van, én azért nagyobb különbségre számítottam a sima 290-hez képest. Látom béta drivert használsz, én a 14.12-es Omega wqhl-t.
Köszi a tesztet, szerintem nem érdemes széthajtani a kártyát főleg a memóriákat nem. -
m0h0senator
őstag
Na Srácok nagy nehezen elkészültem vele. Valamiért voltak olyan mérési hibák, hogy a minimum 14 fps volt. Gondolom valami háttér folyamat miatt. Amit tudni kell, hogy a 3770K-t 4,8 GHz-re állítottam be, ramok gyári beállításokon XMP profillal. Ami változott a GPU RAM sebessége.
Szóval:1155/1400:
1155/1500:
A kártya minden esetben +100mV és power limit kitolva max-ig.
-
Joshi
titán
válasz
m0h0senator #28165 üzenetére
A procit felesleges 4.6Ghz fölé vinni itt nem sokat számít, a vga memória inkább. Az lenne a legjobb ha 1155/1400-on lenyomnád újból a tesztet, ha több lesz a pontszámod mint először, akkor a Win is sokat számít. Majd ezután lenyomnád 1500-as memóriával, mert így meg az derülne ki hogy mennyit számít a vga memória órajel. Sajnos nekem nem stabil a memória 1430 fölött.
-
Gh00st
tag
válasz
m0h0senator #28165 üzenetére
Jó lesz úgy, hajrá
-
Joshi
titán
válasz
m0h0senator #28163 üzenetére
Futtasd le újra a Valley-t és a Heavent, neked több pontot kellene kapnod mint nekünk sima 290-el.
-
Gh00st
tag
Úgy tűnik, hogy igen (a procit ezeknél meg sem húztam, xmp 4.4Ghz).
...elenyésző különbség az a 70-75 pont, lehet hw/sw , friss os, stb...(#28159) Bale_E
Parancsolj
FIRE STRIKE 1.1 - 10819 -
CsonkaImo
addikt
válasz
-Solt- #28155 üzenetére
Hardverkernél a 290 Tri-X 99 899FT (101Ft-al 100k alatt, WOW!). X-es viszont 110K körül a legolcsóbb
-
juve600
nagyúr
GIGABYTE R9 290 4GB GDDR5 OC (GV-R929OC-4GD)
ez a tipus mennyire ajánlott ,hűtés,hang ,hőfok ???thx
-
deadwing
addikt
válasz
m0h0senator #28146 üzenetére
Csinálnátok egy Heavent is a kedvemért?
-
Joshi
titán
válasz
Gabisan #28141 üzenetére
Az Aux Voltage talán a VGA áramfelvétele lehet?
Nem biztos.
Teszt alatt linkelni szoktuk a GPU-Z Sensors ablakban mért értékeket a MAX-ra téve.
Ez azért jó, mert nem kell magyarázkodni, egyszerűen ott vannak a tények.
ui.: a Power Limitet 50%-ra szoktuk tenni ha van egy megfelelő tápunk. Neked van.
-
Gabisan
tag
Az AB-ben az Aux Voltage mit takar?
-
Joshi
titán
válasz
Gabisan #28133 üzenetére
Nem, mert nálad nem ez a gond. Frissítsd fel a Wint és menni fog minden, szerintem a Trixx progi is jó lesz. A tuningon nem sokat dob egy bios, főleg az olyan bios ami alig különbözik. Ha rákeresel a topikban a bios frissítés szóra, láthatod hogy nincs szerepe. Az én biosomat is megtalálod a neten.
Az én kártyám Giga, de a bios szinte ugyan az minden ref kártyán.
-
-
Joshi
titán
válasz
Gabisan #28127 üzenetére
Linkelj egy GPU-Z képet. Köszi.
Win7-et jobb lenne lecserélni Win8.1-re, a driverről nem tudok semmit de gyanítom hogy béta lesz.ui.: ezt találtam a neten. Olvasgasd, de célszerű mindig a legfrissebb rendszert használni.
-
Joshi
titán
válasz
Gabisan #28125 üzenetére
Akkor inkább az Afterburnert használd, ebben a topikban sokan ezt használják megelégedéssel.
ui.: mielőtt telepíted az Aftert, töröld a TriXX-et.
Ja és minden kártyával működnek ezek a progik.
-
Gabisan
tag
Meg annyit kerdeznek,hogy a TriXX el ha ujrainditom a gepen allandoan alaporajeleken jon be es nem az elmentett profillal,amit csinaltam.Ezt hogyan kell beallitani?
-
Gabisan
tag
válasz
Televan74 #28116 üzenetére
Akkor normalis jelenseg? Masnal is ilyen ?Led villogas 2D ben.
-
Gabisan
tag
Vaklaki tudna valaszolni a Led villogas 2D illetve a Valley hom kijelzesre?
Elore is koszi! -
Joshi
titán
Van Radeon találgatós topik stb, ha egy mód van rá akkor ez szóljon a 290-ről.
-
-Solt-
veterán
Most amikor elértünk annak a kapujába, hogy végre a szoftveres rész is utolérheti a plusz hardveres tudást, tényleg azon agyaltok, hogy NV-re váltotok?
Hááát... én a W10, DX12, Vulkan debütálása előtt tuti nem vennél Maxvellt...
-
sixpak
nagyúr
válasz
CsonkaImo #28102 üzenetére
Nem tudom, hogy a 980Ti mennyibe kerül (vagy fog kerülni), de valami azt súgja, hogy nem lesz olcsó mulatság.
Én speciel 200ezret sem adnék egy videókártyáért. Tudom, ez az én bajom, de a 290Tri-X-et 95 ezerért vettem boltból, garanciával.
Rá fogok nézni a 980 árakra, lehet meg is kérdem a topikjába, hogy melyiket érdemes megvenni. 150-60 az a lélektani határ, amit még kiadok egy kártyáért.(#28101) tailor74:
-
CsonkaImo
addikt
válasz
kalozhun100 #28103 üzenetére
Igen, nem véletlen HBM (High Bandwidth Memory) a neve.
-
kalozhun100
őstag
Az új zászlóshajó 4096 bites lesz? XD Valahol ezt olvastam.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- ASUS RTX 2060 SUPER 8GB GDDR6 DUAL EVO OC Eladó!
- RITKASÁG! - PALIT RTX 3080 10GB GDDR6X GameRock - Hűvös, gyönyörű állapotban!
- ASUS RTX 2080 8GB videókártya használt 3 hónap garancia TURBO-RTX2080-8G használt
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Super 6GB videókártya
- XFX RX6600 SWIFT 210 8Gb (Aqua garis)
- utolsó darab ... Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 480 SSD + 1 TB HDD
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB RAM 256GB SSD Intel Graphics W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest