- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen alaplapot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
R3plica70
aktív tag
és (#32366) proci985 -nak is:
Csupán annyit szerettem volna jelezni, hogy van néhány kevésbé szerencsés példány is, bár ettől még lehet hogy a nagy átlagra rá lehet fogni, hogy mennek 1100-at alapfeszen.Amúgy amire nem elég alapon, arra nem lesz elég az 5-9%-os tuninggal sem.
Ezzel csak egyetérteni tudokÉn most inkább a procim adaptiv tuningjával vagyok elhavazva, valahogy nem akar összejönni, és állandóan 1,28V-on megy terhelve bármit is állítok...bár hpeter10 kollega nagyon rendesen próbál fényt gyújtani a sötét fejemben
-
R3plica70
aktív tag
válasz
tailor74 #32329 üzenetére
Bocsi hogy bele vau...de nekem pl sajna alapfeszen csak 1080-at megy, és fesz emeléssel sem jutottam sokkal tovább, kb 1120-nál valleyban már jelentek meg pixelhibák. Az első Nitróm se volt sokkal jobb, az alapfeszen 1100-ig jutott.
Elnézve a fórumot, más gyártókat is figyelembe véve, talán a leggyengébb 390-est sikerült kifognom.
Bár úgyis csak gyári értékeken használom, mert mindenre elég nekem -
R3plica70
aktív tag
válasz
Speed® #31570 üzenetére
Én nem érzem a hiányát, sztem igen korrektül összerakta a Sapphire ezt a Nitro hűtést, és nélküle is kellően merev a kártya, nem hajlik, pedig igen hosszú és súlyos darab. Design számomra egy fillért nem ér. Zárt házban nem mindegy hogy néz ki?
Engem a "kerólendő" kijelentés zavar kicsit, ami arra utalhat, hogy az új backplate-s verzió jó csak. Amúgy mindenki az MSI-t magasztalja, amivel semmi bajom, ha másért nem a 3év gar. miatt, amit szintén megértek. Kinek mi a preferenciája. De emiatt szvsz nem kellene lehúzni a süllyesztőn a "csupasz" Sapphire-t. Sok év szervízes tapasztalata alapján AMD/ATI vonalon én sokkal jobban megbízok a Sapphire-ban még ha csak 2 év gar. van rá akkor is . De ez szigorúan SZVSZ és no flame. -
R3plica70
aktív tag
válasz
Milka 78 #30437 üzenetére
Lehet, hogy egy antituning példányt fogtam ki most, de ez alapfeszen 1,25V-on 1090-ig jó, 1,31V-on már 1120-nál szemetel. A hűtésével nincs gond.
Végülis mindegy, én alap beállításokkal is elégedett vagyok vele...eddig.Sokat agyaltam én is mielőtt megvettem a 390-est. A 290-es sorozat a hűtés problémái miatt kiesett, ami ajánlott ( pl Tri-X, Vapor-X stb) az árban már ott mozog a 390 sorozatnál, így adta magát hogy akkor már 390 legyen. A GTX970 elvből kiesett a 3,5GB probléma miatt, no flame, jó kártya meg minden, de akkor is idegesítene, de ez az én hülyeségem. FullHD-hoz GTX980 már elvileg fölöslegesen erős, emiatt értelmetlen plusz kiadás lenne. Fogyasztása nem érdekel, idle már ez is egész barátságosan visszaveszi magát, játék alatt meg kinem sz@rja le
Volt az elmúlt hónapokban a gépemben R9 280X, GTX 960 2GB és 4GB is, mindegyik a maguk kategóriájában szvsz kiválóak. Nagyon agyaltam most a második 390 megvétele előtt hogy csak ki kellene próbálni a 970-est, de inkább maradtam a 390-nél...jön az SW Battlefront és annak gyönyörűen futnia kell, ez az elvárásom...ha nem lesz elég, akkor szomorúan de megválok tőle -
R3plica70
aktív tag
válasz
Malibutomi #30427 üzenetére
390x-ek ennyivel jobban tuningolhatók lennének? Eddig két Sapphire 390 volt a kezemben, az első 1100-nál már el kezdett szemetelni teszt közben, a mostani 1090-nél...
-
R3plica70
aktív tag
válasz
vaakuum #30329 üzenetére
Giga 390-re többen írták hogy hangos (giga + 390-re keresve):
[link]
[link]
[link]
[link]MSI 390-ről jókat írnak:
[link]
[link]
[link]
[link]Nekem Sapphire Nitro van (ez a második). Mindkettő hibátlan (volt). Nagy dög, az én házamba is éppencsak hogy belefér. Csöndes is, idle lekapcsolgatja a ventiket, terhelés alatt azért megjön a hangja, de szvsz bőven vállalható.
Más: meg tudja valaki mondani, hogy honnan alakult ki és terjed az az ökölszabály itt a fórumon hogy 70 fok fölött már meleg egy kártya és annak szar akkor a hűtése, mert nagyon nem értem ezt az elvárást
Az rendben van hogy lehetőleg minél hatékonyabb legyen a hűtés és ezáltal hidegebb is a VGA, de honnan jön a 70 fok ?
-
R3plica70
aktív tag
-
R3plica70
aktív tag
Bocs hogy beleszólok, de nem bírtam elmenni amellett hogy egy negatív tapasztalat miatt ki van valami kiáltva nem ajánlottnak
Nálam így szerepelt a Sapphire R9 390 Nitro :
[A megszüntetett topikban...] -
R3plica70
aktív tag
válasz
CsonkaImo #29111 üzenetére
Ezt tudom, de mégis egy "új" generáció. Kicsit más, másként viselkednek, mások a tapasztalatok velük. Én az itt beírt rengeteg tapasztalattal nem sokat tudok kezdeni mert az előző generációról szól, bármennyire is ugyanaz. De akkor inkább megtartom magamnak az észrevételeimet mert itt csak elveszik az infó a jóval pörgősebb 290/x-es hozzászólások között.
Köszi a válaszod amúgy -
R3plica70
aktív tag
válasz
watador600 #29107 üzenetére
Pontosan ezt írtam le a vollt 390/X topikban. El kell venni a netet amig nem telepíted fel a hivatalos drivert, mert amit az auto driver frissités feltesz, az okozza ezt a hibát. Utána bármit frissíthetsz már a rendszereden.
Ha ez nálad is megoldotta a hibát akkor egyértelműen driver gond és csak gratulálni tudok a belinkelt youtube-os "szakértőknek".
Rohadtul nem értem miért szúrta a szemét bárkinek is hogy külön topikja volt a 390/X-nek, így teljesen elvesznek ezek a hozzászólások ebben a topikban. Semmi bajom a 290/x-es felhasználókkal de én a 390/x-es tapasztalatokra vagyok kíváncsi, de nem úgy hogy 100 hozzászólásból kell az 1 engem érdeklőt megtalálnom
De tényleg mondja meg már legyen szíves egy illetékes elvtárs, hogy miért szúrta a szemét bárkinek is a külön topik?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest