-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bajnokpityu #30399 üzenetére
Nem bolti vásárlás volt. Vadi új kártya, de itteni ph-s kollégától vettem.
Gondolom nem lesz vele problémám, eléggé ismert/elismert tag. -
-
Urak!
Úgy néz ki, pontosan 1 napig működött a vadi új sapphire nitro 390 kártyám!
Tegnap este nem jött vissza alvó állapotból a gép, újraindítás után meg már egyszerűen fel sem pörögtek a ventilátorok rajta, kép sem volt, sőt kis idő elteltével kikapcsolt a gép.
Most ha kiveszem a vga-t, szépen elindul, és működik a gép igp-ről, ha vissza teszem a vga-t, akkor viszont az imént leírtak jelentkeznek.Próbáltam másik pci slotban - semmi. Próbáltam a vga bios kapcsoló átkapcsolásával - semmi. Próbáltam a táp más kábeleiről indítani a vga-t - semmi. Alaplapi biosban természetesen a pci-e az elsődleges.
Másik vga-m nincs, hogy azzal kipróbáljam az alaplap pci sínjeit, de szerintem így is elég egyértelmű, ha a kártya ventijei fel sem pörögnek..Szóval szerintem ez a kártya ennyi volt, hétfőn megy vissza....
Vélemények, egyéb ötletek esetleg?
-
Speed®
titán
válasz
kingpython #30393 üzenetére
Az MSI 390X tesztre reagáltam, amiből látható, vannak gondok. És igen, az a lemezke egy olyan VRMre felpakolva, ami ~300Wot szolgál ki, "vicces". Mellette meg gyárilag 1250MHz/1.35V RAM ICk, amik 1500MHz/1.5Vra vannak belőve.
-
Speed®
titán
válasz
kingpython #30391 üzenetére
-
Televan74
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #30385 üzenetére
Én is úgy gondolom hogy az MSI megoldása backplate -tel kiemelkedő a 390/390X között.Sapphire nitro is jó. A Powercoloral még nem találkoztam.HIS -ről ne is álmodozzunk.Giga most egy kicsit alászaladt hűtésileg,bár nekik a 290/290X -s szériában sem volt kiemelkedő a hűtési megoldásuk.
Én csak is a DX12 miatt tartok ki még a következő szériáig a 390 -n mellett.Fura kimondani,de lehet hogy egy évig,csak egy kártyát használok majd.
Ha jól megy a 970 -n ,akkor nem érdemes váltani.
Nálam a táppal nincs gond.És nem is lesz,mivel a 600W FSP goldot leváltom egy 650W vagy 750W EVGA -ra.
(#30384) Apollo_21 Gigabyte -ról szó sem esett, én azt már a legelején kizártam,mert már rég lebeszéltek róla a kedves fórumtársak.A Sapphire meg nem volt annyira szimpatikus nekem,azt vissza is küldtem. Compker rendes volt,2-3 nap és vissza is utalta a pénzt.
-
juve600
nagyúr
üdv
290-ből a GIGA WF3 ajánlott tipus ?
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Televan74 #30383 üzenetére
MSI karikról a 3xx szériában csupa csupa jókat írnak. Én is gondolkodtam 970 helyett egy MSI Gaming 390X-een, de a tesztekben való össz fogyasztás vele 500+W-ot mutatott. azt lehet nem díjazta volna már a 550w-os tápom
De a 980-nál olcsóbb, és FullHD-n kívül nagyobb felbontásban gyorsabb is annál.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Bigemperor #30382 üzenetére
380X egy darabig nem lesz az Apple rátenyerelt.Én MSI 390 -et fogok venni nemsokára.Az MSI hűtője is batár nagy,csak nem olyan hosszú.
-
-
Speed®
titán
válasz
Bigemperor #30379 üzenetére
Az a helyzet, hogy mikor azt olvasom, hogy a 3 ventis nagy, automatice beugrik, hogy esetleg a ház alkalmatlan és a szellőzés gond lesz..ha nem így van és pusztán nem szimpi a kivitel, nem szóltam. Mindkettő túlárazott szvsz, az X pedig nem hoz annyit, amekkora difi van köztük..persze ez szvsz, ugye 290/Xnél is ugyanez volt a téma, mégis vették sokan a fullos verziót az <5% difi ellenére.
-
Speed®
titán
válasz
Bigemperor #30377 üzenetére
2 ventis megoldások kapásból neccesek, de ha már, akkor MSI 390.
-
Bigemperor
senior tag
A 390-390x vonal melyik ajánlott kártya, ami nem 3 ventis és a legjobb ár-érték aránnyal bírhat? Egyáltalán melyiket a kettő közül?
-
Chrys_
addikt
válasz
Speed® #30375 üzenetére
Igen, néztem az árakat. Viszont az X-t könnyebb lesz majd valamikor eladni az egyszerűbb verzió ellenében.
A Nano nekem így csalódás lett, pedig az lett volna a befutó.
A teljesítményhez még annyit, hogy 5760x1200-ban használom a kártyákat, ott sajnos most még minden darab fps számít. -
Speed®
titán
válasz
Chrys_ #30374 üzenetére
Hosszabb távon a teljesítménydifi sem fog számítani..nyugodtan lehetett volna 390, a difi a blokk ára kb. Nano az nem gyengén vicces árban..nem tudom, mit szívnak friss levegő helyett..970 közeli árazással eladható lenne, így viszont..nem ez fogja az eladásokat fellendíteni, az biztos.
-
Chrys_
addikt
Volt egy 290X kártyám, sajnos megázott. Vártam a Nano megjelenésére, de az ára borzasztó. Persze a teljesítmény is mögötte van, de attól még drága. Ezért marad a 390-s sorozat. Hétfőn megérkezik ez az ASUS R9 390X DC2 8GB, valamint az EKWB vízhűtő blokk és backplate is.
Gondolkoztam a 390-n is, de a 290X-hez viszonyítottam a kártyákat. Hosszabb távra gondolva az a 100€ különbség a 390 - 390X között már nem fog számítani. -
válasz
Grave_444 #30372 üzenetére
A kép a sapphire 390 nitro-ról készült, nem giga kártyával. A nitro-nál ez a ~2000 rpm teljesen rendben van, ilyen fordulaton csak minimális szélzaj hallatszik, abszolút jó. Ilyennek kellett volna lennie már a 290/X kártyáknak is a hűtésük. Halkabb, mint a vapor-x 290 kártyám volt.
-
-
-
-
válasz
-Solt- #30362 üzenetére
390X-ről nincs tapasztalat, de 390 G1 giga kártyáról van. Hangos a hűtése, egyszerűen elégtelen erre a kártyára ez a hűtés...
Más... 1 hete ígértem, hogy jövök sapphire nitro 390-el...Na, az MPL-nek 1 hétbe tellett az 1 napos üzleti csomagot házhoz hozni, így a mai napon jutottam hozzá a kártyához.
Egy gyors "minden alapon" teszt eredménye, egyedül a power limitet toltam ki +50-re..Tuning, alul fesz- felül fesz-re még nem volt időm, majd pótolom..
Meglepően halk kártya, némi szélzajon kívül más nem hallatszik. Azt kell mondjam eddig elégedett vagyok vele maximálisan, persze végső következtetésig még pár tesztelés hátra van. -
-Solt-
veterán
Üdv Urak!
A kis Fury NANO, vagyis NANE árazása miatt most dilemmában vagyok... elgondolkoztam egy GTX980-n, aztán megláttam 133K-ért ezt a 390X-t, ami nem hangzik rosszul,
Van ezzel valakinek tapasztalata? Tesztet nem találtam róla...
-
Televan74
nagyúr
Sokat filóztam az elmúlt napokban. És úgy néz ki hogy maradok a MSI R9 390 -s mellett.A következő szériáig kihúzom vele,ami nincs is olyan messze.
Remélem szeptemberben már kapható lesz Cole -nál. Most jelenleg még a rendelési listában sincs náluk.
-
Diniboy
aktív tag
Üdvözletem! Volt szerencsém egy ASUS STRIX 390hez , öcskös vett egyet magának és kb 1 órát ismerkedtem vele. Elégé meggyőző volt kinézetre illetve működés közben is, sajnos nagyon megterhelni még nem nagyon bírtuk lévén a gép többi része még elég régi (cpu pl phenom x4 960), gyors valley, furmark, meg pár perc játék fért bele, de meggyőző. Örülnék ha megtudná valaki erősíteni elég lesz alá egy Seasonic S12 II Bronze 520W , bár már egyszer jóváhagyták a tápos topikban
Csak aggaszt nem lesz e nagyon terhelve a táp, egyik oldal tesztjében valami 480wos fogyasztást írnak OC alatt a 390hez is. Jó nem furmarkol az ember egész nap, de azért jó lenne tudni hogy 1-2 év múlva sem fog lekapcsolni a táp Krájzisz 23 alatt, mert gyengült valamit az évek során
-
helkis
veterán
válasz
helkis #30321 üzenetére
most volt egy kis időm, átdugtam a monitort az alsó kártyára, bekapcsoltam a gépet, nem volt kép sokáig (boot alatt), majd egyszer csak lett! a crossfire-t lekapcsolta a driver, gondoltam ha bekapcsolom majd jól elmegy megint a kép, ahogy a leírásokból meg a hivatalos oldalon is írva vagyon , bekapcsoltam és simán engedélyezte a CF-et a rendszer!
bár így új értelmet nyert a primary card fogalma, mert az az lesz az amire rá van dugva a monitor, a hivatalos leírás ezért valszeg mindig a többi kimenetre vonatkozik..
diag és órajel beállító progikban megfordult a két kártya egyébként, most a gpu1 az alsó kártya, a gpu2 a felső, de hőfokok tekintetében még mindig a felső kártya a melegebb.. -
robertosz91
tag
Az új hűtések jobbak mint a régi 290 vaporx-en? Gondolok itt például az msi megoldására.
Akinek 290 vaporx-e van, megtudná nekem nézni, hogy a witcher 3 full grafikán (hairworks off) 1680x1050-es felbontáson milyen fps-t produkál, és milyen hőfok még az ideális a gpu-nak.
Én a witcher alatt referencia órajelre állítom és 4-5 óra játék alatt max 70fok. -
Speed®
titán
válasz
mikromanus #30350 üzenetére
Ez kéremszépen tervezett elavulás.
fox64
Ha nincs fizikai sérülés (elnyalt csavar pl.), nem szoktak belekötni. Egyébként van a gyárihoz hasonló paszta is dögivel. -
fox64
tag
válasz
mikromanus #30347 üzenetére
hát gyanús hogy nem fogják,meg kell bontani,az meg automatikus garancia bukta.elég extra lenne ha ezt bevállalnák
-
mikromanus
veterán
válasz
mikromanus #30346 üzenetére
Agyalok egy "normális"VGA hűtőn. Ha garanciavesztés nélkül bevállalják az összeszerelést a "Cégnél" ahol vettem a kártyát, akkor ez még belefér az éves ajándékutalvány keretbe.
Csak előtte ki kellene zárnom az egyéb lehetőségeket. + Vissza is dobhatom a kártyát így is, hogy "rossz" csak aztán ha teszteléskor eldöcög 2 percet és azt mondják semmi baja, akkor kb sehol se vagyok, csak buktam egy-két hetet, meg a végén rámhárítják a munka/szervízköltséget is. -
mikromanus
veterán
válasz
Speed® #30343 üzenetére
Zalman ZM600-GV 600W 80+ tápegység
MSI R9 290 4GB videókártya
A tápnak ennyit bírnia kell (papíron). Hacsak nem selejt. Garanciális a táp és a VGA is, szóval ha azonosíthatóan ez a gond, az is jobb mintha nincs nyom. Az energiafelvételes beállításokat azért majd megsasolomPortalanítás megvolt, órajel visszavétel megvolt (valakinek ez bejött). Visszatettem a 15.4-es drivert, mert a 15.7 szarabb volt mint a régi (érzésre, mert így is összeomlik azért). Tovább bírja, de simán behal 1920*1080-on így is. Tápcserét tesztelhetek (?), csak a korábbi tuti nem bírja el ezt a levélnehezéket amit VGA-ként használok.
A ház most nyitott oldallal árválkodik. Próbáltam visszazárva és anélkül is, de a hőmérsékleten sokat nem változtatott. Amúg ymi ennek az R9 2XX szériának a standard/optimális üzemi hőmérséklete? -
D4ni
őstag
válasz
mikromanus #30342 üzenetére
A porral mi a helyzet?
-
Omli85
őstag
válasz
Első körben teszteld le a gépet egy másik tuti jó tápegységgel, jelentkezik e akkor is a hiba. Lehet kezd megfáradni a tápegység, random bsod nincs csak fagyások ?
-
Speed®
titán
válasz
Táp pontosabban? Hőmérséklet alapján ref..illene ráncbaszedni a szellőzést és alulfeszelni/downclockolni adott esetben RAM oldalon, hátha segít.
-
mikromanus
veterán
Picit kehes a gépem. Apró jelek alapján a videókártya duzzoghat, bár lehet más is a hiba. A jelenség: terheléstől függően egy idő után befagy a kép (színes négyzetekkel behintve az aktuális kép), majd black screen és totál fagyás. Visszaálltam korábbi driverra, így legalább az irányítást vissza tudom szerezni és kilőni a progit. (az új drivernál vag ynem adta vissza, vagy nem volt türelmem kivárni míg visszatér az irányítás). A billentyűzet is befagy és a hangszórónól csak gépi zúgás/elektromos zaj/búgás jön. VAg yez lehet más gond és nem videókártya? (HDD, memória, alaplap, virus, vagy épp processor?). Első befagyás után egy idő után ha leállítom a futó programot látszólag minden helyesen működik, de ha újrafuttatom a játékot jön a kékhalál és restart.
MSI R9 290-em van. Azé nehogy már 1440*900 windowedben kelljen játszanom evvel!?
Kicsit heves, kicsit melegecske a korábbi kártyához képest (90+ fok), de 10 hónapig eldöcögött minden játék maxon is (Ok, kicsit azért volt amit visszavettem mert úgy több lett az FPS).
Egyéb:
2*8 GB corsaire memoria
96 GB SSD rendszerlemez és egy 2 TB "Normál" SATA 3 csatlakozós vinyó,
I5 proci (3550?)
600watt 85+ táp
windows 7 x64(+Avast nagytesó a gépen)
-
vg
addikt
válasz
deadwing #30339 üzenetére
Azért mondom, hogy "valós"-t nem láttam, mert bár ha a vsync nincs belapcsolva nekem is 120-130fps körül van a BF4 ultra-n, de semmi értelmét nem látom így játszani, mert a TV-m úgyis csak 60hz, így csak feleslegesen hajtom dupla járaton a kis kártyám. Igazi 144-monitort meg nem láttam még közelről.
-
-
deadwing
addikt
válasz
lowzor #30305 üzenetére
Igen, win10 alatt jobb lett a DX. Igaz nem sok különbséget érzek, fps kicsit több. High-on használom, mert nálam fontos, hogy ne sűrűn essen le 144Hz alá az fps, így ultra kilőve.
Win7-en még nem frissítettem drivert.(#30313) helkis: kösd be párhuzamosan a kártyákat. Nekem anno hajszálra ugyan annyi volt a 2 kari hőfoka. De ha belegondolsz olyan nincs, hogy ugyan úgy fel tudd helyezni 2 kártyára a blokkot. Annyi eltérés még belefér. Ne foglalkozz vele.
-
Omli85
őstag
válasz
R3plica70 #30332 üzenetére
ATI/AMD vga esetén amióta az eszemet tudom mindig 60-70 fok környékén dolgoztak a kártyák, mondhatni ott érezték jól magukat
. Az hogy a zöldek hűvösebbek nem feltétlen jelenti azt, hogy a pirosaknál meg sok ez a hőmérséklet
. Annyi a negatívum, hogy a környezetet a magasabb üzemi hőmérséklet előbb felfűti. A hardvernek valószínű különösebben nem okoz ez gondot különben nem forgalmaznák.
Mivel ugye alapból több a fogyasztás ez által több hőt termel így ugyan azon hűtés rendszerek nem ugyanúgy teljesítenek a két gyártó kártyáin.
A nem mai darab ref 4870-em sose volt terhelésen 60 fok alatt és köszöni szépen jól van még mindig, pedig van benne üzemóra és napi használatban van.
-
R3plica70
aktív tag
válasz
vaakuum #30329 üzenetére
Giga 390-re többen írták hogy hangos (giga + 390-re keresve):
[link]
[link]
[link]
[link]MSI 390-ről jókat írnak:
[link]
[link]
[link]
[link]Nekem Sapphire Nitro van (ez a második). Mindkettő hibátlan (volt). Nagy dög, az én házamba is éppencsak hogy belefér. Csöndes is, idle lekapcsolgatja a ventiket, terhelés alatt azért megjön a hangja, de szvsz bőven vállalható.
Más: meg tudja valaki mondani, hogy honnan alakult ki és terjed az az ökölszabály itt a fórumon hogy 70 fok fölött már meleg egy kártya és annak szar akkor a hűtése, mert nagyon nem értem ezt az elvárást
Az rendben van hogy lehetőleg minél hatékonyabb legyen a hűtés és ezáltal hidegebb is a VGA, de honnan jön a 70 fok ?
-
vaakuum
addikt
Ez lehetséges, hogy az Ipon listában nncs egyetlen 390 vagy 390x-sem? Konkrétan semmit nem hoz nálam a szűrés
szerk: ehh, a szűrésük működik "csodálatos" módon.
Giga jó a 390-ből? Ha nem, akkor az MSI mennyire elfogadható? A 3 ventis túl nagy lenne... -
Omli85
őstag
válasz
GeneraL_XTX #30323 üzenetére
Azért azt se felejtsük el hogy a 390 és a 390x között nincs akkora hú de nagy különbség. Ha így nézzük és a 390x van párban a 980-al akkor ott sem nagyobb az eltérés. Az meg, hogy kinek éri meg az a cirka 10% + vagy még annyi se az elég komoly felárat az megint más kérdés. Ha 20 30 fps különbségek lennének akkor azt mondom indokolt a cirka 50-70K árkülönbség de így szerintem baromira nem éri meg a felárat se a 390x se a 980. Persze ez szubjektív vélemény
.
-
kingpython
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #30323 üzenetére
Igen igazad van bocsi a 390X-et akartam oda írni. Amúgy meg én csak a FullHD-t nézem, mivel nekem arra kell a kártya ezért is gondoltam, hogy a sima 390 is elég lesz nekem még akár érvekre is.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
kingpython #30322 üzenetére
"különbséghez képest szerintem, mert a 390 a sima 980 szintjén van"
Ez azért nagyon nem így van. A 390 a 970 és a 980 között van, de inkább a 970 környékén.A 390X van a sima 980 szintjén, de az is csak fullhd felbontás fölött, fullhd-n elhúz kicsit a 980.
-
kingpython
aktív tag
válasz
Televan74 #30303 üzenetére
Én is ezen gondolkodtam, de most kártya hiányában Szeptember végén megveszem az MSI R9 390-et a 980 Ti 240 ezer jelenleg a 390 meg 120 ezer hatalmas az ár különbség a teljesítmény különbséghez képest szerintem, mert a 390 a sima 980 szintjén van, ahogy a teszteket néztem pár FPS a különbség köztük hol egyik, hol másik kártya javára.
-
helkis
veterán
válasz
Speed® #30318 üzenetére
ez jó ötlet, holnap majd átrakom a kimenetet..
terhelés elvileg ugyanakkora mindegyiken, bár ezt még nem monitoroztam, az órajelek, feszek megegyeznek, csak fura hogy a hőfokok máskép oszlanak el mint ahogy logikus lenne, de biztos van oka, erre vagyok kiváncsi..szerk: mikor kitalálták a CF-et, akkor még volt külön master és slave/normál kártya..
(#30315) abridabri - köszi az ötletet, erre nem vállalkozom, ha bontanom kell, akkor már el is lesznek adva..
(bár ahogy most a dx12-es jóslást linkelte fanti, lehet sokáig meg kell tartani őket)
ill. egy vízkörben minden komponensnek egy idő után be kell állnia ugyanarra a hőfokra idle állapotban (akkor is 1fokkal melegebb a felső kártya egyébként) terhelve, a terhelés függvényében hül vagy melegedik elég gyorsan az adott komponens.. mégis mindig a felső kártya a melegebb..
-
Speed®
titán
válasz
helkis #30317 üzenetére
Nem tudom, mennyiben áll meg a "master" elmélet, van pl. kikötés arra vonatkozóan, melyik kari kimenetét kell használni? Mert ha pl. ennek függvényében változna, ki-kinek dolgozik, lehet megfordulna a dolog. Ha látod, hogy a felső kari kihasználtsága nagyobb, akkor végülis adja magát, miért melegebb, ugye vannak + feladatai a "slavehez" képest, ha ő illeszti össze a képet a kimenetre juttatás előtt.
-
helkis
veterán
válasz
Speed® #30314 üzenetére
nem a difi a gond, hanem hogy az alsó (második) karinak kellene inkább melegebbnek lennie szvsz, mivel az első kártya melegít pl 3-5fokot a vizen, akkor a második kártya melegebb vizzel van hűtve ez tuti, az elsőhöz képest.. de hőfokban mégsem így van..
arra jutottam, hogy CF-nél az első kártya, ahogy te is fogalmazol a master, ez mindig nagyobb terhelést kap, mint a slave, a kérdés az, hogy ezen lehtne-e változtatni software-esen?
ha igen (szvsz tökmindegy melyik kártya az elsődleges) akkor pl levegős CF-nél, jobban ki lehetne használni, hogy a felső kártya nem melegítene annyira (ott már nem 2-3fok a difi, hanem inkább ~10),
a közeli proci/vrm/ram kombót is hűvösebben, és/vagy halkabban lehetne hűteni.. -
helkis
veterán
érdekes dolgot vettem észre nemrég, 290CF-em van jelenleg vizezve, a felső kártya kapja a hidegebb vizet, mivel ez van előrrébb a körben, utána jön az alsó kártya, mégis mindig a felső kártya a melegebb 2-3fokkal..
minden beállítás ugyanaz a két kártyára.. mitől lehet ez? -
lowzor
veterán
válasz
Speed® #30310 üzenetére
Nálam mindig kiválóan teljesített az összes 7950. Amúgy ugyanaz a Sapphire, ami neked volt, az volt az enyém is, a Powercolor, ami most a tiéd szintén az enyém volt, én adtam el Cole-nak, ő rakott rá később 1 Peter-t
1,18V körül vitte az 1200-at, ha jól emlékszem, én úgy használtam 24/7-ben. -
Speed®
titán
válasz
lowzor #30309 üzenetére
Anno az első boostmentes Sapphire-OCmat kb. 3 hét után eladtam nullszaldóval, akkora csalódás volt a GTX480 után..pedig 1200on stabil volt, ami azért 50% OC..de b*szhattam, mert ordenáré ganaj módon microlagos volt, csak trémárkokban domborított, ami azért pár kör után veszít az élményfaktorból :S Viszont mostanra úgy tűnik, minden rendben már, aminek módfelett örülök..Cole86 régi PCv2 karija van nálam, amit 1300/1600on tesztelgetett..van hová húzgálni a csúszkákat, ha baj lenne, most csak 1100/1400on járatom. No, offolom magam ;p
-
lowzor
veterán
válasz
Malibutomi #30306 üzenetére
7950 számomra a legjobb kártya, ami létezik. Tuningpotenciálban/teljesítményben/időtállóságban/árban mindig top volt, ma is bőven megállja a helyét.
-
Speed®
titán
válasz
Malibutomi #30306 üzenetére
Ja, sikerült kultúrált tempóra bírni..bár 30% OC van rajta..alapon azért voltak bajok. Viszont így megy szépen, AA offon persze, de grass és tess kivételével minden maxon, még a látótáv is kitolva, pont belefér a 3GB vRAMba és 30+ FPS vidéki ramazuriban ;p
-
lowzor
veterán
válasz
deadwing #30281 üzenetére
Jobb lett a Win10+15.7.1 kombóval nálad is a BF4 DX? Nem tudom miért, de egyszerűen sokkal jobb a játék DX-el, korábban fordítva volt. Mantle-el mostanában olyan hulladék statokat csináltam, meg annyira a béka segge alatt volt a játékélmény, hogy játszani sem volt kedvem. DX-el megváltozott az egész.
-
Zsohi
őstag
válasz
GeneraL_XTX #30295 üzenetére
Ez jól hangzik és megnyugodtam, hogy nem választottam rosszul. A 390-esem még 1300 Mhz-nél se dobja el magát, viszont szemetel már 1150 felett...
-
Televan74
nagyúr
-
vg
addikt
válasz
GeneraL_XTX #30284 üzenetére
tiltsd le a c:\AMD könyvtárat is úgy nem tudja telepíteni a driver-t. Én is megcsináltam ezt a driver elrejtéses hülyeséget ami dirtywindows.hu-n is olvasható, de mindig frissíti.
-
Speed®
titán
válasz
GeneraL_XTX #30300 üzenetére
Nálam fagyás nem volt, csak TDR :S 1200ban bíztam (nem várta polcon a Hybrid), de mikor kiderült, hogy 1100 is határeset már, lemondtam róla. Persze nagy bajok nem voltak, tette a dolgát, de ugye ár/értékben pocsék volt a páros, így azt gondolom, joggal/időben lemondtam róla.
CsonkaImo
Hébehóba sikerül azért kis időre visszafognom magam ;p Ha elviszik a monitort és megszűnik az AA "kényszer", újabb haladékot nyerek. Jó ez a "kis" 7950, olyan, amilyennek akkor kellett volna lennie, mikor először találkoztam vele (voltak bajok driveresen a kezdetekben :S). Ráadásul egy Peter van rajta, OCval is ~50°C, hangja meg semmi..tetszik.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- INNO3D RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 ICHILL X3 RED Eladó!
- ASUS RTX 2060 SUPER 8GB GDDR6 DUAL EVO OC Eladó!
- RITKASÁG! - PALIT RTX 3080 10GB GDDR6X GameRock - Hűvös, gyönyörű állapotban!
- ASUS RTX 2080 8GB videókártya használt 3 hónap garancia TURBO-RTX2080-8G használt
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Super 6GB videókártya
- Apple iPad Mini 16GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Oppo A54s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GQ50F-B - 27" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest