-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Televan74
nagyúr
válasz
Fehercsoki #31299 üzenetére
Ezt a kérdést nem itt kellene feltenni.
[link] - Inkább itt.
-
Fehercsoki
aktív tag
Sok helyen írják, hogy a jelenlegi nvidia kártyák alkalmatlanok lesznek DX12-re, és ezért jobban megéri AMD-t választani. Ez pontosan mit jelent? Tudtommal a jelenlegi nvidia kártyák DX12_1-et támogatnak, az AMD-k pedig csak a DX12-t(a Fury és Fury X pedig szintén a DX12_1-et). Benchmarkok alapján pedig szintén nem tűnnek gyengébbnek az nvidia kártyák.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
korcsi #31297 üzenetére
Hááát...nem tudom,de nekem az a 14 fok difi soknak tűnik,főleg úgy hogy most "hűvösebb" van.Nekem pl belül van a radi amivel még bukok egy pár fokot (inkább a proci kapja a friss levegőt).
Hogy van neked a radin a venti?Elöl egy 14-es ami tolja rá a levegőt és hátul egy 12-es ami a ház belseje felé nyomja (valószínű tévedek)? -
korcsi
veterán
válasz
Milka 78 #31278 üzenetére
Alapon:
Az 1500-as PWM-es eloop 80%-os PWM-el ment, hogy ez mennyi azt nem tudom
a 14cm-es szivó meg 500rpm körül.
Ami érdekes, hogy a nagy terhelés megérkezésekor jelentkező deltaT nem túl nagy (jellemző ha szar a kontaktus a csip és a hűtő között, lásd újabb intel processzorok), körülbelül 10 fok. 10W-ról 220w-ra növelve a teljesítményt 48-ról 62-re ugrott a GPU hőmérséklet.
-
füles_
őstag
MSI 390X jó áron:
390x -
Kutya_7
tag
Végre!!!
Nem tudom emlékeztek-e a 290X DCUII-mre... Ha nem pár sorban leírom:
Ugye DCUII-k nem igen ajánlottak meg ilyenek, ami nálam be is igazolódott...
A GPU melegedett mint állat, VRM1-ről nem is beszélve, tuningban is egy rakás sz@r volt (1070/1400 volt a max) és üvöltöttek a ventik rajta...
Sikerült elcserélnem 1:1-be egy Asus ref. 290-re EK blokkal.
Beépítettem a "kis" rendszerembe és sokkal jobban muzsikál mint a 290X DCUII-m:Vantage: (+6,66%
)
(290X 48534 pötty volt)3DMark11: (+10,45%)
(290X 10833 pötty volt a Firestrike)Catzilla: (+11,16%)
(290X 20075 pötty volt)Valley: (+11,27%)
(290X 2661 pötty volt)Hirtelen ennyit tudtam kihozni belőle
Majd még azért tesztelem hátha többet bír
, de most aztán játék!
Gondoltam megosztom veletek, mert mikor ráugrottam a 290X DCUII-re úgy voltam vele biztos jobb vétel, mint bármelyik 290-es (de ugye a tuning az lutri mindig), de sajnos tévedtem.
U.I. Afterburnerben ki lehet tolni a max órajelet 1235 fölé vhogy?
-
-Solt-
veterán
válasz
GeneraL_XTX #31280 üzenetére
Máshol is látni: [link]
Jó lenne, ha igaz lenne!
-
válasz
GeneraL_XTX #31280 üzenetére
Nem én veszem
, én is csak hallottam a hírt, és utána néztem, mert vannak kételyeim.
Nekem majdnem van egy ilyen kártyám... 1 nap után gariba került, azóta várok a cserére.. -
Milka 78
nagyúr
válasz
korcsi #31275 üzenetére
Csinálj légyszi egy Heaven tesztet úgy 30 percig.Viszonyítás képen ilyen eredményeket kéne kapnod.
Minden alapon.
1165/1570/+100mv
Panel kecó 26 fok 1 órás Heaven teszt ilyen kiépítésben.
A Hybrid radin a ventik durván 1400-1500 rpm-en,így még bőven halk.
Baromira könnyű féloldalasan felrakni és érzékeny a paszta mennyiségére is.Én is elszúrtam elsőre és +15 fokot simán romlott a teljesítménye.
-
fox64
tag
válasz
GeneraL_XTX #31276 üzenetére
Az tisztasor,de csendben?
-
darealkilla
aktív tag
nálam a BF4 mantle módban max-on eléggé furmark-szerűen 100%-ra hajtja a gpu-t
-
Mr.Jerk
csendes tag
Nekem sajnos nincsenek összehasonlító táblázataim, szükségből(meghalt a venti a kártyán) kellett cserélnem. Náluk nézelődj.
Én csak egy ilyet tudok dobni. GTA V GPU:1150@1,312V Mem:5500 Power Target: 150%
A VRM1 hőfok így nyilván magas, de nálam semmi házhűtés nincs, meg ezek azért nem is gyári órajelek. Ha tudsz esetleg a VRM-re a gyárinál valami jobb megoldást, akkor nem hinném hogy bármi baj is lenne a hőfokokkal.
-
korcsi
veterán
Sziasztok!
Felraktam a Sapphire Tri-x-re a Arctic Accelero Hybridet, memória és VRM hűtésre pedig egy gyári nyákbordázatot kapott (köszönet érte fox64 fórumtársnak) , Alá AlphaCool 11W/mK-es GAP PAD lett rakva. A radiátorra belülre egy Noiseblocker Eloop PWM-es a radiátor küldő oldalára pedig egy 14cm-es Alpenföhn venti, nehogy valami meleg benn maradjon a házba. Ilyen házam van, a radiátor előre került, alul "nyitott" a pecó így friss levegőt kap bőven,
Milyen tesztet ajánlotok terhelésre (nem a maximális fűtés lenne a szempont, inkább az összevethetőség).
-
deadwing
addikt
válasz
GeneraL_XTX #31261 üzenetére
OK
-
deadwing
addikt
válasz
GeneraL_XTX #31259 üzenetére
Ja, vga 77%-on. Ejnye.
Mellesleg elég brutálul néz ki...
-
oliba
őstag
válasz
GeneraL_XTX #31255 üzenetére
Csak az a baj, hogy elég sokan nem tudunk 30FPS mellett játszani
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Malibutomi #31254 üzenetére
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #31253 üzenetére
Ezert fogom most tesztelgetni, aztan majd kiderul.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Malibutomi #31252 üzenetére
stabilitás tesztre szerintem a Valley pont nem jó. Nekem a Valley simán lefutott olyan órajelen, ahol pl Heaven alatt már meghalt a vga
-
Malibutomi
nagyúr
Na ugy nez ki a +80-al 1150-hez kicsit tul biztosra mentem, most elkezdtem csokkenteni es +31-nel alltunk meg. Ez 1.15-1.17V valley alatt. Ezt most tesztelgetem aztan meglatjuk.
-
-Solt-
veterán
válasz
CsonkaImo #31250 üzenetére
Na az lehet...
Én azt vettem észre, hogy AMD esetén nagyon fontos a CPU erő. A 780-m a 4GHz-s 4770K mellett 100%-n pörgött például az IL-2 BoS alatt, amíg a 290X még a 4.4GHz-s 4770K mellett is "csak" 90-95% között ugrált, és a plusz 10% tuning FPS-ben is jelentkezett.
-
vaakuum
addikt
válasz
#Morcosmedve #31246 üzenetére
Nálad mennyin megy hozzá a proci?
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Malibutomi #31243 üzenetére
Én is próbáltam, tényleg pofásan néz ki. Viszont a 25-öt is nyalta elég gyakran.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Malibutomi #31243 üzenetére
Hogy a feneben?
-
Malibutomi
nagyúr
Teszteltem a GTA-t, az altalanos beallitasaimmal 3800*1200-on VSR-el 40-50 fps.
Jol nez ki ugy -
ViSAS
senior tag
-
HSM
félisten
Nekem 350W volt konnektorból a 290-em fogyasztása, gyári órajelen, felfelé kitolt power limittel, 4,4Ghz-re húzott i5 4690K-val, BF4 multiban FHD maxon Mantle-vel. GPU 99%-on végig, CPU 80%-os átlagon. Ez volt a max, amit mértem valós felhasználásban.
460W-os passzív Seasonic Platinum tápról ment. -
PhilBrick
őstag
290-et hajtok 450-es Corsair táppal.
Konfig többi része az adataimnál.
-
ViSAS
senior tag
válasz
Old FatBoy #31237 üzenetére
Az a proci biztos, hogy nem hajtja ki a kártyát, így nem csoda hogy nem magasabb a fogyasztás.
-
MésziGab
tag
Egy Sapphire R9 390x Tri-x kiszolgálására minimális tuningal elég egy FSP 550W Raider 80+ tápegység?
Egy teszt végén olvastam h "A gyári alaptuning észrevehetetlen, de utólag, manuálisan jól bírja a kártya a túlpörgetést. Ez azt is előrevetíti, hogy egy 600 wattos táp mindenképpen elkel egy R9 390X-es rendszerhez."!! -
oliba
őstag
válasz
Malibutomi #31231 üzenetére
Nálam win8.1 / 10 alatt is így működött.
-
ViSAS
senior tag
válasz
Malibutomi #31219 üzenetére
Ez csak Win10 alatt jön elő? Csak mert azt külön kiemelted.
-
HSM
félisten
válasz
GeneraL_XTX #31225 üzenetére
Jogos.
Kicsit megbosszulta magát a lustaságom.
-
oliba
őstag
válasz
Malibutomi #31219 üzenetére
Így van nálam is. Ezért kellene bios editor.
-
HSM
félisten
válasz
GeneraL_XTX #31223 üzenetére
Igen, nem rá vonatkozott, hanem Grave444-re és MésziGab fórumtársra, csak nem akartam annyit írni. Gondoltam, veszi mindenki a lapot a rá vonatkozó részekkel.
-
-
monster95
tag
Raijintek morpheus jó Asus r9 290 Direct CU2 videók8rty8ra is vagy csak amd referencia modelre jó?
-
oliba
őstag
válasz
Malibutomi #31199 üzenetére
Desktopon nem ugrál, de böngészővel, meg szinte bármi mással már igen
-
Televan74
nagyúr
válasz
Grave_444 #31215 üzenetére
Múltkor majdnem sikerült a 980Ti topikba beleírnom a Fury -val kapcsolatos hozzászólásomat. Szétszedtek volna mint pitbull a véres husit.
Semmi gondom,ha nem ide írod, hanem a milyen vga -t vegyek topikba.Bár nekem volt 980 nem is egy,nincs problémám a Maxwellel.MSI R9 390 -et is csak azért veszek mert elég lesz a következő szériáig full hd felbontás mellett,még akkor is ha néhol visszább kell egy picit vennem a beállításokból.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Nálam nem.
-
Televan74
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #31212 üzenetére
Nem kötözködésből,főleg nem egy topikgazdával,HSM -nek igaza van.ViSAS azért jött fel hogy a 390 -ről kérdezzen erre Grave444 oltja itt a 970 -nel.Ezért szólt HSM, én úgy érzem jogosan mert Grave444 ne ajánlgassa a konkurencia termékeit a 290/290X/390/390X -s topikban.
-
ViSAS
senior tag
válasz
darealkilla #31209 üzenetére
Így már érthető, köszönöm. 1-2 hónap és csatlakozok a 390 tulajok táborába.
-
darealkilla
aktív tag
válasz
darealkilla #31209 üzenetére
Meg nálam a vga alatt van a passzív cpu hűtő, bár az alapfeszen 4 gigán hajtott ivy nem egy kazán...
-
darealkilla
aktív tag
Nálam nincs házban, az alaplap fordítva van, tehát felfelé néz a vga hűtése.
A venti profilt átállítottam, hogy csak 69-től induljon, így álló ventikkel a 24 fokos szobában 64-65 fokos a gpu. (Aztán lehet, hogy hosszú távon inkább kicsit mennie kellene az egyiknek, de nálam csak a vga-n van venti, ne menjen már mindig...)Gondolkozok rajta, hogy két 12 centiset teszek rá, mert a nagy piros-fekete műanyag, ami a gyári ventik körül van, szerintem sokat visszafog a meleg levegő természetes felszállásából.
Leszedem a gyári ventiket a piros-fekete kerettel együtt, pont a helyükre fér két 12 centis PWM-es, még be is kötöm a vga-ra, hogy azokat is szabályozza. Gari matricát ezzel még nem érintek.A furmark alatti 75-77 fok nálam is a csúcs, de akkor már 2-2500-at forognak a kb. 10-11 centis gyári ventik.
-
kingpython
aktív tag
válasz
Malibutomi #31207 üzenetére
Nálam az MSI Idle állapotban 32 fok átlag van, mikor kevesebb van, mikor több 60 foknál kapcsolnak be a ventik.
-
ViSAS
senior tag
válasz
darealkilla #31201 üzenetére
Köszönöm szépen mindenki válaszát!
Idle állapotban 60°C nem sok egy kicsit?Legalábbis (#31197) Malibutomi kolléga elmondása szerint az övé 40°C alatt van olyankor. Maximumot illetően pedig úgy látom 70-75°C-al kell számolni, ez egész korrekt ekkora TDP-vel.
MSI-t elég durva felárral adják, ~133 ezerért találtam iPon-on.Máshol nem láttam készleten. Azért ez elég meredek a Sapphire ~110 ezres árával szemben.
A venti cserét hogy érted? Egyszerűen lehúzod a NYÁKról a gyárit és a gyári helyére fér egy 12cm-es? A gyári mekkora?
-
válasz
több monitor?
-
-Solt-
veterán
válasz
Nálam a 290X-n felugrál...
-
darealkilla
aktív tag
Én MSI 390-et vettem, nem cicereg furmark alatt se, (77 fokig megy fel ilyenkor, de nálam nem házban van), IDLE 60 fok körül van.
Csak két venti, de 2,5 slot-os a hűtés, nagyobb a bordák hőleadó felülete (a plusz fél slot a ventik helye, máshol a 2 slot-ból jön le a ventik fél slot-ja), a VRM-re is jutott vas. A gyári ventik könnyen cserélhetőek két 12 centisre.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- INNO3D RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 ICHILL X3 RED Eladó!
- ASUS RTX 2060 SUPER 8GB GDDR6 DUAL EVO OC Eladó!
- RITKASÁG! - PALIT RTX 3080 10GB GDDR6X GameRock - Hűvös, gyönyörű állapotban!
- ASUS RTX 2080 8GB videókártya használt 3 hónap garancia TURBO-RTX2080-8G használt
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Super 6GB videókártya
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung A04S 32GB / Újszerű állapotban / 12 hónap állapotban
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 24GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest