- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
fogtunder #25203 üzenetére
Már rég eljutottunk oda, hogy általános felhasználáshoz (böngészés, hétköznapi Office használat) akár egy Atom processzor is elég (tapasztalat, van egy Z8350-es laptop), erős videókártyát bányászokon kívül csak nagyon kevesen tudnak megindokolni, hogy kell a munkához (youtube-ra szánt házi videóvágáshoz egy 1050 is elég, még DaVinci mellett is), szóval otthon az erős videókártyát sok rammal csak a játékok kívánják, de ezek az árak lassan megölik ezt a piacot.
Lacccca87: szerintem túl optimista a becslés, az általános tapasztalat (ökölszabály) az, hogy ha kétszeresére emelkednek az árak, akkor a termékek közötti árkülönbség is kétszeresére nő.
-
tooolz
tag
Hello Mkinek.. Vki tudna súgni sapphire rx 580 nitro+ 8gb oc..mennyi a cpu még egészséges órajelét tekintve..
wattman még csak ismerkedem vele..
jelenleg 1450 mhz a gyári 1411 mhz ill +5 százalék az áram igy 175w helyett max 184w fogyaszt benchmarkok tesztek -játékok szépen lementek .. természetesen fps növekedéssel..
ill a ramokat érdemes piszkálni 2000mhz a gyári
köszönöm.. -
unrealnoise
senior tag
válasz
Televan74 #25199 üzenetére
Hát itt elég nagy "akció" van, 300 font mondjuk a PowerColor RX 580 RED DEVIL 8192MB GDDR5... oO
Adja az isten, hogy végre elkezdjen "helyre állni a rend"... -
Lacccca87
addikt
válasz
bencze #25209 üzenetére
Hát nézd.
Amikor én váltottam 2017.01-ben akkor 2x4GB-ról 2x8-ra, 16e kaptam a régiekét és 35e volt az új tehát kb 20e volt a különbség úgy hogy dupláztam is a ram méretet. Ha nem duplázom akkor marad az arány, nem költöttem volna rá többet mint az áremelkedések előtt.
Most gyorsan ránéztem ha ugyanazt el akarnám adni akkor az ár nagyjából maradna 15e vinnék is és 2x8 at normális darabokat 40-45e kapni, kb 10e Ft nőtt volna a kiadásom ha most váltok.
VGA-nél meg ha a normál árakat nézzük akkor a RX480 ami most van, a normál árkategóriában 85e körül ment, ha ott feljebb akartam volna váltani mondjuk 1070-re akkor 135e ért lehetett volna venni. Most 130-140 ért el tudod adni a 480-at és 190e-ért kapni 1070-et. Ugyanaz a ráfordított költség. -
bencze
senior tag
válasz
Lacccca87 #25208 üzenetére
Nem hiszem a használt ennyire követné az emelkedéseket. A 16gb ramom 23e-ért vettem vagy 2 éve, most 60 kellene ugyanehhez, és ez az olcsó ddr4. Kétlem, hogy mondjuk 50-ért el tudjam adni, de legyen neked igazad. Vga már kellett mert a nagyobb monitort már nagyon akartam a hely miatt és az már necces volt a régivel.
Jelenleg a régi monitor, vga, ssd megy családban tovább mint a régi 8gb ramommal is ez volt de ha nem akkor is többet veszítenék, mivel nem félévente upgradelek hanem inkább 4-5 évente, vga-t kicsit sűrűbben. Más, hogy ami valamennyire tartja az árát az a csúcs dolgok én meg inkább középkategóriás dolgokat veszek, pl nemrég az i5-2400-am adtam el, az azért már nem volt nagy biznisz, mint egy i7-3770k lenne esetleg. -
Lacccca87
addikt
válasz
bencze #25207 üzenetére
Ezt az upgrade-et kihagytam a VGA árak vagy a RAM árak miatt dolgot nem értem.
Ugyanannyit kellene rá pluszban költened mint korábban is mert az arányok nem változtak.
Fejlesztés a legtöbb esetben ráfizetéses volt, de ha belegondolunk a régi alkatrészek ára is az égbe ment. DDR3 is drága VGA is drága.
Nem mind1 hogy 60e-re fizetsz rá pluszban 20e-ret mint hogy 130e-re fizet rá 20e-ret? Végeredmény ugyanaz 20e ért ápgrédeltél.
Az természetesen más kérdés hogy ha meg akarod tartani a régi cuccokat. -
bencze
senior tag
Ez jó kérdés, én kézzel kellett bekapcsoljam a freesyncet és 144hz-et. Azt jelenti szar a monitorom?
p.s. a téma többi részéhez, én pár hete egy xfx gts-el csatlakoztam, 145e-ért. Neppertől nem boltból. A ryzen upgradet én is a ramok miatt hagytam ki, e3-1240 v2 van, igazából nem érzem, hogy hátráltatna bármiben, upgrade ráér még 1-2 évet...
-
Televan74
nagyúr
-
PRK
újonc
válasz
Televan74 #25185 üzenetére
Egy jó freesync monitorhoz adnak displayport 1.2 összekötőt. Azzal automatikas felismeri és bekapcsolja a driver a 144 Hz-t.
Te biztosan tudhatod hogy az AMD felhasználó barát, a te barátod, és azt is hogy az RX 480 okos kártya..Jelen esetben user error tényállása forog fent.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
GhanBuri Ghan #25202 üzenetére
én is ráizgultam a Ryzenre, aztán mikor megláttam, mennyibe kerül 16GB 3200-as DDR4 RAM, úgy voltam, hogy jó még az a 1150
időm sincs játszani, ha mégis, akkor low key indie címek, vagy Nintendo Switch megy, el is adtam a VGA-t az asztali gépből 50K haszonnal. egyszerűen nem tudnám indokolni most magamnak egy új gép építését, miközben egy PS4 Pro annyiba kerül, mint egy 1060.
-
tomic
addikt
válasz
krokostamas #25167 üzenetére
Nekem eléri a 80 fokot is. Bár a ház szellőzése nem a legjobb.
Gondolom ez még normális értéknek számît. -
Televan74
nagyúr
Négy közül melyik lenne a jobb választás? Kb azonos áron vannak.
SAPPHIRE Radeon RX 580 Pulse 8GB GDDR5 256bit PCIe (11265-05-20G)
XFX Radeon RX 580 GTS XXX Edition 8GB GDDR5 256bit PCIe (RX-580P8DFD6)
XFX Radeon RX 580 GTS Black Edition 8GB GDDR5 256bit PCIe (RX-580P8DBD6)
ASUS Radeon RX 580 8GB GDDR5 256bit PCIe (ROG-STRIX-RX580-8G-GAMING) -
Rem-X
senior tag
válasz
MasterMark #25191 üzenetére
Köszi megvan! A mocsok game settingsben még a resolutionben is volt képfrissítés... Azt is feltettem 75-re így már jó.
-
klepto
addikt
Sziasztok!
ASUS RX560 OC 4GB EVO megér 40.000.-Ft-ot? Apu mellé is lenne értelme (2400G)?
-
TIT
veterán
Már megint kiírta a win,hogy hiba a kapcsolatnál a gép és moncsi között,mert nem tudja a max.felbontást és frissítést,pedig tudja.
Ezt már több karinál eljátszotta.Rem-X: Ha a driverba a célt 74-re rakod akkor annak ott meg kell állnia.
-
Rem-X
senior tag
válasz
MasterMark #25179 üzenetére
Hiába rakom 74-re a frame rate capet, a BF1-ben az FPS számláló 80-ra is felugrik és csíkoz is... mit rontok el?
-
Televan74
nagyúr
válasz
Simi37 #25184 üzenetére
Én a 480 -as kártyámmal kínlódtam a monitorommal egy sort Freesync -et bekapcsolva,minden szép és jó volt,még nem állítottam le a gépet.Bekapcsolásnál No Signal üzenet fogadott,HDMI -n csatlakozón nem adott képet..DVI kábellel tudtam csak helyre állítani,de ott sem volt egyszerű. RX580 -as kártyánál jöttem rá hogy az OnScreen Control programba szoftveresen beállítva működik csak.
Marketing okokból nem így reklámozzák a terméket.Hogy a Freesiync nem csak rádugom és használom kategória. Bekapcsolás nélkül az én monitorom is 60hz-t tudott. -
Simi37
őstag
válasz
Televan74 #25182 üzenetére
Én arra értettem, hogy ha meg van adva hogy a FS miszerint 40-75 és adott egy fullhd monitor. Akkor miért sima hdra lenne érvényes a 40-75 és miért nem (a natív) fhdra. Az előző monitorom (fhd) ugyan tudott 1280x1024ben 75öt (nem FS) de attól még mindenhol 60hz-et írtak rá, mert fhdban annyit tudott. Fordítva megtévesztés nem?
-
Lacccca87
addikt
válasz
Simi37 #25181 üzenetére
Nem tudom nem volt még FS-es monitorom csak találgattam mi lehet az ok
Mondjuk azt nem értem hogy szinte az összes 60Hz-s panel képes már 75Hz-ra is FHD-n akkor miért tiltják
Az én DELL monitorom is Win7 alatt vígan működött a mókolt driverral 75-hz FHD-n, win 10 óta nem működik hozzá a drver és csak 60Hz van vagy 71 hz az AMD driverből állítva egyedi felbontásként, de azt meg a játékok nem érzékelik rendesen. -
Lacccca87
addikt
válasz
MasterMark #25179 üzenetére
Lehet hogy FHD-n csak 60Hz-t tud, és csak 720p től megy a 75Hz.
-
Rem-X
senior tag
válasz
MasterMark #25176 üzenetére
Tehát, ha a monitor FS tartománya 40-75 akkor:
FRTC - 74
Freesync - ON
Vsync - OFF
Monitor refresh rate - 60 hz? -
Rem-X
senior tag
válasz
MasterMark #25173 üzenetére
Szia!
Mármint mit jelent hogy a max? Jelenleg az AMD appban és a játékban (BF1) is 60 FPS-re van állítva a limit, csak úgy mint a monitor frissítése ami szintén 60 hz.
Hogy kéne belőni hogy ne csíkozzon?
-
Gabor0001
újonc
Nemtudom találkozott-e valaki a problémával, 2 hónapja vásárolt (használt garis) RX480-am kb 10 perc után bedobja az unalmast, attól függően milyen szín van tulsújban olyanná válik a képernyő, azóta szószerint az egész gépet lecseréltem (táp, i7 920 ról 6700k-ra, winyó helyett SSD-n a játékok), más gépben működik érdekes módon, már a szervizesekis tanácstalanok, volt már win reinstal, régebi-ujabb driver minden, itt fogytam ki énis meg mindenki a környezetemben az ötletekből, esetleg valaki találkozottmár hasonlóval?
-
Rem-X
senior tag
Sziasztok!
Radeon RX480-as kártyám mellé most vettem egy LG 27mp59g-p Freesync képes monitort. Be is kapcsoltam a freesyncet, de még mindig látom a vízszintes csíkozást, ha kikapcsolom a vertical syncet...
Ez mitől lehet? Tudtok valamit mondani?
-
TIT
veterán
válasz
krokostamas #25167 üzenetére
Az furi mert az 580 meg 75.
-
Zsöti90
tag
Sziasztok! Tudom, hogy hülye kérdés, de egy sapphire rx 480 4gb-os vga-n fellehet szabadítani azt a plusz 4 gigát ami még rajta van? Tudom garivesztés meg miegymás vga téglásítás.
Van rajta 4 gb Hynix meg 4 gb Elpida
Ja és dual bios-os a kártya.
Lehet esélytelen de kíváncsi vagyok.
-
tomic
addikt
Egy Gigabyte Gaming 570 4gb vga-nak mi szerintetek az optimális hőmérséklete játékok alatt?
-
bencze
senior tag
Egy xfx rx 580 8gb gts xxx (vagy hány betű tartozik még hozzá) van a gépemben egy ideje. Egy aoc 1440p monitorral megy, freesycn 2, 144hz. Egyes játékokban (konkrétan cities skylines-ban jött elő, talán xcom2-ben is volt) 1 mp-re fekete képernyő majd minden oké.
Stresszelni nem sokat stresszeltem, olyan 5 perc alatt felmegy 75 fok környékére és 15 perc után is ott állt, 74-75 közt ingadozva.
Neten keresve olyat láttam, hogy a scalinget "full panel"-re kell állítani a "preserve aspect ratio" helyett. 1 napja megy így, még nem láttam azóta problémát, remélem ez így is marad.
Viszont nem sikerül megérteni ez mit csinál, vagyis értem a scaling részt de ez miért okozhat ilyesmit? Driver hiba, display-el nem kompatibilis valami, vagy alkalmazásfüggő a dolog? Javítható, vagy ez mindig ilyen elsz?
Az én kártyám ilyen, ez a modell, vagy gpu függő? Eleve natívban használom játékokban is 1440p-n szóval nem is igazán értem, miért jelentkezne probléma és mi a probléma lényege. Valaki tudja esetleg meg tudná magyarázni légyszi? -
Remus389
veterán
válasz
Dark KillerX #25159 üzenetére
Jól tetted. De miért váltottál volna?
Az AMD-nek szebb a képe? [link]
-
Dark KillerX
addikt
válasz
Televan74 #25153 üzenetére
Köszi urak a sok vàlaszt.
Igen az én kàrtyàmra van még 21 hónap garancia, arra nincs. A kàrtyànak màr 3 tulajdonosa volt, így sajnos az előélete is nyomonkövethetetlen. A bànyàszat alatt elvileg vmi csökkentett profilal üzemelt, de ettől függetlenül
úgy döntöttem , nem cserélem el a kàrtyàt. -
Remus389
veterán
válasz
Don.Corleone #25156 üzenetére
így lett Xfx GTR amire ráadásul adtak 5 évet Nem a kártyára adnak 5 évet, csak a ventilátorokra.
A kártyára 3 év gari van.. [link]
-
törölt tag
válasz
Dark KillerX #25152 üzenetére
Cserélhető a venti ráadásul pattintással pár ezerért megvehetsz egy szettet de ne vedd meg, a kondiknak is van élettartalma, amiknek a sokszorosát kipörögte már a kártya. Ha meg azt mondja gamer kérdezz rá a PUBG-be mivel kell lehasalni
)
-
Don.Corleone
aktív tag
válasz
Szia, nekem ilyen kari van. A kérdésedre válaszolva: a hűtése nagyon rendben van, bár én babonás vagyok és állítottam ventilátor profilon, így terhelés alatt 60-65 fokon megy a kari, a vrm hűtése pedig szerintem egyik ha nem a legjobb a 480-ok közül, a max talán 62 fok volt terhelés alatt amire emlékszem.
Nem akarok haza beszélni, de szerintem rendben van ez a kari, lassan egy éve lesz meg, ég világon semmi gondom nem volt vele, új driver pedig hozott jó pár %-ot a 480-on is.
Van egy nagyon jó bemutató róla.Ha egy személyes véleményt megengedsz, én csak garis kártyát vennék a mai világban, főleg ha bányásztak vele. Persze erről megoszlanak a vélemények mennyire káros vagy jótékony a bányászat a videokártyát illetően.
Több mint egy éve én egy msi gaming-et vettem ami normál használat mellett elf**ta magát 1,5 hónap alatt, a bolt természetesen cserélte, így lett Xfx GTR amire ráadásul adtak 5 évet, szóval nem is értem miért nem ezt választottam első nekifutásra.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Kérdezd meg, hogy mit bányászott, és milyen beállitásokon. BIOS mod volt-e. Aztán csekkold az általános bányász beállitásokat az altcoin bányász topikban. Ha az ott talált értékekhez közeli értékeken/módon bányászott vele, akkor a kérdés az, miképp játszott rajta, milyen hőfokokat ért el a kártya. Elvileg a GTR egy nagyon ütős kártya, jó hűtéssel, stb, szal jó állapotban kéne legyen, főleg, ha ésszel nyomatta. Ha agyatlanul szénnéhúzva, akár játék akár bánya alatt, akkor inkább nem mennék bele az üzletbe.
Ha BIOS moddal adja el a kártyát, akkor először a driver nem fogja felismerni/elfogadni, kell majd az atimdkg bios patch, onnan meg rajtad áll, hogy miképp használod, bár a BIOS moddal jobban ki tudod használni a kártyát, jobb a memória teljesitménye, jobban ki tud pörögni a GPU. Ellenben ott van a kellemetlenség minden driver telepitéskor, hog mg patchelni is kell, illetve nem vagyok benne biztos még, de az én RX 480am teljesen meg volt hülyülve egy időben, bios mod miatt patchelni kellett, és agyári 90 fok plafon=throttling helyett már 60 fokon throttlingolt, amit úgy néz ki, most sikerült végre kiirtani a repertoárból (friss windows, driver 20szor feltéve, 3-4 különböző bios flashalve, most újra a teljesen eredeti gyári módra visszaállitva), és nem vagyok benne biztos, hogy ez nem a bios patch hibájából történt... Ugyanis nem tűnt úgy, mintha hibás lenne.
-
odorgg
addikt
válasz
Én sem cserélnék. Ha csak 2 hetet volt a bányában, akkor is 336 órát ment full terhelésen. Én kb egy év alatt játszok ennyit. És még gari sincs. Meg a 2 hét bányára sincs, az a baj...
Én ezeket a kártyákat, csak a jelenlegi használt piaci ár feléért vállalnám be. Akkor is csak akkor, ha van rá legalább egy év gari. Nagyon nagy csak zsákba macskák így, sajnos.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Gari nélkül nekem nem kellene.Főleg úgy hogy a GTX1060 sem egy rossz kártya. Gondolom a te kártyádra van garancia.
-
Dark KillerX
addikt
Sziasztok!
Van itt vkinek ilyen karija? XFX RX480 8GB GTR Black Edition , gondolom, hogy van, de néhány vélemény, és dolog érdekelne.
Hűtése milyen, a ventik cserélhetők rajta ugye?
Igazából először ezek érdekelnének, tudom van kereső, de több száz hsz-t, nem szeretnék átolvasni.
Egyébként annyi, hogy cserébe menne, a mostani kártyám ezért a 480-ért, viszont sajnos, az Xfx-en nincs gari, és 2 hétig " elvileg " csak bányásztak is vele. Nem tudom, hogy megérje-e.
-
Remus389
veterán
válasz
Plasticbomb #25150 üzenetére
Na azt csináltam, hogy készítettem egy shortcut-ot a "NewColossus_x64vk.exe", ezzel indítom a gyári ikon helyett.
vk gondolom a Vulkan-t jelenti, így már tök smooth, fix 60FPS, ritkán csöppen alá
Lehet csak placebo, de eltekintve attól hogy az elején kicsit akad, mikor "beolajozódik", tök smooth, úgyhogy lapozhatunk, elégedett vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest