- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- E-book olvasók
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Televan74
nagyúr
válasz turistakolbi #25594 üzenetére
Sok múlik a szerencsén. Ki lehet fogni nagyon jót és pocsékat is. Te egy nagyon jót fogtál ki.
Én meg vagyok döbbenve a Nitro+ kártyámon, mióta beállítottam neki a Trixx -be a 1350rpm -et maximumnak, a hőfokok normálisak(65-72C°), és csendes a kártya. Sapphire nagyon agresszív bios beállításokat alkalmaz szerintem.Kevesebb is elég a boldogsághoz.Mindenbe beleugatok!!!
-
Plasticbomb
addikt
válasz turistakolbi #25596 üzenetére
Nem, csak az egyiket méri.
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
bozont
veterán
válasz turistakolbi #25594 üzenetére
Azért mert sokunk nem engedi a venti fordulatot túl magasra, nálam 1600-1700-at pörög max, a legnagyobb melegben. De inkább alatta, így sem megy 75 °C fölé, cserébe alig van hangja.
-
turistakolbi
aktív tag
Folyamat olvasom a fórumot, nézem a hőmérsékletet, amiket irkáltok, hoy 70 77 80 celsek.
Asus rog strix 580 8gig. (OC nélkül a 62 celset nem látta még a kártya) OC val 65 cels volt a max 2100 rpm(40%) ventikkel 1,185 fesz mellett.1400 mhz-n.
Nem szeretem az Asus-t.. de ez a Rog strix hűtő a piacon a legjobb, ahogy nézem a többit.
játék alatt 55-58 cels között mozog . egy olcsó ATX házban.
[ Szerkesztve ]
https://www.twitch.tv/muerte188
-
XenHai
senior tag
válasz kago akira #25592 üzenetére
Nálam 3 napja van egy strix rx580 top .Alul feszelve még nincs .
A kártya tartja a 68-74 fokot 1300RPM körül néha le is áll, hangja az nincs. A wattmanban adtam meg neki a célhőméréskeletet.
Elégedett vagyok vele-Egy enhtoo pro m-ben van 4 dp 140mm 1200rpm-s ventivel amik 800-900 között mennek. -
kago akira
tag
Kérdezve lett hogy rx 580 nitro+ milyen kártya.
Na nekem egy ikyenem van 4 gigásba egy inwin 301 házban. Kicsit kicsike es emiatt a legaramlat sem a legideálisabb de 6 db ventim van ami 700 és 1200 kozott jár manuálisan állitva.
Maga a kártya alap beállításokon nem halk. Álltalában 75-76 a gpu de emellé maxon kb 1800as pörgés párosul. Itt már azért van hangja böven. Néha talán 2000re is felugrik ha valami miatt idáig ugrana. De ez nem marad igy sokáig mert 1-2 perc es vissza hul es ottmarad.Probáltam alul feszelni ugy hogy pár hz-et lejebb is veszek de valahogy nem volt stabil(lehet mert az osszes pontnal akartam lrjebb vinni a feszt.)
Látszik a kártyán hogy 75 fok alá nem tud menni csak nagyon durva venti profillal. Viszont ha 75re allitod a cel homersekletet akkor a jatékok 85%-ában viszonylag csondben van. Lehet hogy a maradek 15% az a ház miatt van nem tudom. De biztis hogy az 580akbol ennek van a legnagyobb hütője így ha beállitják jol a venti profilt akkor ez a leghallkabb mind közül.
Ryzen 2600x - 32GB RAM - SAPPHIRE Nitro RX6700XT - 970 EVO 500Gb SSD - INWIN 301 sevenfan eDition :D
-
TIT
veterán
válasz Plasticbomb #25590 üzenetére
Miért lenne vacak? 9éve az van gyári.
Nincs húzva,felesleges is lenne egy phenomot.
50 fok a max.ill.újabban 55,aida kiírja+speedfan is.
Eddig jó volt,pár hete nem írja az ab. -
Plasticbomb
addikt
-
TIT
veterán
válasz MasterMark #25588 üzenetére
Az amd nem tudja a proci hőfokot,mondjuk nekem most az ab se írja,ill.0-át ír+átláthatóbb az ab,már csak a több színválaszték miatt is.
-
Lacccca87
addikt
Soha nem értettem hogy minek figyelni valamit ha normálisan működik...
Ha mindenképpen lesni akarod hogy éppen mit csinál a kártya akkor ne AB-t hazsnálj hanem töltsd le az AMD telefonos alkalmazását regisztráld össze a géppel és valós dőben kapod róla az infokat úgy hogy összeakadási lehetőség sincs. -
Szoszo94
őstag
válasz CirrMee #25582 üzenetére
Azt ne nagyon akard már OC-zni
Sajnos a gyári hűtése nincs a toppon, de visszakereshetsz itt a fórumban is erre. Feszeld alul, ameddig engedi és használd egészséggel - ami tuningot rá tudnál egyébként is tenni ezekre a kártyákra, azzal sokat amúgy sem nyernél. Ahová a 480 kevés, ott a tuning sem segít470-nél gyárilag a TPD keret is alacsony volt és visszafogta a kártyát, azt esetleg kitolhatod +50%-ra. Ez annyit tesz, hogy ha nagyobb teljesítményre kapcsol a kártya nem fogja vissza a TPD keret. Ha alulfeszeled, akkor valószínűleg egyébként sem fogja elérni a gyári TPD keretet.
WattMan-t használj, ne tölts le mellé semmi 3rd party alkalmazást, mert könnyen összeakadnak. A WattMan is eléggé kikupálódott már, én kukáztam is majdnem az AB-t, de a ventivezérlés miatt meghagytam végül.
[ Szerkesztve ]
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
CirrMee
addikt
No, nekem is befigyelt egy Asus féle RX 480 OC. Van valami tapasztalat arról, hogy kb milyen órajelet bírnak ezek, illetve feszültséget meddig lehet lejjebb tekerni (ha lehet)?
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Pokesz007
senior tag
Hali!
Én meg ilyennel lépek a clubba 1-2 nap múlva
GIGABYTE Radeon RX 480 G1 Gaming 8GB Nem tudom van-e valakinek ilyen kártyája még.
Sapphire hd 7850 2GB-t váltott Lehet nem adom el,hálás kicsi kártya.️️Hardverapró Mindörökké️️ Ámen
-
lacus83
senior tag
Üdv a klubban. Használd egészséggel
Le fog frissülni, de ha nem akarsz a Win 10 updatre várni, akkor szedd le AMD oldalról a drivert.
Wattmant használj, ne ABt.
Kb ennyi.MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
Devas
őstag
Hali!
Hamarosan belépek a klubba egy Aorus RX 570 4gb-al.
Friss Win10-hez kell valamit telepítenem, vagy magától megoldja? Nem értek az AMD-hez.
Köszi!Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
BaLee
addikt
válasz giornalista #25574 üzenetére
Mi történt a régi tápoddal ha meg szabad kérdezni?
-
mar_tin
tag
válasz Plasticbomb #25570 üzenetére
Az én kártyámmal zsír ugyanez volt a szitu: [link] (innen még folytatódik a történet).
Múlthéten adtam le garanciáztatásra, mert már mindent kipróbáltam (tápcsere két másik gépben is kipróbáltam stb.). Most várok, hogy mit mondanak rá.
[ Szerkesztve ]
-
giornalista
senior tag
válasz S. Szabi #25573 üzenetére
CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W volt benne, 7 éves. szóval kitápolta az idejét.
másfél éve elgondolkoztam a cserén, de nem volt semmi problémája, szóval elvetettem a gondolatot. örülök, hogy nem vitte magával az egész gépet végül...
azért vettem most 750-eset, hogy ha pár év múlva megszaladna és tudnék venni egy komoly, erős VGA-t, akkor biztos ne legyen kicsi. bár nem valószínű, hogy valaha az lenne. plusz nem volt jelentősen olcsóbb a kisebb, akkor meg miért ne.
-
S. Szabi
őstag
válasz giornalista #25572 üzenetére
Na, jól van!
Táp jó választás, nekem is olyan van csak a kisebbik, 550-es.
Milyen tápot váltott amúgy?
-
giornalista
senior tag
-
törölt tag
válasz Plasticbomb #25566 üzenetére
-- Építsd vissza az eredeti hűtést a kártyára, hátha nem driver gond lesz --
-
Plasticbomb
addikt
válasz Lacccca87 #25569 üzenetére
Hjaaa.okok.
Megtörtént, ugyanaz a szitu.
HWInfo-t a GPU teszt inditása után reseteltem, hogy csak a teszt alatt felvett értékek látszódjanak.
Mondjuk, az újabb drivereknél, amikor bent van a VEGA nem mutatja a VRM részt, de most ott van, az közelében sincs a túlmelegedésnek...
+50 PowerTarget és max ventin van, OverDriveNToolal beállitva, hogy ne azok fogják vissza, és ne is a Wattman hülyesége legyen.
Ha a Max Tempet állitom, mondjuk leveszem 40 fokra, akkor a kártya bedroppol, hogy 40 alatt maradjon, ha felviszem 60ra, nem éri el, 56on droppol most (val 55 értéknél).
[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Lacccca87
addikt
válasz Plasticbomb #25568 üzenetére
Nem megcserélni hanem a Vega-t vedd ki csak a 480 legyen bent.
-
Plasticbomb
addikt
válasz Lacccca87 #25567 üzenetére
A hűtést már rengetegszer leszedtem, visszaraktam, érzem rajta, hogy viszi át a meleget, ott nincs gond. VRM is bordázva, hátlap is rajta (Meglepő egyébként, de a hátlap is rengeteg (nem tetemes, de langyos) hőt szállit el, eljutok oda, a vegara is fel kéne applikálni...), a kivétel, és a VEGA helyére berakással csak az a gond, hogy nem fér el. A CPUn egy Be Quiet Dark Rock 3 Pro van, a kártya PCB és a CPU hűtő között van kb másfél/két centi hely, inkább egy/másfél, a hátlap meg két és fél centi minimum... Ezért nem buheráltam még fel a VEGAra ezt a hátlapot, pedig oda is elkélne... Ehhez a művelethez már kéne vagy egy x16-x16 riser vagy egy vizhűtés a CPUra.
[ Szerkesztve ]
-
Lacccca87
addikt
válasz Plasticbomb #25566 üzenetére
Érdemes lenne megnézni hogy ha kiveszed a Vega-t akkor mit csinál.
Illetve azt sem ártana megnézni hogy a hűtés rendesen rajta van-e. -
Plasticbomb
addikt
Driver kérdés:
A gépemben van két VGA meg egy IGP, az IGP egy Iris Pro, szal nem kérdéses, ellenben a másik két VGA egy RX 480 és egy RX VEGA64. Amikor felteszem a drivert a VEGAhoz, akkor felteszi a drivert a 480hoz is, de nem tudom, hogy az a ténylegesen saját drivere, amit fel kéne tegyek hozzá. OK: ez a kártya egy REF kialakitású XFX, tuned by XFX (1328MHz GPU), és régen ment is rendesen, még a gyári hűtővel, csak melegedett, és zajos volt, szóval idővel vettem rá egy Artic Cooling Accelero IV Extremet. De egy ideje folyton meghülyül, és hiába csak 60 fokos a GPU(néha csak 57), elkezdi dobálni az órajelet. Eléri az 57/60 fokot, egyből throttlingol, vissza akár 300 MHzig is. És nem értem, miért csinálja, ezért egy ideje gyanakszom a driverre, de elvileg ugyanazt a csomagot töltöm le mindkét esetben, akár a VEGAhoz töltöm le, akár a 480hoz. Van ötletetek?
(Egyébként nem emlékszem, de mintha már kérdeztem volna ezt, volt is valaki, valamelyik topikban hasonló problémával, de az ő megoldása Linux lett, ami nem megoldás....)
A szitu hasonló, mint ennél a figuránál is: LinusTechTips
[ Szerkesztve ]
-
Tom5
addikt
válasz MasterMark #25563 üzenetére
Nitro +.
Minden kártyámmal elbabrálok. Megnézem max/min mit tud. Fesz és órajel ügyileg is.
Eddig nagyrész mind ment alap órajelén csökkentett fesszel. Ergo kevesebb fogyi plusz csendesség. -
Szoszo94
őstag
válasz MasterMark #25563 üzenetére
Hozzáálítja a ventit - lejjeb veszi a célhőmérsékletet. Írtam is
-
Szoszo94
őstag
válasz MasterMark #25561 üzenetére
Miért ne akarna, ha egyszerű alulfesszel nyerhet a fogyasztáson és így a hőmérsékleten is? Ahogy írtad is, hozzáállítja a ventit és ugyan azon a fordulaton egy hűvösebb kártyát kap
-
MasterMark
titán
Semmit nem nyersz hőfokban, mert 75 fok az alapértelmezett célhőmérséklet.
Azaz ha alulfeszeled, akkor is hagyni fogja addig elmenni, csak kisebb lesz a ventifordulatod, azaz halkabb lesz.De minek akarsz kevsebb hőfokot?
Egyébként Nitro+ vagy sima Nitro?
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Tom5
addikt
Újra a klubban egy Nitro X 480-assal. (4GB). Már hiányzott ez a kari.
Tényleg ugy van ahogy az előttem lévő írja teljesen csendes. Terhelés alatt 35%-os ventinél nálam Destiny 2 alatt max 75 fokos. Ma délután egy kis alulfeszt még kipróbálok, hogy azzal mennyit nyerek hőfokokban.
Ugyanitt egy ilyen kari gyári dobozát keresem, ha valakinek van kérem jelezze! -
Szoszo94
őstag
válasz Raysen623 #25558 üzenetére
Alapjáraton az én két kártyám mellett is lehet, ugyanis 60 foknál kapcsol be a venti
Másrészt bányásznak, mikor nem játszom, fél méterre a géptől alszunk párommyl. A két MSI mellett. Folyamatos terhelésen. Szóval halkak az MSI Gamingek is eléggéLexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
Raysen623
addikt
válasz Szoszo94 #25557 üzenetére
Nekem meg egy Sapphire NItro van a gépemben és olyan szinten nincs hangja, hogy akár aludni is lehet a gép mellett alapjáraton (alulfeszelés és egyedi profilok nélkül). Játékoknál sincs gyakorlatilag sem hangja. Ha pedig ténylegesen hűteni kell egy melegebb nyári napon, akkor is max szélzaj hallatszik. Ettől függetlenül nem kétlem, hogy az MSI-nek szinten remek hűtői vannak.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
Szoszo94
őstag
válasz Raysen623 #25556 üzenetére
Strixx 1060 van testvérem gépében, annak tényleg semmi hangja terhelés alatt. Viszont a Gaming 480-am sem hangosabb sokkal, maximum közelről figyelve lehet észrevenni a kettő közti különbséget. Mondjuk nálam alulfeszelés is van, meg egyedi ventiprofil ami inkább a hűtésre, mintsem a hangra van optimalizálva - ettől függetlenül én is az MSI Gaming hűtését javaslom.
-
Lacccca87
addikt
1060 6Gb-al jobban jársz. MSI Gaming X talán a leghalkabb. Kevesebb a fogyasztása mint a 480 és kevésbé melegszik is így ezért jóval később kapcsol a venti rajta.
AMD oldalon ha RX470/480/570/580-nál maradnál akkor megoldás lehet hogy profilozod hogy ne 65 foktól kapcsoljon a venti hanem csak 70-75-től. Vagy ugynugy kapcsoljon de sokkal lasabban emelkedjen a forudlat.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Simi37 #25553 üzenetére
Szuper, koszi!
Es ezen belul 470, 480, 570, vagy 580 lenne a legjobb?
Ha pl. 480 kartyat fogok vissza fps limittel, akkor az kevesebbet eszik / melegszik, mint egy 470 kari azonos fps-sel?
(#25555) Lacccca87: Koszi a tippet neked is!
A gepet munkara is hasznalnam, linux alatt OpenCL renderelesre. Ebben jobb az AMD, igy a jatekot bealdozom a munka miatt, de a hang csak a jatekban szamit, mert render kozben ritkan vagyok a gepnel.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Simi37
őstag
Szerintem az MSI GamingX a leghalkabb, járt nálam msi gaming, xfx 2 ventis és asus 2 ventis illetve referencia is. Messze az MSI volt a leghalkabb, azt pedig, hogy hány foktól kapcsoljon be a venti kézzel is be lehet állítani.
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
félisten
Sziasztok!
Egy kifejezettem halk gepet epitek, es Polaris 10 / 20 VGA-k kozott vacilalok.
A PH szerint a 480 teljeitmeny/fogyasztas mutatoja a legjobb az osszes kozul, de mas oldalak szerint nem feltetlenul.
Az lenne a cel, hogy 60-ra limitalt fps-sel a leheto leghalkabb kartyat talaljam meg ezek kozott.
Az RX470 teljesitmenye is eleg nekem, de el tudom kepzelni, hogy egy gyorsabb kartya 60 fps-re limitalva meg kevesebbet fogyaszt.
Foleg 2015-os, vagy regebbi jatekokkal jatszom fullHD felbontasban.Tehat ebben keem a segitseget.
Akar azt, hogy pl. az RX480-ak kozott keresgeljek, akar azt, hogy pl. az MSI RX570 Gaming a legjobb e teren.
(Ezeket csak hasrautesre irtam.)mod: Fontos, hogy alapjaraton, es kis terhelesen (pl. 3D grafika) minel kesobb kapcsoljon be a venti.
Kossz!
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Pokesz007
senior tag
Sziasztok
Van még itt a fórumba valakinek ilyen kártyája?
[GIGABYTE Radeon RX 480 G1 Gaming 8GB GDDR5 256bit PCIe (GV-RX480G1 GAMING-8GD)]
Hamarosan a kezem közt lesz. Érdemes rajta valamit állítani? Elég jó árba kerül hozzám,szerencsére. Csak mindig csúszik,mert közbe jön valami.[ Szerkesztve ]
️️Hardverapró Mindörökké️️ Ámen
-
varmi2
nagyúr
-
Raysen623
addikt
Én egy ideje csak Sapphire NITRO-t vennék ha Radeon-t vennék. Na ez most aztán jól meg lett fogalmazva Jelenleg egy RX480-om van és egészen elképesztő milyen jó a hűtése és csendes is. Ha meg kell a hűtés, akkor is csak szélzaj van.
A többiekhez egy újabb kérdés: sikerült visszarakni a W10-et és aktiválta is magát, ami külön öröm, mert ráment a hivatalos W8-ra. Viszont ha bekapcsolom a W10 alatt a HDR-t, akkor a TV-m (LG 40UH630V) kiírja hogy nincs jel. Érdekes mód PS4-nél nem csinál ilyet, ami szintén bekapcsolja a HDR-t. Valakinél volt hasonló gond?
-
Televan74
nagyúr
Én most nagyon elégedett vagyok a RX580 Nitro -val. Főleg mióta MasterMark köszönhetően a Trixx -ben saját ventilátor profilt állítottam be neki,azóta 1300-1400rpm a max,hőfokokat figyelve meg 76C° a max,de játék alatt monitorozva 67-71C° szokott lenni.
Mindenbe beleugatok!!!
-
Reinu
tag
válasz varmi2 #25541 üzenetére
Szia!
Ezt kifejtenéd kérlek? Ami nekem fontos lenne, hogy ne melegedjen, és kicsi legyen a meghibásodási arány, az se zavar, ha hangosabb.
Korábban egy gigabyte rx 460 4GB wf2oc volt a gépembe, de kicsivel több, mint egy év után egyszer csak tönkrement egyik napról a másikra. Nem érzékelte a gép, ventik be sem kapcsoltak, szervíz nem tudta javítani.
Szeretnék a jövőben elkerülni egy hasonló esetet.
Köszi -
Lacccca87
addikt
Ennyiért 580-at találsz az HA-n min 2 év garival. Vagy pl most néztem ugyanugy ASUS márka csak a ROG verzióból 90e 3 év ipon gar. Nem akarok itt senkit reklámozni de pár HSZ-el korábban kolléga is belinkelt egy hazai boltot ahol kerek 1e FT-al drágábban 580 8GB -ot vesz.
Szóval az amit te kinéztél sajnos azon az áron nem jó vétel.
-
Reinu
tag
-
-
Lacccca87
addikt
válasz MasterMark #25531 üzenetére
Engem csak az zavar hogy az MPC-HC fejlesztését befejezték.
Így előbb utóbb de váltani kényszerülök madj.[ Szerkesztve ]
-
lacus83
senior tag
Msi Gaming X vagy Nitro + vagy a Gigabyte is jó választás.
Asus Strix túlzott árral nem olyan jó tudásához képest.
De jelenlegi árakat nézve azt vedd amelyikre telik.
Egy alul feszelés és egy venti profil után használható bármelyik.[ Szerkesztve ]
MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
Raysen623
addikt
válasz MasterMark #25533 üzenetére
Ismét kösz a gyors válaszért.
[ Szerkesztve ]
-
Raysen623
addikt
válasz MasterMark #25529 üzenetére
Na akkor ez is kiderült. Áttérek a másik lejátszóra ez esetben.
W10-re: tehát el fogja fogadni a W8 kulcsomat a W10 installer és validálni fogja?
-
Lacccca87
addikt
válasz MasterMark #25529 üzenetére
Ezt egyébként már én is észrevettem. VLC-t használtam sokáig, de az a CPU-t jobban eszi még akkor is ha GPU-s gyorsítás is akítv, ezzel szemben az MPC-HC inkább a GPU-t terheli gépigényesebb tartalmak lejátszásakor.
-
Raysen623
addikt
Sziasztok!
Mivel alaplap cserén estem át a gépemben, ezért a W10 kulcsom elszállt és ment vele. Ment vissz a hivatalos W8.1, de az RX480-hoz most egy LG 4K TV társul amit HDMI-vel csatlakoztatok. A kérdésem az mitől szaggat 4K felbontásban a filmlejátszás VLC player-el? Találkozott már valaki hasonló problémával? A felbontás csökkentésével a hatás is csökken (folyamatosabbá válik a film), de lehet csak én látom úgy.
-
novakalex
aktív tag
Sziasztok.
Nagyon gondolkozok a váltáson. Most jelenleg egy MSI GTX 1060 GAMING X 6GB-m van, de váltanék szívesen AMD-re.
Aprón kerestem eladó használtakat és ezeket a típusokat találtam ezért az árért(8gb verziók): NITRO+, Aorus, Pulse - ezekre nem kéne ráfizetnem olcsóbbak lennének. Strix-re viszont igen egy 10-essel.Mennyire ajánlottak ezek, érdemes váltani 1060-ról?
-
BaLee
addikt
Erről a verzióról mit mondtok?
Lassan jönnek vissza elérhető ársávba, lehet beruháznék egybe. Csak halk, félpasszív meg viszonylag jó hűtése legyen. Ez a fenti ilyen lehet?
-
Reinu
tag
Sziasztok!
Rx 570-nek melyik változatát javasoljátok? Gondolok itt megbízhatóbb gyártóra tapasztalatból, vagy hogy gaming/ OC elnevezések megérik-e a felárat.
Köszi
-
Don.Corleone
aktív tag
válasz giornalista #25517 üzenetére
Nekem szállt már el tápom nem egyszer, aztán volt hogy a túlfesz elvitt mindent a lecsóba, hála az égnek akkor csak "irodai" szintű gépem volt. Táp hibánál nálam pl. produkálta azt amit tapasztaltál most. Az új gépemnél aztán ügyeltem ezekre a szempontokra, a tápon nem szabad spórolni, nagyon sokan ebbe a hibába estek, egy jó minőségű táp alapja a pc-nek. Ha bekapcsolod, hány pittyegést hallasz? Jobb híján így üzen a pc a problémáról. Ha van egy tartalék vga-d próbáld meg azzal működik-e.
Láttam írtatok a pcx gariztatásról. Ha sima garanciális ügyintézést választod az jó 2 hétbe bele telik, az is lehet 3, amíg a bevizsgálás megtörténik, de ennek gyorsasága nem igazán rajtuk áll. Nekem szó nélkül küldték az új vga-t, felhívtam őket hogy inkább Xfx-t szeretnék, probléma nélkül átcserélték és azóta is teszi a dolgát. Biztos vannak szélsőséges esetek, de szerintem maximálisan korrektek, mondom mindezt úgy hogy tucatnyi terméket vásároltam már tőlük.
-
törölt tag
ASRock RX 580 Review - Videó benchekkel.
Európai forgalmazás NINCS. -
TIT
veterán
válasz giornalista #25517 üzenetére
Hát 90-ért láttam decemberben,még gondolkoztam is rajta csak az xfx-től tartottam.
Hát pcx-ről hallottam jót is rosszat is,reméljük nem ülnek rajta több hetet.
Alapesetben cserélni kéne és nem az árat visszaadni,ha igen akkor nagy szemetek és csak a hasznukat lesik,de veszítenek több vevőt. -
giornalista
senior tag
PCX-nél vettem. most veszek egy új tápot mindenesetre, kipróbálom azzal (amúgy is adós vagyok már a gépemnek egy új táppal). elvittem ma egy barátomhoz a kártyát, de nagyon "olcsó" háza van, az egészet le kellett volna bontani a VGA cseréhez, azt meg nem akartam.
80 ezerért vettem a kártyát télen, egészen hihetetlen akcióban, bennem is felmerült, hogy nem járnék igazán jól a vételár kézhez kapásával kíváncsi leszek én is. hátha a táp szállt el... és hátha nem vitte magával a kártyát... ez hamarosan kiderül majd.
-
lacus83
senior tag
válasz giornalista #25514 üzenetére
A pikáns részlet az hogy cserélni nem biztos hogy fogják, ezen eltanakodnak egy ideig.
A probléma valószínűleg a legrosszabb esetben GPU hiba vagy a kisebb a táp körben valami gubanc.
Ha nem tudják cserélni akkor fel fogják ajánlani a vétel árat. Ami sajnos neked nem olyan jó mert az akkori vétel ár biztos hogy alacsonyabb mint a jelenenlegi Rx 580 közép piaci ára.
Szóval kíváncsi leszek mi lesz a vége.MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
TIT
veterán
válasz giornalista #25514 üzenetére
Na igen attól függ hol vetted?
Aztán még elküldik a forgalmazóhoz. -
giornalista
senior tag
-
S. Szabi
őstag
válasz giornalista #25512 üzenetére
Hát, tápban is elsülhet akármi, valamennyi áramot ad, de GPU-nak nem elég, stb. Gyakorlatilag bármi előfordulhat, meg még annak az ellenkezője is ugye...
De legegyszerűbb úgy kezdeni, hogy kipróbálni a kártyát másik gépen, mert ha ott sem megy, akkor biztos az a gond, ha erre nincs lehetőség, szomszéd, haver, ismerős, akkor szervízben, igen.
[ Szerkesztve ]
-
giornalista
senior tag
válasz S. Szabi #25511 üzenetére
nem nagyon van lehetőségem ezekre, egyszerűbb, ha elviszem és megnézik a kártyát. ha kiderül, hogy jó, akkor szétnézek a gépben. de nagyon gyanús, hogy a kártya, hiszen láthatóan kap áramot, a ventiket felpörgeti, ennek a táphoz mi köze lenne? (nem igazán értek hozzá, szóval tényleg kérdezem)
-
S. Szabi
őstag
válasz giornalista #25510 üzenetére
Én megpróbálnám előbb másik gépben, vagy a gépedet másik táppal, hogy biztos legyen, hogy a VGA hibás. Esetleg a gépedet másik VGA-val.
-
giornalista
senior tag
válasz turistakolbi #25509 üzenetére
nem volt OC-zva.
-
turistakolbi
aktív tag
válasz giornalista #25508 üzenetére
OC-zva volt? és ha igen mennyire ?
https://www.twitch.tv/muerte188
-
giornalista
senior tag
eldurrant az XFX RX 580-am
játék közben egyszer csak elsötétült a kép, pár másodperccel később lefagyott a gép, azóta pedig nem ad képet. bekapcsoláskor pörögnek a ventik, de egyik monitoromra sem továbbít jelet, sem HDMI, sem DP porton. alaplapról viszont jön a kép.
sosem kellett még gariztatnom semmit, hát ez is eljött
-
Televan74
nagyúr
válasz MasterMark #25506 üzenetére
Ok,köszi. Én eddig a driverben állítottam be max 1500-ra a global settingsbe,de majd hétfőn ha több időm lesz ránézek erre a custom fan beállításra a Trixx -ben.
Mindenbe beleugatok!!!
-
Televan74
nagyúr
válasz CirrMee #25504 üzenetére
Nem tudom másnál is így működik e a Nitro kártya. Mondjuk én elvagyok így is vele,már nem adom el a Navi kártyákig.
A FFXV fűtötte eddig be a legjobban,High -on.Meg a Heroes of the Storm menüben volt katasztrofális 62C° és pörgette a ventit.Játék közben nincs gond.[ Szerkesztve ]
Mindenbe beleugatok!!!
-
Televan74
nagyúr
RX580 Nitro + -nál le kellett szabályoznom a ventilátorokat.2300rpm pörögtek.Érdekes 1500rpm mellett sem lesz melegebb a kártya az adott játék alatt. Bios gond vagy a driver hiba?
Mindenbe beleugatok!!!
-
törölt tag
Megjöttek az új ASRock RX 580 Phantom Gaming X tesztjei
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Geforce GTX 10xx FE, Hybrid
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- SAPPHIRE Radeon RX 470 Mining Edition 4GB - REJTETT HDMI-S - AKÁR 5 HÓNAPOS MEGTÉRÜLÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest