- Autóhifi
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi haladó szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Marcona Socket AM5-ös deszka érkezik a Maxsun gondozásában
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- HTPC (házimozi PC) topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Looserke
őstag
egyelőre World of Tanks alá elég lesz, ha meg majd béta után megtetszik a Battlefield V, akkor tervben van egy ryzen konfig, de ahhoz még gyűjteni kell, majd év vége körül lehet cserélek, vagy ha bejön a 7nm-es Zen proci, de ezek a RAM árak...addig meg segít majd a freesync
-
Looserke
őstag
megjött az Alza-tól a Sapphire RX580 Special Edition, benne volt a 3 játékos kód is. Délután lesz beüzemelve az öregecske 7870XT után
-
R3laX
addikt
válasz
hackeeeee #26392 üzenetére
Az a baj, hogy itt már nem a tearing a gond. Tearing-gel még simán el is lennék, előző patch-csel még 140-240FPS között kellemesen elfutott 70Hz-hez képest. Most van olyan map, ahol ha többen darálunk 1 helyen leesik 100-110 körülre, ahol elkezd berecsegni, eltűnni a hang, miközben a kép is beakad. Már olyat is csinál, hogy ha vkit lelövök, akkor beáll egy fél mp-re.
-
ugux
tag
Sziasztok,
Van egy RX470-em Sapphire Nitro+ 4GB, és a hűtést olykor hangosnak találom.
Már láttam hogy volt róla szó, de nem világos teljesen mit kellene tennem.Játék közben, ha High grafikával játszom a game-et, akkor is van 80-90 FPS-em, de ilyenkor eléggé terhelt a kártya és persze magas fordulaton pörög a venti, ez nekem hangos. Max hőfok ilyenkor 84 körül alakul. . A cél az lenne, hogy:
1. Maradjon a kártya 80 fok alatt.
2. ne pörögjön maxon a venti, maradjon halkabb fordulaton, szerintem 2300 talán még ok.
3. nem baj ha kicsit visszaveszünk a VGA teljesítményéből, jó nekem a 70-80 FPS is.Szóval a fenti 3 pont megvalósításához mit kellene megpróbálnom állítani?
köszi szépen.
-
-KP-
addikt
válasz
zsintai1987 #26387 üzenetére
ez kb. 10 ezerrel olcsóbban állna meg, mint egy itteni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
zsintai1987 #26383 üzenetére
Hát, melyik amazon? Ha usa-ból jön, akkor valszeg fog kapni vámot, plusz áfát is.
-
zsintai1987
tag
Üdv!
Ryzen 1600X-hez szeretnék venne egy rx 580-at!XFX Radeon RX 580 GTS XXX Edition 1386MHz OC+, 8GB GDDR5
Most az Amazonon 65 040 HUF! ez 125%-al erősebb mint az RX 560D (a butított van nekem, amit még el is adhatok).
Ha megrendelem tuti, hogy csak 65k? Semmi extra költség? Annyit ír, hogy free shipping, hogyha Amazon prime-om van, venni nem akarok, viszont van lehetőség free-trial 30nap-ra. Akkor ha aktiválom kihozzák nekem 65-ért 89 000 helyett?
-
Visormail
addikt
válasz
turistakolbi #26380 üzenetére
Ja az az 1600 jó vicc, asus oldalán már nem pont annyi
-
Visormail
addikt
Sziasztok! Ez mi akar lenni?
ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING 110.900 Ft
ROG-STRIX-RX580-8G-GAMING 138.900 FtA típusszám egy O betűben különbözik, ugyanúgy néznek ki. Azt hittem elírás, de az Asus honlapján tényleg van mindkét típus, ott egyetlen különbséget találtam, a 28ezerrel drágábbnak kisebb az órajele...
-
R3laX
addikt
válasz
hackeeeee #26368 üzenetére
Érdekes
. Milyen monitoron? Én 70-71Hz-re húzom driverből, Időzítési szabvány: CVT-Csökkentett kihagyással a monitort. Ha 60Hz-en hagyom, már az is nagyon zavaró, receg az egész kép Win-ben is. Érik az a 144Hz Freesync nagyon
.
[link]
Beretvás: Esetleg ezt be tudom még próbálni, bár mondom májusban még okés volt a játék: 17.8.1 [link]
-
R3laX
addikt
válasz
Beretvás #26357 üzenetére
Nem tudom, mi lehet akkor a baj? Májusban még csak 140FPS-re esett le, most meg már 100-ra is.. Nincs még Freesync 144Hz monitor, tervben már az MG248QR, de még nincs itt az ideje sajnos. 70Hz-en freesync nélkül szanaszét reccsen a motor 140FPS alatt. 100 meg már katasztrófa, de többen panakodtak a hang kimaradásokra recsegésre is, meg a komoly kis FPS csökkenésre a legújabb Death Knight-os pöcs óta.
szerk.: Nekem csak az rémlik, hogy még tavaly ahol utrál leesett 130-ra, ott most lowon megy 130-cal
.
Minden más normálisan hasít. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Cseri0058 #26358 üzenetére
Hát, nem tudom, hogy lehet megoldani a beváltást. Ugye annó ezt úgy oldotta meg az nvidia, hogy csak experience-en keresztül lehetett beváltani a kupont, ami ellenőrizte, hogy a megfelelő kártya van-e a gépedben. Az AMD-nél erre elvileg nincs ilyen, ott a weblapon kell, de nem tudom, ellenőrzi-e a gépet valamilyen úton módon, vagy sem.
-
Cseri0058
őstag
Az alzánál vásárolt rx580 mellé adnak ajándékba 3 játékot. Ezeket el lehet adni külön? Mert akkor egy kicsit olcsóbb lenne a kártya összeségében.
-
R3laX
addikt
válasz
Kaci84 #26337 üzenetére
Hali!
Én is szenvedtem ettől 1 hete kb... Én arra gyanakodtam, hogy túl sokat cseréltem drivereket DDU-val és vmi összeakadt, vagy az AM4 chipset driverrel. Malwarebytes Anti-Malware-re is gyanakszom, hogy az zavart be vmi reg fájlnak, ami után hiába DDU-ztam, ugyanúgy dobálta a feszültséget és a frekiket. RX 480. Win reinstall rendbe rakta.
Nemo1001: Ezt az egér laggolást elvileg javították már valamelyik driverrel, á, itt is van 18.7.1 Relase Notes: "Cursor or system lag may be observed on some system configurations when two or more displays are connected and one display is powered off." Nekem is csinálta régebben...
Akinek esetleg nincs fent az 08.13-ai AM4 chipset driver Ryzenhez, pattintsátok fel, nálam nincs vele gond.
-
Nemo1001
aktív tag
válasz
Televan74 #26345 üzenetére
SCORE
4 333 with AMD Radeon RX 580(1x) and Intel Core i7-3770 Processor
Graphics Score 4 356
CPU Score 4 211de az egér miért laggol?friss win10 telepités ilyen nem volt nekem soha.
ha pedig ezt is fel telepitem (vga_utility_AORUS_ENGINE_SETUP_V1.3.7) akkor meg olyan mintha nagyon gyenge vga lenne a gépemben és nagyon kevés vram-mal akadozik az egér.
-
Szoszo94
őstag
válasz
füles_ #26341 üzenetére
Így van, első körben a TPD limitet Wattmanban ki kell tolni maxra. 101%, hogy ez a gond, tipikusan leszabályoz a kártya, hogy ne lépje túl a BIOS-ban megadott (túl) alacsony értéket.
Na meg AB, illetve társai programokat nemcsak leállítani, hanem törölni is a gépről. Vannak driverek, amikkel összeakadnak és megy a pislogás, a wattman pedig van már elég okos, én is csak azt használom már.Nemo1001
Neked is javaslom, hogy törölj minden 3rd party appot (pl a giga félét), aztán úgy nézd majd meg. Illetve TPD limitet told ki, na meg azt sem ártana tudni, hogy bányászkari volt-e esetleg egyedi BIOS-szal. Ha igen, akkor egy gyári BIOS ráflashelése kezdésként -
füles_
őstag
válasz
Kaci84 #26337 üzenetére
A Strix 470-eseknek volt egy olyan sajátosságuk, hogy az Asus marha alacsony power limitet állított be nekik gyárilag és így jócskán elmaradtak a többi 470-estől órajelben, ezáltal teljesítményben is. Lehet, hogy ezt megörökölte az 570 is. Próbáld meg AB-ban kitolni a power limitet maximumra.
-
Kaci84
őstag
válasz
bozont #26335 üzenetére
Afterburnert bezártam, de akkor is ez az eredmény. Tápok 3 éves Enermax Platimax 500, ami viszi a 1070SLI-t, másik konfigban Thermaltake Hamburg 530. Másik Biost honnan lehet?
Másik driverrel és másik Biossal is fagyogatott állandóan, azért is raktam vissza, hogy megnézzem mi a helyzet. -
bozont
veterán
válasz
Kaci84 #26333 üzenetére
Milyen, mennyi idős a táp ami a konfigban van? Unokatesóm pont most futott bele egy korosodó táp problémába. A tünet ugyan az volt, nem hozta a gyári órajeleket, teljesítményt. Amint visszavett a cpu tuningból, egyből megjött a vga teljesítménye is. Nem tudott már elég kraftot leadni.
-
Pala
veterán
válasz
Kaci84 #26333 üzenetére
Az sem kizárt, érdemes leellenőrizni, illetve másik BIOS után nézni. Illetve még másik driverrel is kipróbálni! És - mint említettem - Afterburnert eltávolítani, legalább egy próba erejéig. Legvégső esetben egy komplett rendszer-újratelepítés, bár erre szerintem nem lesz szükség, hiszen írtad, hogy két különböző gépben is ugyanazt produkálta.
A power state-ekkel lesz valami baj, valamiért nem képes a kártya terhelés alatt max. órajelen működni.
-
Kaci84
őstag
Szaisztok, van egy Asus Strix RX 570 4G kártyám. Volt rajta Bios cserélve. Most vissza van rakva az eredeti. Teljesen jól lefutnak a kártyán a tesztek, Superposition, Valley, de kb. 30%-al kevesebb pontszámot kap mint a neten az ugyanilyen kártyák. Pl. Superposition 1080p Extreme 1700 pont. Hmmm, mitől lehet ez? GPU kihasználtság 98-100%. Két teljesen külömböző konfigban is próbáltam: Ryzen 1700/i3-8100 - Platimax 500/Hamburg 530. Adrenalin 18.7
-
Zsöti90
tag
Sziasztok, szerintetek megéri megvenni a pcx-en az msi rx 480 8gb-os videókártyát és eladni a sapphire rx 480 4 gb nitro-t, ami jelenleg van nekem? Teljesitményben ugyan az de az msi halkabb és dupla vramja van, így lehet nem buknék rajta sokat, de lehet felesleges lépés lenne nagyobb kártyára nincs szükségem
-
bozont
veterán
High-on simán megvan 70-80 fps 1440p mellett is. Nyilván vannak játékok amiknél jó ha megvan a 60 fps, de egyelőre még az a ritkább. Többnyire high vs ultra között minimális a látványbeli különbség. Sokszor meg elég csak azt az egy teljesítményigényes beállítást visszavenni, mai megint csak nem sokat ad a látványhoz és megy is a játék szépen.
-
R3laX
addikt
Szerintem az a 90FPS inkább 60 felett átlagban kicsivel nem?
Nálam átlag 95FPS 1080P-ben, tesómnál 1440P ultra 60 felett tartogatja a dolgokat, de 90 semmiképp
.
Daffni2: Az a teljesen jól fut mennyi lehet? 25FPS-re tippelek, ki mihez szokik hozzá, ez eléggé szubjektív azért. Ha 60FPS fölött élsz már majdnem 10 éve, az a 30, vagy 30 alatti már lassított felvétel. Tényleg attól függ, ki mihez szokik hozzá.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Daffni2 #26309 üzenetére
Azért is mondom, hogy ez erősen szubjektív.. Overwatch-ot megnéztem azonos beállítások mellett 4K-s monitorral, és most a 21:9 FHD-val, kb. fele FPS volt 4K-ban. Ha butítottam, volt amit mediumra tettem, stb, akkor ki tudtam vakarni belőle a 4K-t, vagy res scale 50%-ra.. de, az úgy számomra nem oké.
-
kuzma88
tag
Sziasztok, nem rég lettem 580 8GB tulaj. Vennék hozzá Freesync - es monitort a jelenlegi helyett. Most 23as FHD van. A kártya elbírná a WQHD felbontást?
-
rob5
aktív tag
Sziasztok! Érdemes ezt megvenni, jó típus volt a 480-ak között? Érdekes , hogy 1 év a garancia, ez használt vagy mifene.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Autóhifi
- Milyen egeret válasszak?
- BestBuy topik
- Házimozi haladó szinten
- Automata kávégépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Marcona Socket AM5-ös deszka érkezik a Maxsun gondozásában
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest