Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bencze

    senior tag

    Egy xfx rx 580 8gb gts xxx (vagy hány betű tartozik még hozzá) van a gépemben egy ideje. Egy aoc 1440p monitorral megy, freesycn 2, 144hz. Egyes játékokban (konkrétan cities skylines-ban jött elő, talán xcom2-ben is volt) 1 mp-re fekete képernyő majd minden oké.
    Stresszelni nem sokat stresszeltem, olyan 5 perc alatt felmegy 75 fok környékére és 15 perc után is ott állt, 74-75 közt ingadozva.
    Neten keresve olyat láttam, hogy a scalinget "full panel"-re kell állítani a "preserve aspect ratio" helyett. 1 napja megy így, még nem láttam azóta problémát, remélem ez így is marad.
    Viszont nem sikerül megérteni ez mit csinál, vagyis értem a scaling részt de ez miért okozhat ilyesmit? Driver hiba, display-el nem kompatibilis valami, vagy alkalmazásfüggő a dolog? Javítható, vagy ez mindig ilyen elsz?
    Az én kártyám ilyen, ez a modell, vagy gpu függő? Eleve natívban használom játékokban is 1440p-n szóval nem is igazán értem, miért jelentkezne probléma és mi a probléma lényege. Valaki tudja esetleg meg tudná magyarázni légyszi?

    -= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

Új hozzászólás Aktív témák