-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
krupitomi #42200 üzenetére
Elmondásod alapján én is a vga -vagy a tápra gyanakszom
Van alaplapi vga-d vagy tudsz e beszerezni valami alapszintű videokarit?Én így állnék neki:
Videokártya kivesz ha van alaplapi akkor azzal ,ha nem akkor másik videokártyával indít.
Ha elindul akkor valami prociteszt ,vagy egyébb ami leterheli a tápot amennyire lehet.
Ha minden jó akkor a vga-t kipróbálni másik gépben.
Ha nem indul akkor mehetsz tovább ,hogy táp vagy alaplapA vga-d és a géped is elég nagy fogyasztású... amit leirtál az pont a táp rövidzár/túlfesz -védelme
Ha kicsit értesz hozzá ,akkor érdemes leméregetni a vga táp bemenetelét ,hogy van e ott zárlat.
Ha meg nem ,akkor irány a szervíz... ezt a hibát nehéz így távolról megsaccolni
De lehet a tápod ment el... több éves tápnál simán elöfordulhat ilyen tünet...főleg ez az áramtalanításos indítás....
-
válasz
oravecz56 #42197 üzenetére
Hardware hiba.
Valószínű a Gpu-nyák között megadta magát valamelyik "forrasztó-golyó"
a hőtágulás előbb-utóbb ezt a hibát szokta okozni.
Házi körülmények között nem javítható. (gányolást ne nézzük)Vagy eladod így hibásan (hűtés ára +némi apró)
Vagy ha a szived csücske a kártya akkor szervíz ahol vállalnak Reflow vagy ujragolyózás
50-50% ,hogy jó lessz ,s álltalában 20-30k között mozog az ár +pk"A házilag megbarkácsolom mert van hőlégfuvom és már 1000-et csináltam és mind tuti" válaszok a házibarkács kategória.
-
-
-
válasz
PAUBEN #37806 üzenetére
Van értelme alulfeszelni a kártyát. Kevesebb hő ,halkabb venti...ha meg extra kakao kell 2 kattintás Afetrburnerben...
Ha megelégszel kissebb mértékü tuningal akkor meg föképp.
Nálam egy Giga kari + Shappi kari megy cf-ben és a leghangosabb a tápegységem ventije
1 óra aktiv gpu használat után ezeket mértem. -
-
-
-
-
-
-
-
-
2 kulonbozo gep, 2 kulonbozo oprendszer + a nagyobbik gepben van egy gigabyte kartya ami hibatlan megy. Cserebereltem ossze vissza. Giga kartya hibatlan mind2 gepben. Csak 3d s jatekokban szivat a kari. Mp4 vagy gpu gyorsitasos programokban hibatlan.... csak epp jatekok alatt nem hajlando 500 fole menni + tobb masodperc kell neki mire atvalt 2d 3d kozt.
Software problemat kizarnam... szuz xp alatt ugyan ez van... nincs valakinek ilyen karija? Biosra gyanaxom... -
Sziasztok.
A kovetkezo problemam lenne. Vettem egy sapphire 7950 dual-x boost karit.
Az a problemam hogy jatekok alatt max 500 as orajelekre megy fel. Ha msi afterburner el feluzom vagy fixalom az orajelet akkor rendben megy. Hardwer alatta jo. 2 gepben is probaltam + cf ben is.... otletek? -
Sziasztok.
a Gigabyte dualbiosos karimon biost frissitettem.
véletlen a biztonsági bios modban rányomtam a frissitésre....
törölte is a regit de felulirni nem tudta .error uzenettel elszált.
A törölhetö biost sikeresen felülirtam , ugy hiba nélkül megy
Van valakinek valami ötlete hogy hozom vissza a biztonsági biost?
Dos alatt atiflash -al probáltam.
Ricsi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest