- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Egérpad topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi99
addikt
válasz krupitomi #42200 üzenetére
Elmondásod alapján én is a vga -vagy a tápra gyanakszom
Van alaplapi vga-d vagy tudsz e beszerezni valami alapszintű videokarit?Én így állnék neki:
Videokártya kivesz ha van alaplapi akkor azzal ,ha nem akkor másik videokártyával indít.
Ha elindul akkor valami prociteszt ,vagy egyébb ami leterheli a tápot amennyire lehet.
Ha minden jó akkor a vga-t kipróbálni másik gépben.
Ha nem indul akkor mehetsz tovább ,hogy táp vagy alaplapA vga-d és a géped is elég nagy fogyasztású... amit leirtál az pont a táp rövidzár/túlfesz -védelme
Ha kicsit értesz hozzá ,akkor érdemes leméregetni a vga táp bemenetelét ,hogy van e ott zárlat.
Ha meg nem ,akkor irány a szervíz... ezt a hibát nehéz így távolról megsaccolni
De lehet a tápod ment el... több éves tápnál simán elöfordulhat ilyen tünet...főleg ez az áramtalanításos indítás....
[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz oravecz56 #42197 üzenetére
Hardware hiba.
Valószínű a Gpu-nyák között megadta magát valamelyik "forrasztó-golyó"
a hőtágulás előbb-utóbb ezt a hibát szokta okozni.
Házi körülmények között nem javítható. (gányolást ne nézzük)Vagy eladod így hibásan (hűtés ára +némi apró)
Vagy ha a szived csücske a kártya akkor szervíz ahol vállalnak Reflow vagy ujragolyózás
50-50% ,hogy jó lessz ,s álltalában 20-30k között mozog az ár +pk"A házilag megbarkácsolom mert van hőlégfuvom és már 1000-et csináltam és mind tuti" válaszok a házibarkács kategória.
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz Hencso #42194 üzenetére
Szerintem igy csak pci 2.0 X4 en megy nem? Gpu-z -vel megnézheted.
Ha ott hibátlan ,de a a 16X es csatiban nem megy akkor nézd meg a csatlakozót ,nem e sérült vagy koszos/oxidálódott.
Vagy nem e törtek le róla valami kis kondikat a csatlakozó fölöttEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz PAUBEN #37854 üzenetére
Ha felhuzod akkor hangos (mint minden kártya)... a vrm höfokra figyelj mert hajlamos felugrani mert nincs borda rajta csak a venti fujja és hajlamos belenyalni magasabb fesznél a 100 fokba is
UI:nálam is kb ennyit megy +fesszel
[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
válasz PAUBEN #37806 üzenetére
Van értelme alulfeszelni a kártyát. Kevesebb hő ,halkabb venti...ha meg extra kakao kell 2 kattintás Afetrburnerben...
Ha megelégszel kissebb mértékü tuningal akkor meg föképp.
Nálam egy Giga kari + Shappi kari megy cf-ben és a leghangosabb a tápegységem ventije
1 óra aktiv gpu használat után ezeket mértem.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz abridabri #37714 üzenetére
Azzal megy de itt az ö karijával nem müxik az Afterburner feszültségállitó része..csak példának hoztam fel hogy nem minden karival 100%-ig megy...
A Trixx only Sapphire...
Én Cf-et használok ott meg nem igazán jók a software progik[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
válasz Májsztró #37711 üzenetére
Gondolom Afterburnerben bekapcsoltad a setup-ban a feszállitási lehetöségeket.... ha igy sem megy akkor csak biosban tudod... Sapphire karin nekem sem megy ,csak a giga karimon tudom állitgatni software-sen.
-
ricsi99
addikt
válasz abridabri #37442 üzenetére
Nem ismerem a karidat ,nézz körül a neten tipusszám szerint ,hogy a tiéd hogy néz ki ,és hogy jó e rá a hűtés, lehet 100% ig kompatibilis... én csak azért mondtam mert én amikor extra hűtésben gondolkodtam ezek voltak a főbb szempontok....
-
ricsi99
addikt
válasz abridabri #37438 üzenetére
Ha cserélsz hűtőt akkor referencia hűtéses karit vegyél, ami referencia nyákos. Olc élltalébasóbb , és a extra hűtések csak ref nyákra mennek fel álltalában.
Ha van 3 ventis verzio ,aakor azt ha nem akkor minnél nagyobb legyen a ventillátor.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz ricsi99 #37409 üzenetére
Rápróbáltam az össszes létezö Sapphire 7950 biost amit találtam...amivel elindult ugyan az a hiba...
ami furcsa még hogy a powertune kb 10 másodperc mulva engedi elöször 850-re majd kb újabb 10 másodperc aztán 925 re...Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
2 kulonbozo gep, 2 kulonbozo oprendszer + a nagyobbik gepben van egy gigabyte kartya ami hibatlan megy. Cserebereltem ossze vissza. Giga kartya hibatlan mind2 gepben. Csak 3d s jatekokban szivat a kari. Mp4 vagy gpu gyorsitasos programokban hibatlan.... csak epp jatekok alatt nem hajlando 500 fole menni + tobb masodperc kell neki mire atvalt 2d 3d kozt.
Software problemat kizarnam... szuz xp alatt ugyan ez van... nincs valakinek ilyen karija? Biosra gyanaxom...[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
Sziasztok.
A kovetkezo problemam lenne. Vettem egy sapphire 7950 dual-x boost karit.
Az a problemam hogy jatekok alatt max 500 as orajelekre megy fel. Ha msi afterburner el feluzom vagy fixalom az orajelet akkor rendben megy. Hardwer alatta jo. 2 gepben is probaltam + cf ben is.... otletek?Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
Sziasztok.
a Gigabyte dualbiosos karimon biost frissitettem.
véletlen a biztonsági bios modban rányomtam a frissitésre....
törölte is a regit de felulirni nem tudta .error uzenettel elszált.
A törölhetö biost sikeresen felülirtam , ugy hiba nélkül megy
Van valakinek valami ötlete hogy hozom vissza a biztonsági biost?
Dos alatt atiflash -al probáltam.
RicsiEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Villanyszerelés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Robotporszívók
- ASUS routerek
- Spórolós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ubuntu Linux
- További aktív témák...
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest