Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Asbee

veterán

válasz belinho #49515 üzenetére

Egyébként csak érdekesség képen, sokan használnak biost tweakert amiben kitolható a max boost fesz 1,2V felé valamennyivel és nem nagyon halnak a kártyák. A ref tápellátása pl a 680-nak megfelelő hűtéssel bírna 1,4-1,5V-ot. Viszont külföldi oldalakon olvasgattam, sokan rámértek a kártyára műszerrel, és kiderült sokszor alapban is az 1,2V felett kapott a gpu és erre ment még rá az +feszültség, illetve nagy feszültség tüskék voltak, főleg emelt fesznél ami viszont nem túl jó, főleg egy átlagosabb léghűtésnél. Monitorozás ebből semmit nem mutatott. Pontos cikket nem találtam de a boostal van összefüggésben. Ez már nagyon off itt de talán érdekesség képen elfért. :)

7950-ből a topik 90%-a 1100 felett járatta a kártyát 24/7, volt nekem is kettő is a Sapphire vízzel 1350-et ment. :) 7870 kimaradt nekem de olvasgattam közben azok is nagyon szépen mentek. 290-ekben is benne van a 30% de ott hűtésre főle vrm nagyon figyelni kell. De ha a tuningot sem vesszük annyira alapul ár értékben mindig iss jobb volt az AMD. Ha bele gondolok első 660ti-m majdnem 90 ezer volt :W , amit tartott annyi ideig míg már picivel többért 7970 GHZ volt, stb stb stb...

Új hozzászólás Aktív témák