Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
kovsol #10584 üzenetére
Nem az előnyök számlájára írtam a 95 fokot és a beta drivert. Hanem hogy azok ellenére sem volt velük bajom.
"Neked az NV vel nem volt gondod, másnak meg az AMD vel"
Igazad lehet és lehet hülyeséget mondok de én még mindig úgy érzem, hogy ez azért van mert az Intel konfigom jobban beveszi a nv karikat. De nem folytatom tényleg lehet hogy csak a beta miatt szívtam most -
-
válasz
kovsol #10310 üzenetére
Ahogy elnézem az eddigi feltételezésünk NEM helytálló
Kíváncsiságból néztem én is a 7950 el ALAPÓRAJELEN(925/1250) egy tesztet GPU-Z nél a főablakon ne tévesszen meg senkit az órajelek mert 7970 -es bios van jelenleg a vga -n de nincs unlockolva a shader tehát nem 70-esként funkcionál(sajnos) csak a BOOST végett cseréltem le, mert idegesített hogy le fel ugrál a gpu fesz és órajel és a GPU feszt is feleslegesen emeli fel 1,25.v ra mert 1,00.v al is stabil azon az órajelen
Tehát a gpu-z érzékelő ablakán láthatóak is a MAX értékek hogy teszt alatt mennyin járt
de itt még egy kép a teszt végéről ezen is látni mennyin járt a VGA
De ahogy elnézem darky@ kolléga 7870@1250/1200.as tesztjét még a nagytesó 7870 sem képes behozni tuningolva sem az alapórajeles 7950 -et
-
Tomix24
addikt
válasz
kovsol #10313 üzenetére
Win8 volt fent, húzott CPU, és az új driver miatt tettük be a karit B4l!nt gépébe. Én is csak néztem. Bár azt írják néhol hogy az 1GB-os verzió gyorsabb mint a 2GB-osal szereltek(kivéve ha elfogy a Vram
)
Más, akit érdekel:
Ezt egy másik fórumban linkelték. GF új erős drivere és a 11.12B -
seederking
őstag
válasz
kovsol #10168 üzenetére
Nem kell bedurcizni.Írtam,hogy hogyan lehetne kihozni belőle valami viszonyítási alapot + hogy nem kötekedésből.Gondolván nagy szaktudással rendelekzik itt pár ember.
""Előbb még az volt, hogy ilyen felbontásban úgyis a VGA számít, most meg hírtelen az i5 nem hasonlítható egy x4 el"" Ezt így is gondoltam és gondolom.Pont,hogy nekem írták az "x4 még az 50est sem hajtja ki nemhogy a 70-et."
-
Alpachino
veterán
válasz
kovsol #10168 üzenetére
Nem lenne rossz ötlet, csak, hogy mindig lesznek olyan felhasználók, akik önigazolást várnak a saját 7-es kariuk kapcsán....és ezzel elindul egy újabb képtelen, egyedi tuning eredmények közlése és ezen eredmények bekérése....ráadásul helytelen következtetések levonása.
asdxv : figyu...ez már azért is trollkodás, mert már legalább 10szerre veted fel minden új érdeklődőnek ezt a 1200-on járó 7850 témát
Mint ha ez olyan szent írás lenne. Ráadásul elképesztő, hogy te mindig a bűvös 1200-as 7850-edet szeretnéd összevetni egy nem full tuningos 7870-el. szerintem ez nem fer és igen csak félrevezető azok számára akik csak be be kukkantanak ebbe a topicba.
Tehát, csak is alap az alap ellen és full. tuning a full. tuning ellen a mérvadó...ott meg már leírtad a fellálást, marad a közel 20%....akkor miről beszélünk ?
-
válasz
kovsol #10109 üzenetére
Ennek csak abból az egy szempontból örülnék, hogy ez arra ösztönözne, hogy vegyek mellé mégegyet és ezzel valóra válna egy nagy álmom, hogy végre egyszer CF
vagy SLIlegyen a gépemben
De az a gyanúm tavaszig kihúzom ezzel, aztán el lesz adva, majd jön egy újabb generáció a legjobb ár/érték arányú vga címmel, ami megint csak minden játékot vinni fog legalább 1 évig és így megy ez már hosszú évek óta(#10110) Chapel C3 gépigényéről tudunk már valamit?
-
-
kockaharcos
senior tag
Elégedett vagyok teljesen, nem szívesen cserélek én, de a szükség törvényt bont..
Szerencsére egyetlen játékban van cpu limitem, az pedig a BF3 multiplayer, ott is csak helyenként.
Mikrolaggot abszolút nem tapasztaltam, tükörsima minden játék,hang,hőmérséklet szinte ugyanaz mint 1 kártyával. Nem is tudom mit írjak, minden játékban bődületesen sok fps-em van, van amelyik nem szereti a CF-et, de ha kikapcsolom sincs gáz, GTA IV,jó tudom kár megemlíteni, esetleg az új need for speed most wanted
De régebbi játékok is előszeretettel használják, ahol nincs szükség millió fps-re, ott érdemes vsync-et bekapcsolni, ekkor a kártyák,alig melegszenek,ugye 20-50% között van a gpu kihasználtság.
Viszont Fifa12-nél muszáj volt kikapcsolni a Vsync-et, nem volt valami jó a "nem stabil" 60 fps,Régebbi játékok is használják a CF erejét, bár azoknak nem igazán kell.
Vállalható alternatíva, ha van hely, jó szellőzés, és egy nagyobb tápegység.
Én úgy állítottam be a ventiprofilt,hogy amennyi a hőmérséklet, annyira pörögjön fel a venti %-ban.
60-63 fok körül megáll a felső kártya, ez szobahőmérséklettől függ.
Túlhajtásra is jól reagál, szépen hozza a plusz képkockákat, illetve ulpsoff-al feszt is lehet emelni, egészen szépen futnak a dolgok 1280-on, ezen stabil,bármi lemegy, még játék is. 1300-on csak 3dmark11 hajlandó lefutni.
Nagyjából ennyi, ha valamire,esetleg valamelyik játékra kíváncsiak vagytok, most tegyétek, mert hamarosan 7970 Lightning lesz. -
seederking
őstag
Rendben akkor nem foglalkozom a ram órajel kiírással.Nem akartam én,hogy túl soknak tűnjön az elvárásom.Csak nézegettem az utolsó talán darkkillerx által linkelt 3dmarkot és eléggé elhúzott.Mondjuk meg sem néztem húzva volt-e a 7850-e.
kb 30percet medaloztam így 3.8-on.Nagyon szépen megy
55fok volt a max..nemtom próbáljam-e meg ennek fényében a 4.0ghz-et. -
-
->Raizen<-
veterán
A 3dmark cpu-t terhelő része megizzasztja a procit rendesen. Szóval össze lehet hasonlítani a procikat vele.
Itt vannak a valós alkalmazások ahol megint csak nem remekel a bulldozer főleg játékokban problem? [link](#9778) seederking:
Javaslom olvasd el a tesztet figyelmesen: [link]
Itt van még egy fx 8350 vs az én procim:[link] -
S. Szabi
őstag
Aha, akkor szerintem hagyom, nekem jó ez így most
(#9741) seederking: Nekem pl. alapfeszen hozza a beállított értékeket, és így megy 24/7-be. Én úgy vettem észre, hogy a Memória órajel emelés többet számít, bár nálam 1100-on megy alapból a GPU, de 1200-ra húzva nem gyorsult, aztán ahogy emeltem a memória órajelét, szépen ment fel az FPS-is
-
miresz
veterán
Röviden:
Eleve gagyi kinézet,rengeteg a memóriahibás VGA-juk a 7-es szériában is,sípoló VRM terhelés alatt,kb ennyi. És akkor a többi hardvereikről nem is beszéltem..... És mielőtt megkiabál valaki ez nem egy hibás alkatrész miatt beskatulyázott gyártó,hanem a rengeteg garanciába visszaküldött áru,miatt,ami nekem is megfordul a kezeim között. -
->Raizen<-
veterán
-
mégcsak cry1 és mafia kettővel, de nagyon kellemesen csalódtam a vga-ban főleg azok után, hogy csak azért akartam -és vettem- 7850-et hogy erősen tudjam tuningolni (amit nem tudok), de minden másban nagyon elégedett vagyok
Viszont a cry1 1450-es videómemória fogyasztást még mindig nem vágom
6970 korán nem ette így, na de mindegy is, fő hogy van miből
(#9620) seederking - neked se volt még gtx480-ad és porig húzott procid középkategóriás hűtővel
Akkor már a 80 fok körüli érték is felüdülés -
-
Még hynix rammal sem. Hiába vártam mint a hülye ,kerestem hetekig éjjel nappal és fizettem érte többet, gyengébb még az átlagtól is
Érdekes, hogy nem fagy le a gép, vagy kap kékhalált vagy ilyesmi, hanem megáll az első képkocka után, ekkor megnyitom a feladatkezelőt és mutatja, hogy a program nem válaszol. Legyen az játék vagy benchmark, de windows attól még ugyanúgy használható tovább.
Miféle fagyás ez?
(próbálnék feszt adni, de az sem megy, még mindig úgy kell, hogy c/...afterburner -ben a UnofficialOverclockingMode-et átírom 1-re?) -
Chapel
addikt
Rpg nálam= komolyabb karakter generálás, fantasy környezet, fejlődés, xp pontok, sok-sok cucc+fejlesztés stb. Ahogy írtam, nem vok otthon azokba így
Azért szerintem oda van az rpg szó bigyesztve hozzá, ettől még persze lehet Neked vagy más rpg funnak nem az,de nagy hülyeséget csak nem mondtam -
Borderlands2 nél nem csak a bika CPU kell ott tényleg valamit el kúrtak a fejlesztők ahogy a Rage -nél is
Megnéztem mit mutat 7950.el ha felhúzom a 7970.es szintjére(1050/1400.en) játékban minden MAX -on a fizka is
a képen ott van felül OSD -n minden, a GPU 90-99.% on tekert a cpu ~30.% on malmozott igaz i7-860@~4200.Mhz
és egy kép hogy nem nagyon dolgozott a CPU a játék alatt
itt tényleg valami i/o sebesség i probléma van a játékkal!
################################################################
Gabás igen járt nálam olyan MSi kari igaz nem sokat teszteltem kb 1.órám volt rá de a hűtése elég hangoska (a nagytesó TF3 se valami halk de ez hangosabb és még melegebb is a zafír Dual-X sokkal halkabb és hűvösebb)
-
melyik? a tex streaming vagy az IO-limit?
az előbbi azt, hogy a játék csak akkor tölti be a textúrákat, amikor szükség van (esetleg okosabb motor esetén várhatóan hamarosan lesz) rájuk, nem a pálya elején az összeset.
utóbbinál valamelyik adatforrás / adatcsatorna a szűk keresztmetszet. lassúsági sorrendben: HDD - SSD - PCIE-busz - rendszermemória. -
Baxo89
tag
Mutatnál egy gpu kihasználtságot pl msi afterburner bd2 alatt. Nekem 7870el így 60%os a gpu használat max. Haverom egy 6870es karival i7es proci mellett alap feszen max 80% volt. Az sem normális. Valakivel majd szeretném összemérni játékban milyen gpu kihasználtságaik vannak. Egy i5 meg i7es ember jelenkezhetne néhány képes bizonyítékkal hogyan is fut nekik. pl gta4 icehancer 2.1 alatt. Crysis 2 1.9 high felbontás pack és dx 11. Crysis warhead.
-
-
seederking
őstag
Szerintem elég nagy szerepe van a cpudnak,no meg az ssd sem elhanyagolható.(gondolom arról fut a win+heaven)
Igazából nekem kellemes meglepetés az eredmény a phenom-tól.Főleg,hogy tegnap toltam egy kis Sleeping Dos-ot meg Medal W-t.
Az előbbinél elmondható,hogy stabil 60fps-en ment.Néha ugrott le de akkor is 1-2 másodpercre és 45alá nem ment.A 7850-el volt,hogy a 25-28 fps-t nyaldosta.A Medal is jobb lett nem kicsit.Szintén 60 fps-en ácsorgott és itt ha le is esett még 50 alá sem ment.Az új NFS viszont nagyon gyatra.Ugyan úgy ugrál az fps mint az 50-es kártyával.Nem értem...
-
Alpachino
veterán
Persze sokan azért tuningolunk, hogy egy következő kategória alapszintjét beérjük.
Pl. Nekem a 7950 szintje volt a célom, ami meg is van, már alapfeszen is, mert így van értelme a tuningnak, úgyan úgy mint a 7850-nek a 7870 szintére történő tuningolása.....ez így van rendjén és ez érthető is.
-
Alpachino
veterán
felesleges cinikuskodnod...
mert nem én akarom bizonyítani, hogy mekkora királyság a 7870, hanem pont fordítva ti 7850 tulajok szeretnétek ezt mindenáron bizonyítani, pedig bárhogy csűrjük csavarjuk a két kari között tuning ide, vagy oda közel 20% van, pláne az új 12.11b-el,
Egyébként sem nem nekem vannak olyan szlogenjeim, hogy "1200-on már a 7950-et is hozza" a 7850
De tovább megyek.....szerintem akkor 1225-ön, meg már lassan a 7970-et is
Ja...3DMark 11 és csak 1285MHz-es GPU-val
[link]
-
lowzor
veterán
Nem csak te. Peace azért cseréli le, mert csak 1 gigás. Más, aki lecseréli az meg olyan indokkal, hogy túl kicsi a 7850, meg jobb a feeling, ha 7870 van bent
De szvsz jobb, ha kisebb 1 kártya mérete, mert nagyobb lesz a hely a házban. Nekem pl régen a 6870 miatt arrébb kellett tennem a winyót, mert nem fért el előtte. Mikor meglett a 7850 visszarakhattam a régi helyére...
Amúgy ha 1200-on használd a 7850-ed szinte 5-10% eltérést tapasztalnál. Mert a mai 7870-ek 1200-1250-et mennek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Formula-1
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- macOS PC-re
- Garmin topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Robogó, kismotor
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest