Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bozsoki93

csendes tag

Sziasztok

Egy kis problémám van R9 270x videókártyával. Elmesélem a történetem. Kb 1 éve vásároltam egy Sapphire R9 270x et működött jódarabig majd egyszer csak jött a csíkozódó képernyős lefagyás először csak játékok közben aztán már youtubeozás közben is. Írtam a boltnak, akiktől vettem. Küldtek helyette egy ugyanilyen videókártyát csak Gigabyte os. Azzal is ugyanúgy jelentkezett a hiba. Mondtam nekik, hogy mi a helyzet visszaküldtem. Ekkor közben gyanakodtam arra is, hogy mással van a hiba a gépemben. Ekkor úgy döntöttem, hogy alaplapot veszek (asus evo m5a97), egy új ram párt. (Kingston DDR3 1866 8GB HyperX Fury CL10 KIT (2x4GB)), új procit (AMD FX8350) + egy új (be quiet shadow rock 2) hűtőt közben egy régebbi ati radeon hd 5770 el használtam a gépet amíg nem küldtek másik videókártyát. Ez meg is érkezett Asus R9 270x. A mai napig működött, de már használat közben a kicsit több mint 1 hónap alatt voltak olyan bevillánások youtubeozás közben mint amikor a monitor kábeljét megmozgatod és kicsit becsikozódik a kép pár tized másodpercre. Ezzel annyira nem foglalkoztam ritkán volt ilyen, azt gondoltam csak megrughattam véletlenül a monitor kábeljét. Mai napon Mafia 3 maztam eléggé megterheli a videókártyát és játé kközben fekete képernyő függőleges csíkokkal majd lefagy a játék. Próbálom újraindítani a gépet, de nem akart a windows logó után továbblépni csak fekete képernyő volt. Párszor még próbálkoztam ugyanez maradt. Újratelepítettem a windows 10 -et akkor még első indításnál működött az asztalon kb 5 percig és mintha amikor a windows leszedi automatán az illesztőprogramot a videókártyához, akkor fekete képpel lefagy a gép ismét. Próbáltam 3-4 x újratelepíteni a windowst, de mindig ezzel a problémával találkoztam. Most vissza beraktam az említett ati 5770 et ezzel működik a gép.

Mi lehet a probléma? Tápegység elvileg elég kell, hogy legyen neki (Chieftec GPS-650A8 650W)

Szinte már mindent kicseréltem a gépben, egyedül a winchesterem és az SSD a régi meg a tápegység, ami még nincs két éves sem. Programmal és multiméterrel is megnézte a bátyám és megfelelő értékeket mutatott mindkettő.

Válaszokat előre is köszönöm! :F

Új hozzászólás Aktív témák