Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OLED TV topic
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Mini-ITX
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házimozi haladó szinten
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
dragonfx
veterán
válasz
Eagle16 #6796 üzenetére
én ezt nem hiszem el..
beszabehu...neked mér engedi a core voltage.ot állitani?nekem nem engedi.lehet nézi azt hogy a biosban asus címke van e és csak sajátnyákoson engedi?
nekem nem engedi.
amugy programnak ott a sapphire trixx és a msi afterburner.
de nekem azokban sem engedi.
nekem 1.2 az alapfesz -
törölt tag
válasz
westcoastog #6787 üzenetére
36%-on már nem hallani a búgást
-
Janou
őstag
válasz
westcoastog #6795 üzenetére
-
Eagle16
addikt
Akkor ez lenne a tuningos eredmény vége egyelőre: [link]
A GPU 1180Mhz-en már nem stabil,a memóriát meg csak eddig engedi húzni az Asus programja. Ezek már a TOP változat órajelei fölött vannak, igaz játék alatt nem néztem meg hogy stabil-e...
Más tuningprogival lehet még több feszültséget adni a GPU-nak? A memória szerintem még biztosan bírná.
-
Str8 sk8r
őstag
-
Janou
őstag
válasz
westcoastog #6787 üzenetére
Andraskonak van, de asszem ő még 7750-en használta. Ha úgy adódna hogy ilyet szeretnél rá, nekem van egy zsír új bontatlan Accelerom.
-
Alister71
nagyúr
válasz
csucsbicep #6789 üzenetére
Nyitott ablak, hideg, sok fesz...
-
westcoastog
veterán
Arctic s1 plust passzívan használ valaki 7770-en? Lehet gyűjtök rá és lecserélem a sapphire gyári hűtését, mert a ventilátor motorja búgós és zavar így fix 30%-on, 20 on jobban búg.
-
-
zsizsef
senior tag
válasz
Eagle16 #6776 üzenetére
Az Asus GPU Tweak program profile beállításainál van egy game "G" profil. Azt még bírja (1040/4680), de tovább nem. Nálam a Haeven DX11 2.5 és a Sniper Elite V2 1680x1050 felbontáson ilyen tuning mellett szépen lefut. De ennél nagyobb tuning mellett kidob a benchmark.
Feltettem a TOP kártya biosát. A Furmark 1680x1050-es felbontáson 90 percig "főzte" a kártyát probléma nélkül. A Haeven és a Sniper fél perc után kidobott. -
Sanyi19
őstag
válasz
Str8 sk8r #6769 üzenetére
H55-be I5-el is átáll a pci-e sebesség 1x-esre miután újraindítod a gépet?
Gigabyte support kipróbált egy I7-860 mellett ugyanolyan H55-ös lapba mint ami nekem van egy 7770-et és náluk nem jelentkezett a probléma. Ha minden igaz most tesztelik egy I3-540-el is. Majd beírom ide az eredményt...
Mondjuk a Sapphire tesztelte egy Asrock H55-be I3-al (csak más rev-el) és náluk se volt ilyen 1x-es mód...
-
dragonfx
veterán
válasz
Eagle16 #6744 üzenetére
neked nem ez van?ez is rövidnyák.os nem?
Laaccaaa>>ez igen tisztességes eredmény.milyen órajelen?
300/150 teljesen ok, win alatt ennyinek kell lennie.
ne beszéljünk már bolondságokat és gyujtsunk alá a népnek. a bioscsere mindig egy necces dolog mégha az alaplapon csinálod is pláne ha vga.n.alapon kapcsolja be az igp.t ha mégse jön be oda dugja a monitort.de nem tudom ez igy müködik e...
minek bioscsere és rommá hajtani a vga.t? 1200on ugy befagy egy komoly játékba mint a huzatmondjon már valaki progit amibe 100%osan müködik a gpu core fesz emelés...
-
Alister71
nagyúr
válasz
Str8 sk8r #6769 üzenetére
Ha boltban vetted a vga-t, vidd vissza. Vidd az egész gépet, és mutasd meg a hibát az adott játékokban. Sajnos ha nem mutatod meg nekik, azt fogják mondani, hogy nekik nem produkálta a hibát, a vga-nak nincs semmi baja. Így viszont nem mondhatják.
Az viszont rossz hír, hogy itt többen is panaszkodtak a H55-ös chipset és a HD7000 között fennálló hibákról.
-
Str8 sk8r
őstag
válasz
Alister71 #6760 üzenetére
...csak hogy képben legyek, mert van egy kis gondom...a memoria hibák a melegedéstől jönnek elő, vagy a feszültség hiányától-ugye?
...
...leírom a jelenséget, de előbb a gép: core i5/760, 2x4giga adata DDR3/1600, giga H55 lap, FSP zen 400 táp, és egy új sapphire HD7770-es VGA...win7-64bit...catalyst 12.11.beta...semmi tuning, minden alapon...általában 1680x1050 felbontin játszom, ha csak tehetem...
...kiprobáltam már 3D mark progikból a 2003-at, a 2006-ot, a vantage-t, és a 2011-et is, hibátlanul futnak le mind...játszottam a kártyával elég sok gaméval (dirt3, DAO, driver SA, sims3, Mass effect, és pár régebbi game is), amik szintén gond nélkül mentek huzamosabb ideig (órákon át), viszont...
...találkoztam egy olyan gonddal (a dragon age2 proginál), ami VGA memoria hibának tűnik (rémlik)...nem a játék alatt, pl a karakter kiválasztási menüben, rendszerezetten, mint katonák a sorakozón, egyforma méretű apróbb fehér négyszögek villannak fel, egymástól egyforma távolságra, kis behatárolható téglatestnyi területen, melynek a helyzete is véletlenszerűen változik a képernyőn...ezt vajon mi okozhatja, és hogyhogy másik játékba, vagy a játék alatt nem jön elő?
...
-
Ha nem értesz hozzá annyira vagy nem vagy tisztába a dolgokkal akkor légyszi NE ÍRKÁLJ HÜLYESÉGEKET bios Fash -eléssel még akkor se lehetne véglegesen elrontani ha a 7770 -re mondjuk egy GTX650 es biost tenne fel
A lényeg mielőtt bárminek is neki kezd le kell menteni az EREDETI BIOS -s a kártyáról és akkor nagy meglepetés nem lehet csak egy kis kellemetlenség ha nincs a gépében igp vagy integlált vga (vagy olyan alaplapja amibe 2.db vga -t lehet tenni, de akár egy ősrégi PCI -os VGA is megteszi) de még akkor sincs veszve semmi mert vakon is vissza lehet állítani
Lényeg a lényeg ha levan mentve a gyári eredeti bios és egy hibás vagy nem jól működő bios-t tesz a vga simán vissza lehet írni az eredetit és minden olyan mint eredeti korában!
Frissítés menetét itt leírtam Win alól is lehet AtiWinflas el próbálkozni, de mivel a HD77xx nem Dual BIOS -osak így én ezt NAGYON NEM AJÁNLOM a fenti DOS -os pendrive os módszer 100.% os ott már csak akkor nem sikerül ha rosz biost íratsz fel vele!
-
Alister71
nagyúr
válasz
Lacccca87 #6765 üzenetére
Bírni fogja, de ha mégse az eredeti bármikor visszarakható. Arra figyelj, hogy flash előtt kapcsold ki a win7-en az aerot, mert az atiwinflash bele szokott fagyni.
A sima GHZ Edition és a GHZ OC teljesen megegyezik, nem lesz gond a biossal.-KP-: akkor is vissza lehet tenni az eredeti, de akkor már csak DOS-ban, és vagy integrál vga, vagy 2 pcie-es lap kell és egy másik vga, mert vakon elég nehéz biost cserélni. Bár az sem lehetetlen, csak meg kell írni előre egy automatikusan lefutó parancssort.
-
Bile Demon
őstag
válasz
Eagle16 #6751 üzenetére
Néztem a BIOS-okat, a legfrissebb feltöltött is talán májusi (viszont mind 150MHz-s). Akkor még tán kis hűtős nem is létezett.
Nekem újabb BIOS van rajta:
VER015.023.000.002.000000
DATE: 10/29/12 04:30
Próbáltam feltölteni a sajátom, de azt írja ilyen már van, én mégsem találom a listában (mármint olyat ami 3D: 1000MHz/1125 2D: 300/300).ASUS progival 150MHz-re visszavéve nincs tünet.
Amúgy van már ezekhez a kártyákhoz működő BIOS editor? -
Alister71
nagyúr
válasz
Lacccca87 #6754 üzenetére
1250 MHz-re vannak hitelesítve ezek a GDDR5-ös ramok, ami alatta megy, az vissza van véve gyárilag. Tehát ha 1250-re állítod, ami az OC verzió órajele, és azon se ér össze a hűtő a ramokkal, akkor csak a gyári órajelet állítod be. Felette kezdődik a tuning.
Ha annyira melegednének a ramok, akkor kaptak volna hűtést. Nekem is ez a hőcsöves Sapphire OC van. -
Eagle16
addikt
válasz
Bile Demon #6749 üzenetére
Nekem 2D-ben 300Mhz-en megy a GPU és 150Mhz-en (600Mhz effektív) a memória. (12.11 beta 11)
Amúgy ezt a BIOS szabályozza, szóval nem a driver lesz a hibás.
-
Lacccca87
addikt
válasz
Bile Demon #6749 üzenetére
Nekedm 300/150 a fentebb beírt konfig mellett és 12.11b11
-
Bile Demon
őstag
Áttettem az office gépbe a kártyát (i7 3770K + WIN8 + Catalist 12.11B), de a 2D Memória órajelet továbbra is csak 300MHz-re veszi vissza és nem 150MHz-re (ezt láttam a tesztekben). A játszós gépben (Q9450 + WIN7 + Catalist 12.10) is ez volt a helyzet.
Nagyon hálás lennék, ha valaki megnézné a saját kártyáját, hogy az hány MHz-ig veszi vissza a Memória órajelet. Hátha sikerül valamit megtudni a jelenségről.
Azért cseréltem le a régi kártyámat mert sokat fogyasztott 2D-ben, és ebből a legjobbat akarom kihozni.
Azt lenne jó kideríteni, hogy a kártyámon elfuserált BIOS-van, amivel hibákat akarnak elfedni, vagy az új driver verziók emelik meg az órajelet.
Ha kiderül, hogy egyedi a probléma, akkor 8 napon belül vissza tudom vinni és kérek helyette olyan típust, ami jó. -
Alister71
nagyúr
Az Intel G41-es chipsettel működnie kell rendesen, még nem olvastam kompatibilitási hibáról.
Mielőtt kiszeded az nVidiát jó alaposan eltávolítasz minden nVidia drivert. Kicseréled a vga-t, vársz amig a lap felismeri, majd telepíted a 12.11bétát.Úgy látom ez is a TOP verzió. miután beszerelted és telepítetted, hamar teszteld le. Ha neked is összeomlik játékok alatt alapórajelen is, akkor gyorsan vidd vissza, és cseréltesd ki egy másikra.
-
tankal
tag
Sziasztok! Tegnap(kicsit elkapkodtam mert félek hogy elszállnak az árak) rendeltem egy ASUS HD7770-1GD5 HD7770 1 GB GDDR5 PCIE kártyát és ahogy itt olvaslak benneteket az jön le nekem laikusnak hogy mellé nyúltam nem asust kellet volna.Ha ez így van segítsetek lehet hogy még tudom modosítani!A másik dolog eddig azt gondoltam hogy ha az alaplapon van PCIE akkor bármelyik kártya ami ezzel csatlakozik az jó bele.Nekem most egy régi 775-ös lapom van MSI G41-26P és egy NV Geforce 310 van benne.Kérdezném hogy jó bele a 7770 és ha jó mi a teendő kártyacserénél(NV driverek törlése,.....stb).Előre is kösz!
-
CoolBoy323
nagyúr
Mi történt az AMDvel, h ezer éve nem frissítették a 12.11-et?
Kész lenne? -
Lacccca87
addikt
Ezzel lehet nevezni a listára?
Nekem nincs regisztrált 3dmarkom így csak online tudom prezentálni a kapott pontot, de csináltam a weblappal együtt képet.
Ez az eredmény: 3964
Itt a kép: [link]Nem tudom mit kellene leírni hozzá.
CPU (I3-540): 4.05Ghz
LAP (Asus P7H55-M)
RAM (Kingstone ) 1408Mhz CL7
VGA (Sapphire GHZ Edition) 1050/1150 -
-KP-
addikt
van itt olyan aki FX6300 procival használja a 7770-et ?
-
Atesz1978
senior tag
A drágábbnak komolyabb hűtése van és a kimenetekben is eltérnek!
-
dragonfx
veterán
válasz
Eagle16 #6711 üzenetére
hehe na azért ne huzzuk le az asus a legjobb márka szerintem.biztos.stabil pont.
nekem az alaplapom is az az is volt.teljesen rendben van.ez olyna mint a rövidnyákos sapphire gikázása hogy mindneki menekül tőle mert itt egy téves közhiedelem azt híreszteli rossza hűtési teljesitménye.
-
HSM
félisten
válasz
vadallat88 #6728 üzenetére
Ez akkor fog csak biztosan kiderülni, ha kipróbálja valaki azzal a lappal és VGA-val.
Esetleg kitartó gugli keresés, hátha.
-
Susana
tag
Üdv!
Azt szeretném kérdezni hogy mi a különbség a két kártya közt az egyik nagykerben így van:Sapphire HD7770 GHZ EDITION 1G GDDR5 PCI-E HDMI / DVI-I / DP LITE AMD GDDR5 1G 128bit PCIe 27.800Ft
Sapphire HD7770 GHZ EDITION 1G GDDR5 PCI-E HDMI / DVI-I / DUAL MINI DP LITE AMD GDDR5 1G 128bit PCIe 30.800Ft
A két kártya közt 3k a különbség!
Ugye az előbbi nem ez a kari?! -
vadallat88
tag
tehát akkor nem fog menni ?
-
Alister71
nagyúr
válasz
vadallat88 #6724 üzenetére
Régi nV chipset és új AMD vga. Én nem raknám össze őket
Inkább egy GTX 650-el próbálkoznék, annak több esélye van.
-
vadallat88
tag
Üdv mindenkinek!
Annyi kérdésem lenne hogy ezt a vga-t tudom e hasznosítani ezen az alaplapon. MSI Platinum K9N SLI
Válaszokat előre is köszönöm! -
Alister71
nagyúr
F1 2012, 1680x1050, 2xaa, ultra settings: klikk
-
Alister71
nagyúr
Dirt 3 a 12.11 bétával 1680x1050 2xaa, ultra saját mérés, 3.6GHz Phenommal, a gpu végig 99%-on járt vs PH valamikori teszt:
A GTX 560-at is veri a béta driverrel.
-
embe
nagyúr
válasz
#31600896 #6713 üzenetére
Ez a gyári OC órajele. Miért vinnéd vissza? Sehol sincs leírva, hogy lehet tuningolni.
Egyébként én is a gyári alapórajelen használom. A tuningot csak érdekességképpen néztem meg, de nem használom emelt órajelen. Amit tolok: battlefield play4free-t, azon így is 100 fps van full hd-ben.
-
Bile Demon
őstag
válasz
dragonfx #6706 üzenetére
Néztem játékban... (Metro 2033 DX11), XCom EU, MaxPayne 3. Full jó, van olyan jó, mint gtx460/768MB.
Végre 1GB-s kártya és 1GHz edition.Kérdés, hogy nekem mi okozza, hogy csak 300MHz-ig veszi vissza a RAM-ot és nem 150MHz-re. Ez BIOS vagy driver bug?
Furmark megakadás meg nemtudom, most összedobok egy 3770K-s konfigot a kallódó cuccokból, abban is megnézem hogy muzsikál, hátha csak a Quad gyenge hozzá. A Furmark 1 szálon 100% CPU-t csinál.A hűtése bőven elég jó. Én nem foglalkoztam a hűtővel meg semmivel. Kinéztem a legolcsóbb raktáron lévő HD7770-et és elmentem érte (vidékre).
Kicsi kártya aranyos, olcsó, tetszik!
Alap fesz (1.175V). GPU-t megrángattam 1000 -> 1150MHz-n (tovább még nem próbáltam, előbb így tesztelem hosszabb távon) RAM 1300-on (OC fülön ez a max), nem szemetel, nem fagy, tesztek lefutnak játékok folyamatosak, nem lépnek ki. -
törölt tag
25 Mhz-et húzok a 7770 OC-n már nem fut le a 3DMark11
Lehet visszaküldöm, mert húzás nélkül is csíkozik a kép néha bármilyen driver van fent. -
dragonfx
veterán
én nem vágom hol lehet gpu core voltage.t adni se a trixx,se az afterburner se a tweakbe nekem nincs ilyen vagy nem aktív.nem csak saját nyákos karikkal müködik?
-
dragonfx
veterán
válasz
csucsbicep #6668 üzenetére
nekem lenn egy power target nevezetű vana core voltage hol van benne?
-
dragonfx
veterán
válasz
Bile Demon #6703 üzenetére
játékba nézd meg ami huzosabb .szerintme teljesne korrekt a kártya ezzel a hűtéssel is hiába fikázza mindenki.
az 5870 nem középkategória mint a 7700 széria? az is dx11es?
-
Jó lenne, ha befejeznétek az OFF-ot! A "fostalicska" és egyéb hasonszőrű kifejezéseket pedig nem ártana mellőzni, a márkafanatizmussal és a konkurenseket lekicsinylő megjegyzésekkel egyetemben(pláne, mikor nem is az a topik tárgya)!
Köszi
-
-KP-
addikt
Van itt valakinek ilyen kártyája? Az OC-s verzió hűtésének tűnik ami rajta van, de sima nem OC-s kártya.
Most nézem eltűnt a sima alu hűtős sapphire PCX-be és ipon-ban és helyette van ez. OC-s változat sincs. haverom akart venni dc-s Asus-t, de azt mondták neki pcx-nél hogy még 2hét mire jön újra...
-
Bile Demon
őstag
Vettem egy kis hűtős Sapphire HD7770-es kártyát.
12.10-es drivert van fent.A memória órajelet miért csak 300MHz-re veszi vissza 2D-ben (nem fut semmi, csak a GPU-Z, 1 monitor van rádugva)?
A reviewek szerint 150MHz-re kellene visszavennie.Még talán annyi, hogy a Furmarkban "burnin testben" a szőrös fánk folyamatosan forog a háttés úszik mögötte (mondjuk 40 FPS) és 2-3mp-enként periódikusan egy pár tized mp-re megakad, aztán újra folyamatos, ez normális így, vagy lassú a procim vagy mitől van? A régi kártyámmal nem voltak ezek a megakadások (vagy csak nem tűnt fel?).
-
Alister71
nagyúr
Az 5870 lényegesen erősebb már, az olyan 6950 szinten van. Mikor vettem az új 7770-est, én is gondolkoztam, hogy behúzok egy használt 5870-est 30 körül, de az ész-érveket átgondoltam párszor, és lemondtam róla. Régiek már nagyon, gari szinte egyiken sincs, fogyasztása is rengeteg, jönnek a driver mizériák, ha el kéne majd adni, már képtelenség lesz, esetleg bedöglik, és akkor kidobtam 30 ezret......sorolhatnám.
-
mexel
veterán
Igen, ezt kérdeztem én is pár hsz-el feljebb. Meggyőztek hogy maradjon a 7770 mert újabb, csak nyers erőben jobb talán a 6870.
Az 5870 az régebbi a 6870-nél? Lehet hogy egy olyan is landol itt. Az vajon hol helyezkedik el a 7770-hez képest? Ott is igaz ami a 6870-el szemben?
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest