-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
oliba
őstag
válasz
DroiDMester #6198 üzenetére
Arra azért ne alapozz, hogy ha egy tesztbe megy egy 1,33V-on üzemelő Vapor 1235Mhz-et, akkor stabil is lesz. Ha futtatott volna még két játékot, akkor az az órajel még jócskán csökkent volna.
Nincs Sapphire-om, de ha nem tévedek, akkor nem lehet feszt emelni az OC-s és a Vapor szériáknál. Sőt szerintem azon a véleményen sem leszek egyedül, hogy a korai darabok jobban mentek, mint a mostaniak. Eddig amiket láttam, ott 1,25, illetve 1,275V-ot kaptak a Vapor-ok és a GHz OC-k. Ezekkel többnyire 1200Mhz, vagy alatta lehet stabilizálni. Az én kártyám 1,25V-on 1160Mhz-et bír(t) stabilan, nem túl jó darab, de ez van
-
embe
nagyúr
válasz
DroiDMester #6198 üzenetére
Te nagy guru vagy az 5770-es topicban... Ha jól emlékszem anno adtál nekem is tanácsot ott.
-
Sapphire Vapor-X ami nálam járt az 1,300.v ot kapott 3D -re ésTPU oldalán is hasonló (3D load 1,33.v) értéket mértek
mikor én tesztelgettem akkor még nem voltak kint a 12.11 béta driver ek amúgy meg mennek azzal is 1200.at csak pl eddig kellett hozzá 1,250.v akkor a 12.11 Bétával kell neki 1,275.v mert ugye FPS -ben is meglátszódik hogy jobban megdolgoztatja a VGA -t a béta driver!
-
oliba
őstag
válasz
DroiDMester #6195 üzenetére
Szerintem nincs is olyan kártya, aminek 1,3V az alapfesze. Az OC-sek 1,25-1,275V-on mennek, ezek Sapphire gyártmányúak. ASUS TOP változata csak 1,2V-on üzemel. Itt a fórumba nincs sok ember, akinek 1200-at ment a kártyája, főleg ezekkel az új beta driverekkel még annyit se. Legjobb eredmény 1225Mhz volt Vantage alatt korábbi driverrel.
Vett már pár gyerek ilyet, de nem jöttek vissza a fórumra beszélni a kártyájuk tudásáról. Megvették és jólvan. Másik fórumon is írtam már ezt a kártyát 1-2 embernek, de ők sem jöttek vissza.Alapból ezt a Sapphire-t nem ajánljuk, mert erősen látható, hogy egy butított darab és egy ezressel drágábban már biztos terméket kap az ember, nem egy költség csökkentettet.
-
-KP-
addikt
válasz
DroiDMester #6195 üzenetére
és erre van valami infó valamerre hogy melyik kártya mekkora feszen üzemel ?
-
válasz
Alister71 #6194 üzenetére
Járt már nálam jópár 7770 és azt nem mondom hogy alapfeszen de fesz emeléssel 10 ből talán 1 ami nem ment 1200 at. Az alapfesz meg ugye elég tág mert van aminek 1,000.v az alapfesze de van aminek meg 1,300.v De a fenti kártyából még nem járt nálam ezért érdeklődöm van -e valakinek meg hogy milyen?
-
Alister71
nagyúr
válasz
DroiDMester #6189 üzenetére
1200-on elég kevés 7770 megy. Nem sok az esélye, hogy pont olyat fogjál ki.
-
Garsza
veterán
Helló én 1090T ről váltottam a fogyasztás miatt. Az 1090T 3.9GHz en használtam Az FX-6300 4.2GHz használom.
Kevesebbet fogyaszt (elsősorban ezért váltottam) alapjáraton kb20W kevesebbet, és valamivel erősebb is szerintem.
Mondjuk én általában csak BF3 -mal játszom. Írtad hogy nem tuningbarát a lapot az FX prociból biztos hogy többet ki lehet hozni alapfeszen tuningban mint egy Phenomból.
Az hogy meg e éri függ a árkülömbözettől is menyit kéne ráfizetned. -
Sziasztok!
Van itt valaki(k)nek Sapphire 11201-17-20G kártyája?
Arra lennék kíváncsi mennyire hangos a hűtése FŐLEG 2D -ben és mik a gyári alap feszek 2D és 3D? És ha minden igaz TriXX progival lehet feszt állítani lefelé engedi -e(alulfesz) és felfelé mi a max amit enged?
Ja és OC .ban mi a vége alapfeszen és feszelve mi a vége? 1200.körül gondolom el vánszorogu.i. : bocs a sok kérdésért csak mostanában szeretnék ilyen karit venni és még ezt a típust nem ismerem ezért ez a sok kérdés...
-
PeL
addikt
válasz
balazs8907 #6161 üzenetére
Valamennyi memóriát a rendszerramból textúra memóriának használ a gép. Nálam 2800 MB-ot ír ott
-
-KP-
addikt
HD 7750-et milyen proci tudja kihajtani? Elég valami budget kategóriás hozzá?
-
Garsza
veterán
Helló szeretnék venni egy HD 7770 GHZ videókarit és az volna a kérdésem hogy BF3 FullHD -ba milyen részletesség mellet lehet vele játszani hogy legyen lagaláb 45-50 FPS-em.
-
szente
addikt
Hali!
Létezik olyan nem referencia 7770, amin eltolták a GPU-t a hátlaptól messzebb? Tehát ha felőlem van a GPU, akkor jobbra.
-
neo3650
csendes tag
-
neo3650
csendes tag
Srácok szeretnék venni egy, Gigabyte 7770 OC 1GB DDR5 GV-R777OC-1GD videokártyát és érdekelne hogy belemenne e az alaplapomba és támogatná e, Asrock A55M-HVS- alaplapom van, és egy a6 3500-as proci amit hamarosan leváltok, egy a8 3870-re. Érdekelne hogy a kártya összedolgozik e a proci kártyájával mert elvileg annak is van kártyája, és hogy az alaplapba bele illenének e az új dolgok (kártya, proci) Előre is köszöböm
-
attiati
veterán
nagyon béna kérdés:
Sapphire vapor-x 7770-et ha jól olvasom, akkor közvetlenül rá kell csatlakoztatni a tápra.
Mellékeltek hozzá egy tápkábelt. A négyzet alakú végét rácsatlakoztatom a kártyára, de a másik, laposabb végére melyik tápcsatlakozónak kéne rámenni? Ezen a képen látható fehér végű csatira kéne rámenni? Nem akarom ráerőltetni, a videókártyáé három tűs, a tápé pedig 4. Bocs a lámáért.
A másik kérdés: most látom, hogy nem kellett volna ehhez adniuk egy HDMI kábelt? (mint a képen) Újan vettem i*on-ban.
Bár a hivatalosan mellékelt eszközök listáján sincs. -
HoaryFox
őstag
Valaki erre esetleg megoldást?
Ami kimaradt onnan: mind2 gép Win8 x64, VC++ legfrissebb, Catalyst jel. pill. 12.11 beta, kompatibilitsi módok végigpróbálva
-
melan
senior tag
HD4850ről cserélek videokarit. Milyet ajánlotok egy i5-3450 mellé? Full HD-s monitorom van, de tudok kompromisszumokkal játszani (azaz nem kell minden full max, vagy elég kisebb felbontás is). Kevés játék, így elsősorban halk kell, hogy legyen.
A passzív 7750-et néztem ki, vagy egy kétventis sapphire 7770-et. 35e körül szántam rá...
A 7770-es megérné az árát, de mindenképp halkat akarok. A korábbi karimon Musashi volt, rendkívűl halk volt, a gépem többi alkatrésze is szinte zajtalan... -
ViZion
félisten
Maradjunk annyiban, h mikor egyszer 7végén elhalt a tápom, akkor a boltban 500-as LC volt, hát vittem. Kb. egy év múlva a gép lekapcsolt játéknál, stb. Nem bírta, pedig elvileg 250-300 W lehetett a max fogyasztás szvsz. FSP és nyugodtan játszom.
Irodai gépba, ha árérzékeny a vevő, akkor esetleg, de pár ezressel többért már van megbízható táp. -
Trebron09
őstag
Azért hulladék (lc power) tápokat ne ajánlgassunk már másoknak kérem!
-
oliba
őstag
Nekem egy B55-ös van 3,6Ghz-en. Nem játszottam sok játékkal, de amikkel játszottam (Batman, Dead Island, King's Bounty, Left 4 Dead 2 és a többi), azoknál a GPU kihasználtság végig 95-99% volt, de többnyire 99% fullHD felbontás mellett.
A procim egy FX-4170-es szintjén van kb, így elég lesz hozzá egy FX-4300-as, hogy az új szériánál maradjunk.
7850/7870 alá én már nem szívesen tennék AMD procit. 7850-nek még úgy ahogy elég egy i3 3220, de ha megy a tuning, akkor elkél egy i5 3470 -
ViZion
félisten
Tapasztalatotok szerint AMD "oldalon" melyik CPU hajtja ki a 7770 OC-t? FX-ek közül első sorban, illetve Phenom II közül.
7850/7870-hez mennyivel több CPU kraft kell?
THX -
törölt tag
Sziasztok!
Rendeltem egy Sapphire 7770 OC-t, de tápegységet egyenlőre nem tudok venni. Jelenleg egy 420 wattos LC Power van. Ideiglenesen használnám vele, szerintetek elbírja majd? AMD Athlon II X4 631 proci mellett tenné a dolgát.Üdv.
-
urbi73
senior tag
válasz
Eagle16 #6123 üzenetére
Nem fogod megbánni a váltást , ilyen van nekem is , Én egy MSI HAWK Gtx 460-ról váltottam ,mondjuk én a fogyasztás miatt is , de nem bántam meg ,Csendes ,erős ,stabil kártya ,Driver problémák már nincsenek ,legalábbis én nem tapasztaltam eddig ,.BF3 , MW3 , GTA4, 1440 X 900 - as felbontásban minden felhúzva a legmagasabbra ,tökéletesen megy .
-
Alister71
nagyúr
válasz
csucsbicep #6142 üzenetére
Le is írtad a lényeget. 78xx. Néha a nevesebb gyártó is rájön, hogy nem minden esetben kell követnie a saját hülyeségét, mert kezd üresedni a piac.
-
Alister71
nagyúr
Ha nem Asust vennél, hanem Sapphire-t, akor a bétákkal se lenne bajod. Szóval ne a béta drivereket szídd, hanem az Asust.
Az Asus egyéni nyákot és chipeket használ, amik csak a saját drivereikkel működnek rendesen. Ezt nem árt tudni, mielőtt nekiállsz balga módon szidni a drivereket.
Az AMD oldaláról letöltött és telepített driverek a referenciát követő gyártók által kiadott vga-kon tökéletesen működnek.
-
Macei
tag
a driverekröl nekem az a tapasztalatom hogy amit netröl szedek le pl az asus vagy az ati oldalárol nem komplett hibákat csinál.
Az elözö karimmal(hd3650) is és a mostanival(7750) is ez a helyzet. Nekem mindigis az vált be amit a kártya mellé adtak cd-n.
biztos így elesek néhány fps-től de stabilabb.
a bétákat meg olyan szinten rühellem hogy írtani kéne. Semmire sem jó. Akkor ér valamit ha meg is irnánk a fejlesztőnek hogy ezzel a konfiggal ilyen hibákat kreál -
Sanyi19
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #6121 üzenetére
Ajánlott Windows 7-el használni a 7770-et, mert xp-be nincs csak DirectX 9, nem fogja tudni kihasználni a kártya adottságait.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Eagle16 #6133 üzenetére
2 év után HD6850-esről 7770-re váltottam, mert már majdnem lejárt a garija a 6850-esnek. A 2 év alatt a 11.10-es driver volt egyedül amivel gondom volt, attól iszonyat anomáliák voltak a játékokban, és a legtöbb ki is fagyott.
Előtte 4870-est használtam, előtte 3870-est. Ha normálisan vannak összeválogatva a hardverek, értsd úgy, hogy nvidia chipsetes lapba nem teszünk Radeont, akkor ezek a driver hibák javarésze user error, másik része mese habbal, harmadik része pedig, csak írjak valamit a fórumba. Felhozunk egy ati témát, amiről 5 oldalon keresztül lehet vitázni, és gyűlik a hsz mint a mesében.CAP csak a CF-hez kell, 1 vga-hoz nem.
Az utolsó nVidiám GTS450 volt, épp eleget szívtam néha azzal is. Előtte 8800GTS 512, 9800GTX, 9800GT, 9600GT, sorolhatnám.
1 Radeon, 1 nV, így mentek a cserék, de egy ideje maradtam a Radeonnál, mert az nV TDR hibája túl ment minden határon. Haverom akinek eladtam a GTS450-et, most is szenved a TDR miatt.
-
Eagle16
addikt
Ok, szóval nem fontos (bár csak 500kb, nem sok vizet zavar...). Köszi a választ, akkor jövőhéten majd beszámolok a kártyáról ha megérkezik.
-
embe
nagyúr
válasz
Eagle16 #6133 üzenetére
Azok mind valamilyen konkrét játékhoz vannak dedikálva, tudtommal. Ha nem játszol azokkal, akkor felesleges feltenni. nekem sincs fenn.
szerk
A legújabb pl. ezt írja "New profiles added to this release:
- Improves Far Cry 3 performance for single GPU configurations with AA " -
andrasko
senior tag
válasz
joco320d #6130 üzenetére
Inkább hívd fel őket, hogy mi a helyzet?!
Nem kell ezt ilyen szögletesen nézni. Igaz logikátlan, de a procedúrával magyarázható.
A rendelésed státuszát valamiért 1 lépcsővel visszavették. (pl: rosszul nyomtatták ki a számlát, stb...)
Szerintem, csak ilyenről lehet szó... -
joco320d
csendes tag
Üdv!
Rendeltem szerdán a PCX-től 7770 kártyát, ma délelőtt az oldalukon belépve azt irták kiszállítás alatt, 11óra- útán és jelenleg, csomagolás alatt van.Most ez, hogy is van akkor?E-mail azóta nem küldtek, csak a rendelést követően egyet, a rendelés leadásáról, hogy majd feldolgozás követően ujabb e-mailt küldenek.
-
bozont
veterán
válasz
Eagle16 #6123 üzenetére
Az a baj, az a driveres dolog valami régről megmaradhatott legenda lehet. Persze nem azt mondom, hogy hibátlanok, mert semmi sem az (az nvidia driverek sem azok), de nekem már nagyon régóta van ati vagy most már amd kártyám (Ti4200->9600pro->X700LE->7600GT->4850 majd rövid úton 4870 és most 7770). Ez idő alatt, egyik oldalon sem voltak komoly problémáim. Most sincsenek, a legnagyobb bajom most a 12.11beta-val, hogy miután lekapcsolja a win a monitort, ha nem nyúlok a géphez, néha elmegy a hang HDMI-ről és csak a restart hozza vissza. De ez elviselhető, főleg hogy most már SSD-ről megy a rendszer.
(#6126) embe
Nálam megy miden az FF-fel, linkelés meg smile-k is. Próbáld meg újraindítani a böngészőt, lehet csak a flash kavart be valamit, az nem lenne meglepő. Frissítésről, frissítésre mindig hoz valami "meglepetést", szoktam neki örülni. -
Eagle16
addikt
Egy ilyet sikerült végül megrendelnem 32 ezerért, jövőhéten részletesen is be tudok róla számolni hogy milyen. 9600Gt-ről váltok, ez lesz az első AMD kártyám (eddig 5 nvidiám volt) szóval remélem jók lesznek az első benyomások. 3 év garancia van rá és viszik/hozzák ha baj van vele úgyhogy be vagyok biztosítva.
GTX 650-est akartam igazából, de nagyon felment az ára és tesztek alapján azért a 7770-esben több erő van.
Remélem nem lesz vacakolás a driverrel sem, leginkább emiatt aggódom. Az nvidia kártyáimnál 8 év alatt semmi gondom nem volt és sajnos ez idő alatt sokat hallottam, hogy az AMD drivereivel mennyi nyűg volt.
-
embe
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #6121 üzenetére
Innen letudja szedni a legfrissebb drivert, a karinak és az op. rendszernek megfelelőt. Valamiért nem tudok linket beilleszteni.
http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx
-
ctrlaltdel13
őstag
Sziasztok.
Egy barátom most vesz 7770 et, van hozzá valami uj driver vagy amit adnak hozzá az megfelelő.
xp van a gépen -
embe
nagyúr
válasz
Ace Ventura #6111 üzenetére
Nem. Nem divat már.
-
HoaryFox
őstag
válasz
Sanyi19 #6114 üzenetére
Catalyst az a legújabb béta, minden más játék megy, ez is megy csak idegesítő a laggolása
, .NET az 4.5 (ugye benne van gyárilag Win8-ba), esetleg egy Visual C++-t feltelepítek, ami újabb (valamelyik nemrég telepített játéknál volt VC++ frissítés).
És igen, rendszergazdával fut mindig
Szerk.: VC++ telepítő azt mondja a legfrissebb van fenn
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
12.10 a legfrissebb whql driver, de a beta jobb. ~10% dob rá.Nincs vele gond amúgy, bátran használhatod.
Sajnos már nem divat a havi driver.ebegab92: minek? Több idejük van tuti stabil whql megírására, több a beta teszter, hamarabb tudnak lépni, ha kiderül valami hiba.Jó ez így is szvsz.
-
ebegab92
senior tag
válasz
Úgy látszik nem
Elég elszomorító és kiábrándító,mikor itt az embernek a friss cucca,és csak azért sem sikerül kiadni egy frissebb drivert...
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Ace Ventura #6106 üzenetére
legfrissebb beta 12.11 beta 11
-
andrasko
senior tag
válasz
aProPeti87 #6107 üzenetére
ja-ja...
a felsorolásból kihagytam a meleg nyarat... -
HoaryFox
őstag
Felraktam a legújabb DirectX packot MS oldaláról
(#6089) Sanyi19: igen, azzal a verzióal, sőt letöltöttem a demót én is és megnéztem, hátha az a gond, de nem...
Eskü elsírom magam
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Asus 7770-re melyik a legjobb driver most? -
andrasko
senior tag
válasz
aProPeti87 #6104 üzenetére
Igen, az alsó sor a jó hűtősek.
Ez nem azt jelenti, hogy a ref. vagy ref-klón hűtősek rossza, hanem csak gyengébb hűtés teljesítményűek.
Alap esetben ezek is halkak, jók.
Viszont adott esetben jóval hangosabbak, melegebbek: terhelés, zárt ház, oc -
aProPeti87
aktív tag
válasz
aProPeti87 #6103 üzenetére
andrasko már összegyűjtötte a képeket én az alsó sorból választanék a hőcsöves hűtések miatt.
-
Eagle16
addikt
Ez a fajta Asus halk és a 3 év garancia is megvan. [link]
A Sapphire olcsóbb 3500Ft-tal (amit te linkeltél be), de ott csak 2 év a garancia és egy szimpla alumínium borda a hűtés egy ventivel. Ezt már neked kell eldöntened, hogy megér-e neked 3500Ft-ot a +1 év garancia és egy hőcsöves, halk hűtés.
Teljesítményben ugyanazt tudja a kettő, és valószínűleg tuningban is, bár ezt sose lehet előre megmondani.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest