- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali fotós kérdések órája
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Sejtem hogy a driver a ludas, de hiába lesz jó driver ha sok régebbi progi (pl tesztprogik) nem fogják kezelni. Inkább megpróbálok egy 7850-est összehozni. Ha kijön a gta5 lehet hogy szükség is lesz rá. Talán nem kellett volna ezt az energiagazdálkodási módszert bevetni.
-
mexel
veterán
Amióta elhatároztam hogy veszek egy 7790-et azóta olvasgatom a topikot. Mostanra már majdnem biztos is vagyok benne hogy mégsem veszek 7790-et. Elég érdekes hogy ennyi macera van vele. ( persze nyilván az új energia menedzsment az oka de akkor is)
Inkább valami más lesz. Nem szereterm ha nem stabil a rendszer -
mexel
veterán
Azt hiszem a jövőre is gondolva, inkább 7850-est választok a 7790-es helyett. megérheti a plusz 5-6e ft-ot? 7850-esből is érdemes a Sapphire OC-t venni?
-
mexel
veterán
Viszon a Sapphire 7790 dual-x oc nem kapható valamiért. Talán mert venni akartam.
Mondjuk még meggondolom hogy nem lesz-e jobb egy 7850-es. -
mexel
veterán
válasz
Atesz1978 #15230 üzenetére
Nekem is éppen ilyen 7770-em volt, és ilyen 7790-et néztem ki magamnak.
A 7770 is felpörgött ennyire? Én nem emlékszem rá. Az idle mód a lényeg egyébként, ha játszom akkor nem nagy baj egy kis zaj.
Steelmanus: köszi, ez jó hír.
Akkor lehet hogy ez lesz Asus helyett, bár azt még halkabbnak írják valóban, és van 3 év gari is. Sebességre gondolom nincs különbség. Vajon a 2gb-os kártya megérheti a plusz pénzt?
Vagy inkább egy használt 7850-es? -
mexel
veterán
Köszönöm a válaszokat. A Sapphire 7770-en halk volt, de annál hangosabb semmiképpen sem kellene, mert a gépem majdnem passzív. Ezek a 7790-esek is "portalanítanak" az elején? Gondolok arra, hogy bekapcsoláskor felpörgetik a ventiket. Az Asus 3 év garija vonzó, de ahogy éppen fentebb olvastam a szervizelés már nem annyira. (Persze lehet hogy ez a Sapphire-ra is igaz)
Érdemes 2gb-osat venni ezekből? Főként a GTA5-öt várom, de lehet hogy ahhoz bőven kevés lesz a kártya.
Mindenképpen OC-s verziót szeretnék és a leghalkabbat. A 7770-nél sajnos 2 kártyát is el kellett adjak mire a harmadik elég halknak bizonyult számomra, a 7790-nél ezt sajnos már nem tehetem meg, elsőre kellene jót venni. -
mexel
veterán
válasz
Peaceliker #15187 üzenetére
Szai! A teszt linkjét meg tudnád adni? Én egy halk 7790-est keresek.
-
mexel
veterán
Még mindig agyalok hogy megtartsam-e a hozzám került 5870-est. A tesztekben érdekesen mindenhol jóval gyorsabbnak írják az 5870-et. Pl itt sokkal.
Az a baj hogy én 1024x768-ban tudtam tesztelni, talán ott azért volt kb ugyanolyan a 7770-es. Hétvégén megnézem 1680x1050-ben is a különbséget. -
mexel
veterán
válasz
Alister71 #6883 üzenetére
Na a következő jobb lett, újraraktam a 3dmarkot. Most a full pont 720p-ben 4175, és a Graphics 4251, Physics 4027, a Combined pedig 3873.
Így már jobb.
Kipróbáltam advancedben azonos beállítások mellett (1024x768-ban csak) a 4 db graphics tesztet a 7770-en és 5870-en is, összesítve a 7770-es 6350 pontot adott, az 5870-es pedig 5851 pontot. Csak a Graphics Test1-ben volt gyorsabb az 5870, 36 ponttal a 7770-es 30 pontjával szemben. Azt még nem néztem meg melyik teszt mit mér.
Ha csak a graphics test-eket nézem azonos beállításokkal, akkor gondolom konfigfüggetlen a dolog, így össze lehet hasonlítani a vga-kat valamennyire.Mindenesetre egy Q6600-as 3200-re húzva egy 5870-essel akár jobb is lehet mint az i3 7770-el. Valahol pedig fordítva
-
mexel
veterán
Csináltam egy gyors mérést, aminek persze lehet hogy semmi értelme mert 2 teljesen különböző konfigon ment.
Adott a Sapphire 7770-em egy i3 3320-as procival.
A teszt egyelőre a 3dmark 2011 volt.
Előtte csináltam ugyanazzal a programmal egy tesztet egy HD5870-es kártyával, ami alatt más proci volt.
Először megijedtem, hogy az 5870-es kártya 2x jobb mint a 7770 de ez nem biztos.
Az eredmények: az 5870-es pontszáma 4290 volt, a 7770-es pedig csak 2163. Elég nagy különbség. Csak az 5870-es alatt egy Q6600-as proci van ami 3200-on megy.
Jobban megnéztem a 3dmark 2011 eredményeit, és láttam hogy ez összesített pontszám. Van olyan hogy Graphic pontszám. Ez az 5870-esné l4370 pont volt, a 7770-esnél 4331 pont.
Ez azt jelentené hogy a videókártyák kb egyformán teljesítettek? Ugyani az eltérés a Physic pontszámnál volt nagy: 5870-nél 4452 pont, a 7770-nél 785 pont. Lehet hogy ez a 4 mag miatt van a Q6600-nál?
Tehát a kérdés: a Graphic pontszám számít a vga mérésénél? -
mexel
veterán
Igen, ezt kérdeztem én is pár hsz-el feljebb. Meggyőztek hogy maradjon a 7770 mert újabb, csak nyers erőben jobb talán a 6870.
Az 5870 az régebbi a 6870-nél? Lehet hogy egy olyan is landol itt. Az vajon hol helyezkedik el a 7770-hez képest? Ott is igaz ami a 6870-el szemben? -
mexel
veterán
válasz
Alister71 #6651 üzenetére
Vajon ez észrevehető a játékok alatt? Vagy az újak már építenek ezekre a különbségekre?
Lehet a kép minőségénél fontosabb lenne az erő, és hogy ugyanazon a felbontáson-beállításokon ne akadjon a game. Kérdés tud-e annyival többet a 6870 hogy érezhetően gyorsabb legyen valami játék.
Sajnos a tesztek nagyon vegyesek. -
mexel
veterán
Sziasztok! Nem túl régen kérdezgettem és variáltam milyen 7770-es kártyát vegyek, és itt összehoztunk egy Sapphire OC-s verziót
Meg is vagyok vele elégedve, ezzel nincs is gond.
A kérdésem a következő lenne: hozzám került egy Gigabyte 6870 OC-s kártya ami még garis is.
Vajon jobb az mint a 7770 OC? Sok tesztben gyorsabb a 6870, érdemes inkább azt megtartanom? (nem kerülne semmibe csak döntenem kell)
Majd tesztelek is csak nem nagyon van erre most időm.
tehát a kérdés: melyik a jobb? (1680x1050-ben hajtom, és új játékokra kellene) -
mexel
veterán
nem teljesen ennek a topiknak a témája, de más nem nagyon foglalkozik ezzel, és itt már volt szó róla azt hiszem: Lucid Virtu MVP.
Kipróbáltam (kékhalállal indított). Egy gyors kérdés: el lehet távolítani a logót ami ugrál a képernyőn? Vagy ehhez kellenek az MVP lapok? (mert akkor ez egy baromság)
Ráadásul hiába van az IGP-be dugva a monitor, akkor is alapon megy a 7770-es ventillátorral, mindennel együtt. Akkor mi értelme? Nem kellene lekapcsolnia a 7770-es kártyát? -
mexel
veterán
válasz
CoolBoy323 #5207 üzenetére
Csak az egyik bolt hozzászólásainál olvastam, de írtam is hogy nem hiszem hogy lenne hangja. Most lement 33-ra az ára, ha várok 1-2 napot akkor most azt megveszem. Így marad az OC verzió. Mondjuk az sem hangos
-
mexel
veterán
válasz
Spenike #5201 üzenetére
Nekem akkor szerencsém volt, kb 2e-el olcsóbban vettem tegnap. ma még ip**-ban is volt olcsóbban, de most nem találom. (közben meglett, de drágult.)
A vaporx jobb vajon mint az OC-s? valaki azt írta a vaporx-ról hogy terhelés alatt elég hangos lesz, csak idle állapotban halk nagyon. (nem nagyon hiszem) -
mexel
veterán
Fentebb már írtam miért szeretnék csendes dolgokat, és miért zavaró a felpörgés. Ezt a monostabil multivibrátort honnan lehet beszerezni? Olvastam gyorsan pár mondatot róla, érdekesen hangzik, lehet hogy működne. Már nem fogok vg-at cserélni, ez a sapphire teszik.
( Egyébként mindenkinek köszönöm a segítséget a választáshoz)
-
mexel
veterán
Közben beállítgattam a dolgot, ami vigasztal hogy a 7850-es OC-val sem fut jobban a GTA 4 mert ha annál is felnyomom az árnyékokat maxra akkor ugyanúgy akad mint a 7770.
Akkor mégis jó kis kártya lesz ez.
Halknak halk a Sapphire, (OC verzió) 20%-on megy alapból a venti, csak indításkor vonyít egyet sajnos. Terhelésnél sem ment 36% fölé és 60 fokos volt max a GPU. Mindez kb 75 és 90% közötti terhelésnél.
Ha 3 év garit adtak volna rá akkor lennék teljesen nyugodt vele, de nem bánom hogy a giga helyett ezt vettem, jó kis darab.ha bárkinek lenne ötlete hogy hogyan lehetne valami kis elektronikával vagy bármivel kiiktatni az indításkori felpörgést, azt szívesen venném. Akkor nem kellene potit tennem rá. 8ráadásul 4 pines venti csatlakozója van, nem tudom miért)
-
mexel
veterán
Közben rájöttem hogy az első teszt még más felbontásban készült. 1680x1050 helyett még 1024x768-ban. Így érthető miért lett kisebb a teljesítmény. (ennyit számít egyébként a felbontás a teljesítménycsökkenésben?)
Kipróbáltam a 7850-est is, az nem porszívózik, az nagyon halk. 2 ventis darab.
-
mexel
veterán
Megérkezett a Sapphire 7770 OC verziós kártyám. Első benyomás, hogy szép a kártya, igényes a kinézete. A dobozban van tápkábel és átalakító is.
Beüzemeltem, és vártam mi lesz a porszívózással. Sajnos van, kb 1-2 mp, újraindításnál is. Win alatt 20%-on megy a venti, teljesítmény alatt kb 30-32%-ra megy fel.
Amit viszont nem értek:
Cseréltem procit is, erősebbre+alaplapot.
Ugyanaz a rendszer maradt, semmi nem változott. Próbára a GTA4-et használtam, Giga 7770-es kártyával és G860-as procival naplóztam a teljesítményt, és ott a proc ment 90-98%-on, a kártya pedig kb60-70%-on.
Most viszont a játék nagyon szaggat. A proc mind a 4 szála kb 40%-on megy, a videókártya GPU-ja viszont 98-100%-on. Gondolom ezért a szaggatás.
Mitől lehet ez?
Ez a kártya 100mhz-el gyorsabb elvileg. -
mexel
veterán
Tudom hogy másik topik lenne, de szerintem itt is van tapasztalat ilyesmiről. Egy barátomnak kellene kártya, de full HD-ban játszana. Én 7850-est ajánlottam neki, és most ezt találtam. Tud valaki erről valamit?
Gyorsan meg kellene rendeljem. -
mexel
veterán
Köszönöm. Engedtem a közakaratnak
Rendeltem egy ilyet.
Majd én is beszámolok a tapasztalatokról. -
mexel
veterán
Közben agyaltam még. Ha teljesen külső tápcsatis potméterrel hajtom a vga-t akkor nem fogom tudni kihasználni, hogy a zero core leállítsa a ventit, vagy azt a megoldást (nem tudom az hogyan működik ha működik egyáltalán), hogy 2D-ben az alaplapi vga menjen és csak Nagyobb teljesítménynél kelljen a 7770-et használni. Azt hogyan lehet egyébként megcsinálni? Valaki írt valamit, hogy 2 bemenetes monitoron úgy oldott meg, hogy mindkét bemenetre bekötötte a vga-kat.
-
mexel
veterán
válasz
hétalvó #5085 üzenetére
Akkor reggel nehezen tud sminkelni és társaságba sem jó vinni mert elcsúnyítja
Ez a kártya tényleg 1150-en megy? Erről tudni valamit? Érdemes megvenni? (talán beáldoznám a 3 év garit 2 évre)
Nem lesz baja hamarabb hogy túl van húzva? Gondolom feszt is emeltek rajta. De akárhogy nézem ez 15%-os emelés, 2 évig ha használom akkor még jól jöhet a plusz teljesítmény. -
mexel
veterán
válasz
CoolBoy323 #5082 üzenetére
Inkább csak figyelmes vagyok, és nem szeretném hogy felébredjen. (főleg hogy rálát a gépre az ágyból, meglássa hogy milyen oldalakat nézek
)
-
mexel
veterán
válasz
CoolBoy323 #5068 üzenetére
Miért érzek halvány iróniát a kérdésben?
Mindig enyém az utolsó szó: "anyukám kijöhetek az ágy alól?" -
mexel
veterán
válasz
hétalvó #5070 üzenetére
Én tesztelgettem kicsit. Aida riportot csináltam gta4 alatt egy G860 as procival és 7770OC-vel. Ott jól lehet beállítgatni dolgokat amik egyértelműen a cpu-t terhelik. Addig húztam a dolgokat, amíg a játék kb 96-99%-os prociterhelésnél dolgozott. Ugyanakkor a vidkari nem ment 80% fölé, de sokszor 55-60%-on dolgozott, pedig a grafikai beállítások fullon voltak.
Persze ez nem jelenti azt hogy nem lehetne a procival kihajtania kártyát egy olyan alkalmazásnál talán ahol több videóteljesítmény kell, de szerintem itt a proci a gyengébb láncszem.
Én most a g860-at egy i3-ra cserélem, de szerintem a legtöbb játékot egy g860 is elvitte volna. Mondjuk kis felbontásban használtam. -
-
mexel
veterán
Már volt egy ilyenem, és úgy döntöttem újból ilyet veszek. ( az hogy lebeszélnek egy dolog, de konkrét dolgot senki sem tud hogy tulajdonképpen mi is a nagy hiba a gigával - kivéve a rev1, aminek tudom a gondjait)
Szívesen vettem volna egy alap asust is de nincsen visszajelzésem arról, hogy vajon az porszívóz-e az indításkor. A gigáról tudom hogy nem.
zsole84: alapból szabályozza, de nekem hangosnak tűnik. Az új gazdája aki elvitte, szerinte nem hangos. -
mexel
veterán
Én újból rendeltem egy Giga-t. Az elsőt eladtam, azt hittem hangos, de kiderült a hang kompenzálja hogy nem süvít indításkor. Egy potival kicsit leszabályozom, és jó lesz. Viszont OC-s, és van hozzá 3 év gari, nem kettő. Terhelés alatt sem melegedett, és olcsó is, az egyik legolcsóbb.
Ha igaz hogy rossz, vagy könnyen romlik, majd gariban cserélik. Nekem volt már sok gigám, nem voltak roszabbak a többinél. Szidják itt az asust is, arról nem tudok nyilatkozni, de ahhoz is van 3 év gari. A sapphire-t ajánlják a legtöbben, valószínűleg jó is. De miért is nem lenne? Nekem éppen Sapphire volt ami elromlott, igaz 4850-es.
Sebességben nem hiszem hogy lesz különbség, tuningban már valószínű, de ez szerencse kérdése is. Szerintem ha valaki nem olyan macerás mint én (hang, felpörgés, garancia, stb) annak majdnem mindegyik jó választás lehet. Nekem is tetszik a Sapphire hőcsöves verziója, bár nem érzem a hőcső fontosságát. ( ha jobban belegondolok a hőcsöves kb egy hőcsöves hűtő árával több mint az olcsóbb Sapphire, asusnál dettó. A giga nem szórakozott hőcsővel, nekem a kártya majdnem full terhelésen 30-35%-os ventiállásnál nem ment 50 fok fölé. Ennél jóvval többet el kell bírnia) -
mexel
veterán
Remélem nem fordszám alapján szabályoz hanem csak hőfok alapján ad egy feszt. Persze logikus amit mondasz és nagyon esélyes is hogy úgy van. Kár volt elkapkodnom az eladást, előbb ki kellet volna próbálnom, csak felemelték a kártya árát és lecsaptak rá sajnos. Most nem tudom tesztelni. Csak egy 8600gt van itthon ami nem szabályoz semmit csak vonyít mint az állat. (illetve vonyítana ha nem 5V-ról menne máris
)
Ki akar ilyesmit letesztelni? Küldök neki egy virtuális sört
-
mexel
veterán
Lehet. Az a baj, hogy már vettem mindenből sok cuccot most amiket el is kell adjak, mert nem pont azt kapom amit akarok. Úgy akarom összerakni a gépem, hogy egy darabig ellegyek vele, és minden passzoljon. Kártyából max 2 fért a keretbe, lapból a 3. van, prociból a második lesz, hűtőből is kb a 3. Jó lenne most előre kitalálni mi kell
Ha nem fárasztó a segítség másoknak akkor örül az ember.
(aminél tudok, és van tapasztalatom ott én is szoktam és mindig tanul valamit az ember mások tapasztalataiból is - ezért jó egy fórum. A netezésem kb 60-70%-át fórumok olvasása teszi ki) -
mexel
veterán
válasz
Melorin #5005 üzenetére
Kösz mindenkinek az ötleteket. Én azt szeretném hogy a kártya biosa szabályozzon automatikusan, és lássam azt is hány százalékon megy. (mondjuk utóbbi nem fontos) Ha közbeiktetok egy potit akkor ugyanúgy fogja szabályozni a bios? Mert potim van pár féle.
(azért marad a giga, illetve veszek újból, mert az nem porszívóz, 30%-os ventiállásnál 50 fok alatt volt terhelve, 3 év gari és kicsit OC-s)
Ha működik ez a külső beavatkozásos halkítás akkor már jó a dolog. -
mexel
veterán
A fene essen az msi-be akkor. Olvastam ma a sok hsz-t de csak mobilon, most már mindent tudok az 5-7 voltokról és a portalanításról
A vége az lesz hogy veszek megint egy gigabyte-ot, és nem külső 7v-ot adok neki, hanem a kártya csatiján lévő feszt csökkentem, mert akkor megmarad a szabályozás is remélhetőleg.
Elektromos szakiktól kérdem: mit kell beiktatni és melyik ( + - ) vezetékbe, hogy kb 8-9V legyen az eredmény?
(úgy akarom, hogy lehúzom a kártyáról a csatit, és kártya kimenet és a venti csatlakozó közé iktatok egy másik csatis vezetéket amelyiknek az egyik szálán van valami ellenállás, vagy bármi ami leveszi a feszt 8-9V-ra. Ehhez nem annyira értek. Remélem a venti kijelzés és a szabályozás így megmarad) -
mexel
veterán
válasz
Melorin #4958 üzenetére
De gondoltam, írtam is talán feljebb. Nem ennyire bonyolultra gondoltam, hanem volt régebben valami kis ellenállás félém ami a 12V-ból 7V-ot csinált. Gondoltam azt beiktatom a giga kártyába és akkor máris lejjebb vettem a 40%-ot, de akkor kb 23%-on forgott volna, az pedig kevés.
Az a baj olyat nem tudok ami késlelte pár mp-t. Újraindításnál meg nem is működne
Tudnám ki volt az az okos aki ezt a portalanítást kiatalálta
(hiába volt benne haver 4870-ében, annak ellenére úgy beállt a kosz hogy később alig bírt forogni a venti) -
mexel
veterán
válasz
CoolBoy323 #4948 üzenetére
normál esetben engem sem zavarna, de most olyan a gép elhelyezése a lakásba, hogy csnedesnek kell lennie, kompromisszumokat kell kötnöm. Szégyenszemre újból kell vennem egy olyan gigát amit eladtam.
-
mexel
veterán
válasz
CoolBoy323 #4946 üzenetére
Sajna nem csak Sapphire ficsör, sok 4870-en találkoztam ilyennel. Nekem csak egy ilyen volt, de megfogadtam hogy több ilyet nem veszek.
Most már csak egy ilyen Asus 7770-es tulaj tapasztalatára várnék ezzel a felpörgéssel és ventiszabályzással kapcsolatban
Valamit vennem kell mert nincs kártyámMi lehet vajon az "eredeti" angol elnevezése ennek a portalanító funkciónak? Valahogy rákeresnék külföldi oldalakon, csak nem tudom hogyan
-
mexel
veterán
A múltkor valahol olvastam egy árat egy passzív 7770-ről de valami horror összeg volt, irreális. régen volt pár Gigabyte talán 8600gt vagy 8800gt, az jól bírta. van itthon Accelero hűtőm is, talán valami zalman is van a fiókban. Azokra is kell azonban valami halk venti. Nem lenne bajom azzal ha van egy venti halkan, azért egy 20-30%-on pörgő jó ventinek nem igazán hallani a hangját. (pedig a házam egy szita Yesico ház, minden irányban szellőzik, így a hangot sem szigeteli)
A bajom az a porszívózás indításkor, vagy a rosszul beállított bios értékek. ha a giga például úgy lőtte volna be a biost, hogy 25-30%-ról indulna nem 40-ről, és kb 45-50 fokig maradna is 30-on és utána emelné lassan, akkor nem is lehetne a hangját soha hallani. Sajnos nem így volt. A hőcsövesek meg gondolom azért fújnak az elején, mert a sűrű lamellákba jobban beragad a por-kosz mint egy sima hűtőbe.
Nehéz ügy. számomra. ha meg potival leszabályozom akkor nem működik az automatika. -
mexel
veterán
Az megint baj, mert a gépen szinte passzív. A táp még megyeget, de igen lassan forog a venti
Lehet hogy elhamarkodtam a giga eladását
Mondjuk a porkifújás miatt az asus és sapphire hőcsöves kiesik. Marad az asus "gagyi" de arról még nem tudok konkrétat mit csinál és mit nem. Vagy újból giga. Talán elkapkodtam az eladását? -
mexel
veterán
Ez így igaz, tápnál nem is sz@roztam olcsó vackokkal. de ez egy középkategóriás kártya, egyengpu-val, kevés körítéssel. Csak azért gondoltam hogy nem lehet túl nagy szórás. Persze lehet hogy nem így van. (csak magamat akarom talán megyőzni)
Gigánál is inkább órajel gondok voltak, de minden gyártó visszavett a kezdeti értékekből szinte. -
mexel
veterán
Szerintem mind egyformán sz@r vagy jó, egy helyen készülnek, csak szerencse kérdése milyet fog ki az ember. A hűtés, a pompa, az csak ízlés és átverés kérdése
Nem hiszem hogy a hűtésen és OC-n kívül lenne bármi különbség a nyák és az arra szerelt anyagok tekintetében manapság, kivéve 1-2 extreme editiont, de az inkább felsőbb kategóriánál van talán.
Egyébként ha halk akkor mi bajom lehet ha garis? A +20 vagy 50 Mhz különbség nem hiszem hogy sokat érne. Ha belegondolok, megint lesz kb 4-5 ropi különbség a 2 asus között, abból inkább cserélek i3-ra. Ha pedig nem porszívózik, és 20-25%-on pörög a venti alapon akkor top halk a zsuga valószínűleg. Nekem ennyi elég lenne. Túlmelegedni biztos nem fog. -
mexel
veterán
válasz
Atesz1978 #4909 üzenetére
Igen, de annyit nem adnék a hűtése miatt ráadásul arra is 2 év a gari. az már nincs messze árban a 7850-től.
Ez az alap asus a "gagyi2 hűtéssel milyen lehet? Valaki azt írta, hogy 20-25%-on forog a venti. Az elég halk lehet. És lehet hogy nem is portalanít mint a giga, mert nem hőcsöves.
Ilyet vett már valaki?=HG=: Valóban így van. Indításkor 1-2mp-ig felpörgeti a ventit mint a barom, és utána rájön hogy hülyeség volt, ezért abahagyja.
-
mexel
veterán
Akkor ezeken emelt fesz van (a plusz 20 MHz miatt?)? Annak nem örülök, az valóban plus hő. elég soknak tűnik ilyen hűtővel a 60fok. A giga a gagyinak nevezett hűtővel, 30%-ra levett fordulattal sem ment 50 fok fölé nagyon GTA4 alatt. (háttérben ment az aida log hogy visszanézhető legyen. Megnéztem gyorsan :96% teljesítménynél ment fel 36% -ra aventi és 46fokos volt a GPU.)
Lehet hogy nem is olyan rossz a gigabyte a hűtőjével? Még megbánom hogy eladtam
Az asust is jól meg kell gondoljam akkor.
A sapphire is emelt feszes vajon?CoolBoy323: garisa válogatja
Persze lehet hogy észre sem venni. Sajnos inkább árban túl sok.
ja, a porkifújást újraindításnál is csinálja, vagy csak bekapcsoláskor? Az mekkora hangerőn megy ezeknél?
-
mexel
veterán
Köszi, néztem ilyesmit én is, és láttam passzív 7770-et is de irreálisan drága. Az utólagos hűtőknél meg ugorhat a gari sajnos.
ViZion: tuningnál egyértelmű hogy jó lap kell jó tápellátással, csak egy g860-hoz, i3 hoz és nem K-s intelhez nem biztos hogy kellenek a csúcs deszkák átlag usernek mégis sokszor olyat ajánlanak, feleslegesen. Az asus via hang codecje (B75 lap) számomra kataszrófális (SPDIF-es sztereó erősítőn hallgatózok sokat, nem tetszett), de a lap szolgáltatása azon kívül elég volt alap felhasználásnál. Persze minőségben szerintem messze elmaradnak a pár generációval ezelőtti lapoktól. De ez offLemondtam a passzív kariról, de egy nagyon leszabályozott asus vagy Sapphire ( a fene a 2 évjükbe, csak ez tart vissza) megfelene.
Atesz1978: köszi,utánaolvasok a kártyának, úgy emlékszem valaki linkelt is itt hangtesztet róla, visszakeresem.
-
mexel
veterán
Gondoltam én is belinkelek egy ilyen reklámot, de kihagytam. Akkor azért jól éreztem
Benjoe70: rev 1 vagy rev2 a kártya? Rev 1-nél (igaz csak az 1GB-osról tudtam) túl sok volt a gyári OC, a rev2-nél már visszavettek belőle. A rev1-hez pedig volt biosfrissítés ami megoldotta a hibát. éppen pár hsz-el feljebb írtam, de sajnos olyan sokat hogy ember nincs aki elolvassa
-
mexel
veterán
Ezzel az Asus kártyával van valakinek személyes tapasztalata? Milyen hangos?
Kár hogy élőben nem lehet meghallgatni valahol ezeket. Szívesen vennék Sapphire-t is ha 3 év gari lenne rá, ezt az asust láttam még olcsóbb kategóriában ami tetszik és 3 éves. Szintén hőcsöves. Ez vajon portalanít induláskor? (jó lenne ha nem) ha van valakinek ilyen ír róla valami biztatót?
Nem akarom megrendelni hirtelen, mert ha nem tetszik ezt is el kell adnom és az már sok lesz
Előre is köszi.(jobban megnézve a képeket olyan mintha a Sapphire kártyán nagyobb venti lenne. vagy ugyanakkora?)
-
mexel
veterán
Nem elferdíteni akartam, tettem is smiley-t. Csak arra akartam rámutatni hogy nagyon elmegy egy típus felé az ajánlat mostanában mindenhol ( például az az alaplapoknál is csak a drága full extrás darabokat ajánlják sokszor, pedig a pont feleannyiba kerülőkön is ugyanaz a sebesség érhető el a tuningmentes prociknál, stb), és azt akartam mondani, hogy nem biztos hogy egy olcsó kártya hűtése gagyi, mert éppen nem hőcsöves. Ha ez egy 4870-es lenne akkor nagyon sokat számítana a hűtés de ezek alig melegszenek, bármi hűtő elviszi szvsz van élet hőcső nélkül is. A többi részét az anyagiaknak kifejtettem, nem személyeskedni akartam csak írni egy véleményt, ami esetleg más megközelítésben mutat valamit. Nyilván jobb a másik hűtés, de nem biztos hogy ettől még az olcsó rossz.
Mondom ezt én aki a giga hűtést szidja, illetve nem a hűtését hanem a hangját. Ami megint nagyon szubjektív dolog, mert ha olvastál volna más topikokban akkor tudnád hogy én majdnem passzívra törekszem, és inkább eladok egy új terméket is bukóban ha nem tetszik valami, de nem akarok kompromisszumot kötni.Az viszont hogy nekem hangos, nem biztos hogy másnak is az. A giga kártyánál szerintem 10, vagy inkább több emberből 1-2 az aki hangosnak találja, sokakat nem érdekel. (pl haveromat sem, aki minden vezérlések nélkül használ minden ventit a házban)
Attól viszont a giga kártya hűtése nem rossz, nem hibás, hűvösen tartja a kártyát és még mindig klasszisokkal halkabb 1-2 szériával régebbi daraboknál. Ha valakit nem zavar hogy win alatt megy a catalyst ccc-je, és beállítja mondjuk 30%-ra 40-ről akkor kap egy nem hallható kártyát, ami ráadásol OC-s és 3 év garis, olcsóbban mint bármelyik kártya szinte. Engem zavar ha ilyen progik futnak a háttérben (azért is volt zero core hibám mert ezeket kilőttem, illetve egy részét), azt hittem a bios venti vezérlésének átírásával meg tudom csinálni, csak szembesülnöm kellett azzal, hogy a 7770-es biosát még nem tudják írni.
Amiért pedig megvettem, mert bíztam abban, hogy egy tíz centis venti halkabb lesz mint egy kisebb darab, és sok külföldi oldalon azt írták hogy halk. Csak ott szúrta el a giga hogy 40%-ra tette a fordulatot idle módban.
Ami viszont pozitív: nem csinálja az idióta porkifújást indításkor, engem ez jobban zavar mint a hangerő, mert utóbbit lehet szabályozni, az elsőt nem.
Röviden ennyit erről, nem akarok többet írni ilyet, csak meg akartam védeni az olcsóbb kártyák vásárlóit attól hogy elrettenjenek egy-két jó árú kártyától.
Ha pl azt írta volna valaki hogy van szerviz vagy garanciás intézésnél tapasztalata, ismeretsége, és 10-ből öt gigát vagy olcsó sapphire-t visszavisznek mert megdöglenek, akkor azt mondom az jogos, az adott típust kerülni kell, volt ilyen. (pl giga rev1.0-s széria, de biosfrissítéssel azt is rendbehozták akinél gond volt.)
Többet nem rugózom ezen a témán, csak annyit hogy nem rosszat és személyeskedést akartam, én is segíteni próbáltam. Csak talán rosszul jött ki.
Nem vérpistike vagyok, nem ma kezdtem, az első tuningokat még commodore 64-eken és amigákon követtem el. Viszont ha valamit nem tudok szeretek kérdezni, de szeretek olyan választ is ami tapasztalaton alapul, de nem kizárólagos (előtte mindig olvasok, tezsteket, fórumokat,stb). Sok dologgal megégettem már magam amikor olyanokra hallgattam akik adott márka-típus-vagy gyártó fanok, és elfogultak. 8 pl plazma tv annak idején amikordivatba jött) Én szeretem részrehajlás nélkül nézni ezeket a dolgokat, a számítástechnikában pedig ár-érték arányban gondolkodni, figyelembe véve azt is hogy egy erősen avuló dologról beszélünk - ami most jó, két év múlva eladhatatlan attól függetlenül hogy a legdrágább volt annak idején. (arról nem beszélve hogy a minőség évről évre romlik az egyre drágább termékeknél is)
Na mindegy, túl hosszú lesz. Peace_Smooth : a téves az rossz hsz volt, mert mobilról írtam csak rossz helyre.
-
mexel
veterán
Téves
-
mexel
veterán
válasz
Atesz1978 #4848 üzenetére
Így van, én is így lennék. Én például szívesen vennék egy passzív darabot, most keresgélek. Mindamellett semmi bajom nem lenne a gigával 8mert azt vettem olcsón én is) ha nem lenne a gépem is majdnem passzív. Akit nem zavar hogy nem hangtalan a kártya (mert hangosnak sem mondható - bár mindenhol előtte azt olvastam hogy nagyon halk) annak nem hiszem hogy baja lesz vele. 2 év múlva meg ha el kell adni akkor jobb lesz úgy hirdetni hogy még 1 év gari van rá
Annál a 2 kártyánál viszont igaz a 2000ft-os különbség nem sok. Feltéve ha van 2000ft. De ha abból indulunk ki hogy valaki kinézett egy 7750-est pl 24-ért, és meglátta 28-ért a 7770-et akkor áldoz még 4000ft-ot a jobbért, egye fene. De akkor jön, hogy legyen jobb hűtő, +2000-ért mert az nem sok. Akkor már 6000-nél járunk. Így is lehet nézni. Én pl azért vettem meg az egyik legolcsóbb 7770-est ami OC-s is. 7750-et akartam, mert alig játszom. De ez alig volt drágább, még belefért a lélektani keretembe, azért vettem. És nem is bánom.
a +6ból (meg a plusz 4-ből amennyivel az olcsóbb lapot veszi valaki) jön egy jobb cpu és mindjárt futnak a játékok
De nem akarok erről vitát, csak leírtam egy másfajta véleményt is. -
mexel
veterán
Én nem venni akarom, csak arra akartam rávilágítani, hogy biztosan működni fog. ( a valószínűleg szó nem a lényeg volt) A Sapphire sem adna ki olyan zsugát ami nem működik. Egyszerűen kell a piacra olcsó, sőt legolcsóbb is mert az emberek nagy többsége árérzékeny. Ezzel az árral már belógnak a 7750-es árkategóriába.
Autóból mit vettél? Gondolom Lambót, Ferrarit vagy Rollsot. Ha a pénz nem számít nem szabad kommersz bmw-kkel járni. A lényeg ugyanaz, csak az arányok mások.
Egyébként meg egyetértünk abban amit mondasz nagyrészt. Csak megközelítés kérdése minden.Szerintem ezek a kártyák fél hűtéssel is vígan elmennek addig amíg már nem lesz értékük.
-
mexel
veterán
A catalyst szoftvere csak fix értéket tud manuálisan, vagy a kártya bios-áét. Külső szoftvernek viszont mindig futnia kell win alatt. Olyat pedig nem találtam ami rejtve, a háttérben fut, nem úgy hogy a tálcán figyeljen. (mániákusan utálom ha a háttérben programok futnak, főleg ha nem akarom
) Ráadásul ezek a progik csak akkor indulnak ha a win betöltődött, és ha csinálok egy újraindítást akkor köben felpörög a venti, és itt nálem jelen helyzetben ez zavaró. (a használat körülményei most olyanok, hogy a gépnek halknak kell lennie)
Potival viszont nem pörög fel az elején sem. Érdekes, a giga egyébként nem portalanít az elején, ez talán még mindig jobb így mint az amivel 4870-eseknél találkoztam, hogy indításkor tolnak egy pár másodperces "portalanítás". közben süvít mint a disznó.
Nálam enélkül sem poros soha, mert általában zisztítom, porszívózom néha, nem hagyom elmocskolódni.
Majd kitalálom milyen módszert használjak, régebbi gépekhez még anno fabrikáltam valami ellenállásfélét aminél 12V helyett 7V jutott a ventikre, és az nagyon is elég vaol hűtésre. Csak nem emlékszem hogy hogyan volt bekötve, és hogy működött-e a fordulatszám mérés úgy.Sajnos a 7770-esek biosát még nem lehet módosítani, még nem oldották meg. Bízom a TechPowerUp-os fiúkban hogy hamar kitalálnak valamit
-
mexel
veterán
Azt hiszem marad a giga kártyám, a 3 év gari azért jól esik. A ventit kipróbáltam játékok alatt úgy, hogy be volt állítva fix 30%-ra, és nem nagyon ment feljebb 50 foknál. Lehet hogy teszek be egy szbályozó potit, belövöm kb 30-30%-ra, akkor még nincs hangja és úgy hagyom fixen. baja nem hiszem hogy lenne, így viszont sem bios és indulás alatt, sem máskor nem fog zajongani. Nagyon vívódom hogy eladjam-e mert nem hiszem hogy másban roszabb lenne mint bármelyik kártya. ( pl a 4850-esem Sapphire volt és újkorától volt valami kis hibája ami csak win7-8 alatt jött elő)
-
mexel
veterán
Valami driver gond lehetett a zerocore probléma. Atiman uninstallal leszedtem a régi drivereket, új fel és most szépen visszajön minden módból a kártya. Azért még tesztelem
A venti miatt viszont le kellene cserélnem, csak a Sapphire 2 év garija visszatart. Ez az Asus milyen? Jó és halk? Van tapasztalat? Jobb mint a giga?
-
mexel
veterán
válasz
Sanyi19 #4781 üzenetére
Közben megoldódott, nem azért nem adott képet a másik gépben mert nem volt jó a bios azon a kártyán, hanem nem auto-n volt az alaplapi és pci-e slot hanem sima alaplapira lett állítva. Egy bios reset után jó lett
Így nem a pci-e slotot indította
Csak a kapkodás sosem jó tanácsadó, és a pár sör sem ami a haverral elfogyott közben. Közben lehet párszor sikerült átflashelni, de mivel nem adta jelét így nem derült ki
Alényeg hogy megy mindkettő. Mindjárt kipróbáljuk másik rendszerekkel is, ha ma még lesz kedvem.
-
mexel
veterán
Csak az a baj, hogy indításkor nem futnak ezek a progik és akkor nekem hangos. Ezt már több topikban is írtam hogy mindent kikapcsolok a win-ben ami nem fontos nekem és elsődleges szempont a csend. Sem ez a 2 új alaplap és hűtő, sem a videókártya ezeknek nem felel meg. Addig fogok keresni amíg nem találok olyat ami nekem jó.
A másik kártyán viszont nem tudom a biost visszaírni, dos boot-os pendrive-ról sem.Ilyenkor mit csináljak? -
mexel
veterán
Köszi! Kipróbálom más oprendszer alatt is, mindjárt berakom egy másik win 8-as gépbe és egy xp-sbe is. Egyébként mindkét giga kártyán előjött ebben a gépben, elvileg ugyanolyanok pár nap eltérés van köztük de más boltból. Mindkettő rev 2-es. A ventijük viszont ugyanolyan hangos. (nekem legalábbis, a haveromat nem érdekli neki a prociventi sincs leszabályozva, ahhoz képest hangtalan)
-
mexel
veterán
Nemértelek. A kártya hibátlanul működik és 3 év garis.Megvettem, de mindenki lebeszél róla hogy vegyek Sapphire-t.Most inkább vennék azt vagy egy passzívat. Nekem hangos a giga van akinek nem, majdnem passzív gépem van és ehhez hangos. A zerocore nem a kártya hibája hanem a 7770-es családé. (utánaolvastam bőven)
Miért ne adhatnék el valamit ami nekem nem tetszik? Dobjam ki és vegyek másikat? Ne fárassz ezzel. Régóta vagyok a fórumon és senkit sem vertem át semmivel pedig igen sok motyót eladtam már. Gondolkozz mielőtt írsz.
el fogom adni a második új lapomat is, mert nem tetszik a venti vezérlése, az elsőt 3 naposan eladtam. Úgy néz ki procit sem jól választottam nekem gyengének tűnik a g860, ezért ezt isel fogom adni, sőt a 2 napos EKL hűtőt is mert nem ezt vártam. Ha úgy vesszük mind hibás mert nem azt hozták amit vártam. Akkor átvertek a boltban? van akinek tökéletes, nekem nem az. A giga kártya is 10-ből 8 embernek jó és nem érdekli a 40%-os venti hang és a zerocore működése, mert nem isfoglalkoznak vele . Engem érdekel, nekem más kell. Ha a kártya hibás lenne gariba visszavinném, de így hiba nélkül hülyeség lenne talán.Vizion: köszi. Szerinted miért rossz a kártya?
-
mexel
veterán
válasz
Alister71 #4768 üzenetére
Nem azért adom elmert hibás lenne, mert nem az szerintem. Azért mert nekem hangos és halkabbat szeretnék, legjobb lenne egy passzív,most olvastam hogy van olyan.(ráadásul van S1 hűtőm ami állítólag a ref nyákra rámegy, a nem ref gigára nem)
viszont gyors segítséget szeretnék: van itt egy másik 7770 is szintén giga, ki akartuk próbálni az is ilyen hangos-e. Arra tettünk egy biost, és újraindítás után nem indul a gép, nem ad képet. (biosfrissítéskor azt írta, hogyafrissítés nem sikerült, vagyvalami hasonlót)
Típusra a 2 kártyaegyforma, megvana lementett bios is. fel lehet ezt éleszteni valahogy? Van sima PCI kártyám is ( S3)
Valami gyors segítséget tud valaki? -
mexel
veterán
Meghirdettem a gigát próbaképpen, de lehet hogy visszaviszem. Nem tudom nem csinálok-e hülyeséget ha eladom és veszek egy Sapphire-t. Az Asus nem jó? azt írják róla hogy 20-25%-on megy a ventije alapon, és ahhoz is 3 év gari van. kicsit zavar a Sapphire 2 évje.
A zerocore gond úgy látom nem kártyahiba, sok helyen olvasom több típusnál is, és ugyanennél a kártyánál sincs mindenkinek. talán driver vagy beállítás függő is. (nekem pl ki van kapcsolva a CCC és MOM az ati drivernél, az msi afterburner fut a háttérben. Majd kipróbálom gyári állapotban is) -
mexel
veterán
Ja, a monitorom még régi tft, és a dvi kimeneten van a sima átalakító.
Lord Vader: attól hogy a gépemen nem használtam még ismerem, sok gépre azt telepítettem és teszteltem is. Tény, hogy mára kiforrottabb a hetes, de vannak újabb dolgok a nyolcban, a memóriakezelése nekem jobban tetszik, gyorsabbnak is tűnik. (de ez nem az a topik) Mindamellett nem vagyok elájulva tőle, még várni kellett volna a kiadásával, de a csempével tarolni akartak.
-
mexel
veterán
válasz
mackosajt #4745 üzenetére
Amit te írsz az valószínűleg alvó mód. A kettő nem ugyanaz. Ha lemegy alvó módba akkor is kikapcsolja a monitort, de onnan nekem is visszajön, és működik. A hiba akkor jön elő, ha nincs alvó mód vagy hibernálás bekapcsolva, csak az, hogy pl 5 perc után kapcsolja ki a monitort. Ilyenkor a gép még megy tovább (pl megy a torrent vagy bármi), de a monitor lekapcsol, és lekapcsolja a videókártyát is hogy ne fogyasszon. Ez az "új" ficsőr ezeknél a kártyáknál (zerocore), hogy takarékoskodjanak. Az a baj, innen nem jön vissza, illetve a monitort visszakapcsolja, de csak fekete képet ad és a gép nem reagál semmire. Ha jól tudom erre írták hogy zerocore probléma.
Ezzel az a baj, hogy ha itt hagyom a gépet órákra tölteni például akkor a monitornak is mennie kell folyamatosan ami felesleges.
Az 1.0-s giga kártyákhoz van új bios, ott lejjebb veték az órajelet és megoldották a hibát állítólag, de az újabb 2.0-ás giga kártyámhoz nincs új bios. (illetve a techpowerup.com-on van, de azt nem merem feltenni.)Lord Vader : én nem használtam a win 7-et , kihagytam, idáig xp-ztem. A nyolcast már használom, mondjuk a csempe részt kiiktattam mert felesleges és idegesítő, szerintem csak azoknak jó akik tapitelefonhoz szoktak és nem értenek a pc-hez. (eladást kellett növelni)
Sok minden viszont javult a 8-ban, sok jó dolog van és gyorsnak is tűnik. (persze úgy hogy kilőttem minden számomra nem fontos folyamatot.)
De azért sok-sok hibát találok, idegesítőeket is.Alábbihoz: nem is bírtam a giga vga bios flash-el felrakni, mert azt írta invalid bios.
-
mexel
veterán
Akkor egyszerűbb ha eladom. Aki nem használja a monitor kikapcsolást annak jó választás egy ilyen kártya, főleg lehet hogy a driver hamar megoldja ezt is majd. Gyorsnak gyors, a hang az relatív, tulajdonképpen jóval halkabb mint bármelyik eddigi kártyám ( a 4850-es az porszívó hang ehhez képest) és van 3 év gari.
Nem tudom érdemes-e lecserélni egy másikra. -
mexel
veterán
Ebben biztos vagy? Iponban nem hiszem hogy működik.
Lord Vader: Köszi! Sajnos a gigán nem tudom mennyit forog, csak azt hogy 40% mert fordulatot nem ír. Így kérdés hogy a giga 40%-a mennyi lehet fordulatban, és ez egy 10cm-es venti. Engem inkább a -1év gari tart vissza a cserétől. Mondjuk haa Sapphire kátyánál nincs ZeroCore hiba akkor az is fontos mert így nem tudom használni a monitor kikapcsolása funkciót, pedig az kellene nagyon.
-
mexel
veterán
-
mexel
veterán
Sajnos a Gigabyte 7770 OC hiba még mindig fennáll. Arra viszont rájöttem, hogy nem az alvó állapotból nem tér vissza, hanem akkor ha a monitor kikapcsolás van beállítva. Azaz ha a monitor kiapcsol, akkor nem jön vissza a kép, csak kikapcsolni lehet. A legújabb beta drivre van már fenn. Mi lehet a hiba?
-
mexel
veterán
válasz
CoolBoy323 #4689 üzenetére
Közben átállítottam az alvó módot 10-ről 5 percre, és azóta egérkattintásra szépen visszatér. Ki érti ezt... Akkor mégsem lehet hibás a kártya. (mondjuk a venti ha 50% felett pörög akkor kicsit kerreg)
-
mexel
veterán
Igen, AHCI.
A TechpowerUp-on találtam egy biost, az F90-est. Az enyémen F70-es van. A kártya adatai, a GPU Device Id minden stimmel. A Gigabyte oldalán lévő VGA Bios Flash progi viszont azt írja ki hogy invalid bios (vagy valami ilyesmi)
Merjem frissíteni, vagy ne?
Úgy olvastam ezeket a biosokat nem lehet szerkeszteni még sajnos, pedig a venti vezérlést jó lenne állítani kicsit.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- Windows 10
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Star Trek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
- Gigabyte RTX 3060 Ti GAMING OC 8GB GDDR6 Videokártya!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 (GV-N166TGAMING OC-6GD) Videokártya
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4090 BTF 24GB GDDR6X Graphics Card
- Gigabyte EAGLE OC RTX 3060 12GB GDDR6 VGA!
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest