Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
haxorx
csendes tag
kinek mi a tapasztalata az uj 12.11-es beta driverről? nekem konkrétan az, hogy egy sz*r, megjött a kártyám , az volt az első hogy felraktam rá, de kifagyott fél percenként, nemlehetett vele semmit csinálni, játék elindítása után is ahogy bejött a főmenü megis adta magát, ha alapórajelen ment, ha valamivel emeltebben akkor is. most ott tartok, hogy felraktam a 12.10est , ez hibátlan és stabil emelt órajelen is..
-
bozont
veterán
Azért rákérdeztem hogy a jövőben támogatni fogja-e a 7000-es széria, erre ezt a választ kaptam:
Dear Sir:
Currently VGA card manufacturers will support SI at first , and then see the marketing and Microsoft policy.
No worry that we will be the first priority when the market is ready.
Thanks.Az az SI nem tudom mi lehet pontosan (gondolom nem a mértékegységrendszerre gondolt), de a második mondattal gondolom azt akarja mondani, hogy ha a piac készen áll rá, akkor ez lesz a legnagyobb prioritásuk. A legújabb UEFI-s alaplapok már tudják ezt az ultra fast boot opciót (legalább is Asus és Asrock lapok biztosan) és már a win8 is megjelent, szóval a piac már rég készen áll rá, már csak a vga kártyákhoz kellene egy olyan bios amivel működik. Na de mindegy, nem azért mert olyan fontos a boot idő (így sincs okom panaszra az SSD-vel), de ha már van ilyen opció és a technikai feltételek is adottak, miért ne használjam.
-
bozont
veterán
Azért a Sapphire support nincs teljesen a helyzet magaslatán. Olvastam hogy az EVGA, ha kéri valaki, küld módosított BIOS-t UEFI GOP támogatással amivel már működik az ultra fast boot win8 mellett. Írtam én is a Sapphirenek hogy ez a problémám nekem is és hogy tudnának-e küldeni egy megfelelő BIOS-t a kártyámhoz, vagy várható-e a jövőben egy frissítés. Erre azt a választ kaptam, hogy jelenleg a HD7870-nek nincs UEFI támogatása. You don't say...
-
Silenzio
addikt
mackosajt: VRM avagy memória feszültség. Nagyon hasznos, ha van olyanod.
Lehet azon is állítani, mert az nekem új?
A tréfát félretéve, nálam a legújabb AIDA (teljes börzsöny) csak GPU dióda hőmérsékletet lát, mást nem. És már a gyári biosszal is így volt. Ez normális?
-
mackosajt
addikt
ASIC: 77,9 %
Gigabyte 7770 OC, rev1, gyári OC értékeken (1100/1250), 1,24 Volt.
VDDC : 1,1630 (ez mi amúgy?)Még nem nyúlkáltam hozzá igazából tuning miatt, nem tudom, meddig bírna menni.
-
StSanya
senior tag
Alapon van minden, de nem tudom, hogy az AfterBurner miért nem mutatja a feszt, korábban mutatta, lehet újra kell telepítenem, kis kavar volt/van a bétájával.
Amúgy nem járatom overclock-olva, ellenkezőleg, downclock-olom, (-5% Power limit, 1000 MHz core, 1100 MHz RAM és átvariált fan profil) mert nekem perpill bőven elegendő a teljesítménye.
-
Silenzio
addikt
Én voltam a hülye, ez a tiédnél jóval kevesebb. Nincs más magyarázat, nem szereti a 7770 CF-et. Bezzeg nálam az 5750 szépen gyorsult. Majdnem 200%-ot kaptam!
-
andras888
aktív tag
asci 77,3% 1,238 V giga oc rev1 1120/1500
-
bozont
veterán
válasz
Silenzio #4473 üzenetére
Lehet, de ahogy sok tesztet nézegettem, úgy 7870-ig 1920x1200 mellett nincs nagy probléma játékok terén ezzel a procival. Max egy-két játéknál, amikkel pont nem is játszok, de még azok is bőven játszható sebességet produkálnak. A 3Dmark11 meg azért nem izgat túlzottan. De ha majd sikerül munkát találnom, kipróbálok majd egy IB 3570K-t, mert már rég volt Intelem, kíváncsi vagyok mit tudhat.
De ha tudsz, linkelhetnél pár 7770 CF eredményt, én csak egyet találtam egy Pehom II X4 procival, de attól jóval több pontot kaptam, bár azt hiszem alapórajelen futott.
ASIC érték, Vapor-X kártya 1,25V fesszel:
-
ViZion
félisten
-
oliba
őstag
válasz
Alister71 #4480 üzenetére
Na pont rosszul írtam. A procinál minél alacsonyabb, annál tuningosabb a kártya, viszont nagyon melegszik. Nekem volt egy E2180-asom, aminek bitang alacsony VID értéke volt és nem értettem mi a búbánatért nem tudom lehűteni. 1,2V-on már alig tudtam hűteni, míg 1,36V-on nem tudtam lehűteni komplett vízhűtéssel. E5200-asom is nagyon jó volt a maga 1,25V-os VID értékével. Ezt is nehezen hűtőttem, viszont ez is ment rendesen
Pontosan 1,2V 3,66Gghz és 4,5Ghz-nél FSB wallba ütköztem sajnos
Az OC bios tudtommal 1,275V-ot ad a Sapphire OC és Vapor-X szériánál.
-
oliba
őstag
válasz
Alister71 #4478 üzenetére
Ez olyan, mint procinál a VID érték. Minél magasabb az érték, annál tuningosabb a kártya. Pl Neked megy 74%-kal 1,275V-on 1,2Ghz-et, míg másnak 100%-on mondjuk ugyanilyen feszültség mellett 1,25Ghz-et. Ez érdekel, hogy tényleg igaz-e?! Szerintem elég nagy itt a közönség, hogy ezt be lehessen bizonyítani. Procinál jól működött.
Kíváncsi lennék a sok Sapphire OC tulaj kártyáira, hogy azok mennyit mennek max gpu-ba 1,275V-on és mennyi ez az ASIC érték, mert akkor hozzávetőlegesen meg lehet állapítani, hogy valójában lehet-e erre alapozni!
Mellesleg nekem 73%
(#4477) punk17: azaz milyen fesszel mennyit megy?
-
oliba
őstag
Tuningosok néznének nekem egy ASIC Quality-t? GPU-Z-be címsorba egy jobb klikk, majd "Read ASIC quality".
Kíváncsi vagyok, hogy van-e összefüggés az érték és a tuning között.
-
mclaren777
senior tag
Hangban és zajban nem jelent hátrányt a 7770-es ASUS hátsó lemezén levő szellőző méretének Sapphire, stb. modelljéhez képest kisebb felülete? És az, hogy a hűtő nem ér a hátsó lemezig, úgy mint a Sapphire megoldásánál mintegy csatornaként funkcionálva hátrafelé?
-
kovsol
titán
Elég optimalizálatlan, szerintem felejtős tesztelésre sajnos ez a game
A proci meg: 4800Mhz majd ha meglesz a vízhűtésem rá akkor remélem megy többet is4000@0,975V 4300@1,06V 4400@1,085V 4600 még amiket próbáltam és bírta. fx6100@4Ghz után kicsit hasít tuningban ez az i5.
-
bozont
veterán
Nem volt a physx bekapcsolva (meg a DOF sem és 1920x1200-ban futtattam a tesztet), nincs hozzá megfelelő hardverem. Bár ahogy nézem, neked az a 3570K nem esik kétségbe tőle és az is igencsak tuningos (4,3GHz 1,06v-on
).
Most csak egy kártyával, de ezt kaptam 1170/1450 MHz-en, most 1920x1080 DX11, high, no AA és 16x AF mellett:
physx off:
Average Framerate: 45.33
Max. Framerate: 79.94
Min. Framerate: 14.20physx on:
Average Framerate: 20.00
Max. Framerate: 235.13
Min. Framerate: 4.61Érdekes módon a max jól megugrott.
-
kovsol
titán
advanced physX be volt kapcsolva ?
Sry az offért, többet nem lesz ilyen, ha csak nem lesz igény 7770CF vs 7850OC eredményre, vagy esetleg kevésbé tuningolt 7850 eredményre.
7850 1200/1450Mhz nálam:
Metro2033 dx11
1980x1080 high 0xAA 16xAF
physX on
Average Framerate: 60.00
Max. Framerate: 182.72
Min. Framerate: 14.36
pgysX off
Average Framerate: 77.00
Max. Framerate: 136.52
Min. Framerate: 13.92very high 0xAA 16xAF
physX off
Average Framerate: 55.00
Max. Framerate: 119.73
Min. Framerate: 9.68
physX on
Average Framerate: 48.00
Max. Framerate: 121.95
Min. Framerate: 11.34very high physX on 4xAA 16xAF
Average Framerate: 41.00
Max. Framerate: 105.16
Min. Framerate: 10.64 -
bozont
veterán
Van, a könyvtárában van egy metro2033benchmark.exe, azzal lehet tesztelni. Még stabilitás tesztre is nagyon jó, én ezt használom a unigine mellett, jobb mint a furmark.
Gyári OC órajelen, 1100/1300MHz-en.
mod.: Most nézem lemaradt egy szám a Metro eredményeknél, DX11 módban futott természetesen.
-
kovsol
titán
válasz
Televan74 #4463 üzenetére
7850 eredményre nincs szükségem, mert van nekem is egy a gépemben
és én húzva használom, mert bűn alapon használni egy olyan kártyát ami +40% tuningot elbír 24/7 -re is. [link] 1200/1450 -t simán bírja nálam (jó darabot fogtam ki) játék alatt is a referencia 860/1200- hez képest. Engem az érdekel, hogy a 7770CF játékok alatt mit tud, mert kíváncsi vagyok a ram mennyire fogja vissza.
-
Janou
őstag
válasz
d33plin3 #4455 üzenetére
Nézz bele esetleg egy másik kártyát, hogy azzal megy-e! Hátha szar az express slot. Ha nem akkor próbálj meg egy bios frissítést. Hátha. Néha olyan dolgokat javítanak benne hogy hihetetlen.
Régebben én is az aquaban vásároltam, nekem nem sok gondom volt akkor csak 2 vinyóm szaródott el.
Remélem hamarosan megoldódik a problémád. -
bozont
veterán
Meg is kaptam végre a CF hidat, futtattam pár tesztet gyorsan. Elég vegyesek a tapasztalataim, bár csak pár játék alapján. De ez csak megerősített abban, hogy miért preferálom jobban az egy gpu-s rendszert. A legtöbb játékban amit próbáltam hozott plusz sebességet, sokban elég szépen, néhol csak moderáltan. Viszont volt egy-két játék, meg a 3Dmark11 is, ami a magasabb fps ellenére is valahogy "röcögősebb" volt.
Pár mérés (zárójelben az egykártyás eredmények):CFX
egy kártya
Mafia 2 max settings, AA on: 61,3 fps (38,7)
Metro2033 DX1, high, 16XAF, AA off:
max: 59,67 fps (41,12)
avg: 166,53 fps (67,38)
min: 16,22 fps (13.22)Most nem volt több időm méricskélni, csak kipróbáltam többet is, de ha nem viszik el olyan gyorsan a 4870-et, akkor mérek még pár játékban.
De azért látványra sem utolsó dolog dolog a két kártya a gépházban.
(Attól a kis portól, meg kábelrengetegtől tessék eltekinteni, az ügyben is intézkedem majd.
)
-
Silenzio
addikt
Bocs az offért, de akinek kell 1-2 dolog, hogy "kihajtsa" a 7770-et, itt találhat a hirdetéseim közt.
-
d33plin3
csendes tag
Hát már csak ez a reményem maradt, mert ma megint kipróbáltam minden lehetségest, gép kipakol, visszapakol, bios reset, de semmi. Továbbra is sötét a kép, de a gép elindul alatta...
Jövő hét elején remélhetőleg visszakapom az új alaplapot, és abban kipróbálom. Ha ott sem müködik, akkor visszaviszem, csak sajnos már tegnap lejárt a 3 nap, igy megint várhatok majd 2 hetet míg vizsgálgatják..
ha ez igy lesz..akkor az elmúlt 1 hónapban 2 nagy értékű vásárlásom volt az Aqua computerben, és mindkét termék hibás...fasza.
-
törölt tag
válasz
fatallerror #4448 üzenetére
Ja.
Ezt nem tudtam.
Én meg azért másoltam, mert azt hittem, hogy azt hiszed, hogy csak annyiban javult.
-
PeL
addikt
Sziasztok!
Egyelőre csak nézelődök, melyik márkát ajánlott venni 7770-ből?
Lehetőleg valami csendes de olcsó darab kellene
-
haxorx
csendes tag
válasz
CoolBoy323 #4447 üzenetére
-
Alister71
nagyúr
válasz
fatallerror #4448 üzenetére
És ha nekik megvan? Valahogy csak fejlesztik a drivert, nem?
-
kerekfej
őstag
-
törölt tag
válasz
fatallerror #4444 üzenetére
Improves performance up to 5% in Max Payne 3
Includes single GPU performance updates for Far Cry 3
Improves CrossFire scaling for Planetside 2 (Crossfire scaling is still limited to ~30% at 2560x1600)
Resolves the Skyrim lighting issue (missing a lighting pass) for the AMD Radeon HD 7900 Series
Resolves the hang encountered playing Dishonored on the AMD Radeon HD 6000 and AMD Radeon HD 5000 Series
AMD Catalyst 12.11 Beta 8 for Linux includes significant performance improvements for Left for Dead 2 -
törölt tag
Tegnap óta már beta 8-as driver is van.
-
Janou
őstag
válasz
d33plin3 #4413 üzenetére
Én is találkoztam már ilyennel hogy frankón nem ment az nvidia chipsetes lapban a Radeon. És a kártya jó volt mert más gépben meg ment illetve az nvidia chipsetes lapban is ment más nvidia kártya. De eddig ezzel 1x találkoztam.
Meg olyanra is volt példa hogy Via-s lapban a HD-s Radeonok képhibákat okoznak. -
oliba
őstag
válasz
dachande81 #4429 üzenetére
Ha a bekapcsolás elején sem működik, akkor vidd vissza a kártyát és kérj egy újat.
-
haxorx
csendes tag
válasz
CoolBoy323 #4439 üzenetére
szarkazmus lett volna, pont az ellenkezője. én is így gondolom, a "felesleges" kizárólag pc-re szánt pénzt költöm a gépre..
-
haxorx
csendes tag
válasz
CoolBoy323 #4435 üzenetére
háhh
lehet igazad van, ilyen konfigokat nemsok ember tehet meg magának
-
törölt tag
Én inkább elbújok, hogy mennyit kellett perkálnom a Matterhorn-ért.
-
ViZion
félisten
válasz
CoolBoy323 #4423 üzenetére
Venne a fene 10k-ért hűtőt!
Jó "öreg" Brocken, vagy CM Hyper már 10 k alatt van aprón, de a gyárinál jobbat lehet használtan a feléből venni. Attól jóáras, hogy ez aproci kifutó... alig egy éve meg kisállatokat dobtunk volna máglyára ilyenért
-
kerekfej
őstag
válasz
dachande81 #4431 üzenetére
Milyen tápegységed van?A helyén van a kártya határozottan?
-
dachande81
csendes tag
válasz
bandika0626 #4430 üzenetére
megpróbázzuk köszi!
-
bandika0626
senior tag
válasz
dachande81 #4429 üzenetére
Csinálj egy bios resetet. Lehúzod a jumpert az alaplapról néhány másodpercre aztán visszateszed és mennie kell. Nekem is ezt szokta csinálni ha nagyon megrántom az NB órajelét.
-
dachande81
csendes tag
sziasztok!
Nekem annyi lenne a problémám hogy videókari csere történt és 1 gts250-et cserélném le 1 hd7770-re, berakom az új karit és nincs kép. a gép megy de az alaplapi visszajelző led pirosan égve marad. az alaplap 1 asus m5a97 pro.
mi lehet a hiba?
előre is köszönöm. -
haxorx
csendes tag
válasz
CoolBoy323 #4427 üzenetére
én is így gondolom, és jó az ára, eléggé elérhető . látom neked is ilyen van ám
+ egy vaporx. nem rossz párosítás, hasonlú az ízlésünk
( közbe megkaptam a lelkes újonc rangot az előző hozzászólásomnál
)
-
haxorx
csendes tag
válasz
CoolBoy323 #4423 üzenetére
jaja tudom, nézegettem...jólenne, talán decemberbe megtudom venni, remélem marad legalább 1db számomra, nekem az bőven elég is lenne, nem vagyok nagyravágyó..bár am3mas foglalatba nagyobb vágyó nemis nagyon tudnék lenni
egy tx3 evo-m van, elég neki szerintem...vélemény?!
-
ViZion
félisten
-
d33plin3
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget/tippet szeretnék kérni a következő problémára:
Vásároltam egy Sapphire HD7770-est. Na most...van egy Asus M5A97 EVO r2.0 tipusú alaplapom, amibe majdan bele fog kerülni, ámde a deszka jelenleg a szervízben van garis cserén.Kipróbálásra behelyeztem a régi lapba, az egy Gigabyte M68MT-D3, ami viszont nvidia chipset-es (NVIDIA GeForce 7025 / NVIDIA nForce 630a)
A jelenség: Indítás után pörögnek a ventillátorok, a vga-n is, de semmi. Nincs se csipogás, nincs bootscreen sem. Áll a gép, de a monitor kap jelet a kártyából, de csak sötétség van a képen.
Na most, azt olvastam valahol, hogy a chipsetek eltérése miatt még mennie kéne, amennyiben nem AGP-s helyre erőltetjük a PCI-e-t.
A kérdés: Mi lehet a baj?
- lehet, hogy mégis a chipset eltérés lenne?
A konfig a következő:
Alaplap: ASUS M5A97 EVO R2.0
Táp: Coolermaster GX-Lite 600W
CPU: AMD Phenom 4x 840 3,2Ghz
RAM: DDR3 Corsair Vegeance 8Gb 1600Mhz dual Kit
HDD: Nem tudom fejből, maxtor azt hiszem, 160Gb,
SSD: OCZ Agility 3 120Gb (Rendszerlemez)
CPU hűtő: Coolermaster Hyper TX3
HÁZ: Sharkoon VayaKöszi előre is
-
Silenzio
addikt
Itt a Bios lista. Ebből kell felflashelni az egyik 1150/1250-est, lehetőleg Sapphire OC, de nem OC edition, legalábbis nekem így működött, én ezt próbáltam. Itt a leírás, hogyan kell.
-
Silenzio
addikt
Épp múlt héten vettem s cseréltem ki a Sapphire 7770 biosát egy OC bios-szal. Ugyanaz mint a Sapphire OC, megy gond nélkül. Mindazonáltal nem minden kártya bírja stabilan szerintem. Gond egy szál se, ha instabil, visszateszed a régit. A gari miatt sem kell aggódni, van egy teljesen döglött, lesarkazott 5750-em, azon is tudtam biost cserélni még így, halottan is. Nem lehet baj.
-
haxorx
csendes tag
üdv,
esetleg valaki húzott már fel sapphire hd7770-et hd 7770 oc szintjére? vélemény?tapasztalat?teszt? kíváncsi lennék rá, elméletben ugyan az a kártya az órajeleken kívül és gondja baja nemsok származhat, vagy tévedek?
-
LaleeeSan
tag
válasz
mackosajt #4404 üzenetére
Minden gyártónak van jó is meg rossz terméke is.
Ez a tömegtermelés hátránya. Sajna nincs olyan, hogy valamelyik gyártó csak jót vagy csak rosszat gyárt. Csak szerencse van, vagy nincs a szegény vásárlónak.
Mindenki inkább olyat vesz amiben nem csalódott még, ezért is vettem giga-t anno, de ha vagy 10 rossz hozzászólás lett volna akkor már nem azt vettem volna.Így jártam.
-
mackosajt
addikt
válasz
LaleeeSan #4403 üzenetére
Nekem eddig ami tönkrement vga, az Sapphire, BFG, PowerColor volt.
Giga soha nem hagyott még cserben, csak az alaplap szivatott meg, ami miatt most platformot is váltottam, de az alaplap végül tovább szolgál a fiaimnak. Szóval él.
Vagyis én amíg ezt meg nem cáfolja valamelyik termék, személyesen nálam, addig én inkább Giga párti vagyok. -
LaleeeSan
tag
válasz
ALONSO11 #4384 üzenetére
Az ilyenfajta hozzászólások nem vigasztalnak.
Amikor májusban vettem akkor még nem voltak problémái az emberek többségének vele vagy a fórumra nem volt felírva csak 1, meg az, hogy nem jön vissza hibernálásból, de az bios frissítéssel tényleg orvosolható volt.Amúgy tegnap 1,5 órát ment az unigine heaven és semmi hiba nem jött. Meg a sandra sem fagyott ki.
Drivert nem frissítettem még bétára,de szerintem nem is fogok, majd ha kijön a köv. rendes.ui.: Eddig csak giga videókártyám volt de gyanús, hogy több nem lesz mellesleg a régiek még mindig működnek pedig nem mai darabok.
-
bozont
veterán
válasz
CoolBoy323 #4399 üzenetére
Mondhatjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest