- Steam Deck
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3DMark (2013) eredmények
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Autóhifi
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
andrasko
senior tag
válasz
Sanyi19 #7388 üzenetére
Nagyon hasznos volt a teszt eredményed!
Itt lehet lemérni az újabb driver előnyét.
(alacsonyabb órajelek mellett magasabb gpu pontszám)Összehasonlítva a Te és az Én Sapph.7750-es kártyánkat.
...................Tied............Enyém
max.OC:......875/1200.....925/1313
Catalist:.......13.2............12.4
gpu pont:.....12045..........11736A 7750-nel én már nem tudok válaszolni erre az eredményre....
-
Gabrikovics
aktív tag
Ez milyen eredménynek számít 7770 kártyától ?
-
Lacccca87
addikt
Próbáld ki az uj beta-t, a leírás szerint akár még javíthatja is a hibát.
Improves performance up to 15% in high MSAA cases for the Crysis 3 beta release
Future updates will be made to AMD Catalyst 13.2 Beta to further improve performance in Crysis 3 for both single GPU and CrossFire configurations
Significantly improves latency performance in Skyrim, Boderlands 2, and Guild Wars 2
Improves single GPU performance up to 50% for DmC Devil May Cry
Improves CrossFire performance up to 10% for Crysis 2
Resolves Texture flickering seen in DirectX9.0c applications. -
ST05
őstag
ez már off de azért válaszolok , ha épp itt vagyok,
nos i3-rol sikerült lépnem karácsonykor, és sandy-töl kezdve ezek a procik, nagyon pattanósak, és erősek is, ivy még plusz 10% valójában én a BF3 -multira gyurok, ami szereti tán a 4 magot,,,
én is most tapogatozom jobban mi hajt ki milyen kártyát,[U ( mert vga cserébe vagyok)] ( nagyon játékfüggö ugye )
egy srác most hirdet egy 6950-et ,( na az már elég massziv azt gondolom) és aztmondja 2100-i3 simán jól kihajtja
egy biztos . vga-m ugyan megint nincs, hónapok ota játszani se tudok ( rendesen)
de" kihajtási " problémáim nem lesznek ha végre oda jutok már h. uj vga -
Sanyi19
őstag
válasz
Sanyi19 #7388 üzenetére
Volt olyan, hogy lefutott 900-on is a vantage, még raktam is be képet. De most nem akarja. Holnap megpróbálom még1x, hátha. Régebben is volt, hogy kifagyott, de két eredményt tudtam csinálni. Ilyen nagyon határ neki a 900. 3DMark06 meg már 875-ön is fagy, 850-en bírja az is. Ezért is szoktam játékokban inkább csak 850-en használni mert úgy a 100%-ig stabil.
-
ST05
őstag
jó az világos, csak hogy grafikai hibát ( mint jelen esetben ez az artifact féle,képkihagyások a srácoknál)
nem okozhatja a cpu!? , végülis ezt mondod, értem.
lehet csak néhány játék nem ugy van megírva, mint a mai gpu elvárás ?! talán ez lehet
nem véletlen javitgatják a drivereket soxor sok játékokhoz igazítva,
talán a fentebb linkelt új hivatalossal elmúlik,, -
Eagle16
addikt
13.2 beta driver, hivatalos. [link]
-
PeL
addikt
1920x1080-ban játszom ezt is
Annyira nem fut ez rosszul amúgy, a fraps fogja meg, Full HD felvételhez nyilván erősebb CPU kellene, meg lehet a HDD-m sem elég gyors hozzá
Amúgy 50-60 FPS-el elszalad ez a játék is 1920x1080 + HIGH-on ha csak úgy teperek a városban. Verseny közben ha több AI ellenfelem is van be szokott laggolni, de ilyen textúra hibáknak akkor sem kéne lenniük.
-
ST05
őstag
sztem egyszerüen kifogy a szuflábol a pentium ( nem ismerem a játékot, de elég számitás igényesnek néz ki, ahogy 140 el keresztbe autózol közel hd-ban
(valamint procid a minimum gépigénybe irja, ajánlottnak már Quad intelt irnak a játék oldalán)
szóval szerintem nem kellene kártya hibának titulálni egyböl, (csak mert a kártya beillesztésével ujjabb gyenge lánc-szem rajzolódott ki a konfigodból) -
Eagle16
addikt
Rájöttem hogy miért nem engedte tovább tuningolni a memóriát az Asus GPU Tweak.
Az opciókban be kellett állítani ezt:
És így már szép hosszú a csúszka a memóriánál is:
És így már csak a magfeszültség korlátoz, de azt meg nem szívesen piszkálnám ennél is tovább, mert gondolom nem hiába van itt a vége...majd ha lesz időm megnézem mennyit dob rajta az extra memória sávszélesség. (az a sejtésem hogy nem sokat...) Esetleg azt hogy a Trixx vagy valami más engedi-e a feszültséget egy kicsivel tovább.
-
PeL
addikt
válasz
andrasko #7362 üzenetére
Nálam desktopon nem csinál ilyet, csak játék alatt. Driver csere nem hiszem hogy segít, mert csinálta a 12.10-essel is, a 12.11 BETA-val meg a mostani 13.1-el. Driver SF-ben láttam a leggyakrabban, a többi játékban nem olyan gyakran meg feltűnően hogy zavaró legyen, de észreveszem az ilyesmit sajnos és idegesít. Mindegy végül is van 2 év gari a kártyára ha esetleg megadná magát :\
-
PeL
addikt
Most tényleg artifactol a videókártyám vagy mi baja lehet? Ilyen bevillanások random előjönnek 1-2 játékban és nem tudom miért. Fagyni nem szokott, de több játékban tapasztaltam ilyet. Remélem nem fog meghalni a VGA-m :\ Alap órajelen használom, nem húztam egyszer sem. ETS2-ben is előfordult már ilyen de ott nagyon ritkán látok bevillanást, Driver: San Francisco-ban viszont van hogy fél percenként van ehhez hasonló.
-
zsizsef
senior tag
[link] Én tovább már nem húzom, mert nem bírja.
-
lotus22i
csendes tag
Sziasztok!
Egy HD 7750 videokarit szeretnék venni, de itt is sokféle jelöléssel találkoztam. Melyiket érdemes kipécézni? Bárki, aki tud segíteni
-
andrasko
senior tag
válasz
Sanyi19 #7320 üzenetére
(#7320) Sanyi19:
A felkerüléshez a fotónak tartalmaznia kell:
- TESZT EREDMÉNY(programban vagy weboldalon, akár mindkettő)
- CPU-Z -> CPU (a proci valós órajele mutassa, tehát nem az energiatakarékosat)
- GPU-Z -> Graphics Card (több vga esetén minden vga-ra külön-külön)
- OC szoftver -> 3D-Tuning/OverClocking ablak beállításai
... és reg-gellek is!(#7332) ebegab92: Vantage eredményed regisztráltam.
(#7344) GeriCool: 3DMark11 eredményed regisztráltam.
... frissítve: >sheet<
-
Alister71
nagyúr
válasz
aProPeti87 #7327 üzenetére
Ha nincs megdolgoztatva a vga, medium vagy low beállítások mellett, úgy gondolja, hogy azt a 30-40%-ot tudja ő teljesíteni visszavett órajeleken is. De aztán rájön, hogy mégse és visszavált 3D-be. Ezt szinte folyamatosan játssza, oda-vissza, oda-vissza, ezért a szaggatás. Ha növeled a grafikai részletességet, és elkezd dolgozni a gpu, akkor már eszébe se jut, hogy visszakapcsoljon, mert van melója bőven, így folyamatos a játék.
-
dragonfx
veterán
válasz
andrasko #7335 üzenetére
legalább egy támpont kéne mikor keressem dátumba avgy ki cisnálta.
de tudod enyém kis nyákos.
én csak ugy csinálnám meg ha olyna bios.t tudnék rárakni ami alapbol 1.25V.t ad.mert ugy biztos lenne a siker.lehet tán az uj biossal állitható is válna.
1.2V.on a az 1100/1300at be kéne tesztelni.
lehet el is kezdem csinálok valami kis cikket pár játékkal.
ha az FC3 nem fagy be crysis se akkor ok.
a ramba szinte biztos vagyok hogy 1300on nem lenne gond.de alapfeszen tartosan az 1100.hát nem tom.1.25V.ön tuti lenne.[link]....na ez kéne nekem.de irják hogy az adott bios mennyi feszültségeket ad?
ati bios reader nincs?
a vapor X van itt valakinek?belenézne a biosba vagy gpu.zbe mennyi a feszültség történet? -
andrasko
senior tag
válasz
dragonfx #7334 üzenetére
Neked sima Saphhire 7770 -ed van?
- a 1150/1250 az a normál OC-s
- a 1100/1300 a VaporX-é.A táblázat szerinti OC-s eredményeid szerint (1130/1475 & 1125/1400) jó lenne neked a 1100/1300.
Habár... tesztelni kellene, hogy biztos semmilyen alkalmazásnál nem instabil-e?
(az 1125 elég közelinek tűnik az 1100-hez)Korábban olvastam itt, hogy sima 7770-re egyszerűen ráflash-olták az OC bios-át gond nélkül.
Keress rá...
Ha esetleg gond lenne, akkor még mindig segít a segédkártyás bios repair. -
koxos:8]
senior tag
Nálam most olyan gond van, hogy nem akar a kártyám felkapcsolni 3d-re.
Valakinek nincs valami ötlete erre?
A 13.1-es driver van fent.
Ha gpu tweakben beállítom, hogy csak 3d-ben menjen, akkor tudok csak játszani.
Különben minden játék játszhatatlanul szaggat.
A kártyával lehet valami gond? Mert már tegnap is néha így játszhatatlanul laggoltak a játékok.
Még megnézem a gyári cd-n lévő driverrel, hátha megjavul. -
andrasko
senior tag
válasz
dragonfx #7285 üzenetére
Nekem az én Sapphire OC-on a VER015.017. BIOS van fent.
Letöltheted: >innen<Módosítani házilag nem tudod a 7770 BIOS-át... nem szerkeszthető!
(próbáltam a 7770 és is és a 7750-ét is)
Sajnos jelenleg csak a mentés és update játszik BIOS téren.A 1.275V nem sok... A Trixx 1.35/1.375V-ig engedi!
-
PeL
addikt
válasz
aProPeti87 #7327 üzenetére
Ezt már én is tapasztaltam, nem értem én sem mitől van.
-
aProPeti87
aktív tag
Arra adjon nekem valaki választ hogy azt miért csinálja hogy pl egy játék Medium beállításokon akadozgat nem fut szépen de viszont ahogy átállítom High,Veryhigh ra a grafikát egyből akadás mentesen elkezd futni mintha magasabb grafikai beállítások mellet jobban teljesítene a kártya ,ezt nem nagyon értem.
-
Lacccca87
addikt
válasz
Trebron09 #7322 üzenetére
Nem nézegetek adatlapot, de ha utánanéztél volna nem csak pár programba gyorsultak hanem kb minden DX10/11 et vagy OpenC-tL használó programban/játékban.
Ahogy az elítve is volt, elkedzték ujraírni a drivert a GCN -re optimalizálva, és egy részével most végeztek.
Én a következő lépéstől várok még hasonló teljesítmény növekedést mivel az a memória kezelést veszi célba.
Illetve ez a frame late latency-s dolgok is javítják ami a mikro akadásokat fogja eltüntetni. -
GeriCool
aktív tag
Na megoldódott a Dishonored-es probléma. Volt egy + fül amit eddig nem vettem észre. Itt lehetett bekapcsolni a függőleges szinkronizálást és megoldódott a vibrációs problémám
-
Trebron09
őstag
Lacccca87: Igen full NV fan vagyok
(adatlapom.. )
Köszönöm, valóban arra voltam kíváncsi, hogy nincs-e valamiféle "trükk" az AMD tarsolyában az új driverek tekintetében.
De ezek szerint nincs, ez jó(Megoldódott már a PCI-e bug azóta?
)
-
Lacccca87
addikt
válasz
Trebron09 #7319 üzenetére
Most nem tudom eldönteni hogy nv fanboy vagy és trollkodni próbáltál volna, vagy csak szimplán kíváncsi.
Ha az előbbi akkor el kell szomorítsalak 4 pontal kevesebbet adott GPU-ra átnevezve. Ez nem NV itt nem vesznek i árnyékokat meg optimizálnak direkt 3dmark-ra hogy több pontszámot kapjon.
Ha viszont az utóbbi akkor remélem kielégítettem a kíváncsiságod.
Igaz most gyenge az alap gép de akkor is jól látható:
Eredeti exe: KATT
Átnevezve: KATT -
Trebron09
őstag
válasz
aProPeti87 #7316 üzenetére
?
Nem értem mi ez a negativitás a kérésem iránt... csak csupán kíváncsi voltam valamire, de már mindegy.
-
GeriCool
aktív tag
Létezhet, hogy a 12.11 beta stabilabb mint a 13.1?
-
Gstyler
senior tag
Játszik valaki fifa 2013-al? Az új driver (13.1) telepítése óta nálam szaggat a játék!
Mitől lehet ez? -
mackosajt
addikt
Lehet volt már szó róla, de valaki nem tudja véletlen fejből a gigabyte 7770 oc kártyákra lehet más hűtést egyszerűen applikálni?
Vagy neadj, vizet? -
koxos:8]
senior tag
Szerintem valamit hiányolhatott a játék, mert most 1 órát simán ment.
Az is lehet, hogy csak most lakom be a win8-at az új kártya miatt újra raktam.
Húztam a procin is, de annak nem hiszem, hogy köze van hozzá.
Egyenlőre hagyom akkor 1150/1250-en.
Mit ne mondjak, az 5670 után dupla teljesítménye van.westcoastog:
Nálam is ilyen gondok voltak tegnap.
Én felpakoltam a visual c++ összes változatát és a net frameworköket.
Bár nála nem hiszem, hogy ilyen gond van.
Esetleg nem a flash-el van valami baj?
Talán próbálja meg kikapcsolni youtubon a hardveres gyorsítást. -
westcoastog
veterán
Havernak összeraktunk egy új gépet, fx6100, asrock 970pro3, a vga meg egy ugyanolyan sapphire Hd7770 mint az enyém, most mondta hogy netes videónézés közben (gondolom youtube) mindig bedobja a gép hogy az eszközillesztő leállt majd újraindult, meg még valamelyik új need for speed-nél dobta be neki. Mi kavarhat ott be? 13.1-es meghajtók vannak fent.
-
GeriCool
aktív tag
Azt nézztem, hogy néha az aktivitás felugrik ilyen 70-80 %-ra. Pedig nem csinálok semmit a gépen. Remélem ez is normális.
-
GeriCool
aktív tag
Sajna Dishonored-nél még mindig csíkozik pedig már visszább vettem a dolgokon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest