- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hővezető paszták
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autóhifi
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eagle16
addikt
Hááát nem tudom. Igazából a kártya rendeltetésszerűen működik, teljesítményével nincs gond, stabil. Végül is arra nem vállaltak garanciát hogy 0 hangja lesz. Ha visszaküldök nekik egy teljesen jó kártyát, akkor meg visszaküldik nekem hogy nincs semmi baja, csak akkor fizetnem kell a teljes szállítási költséget is.
Csak a kártya adja ki a hangot, főleg akkor ha 100+ FPS-el megy valami, tehát mondjuk V-Sync bekapcsolása segít. Minél magasabb az FPS, annál magasabb frekvencián "sikít". De nem vészes amúgy, meg lehet mellette maradni, némelyik csúcskártya sokkal hangosabb. [link] 1:45-től. Ez meg beteg
[link]
-
Eagle16
addikt
válasz
andrasko #6496 üzenetére
Oké, akkor majd lefuttatom még egyszer.
Akkor írnék egy kis összefoglalót erről a kártyáról.
Kicsi dobozban érkezik a kártya, a mellékelt tartozékok száma kevés. Van a dobozban egy DVI -> VGA átalakító, egy Crossfire híd, driver CD tuning és finomhangolóprogrammal, valamint egy gyors beüzemelési útmutató.
A kártya maga szép dizájnnal rendelkezik, az összeszerelés minősége szerintem jó, minőségi hatást kelt. A PCB színe fekete, ez nálam plusz pont
(plexis házam van, és az alaplap is fekete, szóval összeillenek)
Ezen a verzión digitális a feszültségszabályozás (Digi+ VRM chip segítségével).
A kártyán a 6 pines PCI-E táp közelében található egy állapotjelző LED is (illetve kettő, de a másik még nem világított). Ez zölden világít ha áram alatt van a vga.
A kimenetek között találunk két DVI (egy DVI-I és egy DVI-D), egy Display Port és egy HDMI kimenetet.
A kártyán dupla hőcső vezeti el a hőt a GPU-tól, amivel közvetlenül érintkezik. A hőcsövekkel együtt így a VGA két helyet foglal el az alaplapon. Az alap órajele 1020Mhz, ami a referenciához képest 20Mhz-el több.
Ahogy a Sapphire Vapor-X-en, úgy ezen is W2032BBBG-50-F kódszámú Elpida memóriachipeket találtam, amik hivatalosan effektív 5000Mhz-ig vannak hitelesítve, tehát van bennük tartalék, mivel a gyári beállítás 4600Mhz.
A hőmérsékletek jól szellőző házban:
Alapjáraton 30-32 fokos a kártya, ilyenkor a hűtés 1100-at forog percenként és közel hangtalan. Terhelés alatt sem hallottam a ventilátor hangját, de ilyenkor már 65 fok körülire melegszik a GPU. A 3D terhelés megszűnése után nagyon gyorsan visszahűl a kártya. Bekapcsoláskor amúgy 1-2 mp-ig max.-on pörög a venti, így portalanít.
Eddig egy negatívumot találtam, a tekercsek hangját. 3D alkalmazás alatt kihallatszik a házból sajnos, bár lehet hogy hangszigetelt házban nem lenne probléma, az enyém sajnos elég nyitott. Tipikus hangja van, kb. ilyesmi hangerőben és frekvenciában is: [link]
Nem mondom hogy elviselhetetlen, de az előző kártyám nem csinálta ezt és kissé szokatlan.
Szoftveres téren eddig semmi gondom nincs, a színek és minden egy az egyben olyanok mint az Nvidia kártyámon voltak. A 12.11-es legújabb bétát használom, be sem kellett állítani semmit sem, stabil. Ha valami még eszembe jut akkor hozzáírom
-
andrasko
senior tag
válasz
Eagle16 #6492 üzenetére
A felkerüléshez a fotónak tartalmaznia kell:
- TESZT EREDMÉNY(programban vagy weboldalon, akár mindkettő)
- CPU-Z -> CPU (a proci valós órajele mutassa, tehát nem az energiatakarékosat)
- GPU-Z -> Graphics Card (több vga esetén minden vga-ra külön-külön)
- OC szoftver -> 3D-Tuning/OverClocking ablak beállításai... és reg-gellek is!
-
Eagle16
addikt
És a 2011-es: 3857 pötty alapon. (a graphics része)
Elég ha csak ezt az online izét linkelem? Mármint a listára kerüléshez. Írja az órajeleket is.
És a sniper elite benchmark 25.1 FPS lett, itt is 2,5x-es gyorsulás
-
Eagle16
addikt
Köszi!
Eddig jónak tűnik, 3D Mark 2006 és Vantage lefutott.
Minden alapon, 2006: [link]
És Vantage: [link]
A Vantage 9600GT-re 4700-at adott, tehát 2,5-szer gyorsabb ez alapján
A GPU teszteknél még ennél is durvább a különbség, ilyen 10 vs.40-50 FPS átlag.
Itt a 9600GT-s, össze lehet hasonlítani szépen
[link]
-
andrasko
senior tag
O.K., értem, de nem ezt kérdeztem...
A no-K funkció nálam is ugyan az, csak más procival.
Az i5-3570 gyári turbó órahjelét 3.8ghz-ról 4.2ghz-re lehet húzni.
Ami teljes, 4 magos terhelés esetén 4.0ghz.
(pont ugyanúgy, mint a gyári turbó 3.8ghz órajel is visszaesik 3.6ghz-re teljes, 4 magos terhelés esetén)
Nézd meg a cpu-z-ben az órajeleket, úgy hogy futtatod a LinX, Prime95 teszteket.A korábban feltöltött teszt fotóidnál nem látszott a valós órajel, hanem csak a proci gyárija, vagy épp idle órajele. ... de már mind1... @3.6ghz lesz.
-
embe
nagyúr
válasz
andrasko #6482 üzenetére
Igen. Pontosabban a bios-ban, hiába nem K-s a proci, de a lap Z-s így engedi egy kicsit húzni. Nekem 37-re engedte a cpu szorzót állítani. Van amikor a CPU-Z annyit is mutat, vagyis 3,7GHz-et, de többnyire 3,6-on megy. Igaz be van kapcsolva az energia gazdálkodás opció - ami valljuk be nem kedvez a tuningnak.
Mert ennek az i5-2320-nak a turbó órajele 3,3GHz. Ezt lehet fenteb tornázni Z és P lapokban. -
-KP-
addikt
bf3 multit játszik közületek valaki 7770-el? core i5 2320 mellett mekkora részletességgel futna 1280-ban?
-
andrasko
senior tag
(#5453) embe és (#6414) embe
itt is írtad, hogy "kicsit" húzva a proci.
Sajna a cpu-z-ből nem látom, mert lekapcsol e-módba.
Mennyi a cpu emelt órajele?... (#6481) embe -n már látszik: 3.6ghz
mindegyik ezen ment? -
-
andrasko
senior tag
Ja-ja... csak nálam új!
A korábbi (1-2 kiadáshoz) képest +600 grafkus pontot adott a 12.11b. (érdekes...)- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Esetleg erre valami ötlet?
A Trixx mod-dal kapcsolatban:
Fesz.emelés ellenére nem megy az OC, úgy mint a AGT-vel.
Érdekes, mert azzal kéne a legnagyobbat mennie: Sapph. vga - Sapph. progi
Nem értem!
Pedig egyszerű, mint a "bot"... Mit lehet a gond??? -
Eagle16
addikt
Megérkezett
-
andrasko
senior tag
válasz
Alister71 #6421 üzenetére
(#6420) embe:
(#6421) Lord Vader:Tegnapi tapasztalataim az új driverrel kapcsolatban:
- 3D11-ban jelentős gyorsulást hozott
- Vantage-ban nem hozott plusztA Trixx mod-dal kapcsolatban:
Fesz.emelés ellenére nem megy az OC, úgy mint a AGT-vel.
Érdekes, mert azzal kéne a legnagyobbat mennie: Sapph. vga - Sapph. progi
Nem értem!
Pedig egyszerű, mint a "bot"... Mit lehet a gond??? -
andrasko
senior tag
válasz
csucsbicep #6459 üzenetére
(#6459) csucsbicep: BIOS: ASRock no-K funkció / All Core / 42x (win-ben AXTU)
-
andrasko
senior tag
Ez érdekes, hogy mi kamu, mi nem?!
- +400mhz, ingyen egy no-K procitól(turbo: 3.8ghz-ról 4.2ghz-re)
- kevesebb szálas feldolgozás esetén (pl: progi miatt) órajel emelkedés 4.0ghz-ről 4.2ghz-re. (ez jó!)
- 4 magos terhelés mellett nem dőlök a kardomba azért a 200mhz-ért.
(egyrészt szinte elhanyagolható, másrészt nem minden támogatja a 4 magos feldolgozást)Ha így nézed, akkor nem kamu, hanem valós +400mhz, ingyen!
-
dragonfx
veterán
amugy a proci kb hány %ot szol bele za eredménybe?
inkább vga mem vagy gpu mhz dob többet? -
Eagle16
addikt
válasz
csucsbicep #6462 üzenetére
Az a helyzet hogy én 3D Mark-on kívül nem nagyon tuningoltam még semmire, játékokban az a +10% sokat nem oszt vagy szoroz, úgy is úgy állítom be mindig hogy meglegyen a minimum 30 FPS ás az átlag 40-50.
9600GT-m is elég masszív OC-t tud, de 4 éve nem kellett rá mert mindent vitt, most meg már nem kell neki mert minimálisan gyorsít rajta csak... -
kovsol
titán
válasz
Az csak ilyen "kamu" 4200Mhz. Amint kap terhelést 4 mag lemegy 4000-re.
-
csucsbicep
nagyúr
-
Eagle16
addikt
válasz
Nem is írtam hogy jó stabilitás tesztelésre, de ha túl magas az órajel akkor azonnal látszik rajta. Aztán persze nem árt valami benchmark-al is tesztelni, és ha ott is jó akkor rendben van. Én legalábbis így szoktam, FurMark aztán 3D mark és ha az is lefut rendben akkor nincs gond.
-
-
Eagle16
addikt
válasz
Lgaby91 #6452 üzenetére
Ha túl magas az órajel akkor esetleg furcsa képhibák jelenhetnek meg. Esetleg nem fut le a 3D Mark és hasonló anomáliák. Elromolni nem tud tőle.
Ezt töltsd le: [link]
Futtasd minden 20Mhz emelés után 1-2 percig. Ha nem kapsz anomáliákat akkor még jó vagy, ha igen akkor csökkentsd egy kicsit a mag vagy a memória órajelet.
Ezek az anomáliák amúgy csak ideiglenesek, ha visszaveszed az órajelet kicsit akkor eltűnnek.
Szóval lassan emeld a mag és a memória órajelet is és akkor megtudod hogy hol a vége a kártyának. A linkelt oldalon amúgy két videó is van, hogy milyen az amikor a memória és a mag nem bírja a beállított órajeleket.
-
Lgaby91
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a videókártyám kicsit tuningolni Sapphire HD7770 Ghz OC ,de nem merek belefogni.
Plusz feszt nem akarok neki adni csak az órajaleket kicsit feljebb húzni csak még sosem csináltam ezelőtt ilyet , szóval ha túl magas értékeket állítok be akkor milyen gondok lehetnek ? Ezzel nem romlik el a kártya ? -
PeL
addikt
Kíváncsiságból csináltam egy 3DMark06 tesztet is, minden alapon:
Érdekesség hogy a régi E2160 2,7GHz-en + HD4850 alapon 10408-at dobott
-
ko9
addikt
válasz
aProPeti87 #6448 üzenetére
Supports ATI™ Quad CrossFire™, 3-Way CrossFireX™, CrossFireX™ and Hybrid CrossFireX™
Forrás: [link]
-
aProPeti87
aktív tag
Valaki tudja hogy az én lapom hogy tudja a crossfiret ? Asrok 880g Extreme3
-
ViZion
félisten
AE topik halott, PS topikba kérdezd, hátha. Illetve guglizni kell, pl. HD7770 AE errors vagy ilyesmi. Ha sok a találat, az nem bíztató
-
Eagle16
addikt
válasz
Alister71 #6443 üzenetére
Akkor csak az Intel-es lapok ára van ennyire elszállva. Most nem mertem bevállalni hogy 8-9 év Intel + Nvidia után AMD + AMD legyen, mondjuk nem is gondolkodom még második kártyában, csak felmérem a lehetőségeket
Egyelőre az az egy 7770-esem érkezzen meg és működjön rendesen.
-
Eagle16
addikt
válasz
DeadMeat #6440 üzenetére
Aha. Nézegettem teszteket, igazából 5-10%-kal fogja vissza csak, legalábbis HD 5870-el ilyesmiket mértek. Ennyi még nem lenne vészes. Érdekes hogy már 16k-s alaplappal is lehet Crossfire-özni, SLi meg kb. 30 ezertől kezdődik.
Intel oldalon Z77 Extreme 4-től tud 8+8-at, az is 30k-s alaplap.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Eagle16 #6438 üzenetére
16+4 sajnos csak. Kicsit korlátozva van a 2. vga... De ez van, ebből kell gazdálkodni.Majd egyszer kap egy igazi cfx-lapot ami tudja a min. 8+8-at, vagy a teljes sávszélt.
Lord Vader: tudom, csak 3600-on elkegyeg 1.13V-al, a 4.2ghz-hez már bőven kell feszelni ehhez képest.
-
Eagle16
addikt
válasz
DeadMeat #6433 üzenetére
Azt szeretném megkérdezni, hogy hányszoros PCI-E sebességgel megy a két vga? Mert az én alaplapomon is van Crossfire lehetőség, jól is skálázódik...egyszer talán.
Viszont az Asrock honlapján azt írják hogy két vga esetén az egyik 16x-osan megy majd, de a másik csak 4x-esen. Nálad is így van? Vagy mindkettő 8x-san megy? Mert a te alaplapod leírásánál is 16+4-et ír.
-
-
DeadMeat
nagyúr
Beszállok én is egy kis 3 trémarkal.
giga 7770 oc rev1; sapphire Oc a két vga. @ 1150/1300-on megy mind2. Vagyis a memória mindkettőn, a core clock pedig a gigán lett igazítva kicsit.
Fx6100 @ 3300Mhz
12.11 beta11
[link] -
bozont
veterán
válasz
andrasko #6398 üzenetére
Majd csinálok rendes mérést képpel később, viszont a jelenlegi eredményemnél a processzor 3,8GHz-en ment/megy (3,3GHz-ről tuningolva), csak a képen éppen működik a CnQ, elfelejtettem terhelést adni amíg a kép készült.
Az alapórajeles eredménynél a processzor is legyen alapon vagy csak a vga?
-
ko9
addikt
Üdv!
Érdeklődnék, hogy van-e itt valaki, aki próbálta az OpenCL-t működésre bírni PremierePro/After Effectsben?
Sorsdöntő kérdés, hogy ilyen kártyát vegyek-e -
vlevi
nagyúr
Másik dolog, ami egyből kitűnik ebből az összehasonlító táblázatból, az az, hogy (legalábbis a tesztekben) az i5-os prockó ezzel a VGA-val nem gyorsabb egy i3 confignál. Ahhoz már 7850 kellene, hogy az i3-i5 különbség előjöjjön, egy 7850 esetén P7000 és P9000 pont lenne.
Persze nem felejtem el, hogy ezek csak száraz teszt számok. -
andrasko
senior tag
válasz
Alister71 #6416 üzenetére
(#6416) Lord Vader: megelőzted, mert gpu pontszám szerint van rendezve.
- frissítve az 3D11 eredmény (OC): (#6416) Lord Vader
- beírva a Vantage eredmény: (#5541) Lord Vader(#6417) dragonfx: beírva a Vantage eredmény
frissítve, kész: >sheet<
-
vlevi
nagyúr
válasz
StSanya #6355 üzenetére
Az van fennt. Mármint a legutolsó 12.11béta.
De jó, hogy becsatoltad a tesztedet, mert ott rá tudtam keresni az Intel E7500-ATI 7770 párosra, és saccperkábé hasonló eredmények vannak fenn, mint ami nekem is volt.
Illetve, akinek magasabb, annak húzva van a procija.
Pl. P3346 pontot ért el 3.3GHz-re felhúzott procival (gyárilag 2.93Ghz)
De akinek nincs húzva, annak P3226 pontot ad. Szóval ez ennyi.
Illetve volt egy elvetemült állat, 3.8G-ra húzta fel, és 2db 7770-et rakott be. Na, ő kapott 4800-at. De ott már valami nagyon nem kóser, szerintem erősen proci limit.
Mondjuk a két Geforce 690, mellé Intel Core i7-3930K, és ebből P35205 pont, nem rossz...Annyi volt a jó ebben a tesztoldalban, hogy legalább tudom, hogy az én konfigom is van azon a szinten, mint a mások hasonló gépe, és nincs valami elállítva, ami miatt nagyon vissza lenne fogva.
-
dragonfx
veterán
-
andrasko
senior tag
válasz
Alister71 #6400 üzenetére
O.K., meg fogom nézni...
Ha megfelelő formában publikálod, akkor regisztrálom ezt is:
(#6336) Lord Vader
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- PlayStation 5
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sorozatok
- További aktív témák...
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest