- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Fujifilm X
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPad topik
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsocó
aktív tag
válasz
#23123200 #7480 üzenetére
http://www.youtube.com/watch?v=9-DZs4XNs8M
Game Settings:
1600x900
Very HighFPS:
Without Fraps: 30-65
With Fraps: 30My PC:
AMD Phenom II X4 965 Black Edition
CORSAIR Vengeance 8GB DDR3 1600Mhz CL9 KIT (Blue)
Sapphire HD 7770 GHz Edition OC
ASRock 970 Extreme 3
Corsair GS700 (2013)
Windows 8 Pro x64 -
oliba
őstag
válasz
Alister71 #7497 üzenetére
Nekem is ugyan ez a driver gond volt, csak én azt hiszem, hogy a 12.11 egyik bétája és egy másik driver volt. Reinstall, sima install, driver sweeper és minden volt, de mindig azt írta, hogy nem sikerült telepítenie.
Mellesleg kétlem, hogy lopott driverek voltak. AMD kiküldi a drivereket tesztelni, vagy nem tesztelni és akkor onnantól máshonnan is le lehet tölteni
-
Alister71
nagyúr
válasz
Lacccca87 #7478 üzenetére
Igen, a "lopott" 13.2-es béta cseszett ki velem. De írtam is akkor a jelenséget, folyamatosan leállt a driver, kifagyott a kép, kis sárga háromszög, driver leállt majd újraindult szöveg....
A régit csak úgy lehet visszarakni, ha az újabbat letörlöd. De hála a remek AMD telepítőnek, ha az eltávolítást választom, majd visszarakom a régebbi drivert, pár dolgot nem hajlandó visszarakni, és televeri hibával a naplót. Az open cl driver sem akart visszamenni, akármit csináltam. Sorozatos hibák, és újfent driver leállások, kb 1 óráig kinlódtam vele, majd toltam is bele a pent, a 7-el, és indult a telepítő. 64-es SSD-n van, nem tartok rajta semmi mást, 15 perc alatt készen van minden.A rendes 13.2 beta 3 most megy rendesen.
-
-
törölt tag
Nekem fontos az 1600x900 mert csak így szép élénk a kép a led monitoron. Kisebb felbontáson elég mosott. De hát kell ilyen program is kell hogy legyen értelme a 100 000ft-os hardvernek is. Csak reméltem még tovább tart a 7770 maxon. Mondjuk ez még 1 program.
Arkennys: Igényeidtől függ. Szerintem maradj a lianonál. Olcsóbban megúszod.
-
Arkennys
addikt
Hali. Jelenleg egy HD 6670 em van crossfire-ben egy Llano-val. Érdekelne, mit mondtok, erősebb ennél a kombónál egy HD 7770? Mert max erre futja, viszont a most használt kártyát hamarosan vissza kell adnom, kölcsönben van itt. Szóval HD 7770 vagy a CF egy jobbféle 6670-essel a jobb válaszás szerintetek?
-
ST05
őstag
1920p ben 7770 et tesztelni? nem tünik túl relevánsnak,
de ti 777 tulajoknak jobban kellene ezt tudni, de én a tesztekböl ugy láttam, kisebb felb ,és/vagy nem erös részletezettség mellett, gyönyörüen fogja a régi bikább karikat(5850-6870)..
De amint elkezdjük növelni , tul részletesre, és/vagy 1920p nél már sokkal inkább lemarad,én a helyedbe biztos megcsinálnám ugyanezt a teszt sorozatot nem nativ joval kisebb felbontásban már csak kiváncsiságbol is, sztem ott mutatná meg az erejét a 7770
de nagyon játékfüggö pl egy civil5-ben már kicsinálja a 6850et -
bozont
veterán
válasz
#23123200 #7480 üzenetére
Szerintem vga kevés max részletességhez, a Crysis játékok mindig is inkább vga igényesek voltak.
Én most a 13.2 beta3 driverrel játszok vele, 1920x1200 medium beállításon és addig nagyon jól fut amíg tűzpárbajba nem keveredek, a crash site mellett meg szinte játszhatatlan lesz.Még tesztelgetem melyik beállítás milyen hatással van a sebességre, lehet valamelyik nagyon megfogja (mint FC3-nál a post fx).
A Crysis 2 meg szépen fut hardcore-on is, advanced beállításon meg fix 60fps. -
törölt tag
Sziasztok! Ki próbálta már a crysis3 multit? Nekem csúnyán elhasalt a gépem maxon 1600x900 felbontáson. Kinek hogy megy? Proci limit van? Vagy szar a crysis3 vagy gyenge a 7770?
-
-KP-
addikt
válasz
Lacccca87 #7478 üzenetére
akkor örülj magadnak.
http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=3029182
-
Lacccca87
addikt
i3 540, 2 mag +HT és full HD -ba játszok az új játékokkal is, és nincs problémám. Ennyit a témáról.
Vader neked az előző 13.2 beta miatt miért kellett ujrarakni a rendszert? Nem volt elég ha visszaraktad a 13.1-et? A mostani 13.2 b3-al próbáltad már hogy mennyire stabil a kártya?
-
-KP-
addikt
válasz
Rocky100 #7475 üzenetére
a játékok zöme az nálad minden? egyébként valóban, a játékok zöme elfut fullhd-ban egy fx6100-on. szerintem még Bátölfield multi is szereti az FX6100-at. De cpu igény tekintetében van még bf3-nál is rosszabb program. Valamint igen, ez aztán az érv, mert napjaink egyik legnépszerűbb multis fps játéka, valamint rengeteg jövőbeli cím fogja a frostbite engine-t használni, meg már most is használja.
A játékok sem arról híresek, hogy előrehaladva a korral nem nő a cpu igényük....
-
ST05
őstag
végre egy bf3 multi teszt fuu köszi,
i5-2500k miért hasalt el bf3 multiban annyira tuningolatlanul szerintetek ?Rocky100 igen jó érv , mivel a 3 X-et megütve, minket ezt a korosztályt, más nem köt le hidd el, 10 éve nyomtam a bf 1942-öt,
most pedig a bf3 ra szeretném kihegyezni a gépem, és igenis érv, mert semmi más nem érdekel,
csak bf3 abbol is a multi, -
Rocky100
csendes tag
"hogy sajnos egy i5 se mindenhova elég. Mindenki örülne, ha elég lenne, de nem az."
X'DDD
Csak nem 59fps-ed van a 60helyett? X'D
Lassan ott tartunk már hogy mindenki vegyen i7-et
Anyám borogass
A játékok zömének fullHD-ban még egy fx 6100as is bőven megteszi komoly videokártya mellé mert ott igazán a vga számít
Most persze majd jön megint a "de hát a Bátölfield múlti -.-" " Ez aztán az érv -
-KP-
addikt
válasz
Lacccca87 #7472 üzenetére
ennyire nem szúrhatsz ki velünk, hogy nem szólsz hozzá többet a témához
szerintem mindenki örülni fog, ha nem szólsz hozzá többet. Remélem a "jó tanácsaidnak" köszönhetően senki nem fog rohanni kétmagos ht nélküli meg ht-s procikat venni erős vga kártyák mellé BF3 stb. cpu igényes játékokhoz, mondván kétmagos cpu is bőven kihajt mindent, a többi meg nettó baromság.
Utána meg jön a sírás,hogy miért? Beakad a játék, nem fut folyamatosan, sokszor durván leesik az fps multizás közben, a minimum fps-ek alacsonyabbak mint másnál, ami érthetetlen, hisz két mag+HT kihajt mindent, a többi meg nettó baromság.
Senki sem hiszi, hogy egy akármilyen vga kártya tudásán felül fog teljesíteni, ha brutál cpu-t pakolunk alá. De minden kártyának megvan egy bizonyos szint, ami alatt nem fogja a tudását hozni. Minél cpu igényesebb egy játék, annál nagyobb százalékban megy el a proci ereje olyan számításokra, ami nem a vga kártya adatokkal való etetését szolgálja. Ilyenkor igen, lehet azt mondani, hogy a cpu nem tudja kihajtani a kártyát, mert nem tud elegendő mennyiségű adattal szolgálni. Igen, lehet mondani azt, hogy ez cpu limit. Far Cry 3 pont nem jó példa, mert az inkább vga kártyára kényes. Crysis 3 is inkább vga igényes lesz. A BF3 single is ugyanannyi fps-t ad a mérőprogramokban kétmagos cpu-val, mint egy i7 procival. A multi viszont egészen más.
Menj játszani 3dmarkal, meg benchmarkokkal a kétmagos prociddal. Mi addig játszunk játékokkal és saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy sajnos egy i5 se mindenhova elég. Mindenki örülne, ha elég lenne, de nem az.
Meg kellene érteni már, hogy a mérőprogramok szándékosan,direkt, készakarva úgy vannak megírva, hogy a lehető legkevésbé függjenek a grafikus eredmények a cpu-tól, hogy a lehető leghitelesebb mérési eredményeket tudják hozni. A cpu mérő részek, pedig optimalizáltak és rendesen párhuzamosítva vannak, hogy ki tudják használni az összes szálat, amire egy cpu képes. De a játékok NEM ilyenek. Legalábbis egy részük.nézd meg a bf3 grafikonokat:
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/amd-fx-8120-6100-4100_6.html#sect0
starcraft2, metro2033, far cry2. Nézd meg mekkora különbségek vannak, aztán nézd meg 3dmark alatt szinte egyformák az eredmények... Valamint van pár teszt, ahol a játékok inkább vga igényesebbek, ott valóban nagyjából hasonló eredmények vannak.
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/amd-fx-8120-6100-4100_6.html#sect0
-
Lacccca87
addikt
válasz
Trebron09 #7471 üzenetére
Felesleges nekik magyarázni.
Ezek szentül hiszik hogy ha kevés a VGA power akkor erősebb CPU -val ki lehet hajtani még többet a jelenlegibőlIstenem ilyen baromságokat, hogy nem hajtja ki a GPU-t.... na mind1 én nem szólok hozzá ebben a témakötben inkább.
Viszont továbbra is ajánlom az AA-s tesztet gyenge CPU majd erős CPU val, a kételkedőknek.
-
Coccer
tag
válasz
Lacccca87 #7404 üzenetére
Hi,
DeadMeat-nek is igaza van!
Csak tolj be egy system monitort vagy egy task managert és nézd meg a prociterhelésed néhány játéknál.
Nálam több alkalommal is hiába megy 70-100% között a gpu (7770) kihasználtság, vagy kostansan 99%-on, ha több játékban is a proci is fullon megy. Mikroakadások, tüskék a terhelés grafikonokon, valamint több esetben - ezek hatására - alacsony min. fps. (Phenom II x2 @ 3,9Ghz)
Ahogy kap egy unlockot a cpu, akár már 3 magos felállásban, akár downclock-olva, akár overclock-olva, egyszerűen kisimulnak a játékok és nem kap 100%-hoz közeli cpu terhelést, ellenben a gpu gyorsul, és folyamatosan 100%-hoz közeli a terhelés.
Ezt még x3@2400Mhz mellett is kimértem, egy-két kivétellel (pld. Sleeping Dogs), ahol nem a magok száma számít, hanem az órajel, ott visszaesés volt sebességben, mert nem hajtotta ki a gpu-t a proci még fullhd max grafon sem. Ellenben a több szálra optimalizált egyedek még ilyen alacsony órajelen is szebben mentek, mint két magon. (pld. FC3, BF3, Shift 2, Most Wanted, Settlers 7, ect. - legegyszerűbb szemléltetés a Just Cause 2 beépített tesztjei: 2 mag, 3. teszt elején 22. min fps, 3 mag 40 min. - nem mindegy)
Viszont a mérőprogramokban van igazad, ott tényleg doszt mindegy a gpu score-nak (nálam legalábbis: 3dMark11-re és Heaven-re alapozva), hogy a proci éppen mennyi magos és hány Hz-en megy. De pár hsz-el lejjebb megadtad a választ magadnak: mert ezek mérnek, külön-külön és egybe is. Egy játék meg nem mér, hanem használja az erősoforrásod, és biza van ahol bőven kevés a két mag @ 4Ghz (architektúrától függetlenül).
-
Eagle16
addikt
válasz
Alister71 #7464 üzenetére
Azt még 9600GT-vel vittem végig, 2Gb RAM-mal
Egy rész volt ahol keményen szaggatott, valami óriási bejárható terület volt, de amúgy korrektül futott DX9-ben.
Már az is kihasználta a 4 magot, szóval gondolkozom egy használt Sandy-s i5-ben nagyon, most 33-35k között vannak az aprón, lehet hogy márciusban tudok majd venni egyet. A Pentium meg még akkor is érni fog szerintem 12k-t legalább, szóval 20-ból kijönne a váltás.
Persze az is lehet hogy a Pentium-on is jól fog futni minden, igazából még nem is jött ki a megvétele óta olyan új játék amivel tesztelhettem volna...A Crysis 3 érdekelne, meg a Bioshock: Infinite, Dead Space 3, Aliens: Colonial Marines...
-
kovsol
titán
Van aki szerint látod 2 mag bármire elég még. Az már a múlté, hogy nagy felbontáson csak a vga számít. 7770 se olyan gyenge kártya, persze ha szűrőket rátolja az ember akkor pillanatok alatt VGA limitbe botlik az ember, de ha játszható fps -re vágyik az ember akkor azért kell proci is. BF3 multi meg különösen durván igényli a cpu -t. Fizikát akkor is ki kell számolni ha gyenge a vga.
Már egy 7870 mellé is sok helyen kevés egy 3570k alap órajelen! Az pedig nem is egy dimenzióban van egy i3 al akárhogy nézem. Sőt az új hitman 3570k@4400Mhz és 4800MHz között is még gyorsult AA nélkül.Igen tudom Nettó hülyeség amit leírtam, mert 3dmarkban egy x2 is kihajtja a vga kártyát!
-
PeL
addikt
válasz
DeadMeat #7453 üzenetére
Ugyanígy vagyok a különböző tesztprogramokkal. Azokat sem szeretem
Lehet kissé paranoiás vagyok e téren de akkor is
Tegnap pl. megfordult a fejemben hogy letesztelem a kártyám Furmark-al, de mikor a progi oldalán megláttam a képet a megégett VRM-ről (amit ki is írtak a kép alá hogy a Furmark miatt volt) meg a 95 fokos VGA hőmársákletekről elment a kedvem tőle
-
PeL
addikt
válasz
DeadMeat #7448 üzenetére
Tudom, de lehet hogy ha máshonnan szeded le az valami mókolt verzió
pl. amit guru3d-ről vagy ngo-ról meg innen onnan lehet leszedni. Én egyszer próbáltam ki egy ngo-s drivert még anno az X800-as kártyámhoz, 5 percenként kékhalált dobott a gép. Azóta soha nem szedek drivert csak hivatalos oldalakról
-
vlevi
nagyúr
válasz
dragonfx #7438 üzenetére
Mi az a puritan ketmagos?
Nekem intel e7500 volt a gephen,, 4G ram-al a sapp. 7770 alatt, es hacsak nem raktam nagyon magasra a grafikai reszetesseget, es feleskeges tulzoan magas aa, af beallitasokat, akkor a videokartya 60-70%-on cammogott, fullhd felbontas mellett. hetvegen majd megjon az i5, ott mar nem lesz ilyen problema. De nem fogok 7970x2-re valtani csak azert, hogy megint cpu limitem legyen :-)
3dmark honlapjan lattam olyan elvetemult orultet, aki dual procis lga20111-es lapban ketto darab i7 melle berakott 4db 7970-et :-) :-) :-) :-) -
DeadMeat
nagyúr
Az a vicc, hogy onnan is le lehet szedni
Közvetlenül a whql alatt van
Btw neked lehet meg is oldaná a Driver-es gondod:
Crysis 3 béta alatt magas minőségi beállítás alkalmazásakor, bekapcsolt MSAA mellett akár 15%-os teljesítménynövekedésre is számíthatunk
A következő driverfrissítések alkalmával tovább növekszik majd a Crysis 3 alatti teljesítmény - mind az egy GPU-s, mind pedig a Multi-GPU alapú konfigurációk esetében
Jelentősen csökken a késleltetés Skyrim, Borderlands 2 és Guild Wars 2 alatt
DmC Devil May Cry esetében akár 50%-kal javul az egy GPU-s konfigurációk teljesítménye
Crysis 2 esetén 10%-kal javul a Multi-GPU rendszerek teljesítménye
Az új driver megszüntetni a textúrák villódzásával kapcsolatos hibajelenségeket a DirectX 9.0c alkalmazások alatt -
Zsocó
aktív tag
http://ipon.hu/hir/javulo_teljesitmenyt_iger_a_catalyst_13.2_beta/23953
-
bozont
veterán
válasz
Lacccca87 #7427 üzenetére
Ő, ki mondta hogy erősebb lesz a vga egy erősebb procival? Én nem emlékszem rá hogy bárki is ezt állította volna, én pl erre a kijelentésedre reagáltam és cáfoltam meg, másokkal egyetemben: "Attól hogy a CPU gyengélkedik attól még a VGA ugyanugy dolgozik. Nincs ilyen hogy kihajta vagy sem."
És te is többször helyeseltél, hogy cpu limitről beszélek.
-
dragonfx
veterán
válasz
Lacccca87 #7440 üzenetére
volt celeron 1.8am és 3 honapja még 2.4c ht.s procim volt tudom miről van szó.
fényév a kettő közt a különbség akkoriban még volt cpu limit.
mostmár sima 2 mag mitn az enyém is G860 elég mindenhez.
a többi a vga.n mulik.értsd enyém mellé berakok egy 7850et vagy berakok egy i7 mellé 7850et ugyanugy full hd.be maxon tulhatok mindent.
nem kell 4 mag még.sőt az i3 se amire céloztál.
amd.t ne hozzuk ide.egy i3 körbe veri az egész fm2 szériát.miről bezsélünk?gyengék.ők az összeségébe jobbra... értsd az igp is joval erősebb mentke rá. -
Lacccca87
addikt
válasz
dragonfx #7438 üzenetére
Write only?
Azért azt nézted hogy miről volt szó ( celeron 1.8 Ghz NFSU2, nem mai dolgok)Egyébként pent hogy hogy te adsz nekem igazat mert ezt irtam én is és én is így gondolom, manapság a VGA-k a gyenge láncszemek. Egy átlagos 2 mag +HT vagy 4 magos CPu simán elég mindhez.
-
zsizsef
senior tag
Az asus hd7770-est (1040/1170) monitoroztam Heaven dx11 alatt.
felbontás:1680x1050, shaders:high, anisotropy:4, aa: 2xfps:35, CPU használat:25%, GPU használat:99%
A proci phenom II x4 945(95W) alapon.Most akkor GPU limitem van?
-
DeadMeat
nagyúr
Persze, erősebb a vga eltolod a beállításokat vga limit felé.
Nekem e8400 mellé lett az első 7770 betéve 5770 után, bf3 alatt 60% kihasználtságon üzemelt a vga.Feljebb tolva a felbontást kicsit emelkedett, de elhanyagolható volt.A proci viszont 100% sedert.Lentebb véve a felbontást sem változott semmi.Meglett a 6100, 1 kártyát 3600-on ugyan olyan beállítások mellett 9x% meghajtott.(vsync miatt nem 100% ) Betéve a másodikat a vga kihasználtságok nem érték el a 40%-ot, kicsit még megcibálva a procit most már mindkettő szépen 50% körül teljesít. Ami nekem úgy tűnik cf-nél üzemszerű viselkedés.Most már akár ultra beállításokkal is játszhatnám, ha nem érdekelne a stabil fps inkább mint a látvány. Ugyhogy marad a low-mid.
A procin inkább csak a min. fps múlik, ami igen zavaró, ha pl 60-80fps-ről beesik 30-ra. Legalábbis nálam így van hd felbontás low-mid beállításokkal. -
Zsocó
aktív tag
Játék függő is a dolog és arra értettem, ahol már a cpu annyira limitál, hogy jó nagy akadások vannak. Van egy tippen, hogy nálad ugyan azokkal a beállításokkal egy HD 7970 mellet már lehet akadna rendesen a játék.
Mivel ugyan azon beállításon a HD 7970 a kisujjából kirázná. Ez annak köszönhető, hogy a videokártya számára az adott felbontás/grafikai részletesség nem megterhelő, vagyis a videokártya GPU-ja nem dolgozik 100%-os terhelésen, tehát a játék sebessége alapvetően a processzortól függ. -
Zsocó
aktív tag
válasz
Lacccca87 #7427 üzenetére
De gyengébb cpu mellet egy gyengébb vga is jobban megy ugyan azokkal a beállításokkal, mint egy ugyan azon cpu mellett egy erősebb vga. Erre havereom a példa, neki anno egy 1,8-as celeron mellet jobban ment a gef 3 ti, mint nekem 2ghz-es celeronnal a gef 4 ti megegyező beállításokkal. Szóval ha egy erős vga dolgozna, de a cpu nem tudja kiszolgálni akkor szaggat, míg egy gyengébb vga ugyan azon beállításokkal lassabban dolgozik és oda a gyengébb cpu is képes valamennyire etetni. Amit te mondasz, hogy kizárólag a cpu limitál és a vga ugyan úgy dolgozik, akkor nekem is ugyan úgy vagy jobban kellett volna futnia a játéknak a 2Ghz-es cpu val és a kártyám is erősebb volt.
-
Sanyi19
őstag
Én 900-as duront cseréltem akkor 2600+ -os Barton-ra. Geforce 4 MX 440 mellett és addig akadt nagyon utána már simán ment az underground, igaz DX7-be.
Nekem is a proci miatt akadt, proci igényes volt, havernak 1000-es Tua mellett jobban ment sokkal Geforce 2-vel mint nálam Gef 4 MX 440-el 900-as duronnal. Az Athlon XP-vel már persze én nyertem.
-
koxos:8]
senior tag
Ma reggel indítottam volna gépem, de nem kapcsolt be.Se kép se hang.
Bevittem a boltba és állítólag ko a kártya. Még pénteken vettem.
Állítólag cserés lesz a kártya, tudnátok másikat ajánlani? -
andrasko
senior tag
válasz
Sanyi19 #7420 üzenetére
Nincs semmi baj... illetve még is.
A 7750-nek az alábbi Vantage GPU pontszámok reálisak:
(a driverek fejlődésével ezek akár emelkedhetnek is kis mértékben)
- alap 800/1125 órajelen: 10.000 körül (9.800-10.200, cpu-tól változik)
- OC 900/1250 órajelen: 11.200 körül
- OC 925/1313 órajelen: 11.700 a minimum a régi driver miatt.- A 870/1200 órajeledre irreálisan magas a 12.000 pont, reális kb. 11.000 lenne.
(amit most csatoltál is!)Kukkantsd meg a házi eredményeink adatait: >sheet<
Valami behülyitette a Vantage-ot... ezért kaphatott 12e pöttyöt.
-
Lacccca87
addikt
-
bozont
veterán
válasz
Lacccca87 #7414 üzenetére
Nem tudom, de nálam a cpu limit pont azt jelenti, hogy a vga a processzor gyengesége miatt nem tudja leadni a valós teljesítményét. Pont ezért táltosodott meg az előbb említett 4850, mert nem volt ami limitálja.
(#7415) Lacccca87
Ezek szerint nem.
Akkor hogy lehet, hogy amikor az Athlon II X2 procimat a 4870 mellett lecseréltem az FX6100-ra, szinte az összes játék gyorsult, sok nem is keveset. Pedig 1920x1200 felbontást használok, és a legtöbb játékot közepes/magas vagy magas részletesség mellett játszottam. És az is bizonyítja hogy nem volt rendesen kihatva, hogy a legtöbb játék esetében magasabb ventifordulat kellett ahhoz, hogy hozza a kártya a megszokott 70fok körüli hőmérsékletet, ami ugye azt jelenti hogy nagyobb kihasználtsággal működött.
-
Lacccca87
addikt
Szerintem 10-12 év tapasztalat bőven elég de javíts ki ha tévedek.
Megfogalmazom akkor másképp:
Vegyünk egy erősen GPU limites/igényes játékot, (maximális felbontás és részletesség mellet) tegyük alá az ajánlott CPU-t, majd cseérljük ki az elérhető legerősebbre. Kb semmit nem fog változni a helyzet közel azonos sebességel fog futni.
Erről beszéltem. -
bozont
veterán
válasz
Lacccca87 #7410 üzenetére
Amíg nincs tapasztalatod e téren, nem kellene az ebet a karóhoz kötni. Inkább fogadd el azt amit mások tapasztalatból mondanak.
A 3Dmark pont nem jó ilyesmi összehasonlításra, mert mint ahogy mondták, a játékok máshogy működnek, ott többnyire vegyes limit lép(het) fel (ez persze nagyon sok midentől függ, felbontás, részéletesség, a játékmotor felépítése, stb). És igen, a vga-hoz képest egy gyenge processzor eléggé visszatudja fogni a vga-t a játékokban, tapasztalat. -
dragonfx
veterán
szerintem ez a vége.
a board li.t felraktam maxra.Másik bios kéne a vapor X biosa.az vajon folyamatos 1.25V.t adna?
az alaporajeles eredményem direkt maradt benn?
-
Lacccca87
addikt
válasz
DeadMeat #7405 üzenetére
És ha erősebb? Nem ez votl a téma.
Attól hogy a CPU gyengélkedik attól még a VGA ugyanugy dolgozik. Nincs ilyen hogy kihajta vagy sem.
És azért hoztam példának a bencheket mert ott külön van választva a 2 HW tesztje amennyire csak lehetséges. Lényegtelen hogy egy Celeron mellé rakod be a VGA-t vagy egy i7 mellé a VGA ugyanannyit tud majd, nem az fog téged a játékokban limitálni cska mert gyenge a CPU és a VGA emiatt nem tudja leadni a teljesítményét.
-
-KP-
addikt
emlékszem anno mikor 2003-4 környékén vásároltam az athlon xp/ati 9800 pro konfigomat, akkor is mindenki a l**f**szdémárk eredményekkel jött. hogy így meg úgy. totál igazad van. úgy tűnik 10 év nem volt még elég, hogy ez az őrület megszűnjön...
ki a francot izgat az egész? A gamer elindítja a játékot amit szeret, és az érdekli, hogy az hogyan fut. A többi másodlagos...
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
csucsbicep #7407 üzenetére
Nem is tudnám megmondani milyen proci kellene egy 64 fős bf3 meccsre, ha az ember hd felbontásban ultra beállításokkl nem szeretné az fps értékét 80-90 alatt látni. Próbaképp 4.5ghz-re megrántottam a kis 6100-at, (jó tudom, hogy nem egy ivy, de ezen az órajelen már csak karcolgatja a szinvonalat
) nagyobb katyvaszban bizony az fps leesett 50 alá, volt talán hogy még 40-et is láttam.32-es szerveren ugyan azon a mapon meg 60 alá nem ment. Nem ultra hanem low-med beállításokkal.
Elnézegetva a "nagy" jútúberek (játékosok akik a yt-ra töltenek fel multi gameplayeket) gépparkját, hát kell alá vas, meg pénztárca is ami elbírja -
kovsol
titán
válasz
Lacccca87 #7404 üzenetére
Ki nem szarja le komolyan a 3dmarkot, vagy a Heaven stb teszteket? Elindítasz egy borderlands2, hitman, fc3, guild wars2, f1 2012 stb játékot és oda bizony kevés egy ilyen proci egy 6950 mellé. Persze van az a mennyiségű szűrő amivel gpu limit lesz, de azt meg nem bírja majd el a vga. Van olyan játék ahova kevés a 3570k alapon egy 7850 nek! És ez saját tapasztalat, nem itt ott olvastam és legenda.
-
Lacccca87
addikt
Nettó baromság.
Inkább ugy mondanám hogy ahova CPU erő kell ott nem fog remekelni a gép.
Már ha megnézed a 3dm11 pontjaimat amiket linkeltem, akkor észre venni hogy a GPU score nem változik hiába lett a 4Ghz i3 után most egy 2.2Ghz-s AMS 4200+ os gépbe rakva.
Attól nem lessz jobb a GPU teljesítménye mert erősebb CPU van. -
-KP-
addikt
ebben a 13.2 beta driverben javítottak már a memóriakezelésen vagy csak néhány játék lesz, ami jobban megy ?
-
andrasko
senior tag
válasz
Gabrikovics #7399 üzenetére
Pont megfelel a VaporX -nak (1100/1300).
(#7399) Gabrikovics: 3DMark Vantage eredményed rögzítettem.
... frissítve: >sheet<
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Elden Ring
- Parkside szerszám kibeszélő
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EAFC 25
- Horgász topik
- Motoros topic
- CASIO órák kedvelők topicja!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest