- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- RAM topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gézengúz
addikt
válasz
westcoastog #21557 üzenetére
2 tus ja, de ezen 11 lapat van...egy Leadtek 9600Gt-n volt valamikor nagyon regen...kb. 7cm lehet atmerore.
Tán ez...
-
Gézengúz
addikt
válasz
westcoastog #21555 üzenetére
Valahol a fiók mélyén pihen egy ilyen ventim, mérd már le a méreteit...
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
westcoastog #21553 üzenetére
Ha eltöröd, akkor rákötsz egy 12cm-es ház ventit fix 800rpm-mel, így hangja sem lesz zavaró. Persze ha befér.
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
westcoastog #21551 üzenetére
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
westcoastog #21548 üzenetére
Kivettem a vga-t a gépből
ventit levettem a vga-ról
majd levettem a matricát a venti közepéről (semmit nem szedtem szét).
2 csepp olaj, kézzel többször megpörget, matrica vissza, majd matrica letép és eldob ( nem ragadt vissza).
venti vissza a vga-ra
vga vissza a gépbe. -
szivacs1987
aktív tag
válasz
westcoastog #21530 üzenetére
Nekem a gigabyte r9 270-em egyik ventije cicergett/kerepelt 45-65% os venti fordulat között.
1-2 csepp olajat ( galád módon nem volt itthon műszerészolaj, így az autóhoz való motorolajat használtam) cseppentettem a csapágyához, (1-2 órára alatt teljesen megszűnt a hangja ) azóta (1 éve) köszöni semmi hangja.Arra figyelj, hogy a csapágyból később ne cseppenjen a hangkaridra az olaj.
-
miresz
veterán
válasz
westcoastog #21527 üzenetére
Én is egy ilyen Gagyibájtot szereztem be most a miniITX gépbe,és ugyan olyan fos,mint a tied. Érdekes,mert járt már nálam ilyen gigabyte 7770-es,és az csendes volt,és hűs. De ez a mostani,az tragédikusan sz@r! Alapból 40%-on jár a ventilátor,de kérdem én,hogy minek? A techPowerUp-on lévő bios editor nem tudja kezelni a 7770 bios-át. Van esetleg valami más ami be tudja olvasni a bios-át,hogy átírhassam a bios-ában a venti vezérlést?
-
Petyyyyy
addikt
válasz
westcoastog #21519 üzenetére
Az a 86 fok még rendben van, 100° körül kellene aggódni. Esetleg egy venti alulra a táp mellé és felül/hátul is legyen venti, amit elszállítja a meleget.
De miért pont Gigát vettél? Nem örvend valami nagy népszerűségnek, nyilván érted miért. -
tom570
aktív tag
válasz
westcoastog #21523 üzenetére
akkor nincs ötletem, sorry
-
tom570
aktív tag
válasz
westcoastog #21521 üzenetére
Itt a fórumon már volt szó az Arctic Accelero L2 PLUS vga hűtőről, utánanézve a gyártó ajánlja a 7770-es kártyához.http://www.arctic.ac/eu_en/accelero-l2-plus.html
Nézz körül, még lehet ilyet venni. -
Intel core33
tag
válasz
westcoastog #21519 üzenetére
-
westcoastog
veterán
válasz
westcoastog #19022 üzenetére
Oh bocs, setsugen 2-t akartam írni.
ATI®: 9*** /X*** /X1300 /X1600 /X1650 /X1800 /X1900 /X1950 /HD 2600 /HD 2900XT /HD 3650 /HD 3850 /HD 3870 /HD 4770 /HD 4830 /HD 4850 /HD 4870 /HD 4890 /HD 5750 /HD 5770 /HD 5830 /HD 5850 /HD 5870 /HD 6770 /HD 6950 /HD 6970 (Note: VGA Heatsink compatible with HD 6850/6870,VRM Heatsink not included)
-
dragonfx
veterán
válasz
westcoastog #18809 üzenetére
értem akkor cseréld le.
akkor csökken az oc.s pont hamár hibázika gpu avgy a mem de még nem fagy le.a giga és az asus se javasolt se a 7770ből se 7790ből.
-
dragonfx
veterán
válasz
westcoastog #18806 üzenetére
nem de megér ennyit a zaj?
a hütő nincs tünkremenve csak az a baja hangos nálad nem? -
bolcsodal
addikt
válasz
westcoastog #18802 üzenetére
Az L2-vel csak szívtam... a RAM sünikhez nincs rendes ragasztó csomagolva, gányolni kell valami epoxi szart, amit kb egyszer sem sikerült úgy kikevernem, hogy ragadjon is. Ráadásul majdnem megsült alatta egy HD5770-es GPU-m...
Felraktam egy HD3650-re, azzal talán megbírkózik...
Ha választani kéne adnék egy esélyt a kaszásnak...
-
dragonfx
veterán
válasz
westcoastog #18802 üzenetére
hát inkább a második.de megér egy 25k.s vga. egy 5-7k plusz hütőt?
-
dragonfx
veterán
válasz
westcoastog #18779 üzenetére
ja silence mod? hütőcsere lesz? nyáron kicsit poros bordákkal simán lesz 90
...
-
kopidoo
senior tag
válasz
westcoastog #18776 üzenetére
Ha bekapcsolod a v-sync-et akkor is 100%-on teker?
-
dragonfx
veterán
válasz
westcoastog #18776 üzenetére
elég durva...mondtam kevés az a 20%
-
Gainka
őstag
válasz
westcoastog #18699 üzenetére
Igy hogy làttam érthető. Ha le kerül a foldre sokkal jobb lesz, pl én belemerülök netezésbe vagy közbe tvzek egyszerüen fel sem figyelek rà hogy megy a gép.
-
Gainka
őstag
válasz
westcoastog #18694 üzenetére
De most komolyan, a fejed mellett van a gép nyitott oldallal és flesseled az alkatrészeket?
igy engem is zavarna a venti zaj, de neem mert én eldugtam a géphàzat de még is elérhető tàvolsàgba van és szerintem egy ref nvidiàt sem hallanék. Biztos vannak olyan helyzetek ahol nem tudodja az ember hova rakni a gepet de nem hiszem el hogy 1 méterről olyan hangos egy 7770.
Szerintem biztos hogy van arra megoldàs hogy olyan helyre rakd a géphàzat hogy elnyomja a butor a zajt pl az iro asztal kulso oldalahoz a padlora.
-
dragonfx
veterán
válasz
westcoastog #18694 üzenetére
azért ennyire nem sulyos a helyzet
annyit nem ér egy 7770 szerintem. -
dragonfx
veterán
válasz
westcoastog #18691 üzenetére
jo elbirja végülis.
-
Stonerice
őstag
válasz
westcoastog #18691 üzenetére
Ahhoz képest tényleg jó a hőmérséklet
-
dragonfx
veterán
válasz
westcoastog #18688 üzenetére
aha nekem is felment 70ig nyáron most 62 max.
-
dragonfx
veterán
válasz
westcoastog #18677 üzenetére
aha de a 73 mehetne lejjebb..
-
Fauno
tag
válasz
westcoastog #18619 üzenetére
Szia!
Próbaképpen lefuttattam a Video Memory Stress programot.
Changing video mode to 640x480x16...OK
[2013.12.29. 15:52:14] Test started for "Elsődleges képernyőillesztő (ASUS HD7770 Series)"...
Trying 16bpp RGB:565 mode...OK
Trying 16bpp RGB:555 mode...OK
Trying 16bpp BGR:565 mode...NOT SUPPORTED (Code: 80004001)
Trying 32bpp RGB:888 mode...OK
Trying 32bpp BGR:888 mode...NOT SUPPORTED (Code: 80004001)
[2013.12.29. 17:31:48] Pass completed (0 errors found).Van arról tapasztalatod, hogy ez megbízható eredményeket közöl?
-
djculture
félisten
válasz
westcoastog #18677 üzenetére
Nekem már a gecube 9600pro kártyámon is volt ilyen 2004-ben
Ott is beterveztek egy kondit a borda közvetlen közelében és reszeltek egyet a bordán hogy odaférjen..
-
Stonerice
őstag
válasz
westcoastog #18663 üzenetére
Szerintem azt direkt vágták le onnan, mert úgy néz ki, mintha beleért volna abba a kis diódába(vagy hogy is hívják). Csúnyán csinálta a szakember, de még mindig jobb, mintha zárlat keletkezne.
(#18664) CirrMee
Én úgy gondolom, hogy ott valaminek köze volt ahhoz, hogy aktív, vagy passzív PFC-s volt-e a táp. Vagy a házban volt valami egyéb fogyasztó, ami zavarta az aktív pfc-s tápot, de lehet az alaplapod volt a ludas, és ezért mehetett az LC power a passzív pfc-jével. -
djculture
félisten
válasz
Ha dolgoztál volna elektronikai termékeket előállitó gyárban tudnád hogy ilyen után javitások minden naposak, csak itt látod is az eredményét.
Nagyobbra sikerült a borda egyik szárnya és utána munkálásban levágták. Ennél csúnyább dolgokat is szoktak csinálni a készülékek panelján... Tömegtermelés van nincs idő vele szrozni az helyzet.. -
dragonfx
veterán
válasz
westcoastog #18671 üzenetére
de nem manualozodod be 10fok 10% elv alapján?
te meddig huztad fel?
szerintme 40nél se lehet hallani... -
dragonfx
veterán
válasz
westcoastog #18668 üzenetére
szerinted garinál egy ilyne részletre figyelni fognak?bedobják megy kapod vissza nememgy cserélik.
pláne neme gy 25e.s kártyánál nem fogják ezt cisnálni.
magától tuti nem tört le.tény semmit nem ebfolyásol mükődésileg esztétikai probléma csak.
de azota rendesen megy neked drivert is találtál hozzá okésat?
gyári orajel? huzott orajel?.hőfők idle gaming?
írhatnál róla.....engem érdekel mert nincs tapasztalat rola. és lehet haver mégse 7790et vesz..a sok drivergond miatt(neki win8 van) hanem inkább elég neki a 7770.
-
Eagle16
addikt
válasz
westcoastog #18666 üzenetére
Lehet hogy valami történt vele még a gyárban...mint amikor az Asus 7770 DC TOP-ra elfelejtettek gyári hűtőpasztát rakni
-
Eagle16
addikt
válasz
Eléggé úgy néz ki, mintha letört volna onnan valami...
Így kéne kinéznie: [link]
A működését mondjuk nem fogja befolyásolni.
-
Fauno
tag
válasz
westcoastog #18621 üzenetére
Ezért vettem ezt mert akciósan alig volt drágább, mint a "referencia" változat, többen dicsérték, hogy jó a hűtése és halk.
-
Fauno
tag
válasz
westcoastog #18619 üzenetére
köszi, nem érdemes venni OC kártyát ?
-
dragonfx
veterán
válasz
westcoastog #18572 üzenetére
hát jaja.én is i5re akarok majd dehát ugye....
jo ez igaz nem valószínű lehal.
jo ez a diamond powercolor club3d mind gyárira raknak egy jobb hütőt és csá....de legalább rövid nyákos mind.
18576>>azért ne bohockodjunk 39 meg 41e...mikor 47ért gtx660 van ami rommá veri....
-
dragonfx
veterán
válasz
westcoastog #18558 üzenetére
ja hogy te ilyen silence mániákus vagy?
akkor a yst 120mm.es első ventimtől is kiakadnál tuti
ez a hűtés faja hatékony de a garit tényleg bukod...
nem tuom amit az elmult honapban itt leírtak jo páran én se gigát sőt zusammen 7790et nem fogok venni.
marad a gtx650ti boost de az meg nem kaphato a gtx650ti alig előrelépés csak néhol, meg tul is van árazva.... a r7 260x sokat fogyaszt és semmi tapasztalat vele. a gtx660 meg drága sőt valszeg tápcsere is kéne hozzá...
marad a várakozás...amugy is a procicsere könnyebb és valszeg az is dobna a gépem grafikus teljesitményén. -
djculture
félisten
válasz
Látom milliomos vagy mit neked gari
-
miresz
veterán
válasz
Az összes Giga kártyán ezek a gagyi ventilátorok vannak. 1 év és kávédaráló hangja lesz mindegyiknek. Hatalmas fos a Giga kártyák hűtése(is). Ráadásul a legtöbb kártyájuk a gyári órajeleket sem bírja.
-
szupernova23
csendes tag
válasz
westcoastog #18525 üzenetére
Én is ilyen Gigabyte 7770-et vettem az év elején gyárilag túlhajtottba...
Beszereltem.Windows 7 telepítés,majd driver telepítés stb.
Jött a teszt!!!
Elkékülve tapasztaltam,hogy a 3dmark futtatása közben "fekete képernyő" után driver hibát dobott,rosszabb esetben "kékhalál"!!
Játékoknál ugyanez a probléma volt...A GPU órajelet vissza kellett vennem 1020 Mhz-re,hogy stabil legyen.Nem küldtem rögtön vissza gariba.Hónapokig így használtam.
A hűtő ventije teljesen kikészített.Maximum terhelés alatt úgy kerregett,hogy az nem emberi!!!
Végül legariztattam és egy ASUS 7790OC DCII-es re esett a választásom,amire mondhatom,hogy teljes megváltás a giga 7770OC után.
Persze van kivétel nem mindegyik giga kártya szar,de pont egy ilyet fogtam ki anno.Bármennyire is Gigabyte párti voltam,de ezt igen csak át kellett ezek után értékelnem.
-
dragonfx
veterán
válasz
westcoastog #18532 üzenetére
hát nem tudom mennyi volt a gtx650ti ára.de az azért jobb.nézegettem épp teszteket rola azért igencsak a 7790 szinrjén van tuninggal valszeg felette is. kevés játék van ahol csak a 7770 szintjét hozzá.de tény tul van még mindig árazva....
elég a 7770 is mindenre egyenlőre.2014ben valszeg már csak fhd mediumra leszünk jok.
szerintem a gigabyte.od hangja teljesne okés. bár tény nekem tuningal jol szellőző házban van most és 61 fok fölé nem megy....de szerintem a 71et is elbírja.nyáron nekem is elérte ezt talán.nekem mikor felmegy a sapphire hangjs 80-90%ra akkor igencsak hallani.megvan támogatva oldallapon pont magasságába egy kihuzo 80mm.es ventivel.
amugy tényleg ennyire leromlott radeon fronton a gigabyte?vagy nv fronton is?mitől lett ilyne xar?régen volt hogy asus.sal holtversenyben a legjobb volt....??? -
djculture
félisten
válasz
westcoastog #18538 üzenetére
Én elvagyok ezzel 100k lenne kb egy másik ilyen 16:10 -be hanem több tekintve hogy ez érintő kijelzős monitor. iiyama ProLite T2452MTS 23,6" néztem amúltkor az 100k Enyém a kis tesója : [link]
-
djculture
félisten
válasz
westcoastog #18536 üzenetére
Monitort nem nagyon akarom lecserélni az tuti mert megbizható régi darab most újitottam fel, utálom a 16:9-es meg egyéb hülye széthuzott wide monitorokat.
Tv-be jó, netezni meg dolgozni halál rajta.
-
djculture
félisten
válasz
westcoastog #18534 üzenetére
Én még lehet egy fél évet is használom ezt a 5850-et, eddig még ment minden vele 1280*1024-es a monitoron minden. Kivárom hátha a következő széria végre nem csak átnevezgetés lesz a középkategória felsőbb részén,
-
djculture
félisten
válasz
westcoastog #18532 üzenetére
Én szerencsére ráérek 5850-et akarom majd lecserélni 50k környékén. De ez a mostani r7 r9 széria nem nagyon jött be mert ami jö lenne mind átnevezgetés plusz árért. 7790-et is néztem az olcsóbb és már az is meggyőző teljesítménnyel bír.
Nvidiát is néztem én is de ez a mantle ömlik már a csapból is, hátha kivételesen lesz belőle valami nem a szokásos marketing rizsa. -
djculture
félisten
válasz
westcoastog #18530 üzenetére
Hát ja én is csak sapphire-t veszek mást nem nagyon.
-
djculture
félisten
válasz
westcoastog #18527 üzenetére
Eléggé lehet hallani ahogy kotyog a venti, ebböl az lesz hogy fél év és 20%-on is recsegni fog az 1000%.
-
djculture
félisten
válasz
westcoastog #18525 üzenetére
Betyár ha már újonnan motor hangja van, milesz később..Különben errefele is ezek a gagyibájtok a divat de miért nem tudom.
-
oliba
őstag
válasz
westcoastog #9451 üzenetére
Azt hittem, hogy komolyabb módosításokat végeztél, mert ott a háttérbe egy darab venti figyeli az eseményeket
-
taknyi
aktív tag
válasz
westcoastog #9449 üzenetére
Köszi!
-
dragonfx
veterán
válasz
westcoastog #9446 üzenetére
ja neked ultra low noise.os 7770?
de most kajak van értelme ennek igy megherőszakolni szerencsétlent? -
Gstyler
senior tag
válasz
westcoastog #7655 üzenetére
Én veled ellentétben inkább azon gondolkodok, hogy lecserélem egy 7850-re. Az 1 gigás verziót már +15 körül meg lehet oldani...
-
dragonfx
veterán
válasz
westcoastog #7657 üzenetére
gyorsan egy pohár hidegvizet a fejáére...
.semmit nem nyernél ja.
hmmmm nem is roszs ötlet az uj géppel másfél honapja nem is probáltam videot renderelni vegasba de amugy megvan és szoktam is használni, na majd megnézem.700 to 20mb.ot emnnyi alatt cisnál meg mondjuk egy átlag 4 perces hosszal.(pl:videoklipp)
nekem 1440be ultrán 50-80fps a dirt.gondolom lowon bőven 100 felett lenne.
-
Janou
őstag
válasz
westcoastog #7655 üzenetére
Ezért is csodálkoztam a dolgon. Mert szerintem nincs olyan 7750 tulaj, aki nem fizetne rá egy keveset egy 7770-ért. Keveset nyersz az üzleten és relatív sokat buksz rajta teljesítménybe.
-
törölt tag
válasz
westcoastog #6787 üzenetére
36%-on már nem hallani a búgást
-
Janou
őstag
válasz
westcoastog #6795 üzenetére
-
Janou
őstag
válasz
westcoastog #6787 üzenetére
Andraskonak van, de asszem ő még 7750-en használta. Ha úgy adódna hogy ilyet szeretnél rá, nekem van egy zsír új bontatlan Accelerom.
-
oliba
őstag
válasz
westcoastog #4550 üzenetére
ASIC Quality az nem teszt, csak kiírja a gpu "tisztaságát" nem tudom hogyan nevezzem
GPU-Z címsorában jobb klikk és Read asic quality. A %-ot kiírja.
Én úgy tudtam, hogy a Sapphire OC-k 1,275V-on kapnak, legalábbis korábban erről volt szó.
-
oliba
őstag
válasz
westcoastog #4547 üzenetére
Csinálj egy 1,25V-os max stabil gpu órajeles tesztet és mondj egy ASIC értéket is. Kíváncsi vagyok
-
oliba
őstag
válasz
westcoastog #4544 üzenetére
Én a nyákra gondoltam referencia szó alatt, abban pedig szinte mindegyik referenciára épül. Kivétel a Gigabyte, mert az spórolósabb és az ASUS, mert az meg nem ASUS lenne, ha megfelelne neki a referencia.
Ha lehetett volna magasabbra is rakni, akkor felraktam volna, mert az én ASUS progim is 1,25V-ig engedi csak -
mackosajt
addikt
válasz
westcoastog #4541 üzenetére
be van kapcsolva, de nem írja a feszt
ezért érdekelne, mivel lehetne még próbálkozni -
mackosajt
addikt
válasz
westcoastog #4537 üzenetére
az nekem ki sem írja, vagy azért, mert giga a kártya? vagy a béta mivolta miatt?
-
mackosajt
addikt
válasz
westcoastog #4524 üzenetére
mivel allitod a feszt?
-
oliba
őstag
válasz
westcoastog #4522 üzenetére
Azt nézzük, hogy tuninggal + feszültség emeléssel fog a kártya 10W-tal többet fogyasztani, akkor a spontán feszültség csökkentéssel nem fogsz jelentős energiát megtakarítani. Ha érdekel, hogy meddig mehetsz le, akkor állj neki és oszdd meg velünk az eredményt
-
Alister71
nagyúr
válasz
westcoastog #4214 üzenetére
-
WP14
őstag
válasz
westcoastog #4206 üzenetére
Igen, alapból annyi feszen megy. Az nem változik terhelésen sem.
(#4209) westcoastog : Tedd fel hozzá a Catalyst 12.11b drivert, ha az még nincs fent.
-
westcoastog
veterán
válasz
westcoastog #4206 üzenetére
-
WP14
őstag
válasz
westcoastog #4202 üzenetére
Ez van fent nekem is a sima GHz-en, tökéletesen megy vele.
ATI winflash-sel simán feltehető. -
Storms
őstag
válasz
westcoastog #3703 üzenetére
Hát igen ez a várás... Pedig annyira dicsérik mindenhol a 12.11-et, hogy sokat dob a kártya teljesítményén. csak azt nem értem, hogy egyeseknek miért veszi vissza és nekünk nem? VAlami külön programmal se lehetne beállítani? AtiTools például?
-
Storms
őstag
válasz
westcoastog #3567 üzenetére
Beta4-el sem javúlt meg
-
Storms
őstag
válasz
westcoastog #3557 üzenetére
Sőt most végeztem a Win 7 újrarakással, friss windows-on is bug-os az Idle clock.
-
StSanya
senior tag
válasz
westcoastog #3557 üzenetére
Jah, sztem kevertem a 12.9-el...
S már a béta 4 jött le nekem.
AMD Catalyst 12.11 Beta4 Driver for Windows 8, Windows 7 and Windows Vista
AMD Catalyst 12.11 Beta4 Driver for Windows 8, Windows 7 and Windows Vista - with .NET 4 Support
-
StSanya
senior tag
válasz
westcoastog #3555 üzenetére
Úgy tudom a 12.10 nem a 5xxx, 6xxx és 7xxx szériás VGA-knak készült, hanem a Llano, Trinity stb. APU-khoz. Szerintem vagy a 12.8-at vagy a 12.11 béta 3-at tedd fel.
Szerk: De lehet hogy rosszul, mert most Catalystban rákattintottam, hogy frissítés, és most feldobta a 12.10-et. Korábban viszont nem...
-
embe
nagyúr
válasz
westcoastog #3546 üzenetére
Amikor feltoltad a drivert, akkor a végén jelezte a zöld pipával, hogy minden ok?
Melyik drivert dobtad fel? Én ezt a 3dguru oldaláról leszedettet tettem fel. Nézd meg ezt. Egy próbát megér.AMD_Catalyst_12.11_Beta3_dotNET4.exe
Valahol láttam, hogy volt olyan verzó is ami nem tartalmazt ezt a dotNET4 kiegészítést. Passz, hogy mi a jelentősége, én ezt tettem fel.
Megvan a megoldás a dotNET4-re:
"Megjegyzendő, hogy az AMD a 12.8-as driver után átállt a .NET 4.0-s keretrendszer használatára, így ha ez az adott operációs rendszeren nem található meg, akkor mindenképpen telepíteni kell a Catalyst vezérlőpult megfelelő működése érdekében."Nem kavarhat ez be esetleg neked?
-
Storms
őstag
válasz
westcoastog #3546 üzenetére
Semmi nincs fent. Csak a catalyst. Itt olvasom: link , hogy soknak ez a gond. Jó 10 fokkal melegebb igy a kártya.
-
Storms
őstag
válasz
westcoastog #3538 üzenetére
Nekem sem veszi vissza a 12.10 és a 12.11 sem. Előtte a 12.9 volt azzal jó volt. Driver sweeper-el pucoltam le előtte mindent. Most akkor mit lehet csinálni?
-
embe
nagyúr
válasz
westcoastog #3534 üzenetére
Nekem a 12.11-es béta van fenn, és minden jónak tűnik. Még mielőtt olvastam a hsz-t amit írtál, telepítést követően, külön néztem ezt, és nem vettem észre hibát. Most készítettem egy screen-t.
-
punk17
aktív tag
válasz
westcoastog #3538 üzenetére
Telepítés előtt letörölted a régi drivert?
Én is így szoktam azért kérdeztem. De érdekes, esetleg nincs fent valami tuning progi ami bezavarhatja?
-
punk17
aktív tag
válasz
Nálam a 12.11 hibátlanul üzemel, az órajeleket is szépen vissza veszi és szokatlan GPU aktivitást sem mutat.
-
westcoastog
veterán
válasz
Béta sem veszi vissza.
-
andrasko
senior tag
válasz
westcoastog #3235 üzenetére
Nem gond, nekem is így hajtotta, amíg észre nem vettem.
Megoldás: (#3221) andrasko & (#3223) ViZion -
andrasko
senior tag
válasz
westcoastog #3233 üzenetére
... ha ezt kérdezed, akkor semmi ...
menjen nyugodtan filmezés közben a 7770-ed 100% load-on! -
andrasko
senior tag
válasz
westcoastog #3214 üzenetére
Semmi gond a kártyáddal, hanem rossz lejátszó programot használsz!
Alap probléma: (#2221) andrasko
"Nálam a DVD és a full-HD lejátszáskor fullon megy a vga.
(dvd felbontásnál kisebb AVI-nál csak alapon és pl: 720p-n ingadozik.)"Megoldása: (#2226) andrasko
Hááát ezt nem hittem volna!
UVD (film) lejátszásra használt Windows Média Player volt a hibás!!!!
Megpróbáltam a DivX Player Plus-sal, Stabilan 2D/UVD órajel visz minden médiát.
(DVD, 720p, 1080p)
Ezen felbuzdulva visszavettem a 2D/UVD órajeleket. (300/600-ról 200/400-ra)
TÖKÉLETESEN ment a full-HD-s cucc lejátszása 200/400 órajelen is és nem emeli meg!A magyarázat:
A lejátszó program nem jól vezérli a kártyát UVD lejátszáskor.
A kártyát nem UVD órajeleken járatja, hanem felkapcsol 3D-re.Ezt azért jó tudni!
Köszönöm Windows Média Player... és társai!
Próbáld ki! -
Vladi
nagyúr
válasz
westcoastog #3216 üzenetére
Próbáld ki. Megnéztem, a cpu-t le tudom tekerni, a gpu-ra nem találtam semmit.
Talán valamilyen túllal meg lehetne csinálni. passz.Nagyon el vagyok má kényelmesedve. Linux alatt 1 parancs... és oda tekeri ahová kérem.
-
Vladi
nagyúr
válasz
westcoastog #3214 üzenetére
Ez így van beállítva? Nem csak arra jó, hogy túlhajtsd? Mindjárt megnézem w7 alatt, hogy mi van.
-
Vladi
nagyúr
válasz
westcoastog #3212 üzenetére
A minimumra. Az energiatakarékos üzemmódra. Lehet olyat csinálni catalysten?
-
Vladi
nagyúr
válasz
westcoastog #3210 üzenetére
A terhelés miatt emeli meg. Nem biztos, hogy indokolt amúgy.
Olyat tudsz, hogy fixen leszabályozod? Utána egy hd teszt.
-
Storms
őstag
válasz
westcoastog #2977 üzenetére
Pont ilyen procira akarom elcserélni a Phenom II X4 955 BE-m
Mennyit tud ez Vantage-ben? Erősebb mint a 955?
-
ZetorGumi
addikt
válasz
westcoastog #2935 üzenetére
Tuningnál a PowerTune-t told fel maxra, hadd kapjon plusz áramot a VGA, ha kell neki.
Tönkretenni nem tudod vele, hisz gyárilag van benne, és senki ne mrakta tönkre vele a VGA-ját. -
Atesz1978
senior tag
válasz
westcoastog #2935 üzenetére
DroiDMester nagyon vágja ezeket a dolgokat! Érdemes megkérdezni tőle!
-
Atesz1978
senior tag
válasz
westcoastog #2932 üzenetére
Előbbi hozzászólások szerint ezekben a kártyákban megvan a védelem arra hogy ne lehessen ilyen könnyen halálba küldeni!
-
andrasko
senior tag
válasz
westcoastog #2927 üzenetére
(#2927) westcoastog: igen +10-12%.
(#2928) ViZion:
meglepődnék, ha más ram lenne rajta.
meg kell mézni a ram-ra írt kódot és egy OC-nál is.(#2930) westcoastog
Ha gondolod, majd csinálok erre egy tesztet neked.
- visszaveszem: 1000/4500-re
- illetve az alap: 1150/5000-en
(de te is megtudod csinálni, ha bírja a gpu/gddr) -
ViZion
félisten
válasz
westcoastog #2927 üzenetére
ramok és időzítéseik miatt lehet meglepi... én nem merném, de NewmanHD kollégát kérdezd, Ő ebben a profi.
-
andrasko
senior tag
válasz
westcoastog #2923 üzenetére
Nem biztos, hogy működne a 7770-re a 7770 OC bios-a.
Ki kellene próbálni, ha van affinitásod hozzá és segéd karival újra tudod flasholni, ha nem működne.
Ha ez túl bonyolult neked, akkor a 7770 -ed ne flash-old 7770 OC-re.Régen egyszerűen megoldhattuk volna:
- 7770 eredeti bios lement
- módosítjuk RBE-ben a 1000/4500-at 1150/5000 -re
- ráflash a 7770-re
De sajna aRBE nem tudja módosítani, még be sem olvassa a 7770 bios rom fájl-ját.Vagy marad a szofveres OC, manuálisan ha kell, vagy állandóra. (win start)
-
joysefke
veterán
válasz
westcoastog #2913 üzenetére
Szia!
köszi a hozzászólást!
Én nagyon halk gépet szeretnék építeni (értsd úgy, hogy olyan halk legyen mint egy halk laptop). Ennek érdekében vettem egy Fractal Design házat és hozzá egy Be quiet E9 tápot...Véleményem szerint a jobb hűtéssel rendelkező kártyák eleve többe kerülnek, de ez még nem jelenti azt, hogy tényleg olyan halkak, mint én szeretném: A videókártya ne legyen hangosabb, mint egy 800-on pörgő 12cm-es halk ház venti. Ennek tükrében úgy gondolom érdemes olcsóbb kártyát venni és az árkülönbözetnél egy kicsit többet rákölteni (apróban venném az egészet) egy olyan hűtésre ami keresztben nyeli le a legjobb gyárit is, illetve ha hangos lesz a ventije, akkor én tudok rá venni bármilyen 12cm-es ventit és nem vagyok meglőve egy hangossá vált egyedi ventivel. A saját hűtésemet pedig talán át tudnám vinni a következő kártyára is...
Megnézve az aprón az árakat, a giga elég olcsón van, utánna az Asus már lényegesen drágább. Az árkülönbségből kijönne egy használt VGA hűtő...
Ha Te nem így látod a dolgokat kérlek írd le a véleményedet!
J.
-
janimilan
csendes tag
válasz
westcoastog #2864 üzenetére
Az energiagazdálkodás miatt van.Kattints a mögötte levő kérdőjelre és start render test-re és átvált az alaplapod által támogatott pci-re.
-
Tomi0703
addikt
válasz
westcoastog #2867 üzenetére
es (#2868 ) andrasko: koszi szepen sracok.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest