Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eagle16
addikt
válasz
ErnstRobert #5198 üzenetére
Gondolom a tápcsatlakozót rádugtad ahogy kell..ha igen akkor talán hibás a kártya.
-
ErnstRobert
csendes tag
Sziasztok! Segítsetek, mert már kitéptem az összes hajam. Nem jövök rá, hogy miért nem indul a gép az új ASUS HD 7770-es kártyával.
ASUS P5N-E SLI alaplap NVIDIA chipset
core 2 duo E8300
chieftech 600 W táp
régi kártya hd 4670 azzal megy most is
új hd 7770. Semmi kép, be sem boot-ol, vár 2 percet kb és 3at pittyen.Van ötletetek?
-
ViZion
félisten
4 pines, mert visszajelzi a fordulatot. Nekem is felpörög, az egész nem tart 2 sec-ig. Ha ez is zavar, akkor komolyan keress passzív VGA-t, vagy hngszigeteld a házat. Cserélgetheted a kártyákat az idők végezetéig amúgy. Másrészt monostabil multvibrátor amit keresel, elég csak a + vagy - megszakítani, beállítod a késleltetést, ennyi. Max a BIOS VGA fan hibát fog jelezni.
-
mexel
veterán
Közben beállítgattam a dolgot, ami vigasztal hogy a 7850-es OC-val sem fut jobban a GTA 4 mert ha annál is felnyomom az árnyékokat maxra akkor ugyanúgy akad mint a 7770.
Akkor mégis jó kis kártya lesz ez.
Halknak halk a Sapphire, (OC verzió) 20%-on megy alapból a venti, csak indításkor vonyít egyet sajnos. Terhelésnél sem ment 36% fölé és 60 fokos volt max a GPU. Mindez kb 75 és 90% közötti terhelésnél.
Ha 3 év garit adtak volna rá akkor lennék teljesen nyugodt vele, de nem bánom hogy a giga helyett ezt vettem, jó kis darab.ha bárkinek lenne ötlete hogy hogyan lehetne valami kis elektronikával vagy bármivel kiiktatni az indításkori felpörgést, azt szívesen venném. Akkor nem kellene potit tennem rá. 8ráadásul 4 pines venti csatlakozója van, nem tudom miért)
-
mexel
veterán
Közben rájöttem hogy az első teszt még más felbontásban készült. 1680x1050 helyett még 1024x768-ban. Így érthető miért lett kisebb a teljesítmény. (ennyit számít egyébként a felbontás a teljesítménycsökkenésben?)
Kipróbáltam a 7850-est is, az nem porszívózik, az nagyon halk. 2 ventis darab.
-
Sanyi19
őstag
Lehetséges, de az érdekes, hogy ha geforce vga-t rakok a gépbe akkor annál nem kell állítani. 4 radeonnal néztem, meg 4 geforce-al. (X1950Pro, 5670 512mb, 5670 1gb juniper, hd6570 @ 6670..., Geforce 7600GS, 8600GT,GT220, 9600GT) Ennyi videokártyát néztem eddig ezzel a monitorral. Ja meg haver gépét, GTS450, szintén nem kellett állítani a monitort, nem volt homályos. De hát annyi baj legyen, ez a gombnyomás a legkevesebb, most azért nem váltok geforce-ra vagy DVI-os monitorra. Az én monitorom már mondjuk 4 éves. Lehet nem mindegyik D-SUB-os csinálja. Az enyém igen és csak a radeonokkal.
-
mexel
veterán
Megérkezett a Sapphire 7770 OC verziós kártyám. Első benyomás, hogy szép a kártya, igényes a kinézete. A dobozban van tápkábel és átalakító is.
Beüzemeltem, és vártam mi lesz a porszívózással. Sajnos van, kb 1-2 mp, újraindításnál is. Win alatt 20%-on megy a venti, teljesítmény alatt kb 30-32%-ra megy fel.
Amit viszont nem értek:
Cseréltem procit is, erősebbre+alaplapot.
Ugyanaz a rendszer maradt, semmi nem változott. Próbára a GTA4-et használtam, Giga 7770-es kártyával és G860-as procival naplóztam a teljesítményt, és ott a proc ment 90-98%-on, a kártya pedig kb60-70%-on.
Most viszont a játék nagyon szaggat. A proc mind a 4 szála kb 40%-on megy, a videókártya GPU-ja viszont 98-100%-on. Gondolom ezért a szaggatás.
Mitől lehet ez?
Ez a kártya 100mhz-el gyorsabb elvileg. -
sanyek2
senior tag
-
Sanyi19
őstag
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #5170 üzenetére
nem kikapcsolható, a biosba van beleírva ez a bug/feature
-
CoolBoy323
nagyúr
That is normal for the card, at first it will spin up to test the initialize the fan unit then it slow down to normal speed and load your OS.
-
embe
nagyúr
válasz
sanyek2 #5167 üzenetére
Nem hiszem, hogy a monitor számítana, nekem: LG-E2341LED-23" -os.
-
CoolBoy323
nagyúr
Felvettem a kapcsolatot a Sapphire tech-el, és nem úgy tűnik, h tudnának a venti felpörgős jelenségről...
kérdezgetnek, h mikor meg h utána normál sebességen pörög tovább, szóval nincs még "végeredményem"majd ha lesz szólok...
az nem lehet, h a béta driver miatt csinálja? nem emlékszem, h a másikkal csinálta volna, nem sokáig használtam azzal
-
embe
nagyúr
válasz
sanyek2 #5165 üzenetére
Semmi "speckó driver" nincs hozzá. Nekem simán innen van feltéve a legutolsó béta.
-
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Újonan telepített HD7770 GHZ Edition OC-vel lenne minimális problémám...
Minden simán ment, de egyszer régen volt egy olyan jelenség mint most, hogy a megjelenített szöveg enyhén elmosódott, és bántja a szememet. Clear Type beállításokkal nem tudom belőni, ahogy a monitor kalibrálásával sem.
Emlékeim szerint a Catalyst driverrel lesz a baj, legalábbis most a 12.10-es verzió van fent. Előző karimnál egy, az ahhoz kiadott frissítések közül a legfrissebbnél játszotta el ezt. Ha nem csal az emlékezetem, akkor egyel korábbi verzióval már tökéletes volt.
Mivel az új karim OC, ezért gondoltam hátha van hozzá valami speckó driver.
Mit pakoljak fel hozzá?
Szerkesztve: A net keretrendszer fent van -
ViZion
félisten
válasz
CoolBoy323 #5161 üzenetére
Az nem fake? Nem csak adatokat gyűjt, v ilyesmi?
Azért egy lájkért egy teljes gém elég durva lenne... -
oliba
őstag
válasz
CoolBoy323 #5161 üzenetére
Csodálom, hogy ezt a játékot annyira osztogatják. Már kb 3x megvan...
-
CoolBoy323
nagyúr
-
Janou
őstag
válasz
senki66 #5133 üzenetére
Nem fog menni!!!
Dual Graphics egy Trinity APU és egy 6-os szériás Radeon (6670, 6570, 6450)
Hybrid CF 890GX és 880G chipset 5450, 5550, 5570, 5670 Radeonokkal. Újabban Dual Graphicsnak hívják a feljebb írt procikkal és Radeon párokkal.Szal válaszolva a kérdésedre 7770-el nem fog menni a Dual Graphics csak és kizárólag a diszkrét VGA lesz aktív.
-
haxorx
csendes tag
-
haxorx
csendes tag
valaki tudna olyanban segíteni ,hogy mi lehet a probléma akkor, ha megfagy az egész gépem, kb 2 3 másodpercig, aztán elmegy a monitor, majd visszajön és Catalyst hibát ír..probálkozzak másik driverrel? Most vettem egy phenom 965 procit, lecseréltem, és azóta csinálja
általában Google Chrome-nál csinálja, de előforul minden programnál..
-
karesz501
senior tag
Sziasztok,
Egy Sapphire 7770 kártyát szeretnék egy kicsit (jobban) tuningolni, jelenleg 1100/1250 -en megy, de simán vinné az 1175-1200 / 1300 -at egy kis feszültségemeléssel.
A problémám: AtiCC -ben szabályozható max feszültséget hiába emelem 5-10% között, a GPU-Z szerint ugyanúgy 1,175V -ot kap a kártya, egy jottányival sem többet.
A kérdésem: hogyan tudok 1,25V -ot adni a kártyesznek? A gyárilag OC kártyák ennyin mennek, ez kb. +10% emelés, nekem is elég lenne. Az OC kártya BIOS-át gondolom rá lehet írni (azokon az értékeken 1150/1250 gond nélkül elindul), de kéne egy kis segítség, hátha vki csinélt már ilyet...
Esetleg vmi szoftveres feszemelés működik?
Köszönöm,
Karesz -
ViZion
félisten
válasz
KAMELOT #5148 üzenetére
Nem, sajna AMD nem ad ki patcheket. A driver nem változik már, de a kernel modult frissíteni kell, nem vagyok mélyen a részletekben, de valami ilyesmi a probléma. Kernelből meg kb. 2-3 havonta van friss, ha csak a főbb verziókat rakom fel, akkor is van évente 1-2. Amúgy töredéke a szívásnak a 7770-el Linux alatt mint a korábbi AMD kártyáimmal volt
-
KAMELOT
titán
Szerintem támogatja a linuxot. Valahol írták, hogy ezt megoldották.
Amiből sokat vesznek annak esik az ára. Így van ez a sapphire esetében is. Évek óta nagyon jó hűtéssel rendelkezik, csendes és megbízható gyártó. pl. az én asus-om még mindig 122-132euro között ingadozik. 138euroért vettem augusztu elején. Én ASUS-t lényegében csak a 3 év garancia végett vettem. -
haxorx
csendes tag
-
ViZion
félisten
-
Shade87
csendes tag
-
KAMELOT
titán
Sapphire HD7770 GHz edition 28.700ft Remélem az ár is megfelel!
-
kerekfej
őstag
Elég jó áruk van a HIS HD7750 és HD7770-eseknek. Ráadásul kapható ebből is teljesen passzív változat:
HD7750 iSilence 5 -
=HG=
addikt
válasz
senki66 #5136 üzenetére
Természetesen az alaplapod tudja a hardveres részét, és az új catalyst már kezeli a dual graphics-et, ha jól tudom....(Ne vedd 100%-nak mélyen nem ástam magam a témába). A Lianók(FM1) csak 6-os szériás vga-al mentek, Trinity-k már mint láttad, pl:7850-el is. Hogy pontosan mely procikat preferálja, annak utána kéne nézni, mert én nem találtam pontos leírást....
Inkább itt érdeklődj szerintem. -
senki66
senior tag
Bocsi a láma kérdésért de felmerült bennem egy alaplap processzor csere gondolata. Jó lenne sata III, ha már van egy Samu 830 SSD-ém és mivel Gigabyte fan vagyok egy olyan konfigurációra gondoltam, hogy GIGABYTE GA-F2A75-D3H + AMD A6-5400K. Az APU teljesen új számomra, úgyhogy nem tudom a meglévő Gigabyte HD 7770 video kártyámat tudnám e ezzel összehangolni (crossfire) vagy ez nem lehetséges?
-
embe
nagyúr
Ha már 7850-es, akkor inkább egy 2gb-os verzió nem? ~4600 Ft. eltérés van csak.
-
repepe777
csendes tag
válasz
CoolBoy323 #5128 üzenetére
akkor esetleg nálam semmit nem számítana pl a 128 vagy a 256 bit?mert ugye az duplája
-
andras888
aktív tag
Engem is most kérdeztek vga-ról fhd ba.
Giga 7770 1gb, giga 650ti 2 gb, giga 7850 1gb oc illetve ennek a 2 gigás változatát néztem a pcx.
Tudom hogy 7770 es gigákal volt gond, de nekem is az van és tökéletesen műkszik, sőt tuningot is bírja.
Illetve a 3 év gar is tetszik, illetve a hűtésük eléggé tetszetős. -
mexel
veterán
Tudom hogy másik topik lenne, de szerintem itt is van tapasztalat ilyesmiről. Egy barátomnak kellene kártya, de full HD-ban játszana. Én 7850-est ajánlottam neki, és most ezt találtam. Tud valaki erről valamit?
Gyorsan meg kellene rendeljem. -
repepe777
csendes tag
sziasztok!
tervezem egy hd 7770 vapor x oc ghz edition vásárlását de vacillálok a hd 7850 vegyek e?
7770 36000ft 7850 46000ft 10e a különbség.
sima 7770 oc csak 30 ezer.a procim e8200 c2duo
mem ddr2 800 4gbvagy csak fölösleges a 7850 mert csak cpu limitem lesz és különbséget nem fogok tapasztalni?
légyszíves tanácsokat! -
zsole84
senior tag
válasz
Atesz1978 #5124 üzenetére
A HIS nem bizonyított?
Azért mert nincs vele (még) tapasztalat itt, lehet ugyanolyan jó, vagy akár jobb is. Azért is írtam be ide, hogy hátha van/lesz valakinek ilyen, mert ha jókat írnának a hűtéséről esélyes, hogy egy ilyet vennék.
Ja, és nehogy kötekedésnek tűnjön amit írtam, köszönöm a javaslataitokat!
-
KAMELOT
titán
-
kaboska
aktív tag
válasz
_csocso_ #5121 üzenetére
Köszi!Gondoltam hogy nem feltétlenül kell hogy teljesen kihasználja a procit!Csak feltünt hogy teszt közbe az egyik magot fullon használja a másikat meg egyáltalán nem.Trixx-el tuningoltam a VGA-at és a FurMark-al teszteltem!Amúgy 800/1125-ről 950/1335-re sikerült feltornászni Board Power Li-10, VDDC-1125.
Sapphire HD 7750 1GB DDR5 a kártya!
Esetleg lenne valakinek tapasztalata ilyen kártya tuninggal? -
kaboska
aktív tag
FurMark teszt alatt a CPU-nak miért csak az egyik magját használja? Vagy be kell állítani valamit ahhoz hogy mindegyiket használja?Vagy elsősorba ez egy VGA teszt?
Előre is kösz! -
vlevi
nagyúr
válasz
ALONSO11 #5113 üzenetére
Nekem eddig két komolyabb ATI kártyám volt, az első Vapor-X volt, teljesen véletlenül, de amikor cseréltem, már tudatosan kerestem, hogy az legyen. Tesztek alapján teljes terhelésen halkabb, mint az átlagos kártyák idle-ben. Igaz, hogy a drágábbak közül való, de azt a kis pluszpénzt rá kell szánni, és akkor csönd van hosszú ideig
" zsole84"
Hang alapján ez is jónak tűnik.De pl. a korábban emlegetett gagyibájt már egyáltalán nem. [link]
-
zsole84
senior tag
HIS 77xx szériájáról van már valakinek tapasztalata? Árban nem vészesek [link] , viszont érdekes, hogy az elvileg komolyabb hűtés teszt alapján hangosabb:
IceqX ( úgy látszik a kártya nem szabályozza a ventilátort)
Icooler ( csendesnek tűnik, ára is ok)
Viszonyításként: Vapor-x ( szintén teszt alapján 1 dbA különbség hangban) -
mexel
veterán
Köszönöm. Engedtem a közakaratnak
Rendeltem egy ilyet.
Majd én is beszámolok a tapasztalatokról. -
hétalvó
addikt
érdekes, vettem egy 3450-et és egyből 60 FPS lett 30 helyett
akinek véletlenül kell egy accelero s1 plus, eladó amit vettem, jó rá csak a házamban nem szellőzik eléggé
mit is várok egy sg06-tól
5k megy apróra is, 7ért vettem, teljesen jó a 7770-re
-
ViZion
félisten
válasz
KAMELOT #5105 üzenetére
Én pár hete kikötöttem a ház ventiket, a zaj nagy része megszűnt. Utána csere, ill. 7V-ra kötve az első és hátsó ventiket már moderáltabb a dolog. Amíg nem volt ház venti bekötve a zaj nagy részét a táp venti adta, valamennyit a proci ventié, mert a retek lap nem veszi vissza eléggé. De a VGA hangját nyitott oldallappal NEM hallom a proci és táp ventitől... Persze egy passzív tápos, vizes cuccban biztosan "hangos", de akkor is. Ha zavaó, akkor hangelnyelő szivacs (pl. SAL), asztal alá rejtés, vagy nagypárnákkal kell körberakni
-
oliba
őstag
válasz
KAMELOT #5101 üzenetére
Az összes referencia 7000-as szérián a venti leáll zero core üzemmódban, mivel ekkor fogyaszt a kártya 3W-ot, nem pedig 2D-ben. Attól, hogy a gyártók nem referenciára építenek, így a venti se biztos, hogy leáll.
HD4850 csak 30W körül zabált 2D-be, de egyéni órajelbeállításokkal ez lefelezhető volt
(#5100) mexel: elméletileg ha lucid chipje van a lapon, akkor kivitelezhető, de az ilyen lapok jó drágák, ezért értelmét veszti a dolog
-
ViZion
félisten
ezekkel az elgondolásokkal több probléma is van: Venti ki-be kapcsolgatás jobban megfekteti, mintha csak levennéd a fordulatot. Sztem 5 V körül forog még és tutira hangtalan. IGP-val 7770 úgy tudom nem műXik együtt, de majd kijavítanak ha mégis. A monitor ide-oda kapcsolgatás önszopatás, ahogy írták is.
Hangszigetelő szivacsból ~ 2000 Ft egy négyzetméter. Veszel egy normális, nagy házat, beleragasztod, kész. Nem tudom milyen tápod van, nem azt hallod esetleg? -
KAMELOT
titán
Zero core-nál ilyet én még nem is hallottam, hogy leállítsa a ventit. Pedig nekem is 7770 van.
1 monitorra 2 külön VGA?? ez is érdekes. És ez mire jó? 7770 is 2D-ben 3W-ot fogyaszt.
Nincs értelme kapcsolgatni a IGP és VGA-t.
Még 5 éve lett volna értelme ennek a megoldásnak, amikor HD4850 fogyasztott50W IDLE-ben.
Ma ez már értelmét vesztette. HD7970-nél is IDLE 15W zero core-nál 3W szintén.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Milyen TV-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- One mobilszolgáltatások
- Mikrotik routerek
- PlayStation 5
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest