- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- Milyen egeret válasszak?
- 3D nyomtatás
- Monitor hiba topik
- ASUS notebook topic
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Fujifilm X
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
miresz
veterán
válasz
Hardver Arc #18199 üzenetére
Teljesítményre ~ egyeznek. Talán egy hajszálal a 7790 erősebb.
Viszont én a 7790-et venném.
Előnyei:
-GCN arhitectúra (mantle)
-sokkal kisebb fogyasztás (kb fele,mint a 6870-nek)
-elég kisebb táp is hozzá
-kisebb hőtermelés,és hangHátrányai:
-Driver gondok(elméletileg ez megoldódott a 13.12 WHQL-el)
-Elég sok a hibás darab. (Gigabyte-ot kerülni kell.) -
Hardver Arc
senior tag
Sziasztok!
6870 1gb ddr5 256bit használtan 25000ft
VAGY?
7790 1gb ddr5 128bit xfx újonan 32000ftSzerintetek meik a jobb ès meik èrnè meg jobban? A 7790nèl viszont a mhz nagyobb joval..
-
Flickering
aktív tag
válasz
Flickering #18197 üzenetére
Végül feltettem a legújabb drivert és egyenlőre működik minden normálisan.
-
Flickering
aktív tag
Sziasztok,
Olyan problémám lenne, hogy ma mikor bekapcsoltam a gépet, nem tudok semmivel sem játszani, mert 98%-on és 60 fokon pörög a 7770-es videókártyám, és nem találom a hiba okát, tegnap este még hibátlan volt. Azóta csak a Sony PC companiont telepítettem, semmi mást.
Segítenétek nekem kérlek?
Előre is köszönöm!
-
starpeter
senior tag
Sziasztok.
Van egy kis problémám.
Feltettem, aktiváltam a win.8.1 pro 64bites verzióját és feltettem a Radeon HD7790 legfrissebb driverét
+ az alaplap,CPU.... legfrissebb drivereket stb. stb.
És az a gondom ,hogy feltettem a Far Cry 3 nevű játékot és szépen megy Highon 1280*1024 v-sync-el 60FPS-el és az a gondom ,hogy a játékban néha FPS DROPPOK vannak ,ami windows 7 ultimate 64 bitnél nem fordultak elő. Viszont még az a gondom a win 8.1-el ,hogy amikor újra indítottam a gépemet a gép maga ment a de a monitor nem adott képet (gyanakszom a videó kártyára) egyébként a videó kártya teljesen új (Gigabyte HD7790 1GB)Mi lehet a probléma?
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! Az mitől lehet,hogy néhány kép, amit interneten nézek így jelenik meg? Máshol nem tapasztaltam ilyent. Sapphire 7770. A beta driver van fennt, ha ez számít valamit, bár előtte is előfordult már. Köszönöm szépen!
-
dragonfx
veterán
Akkor a 13.12 is egy fós?nem is hwhql csak sapphire driver?
Win7 alatt 7770nel tapasztalatok? -
Darko_addict
őstag
válasz
Darko_addict #18188 üzenetére
[link] - AMD-re is felkerült.
-
miresz
veterán
válasz
Darko_addict #18173 üzenetére
December 6? Mitulátbáti hotta?
-
bandika0626
senior tag
válasz
Darko_addict #18175 üzenetére
Ha használsz hozzá tuningprogit nézd meg nem-e állította át az órajeleket. Én is így jártam az előbb az MSI Afterburner-el. Feltettem a 13.12-öt oszt fele fps-ek lettek. Száműztem is a gépről még a telepítőjét is aztán mikor visszatettem a 13.11v9.5-öt akkor is ugyanaz fogadott. Aztán nézem a GPU gadget meg csak 750MHz gpu meg 500MHz RAM jelet mutat. Az Afterburner levette az órajeleket. Úgyhogy most visszatettem a 13.12-t és beállítottam minden órajelet és jól megy eddig.
-
kopidoo
senior tag
Az normális dolog, hogy a GPU-Z szerint játék közben ingadozik a GPU órajel? 1075MHz a plafon de alkalmanként 850-re is leesik. Nem mint ha zavarna csak most vettem észre.
-
Atesz1978
senior tag
válasz
Hardver Arc #18174 üzenetére
Nekem Sapphire van és meg vagyok vele elégedve!
-
lemusz
addikt
AMD support oldalán miért 13.9 a legutolsó teljes verziójú driver? Vagy én keresek rá rosszul?
-
kopidoo
senior tag
Na a 13.12 egész jó teljesítményben. Metro LL-ben ~10% teljesítménynövekedésem van 1440x900-ban.
Fagyi meg remélem nem lesz -
Darko_addict
őstag
válasz
Darko_addict #18173 üzenetére
Windows 8.1-gyel kapcsolatos eddigi hibák még nem jöttek elő, de játékokban nem szerepel jól. Ott, ahol előzőleg 70 FPS-em volt, most nem megy 30 fölé. Érdemes kipróbálnia annak, aki szenved a régiekkel, de ha van egy jól beváltad, akkor ne bolygasd szerintem (AMD oldalán még nincs kint a final, valószínűleg jobb lesz idővel az egész).
-
Hardver Arc
senior tag
Sziasztok!
7790es kártyát szeretnèk venni de valami megbìzható gyártótol ha már annyi lovèt kiadok èrte ès legalább 3-5 èvig bìrja már...
Szerintetek? Asus,Giga,power color,sapphire,msi vagy xfx? Sokan xfx-et ajánlottám mert csendes hüvös ès minősègi burkolat borìtja nem pedig fos műanyag.. hát nem tom.. sapphire sokan panaszkodnak mert hol a cd driver nem jo valakinek meg a amd oldalán találhato verzio nem jo... stb
Az se utolsó szempont hogy 3hónap mulva ne black screenezen mint a sapphire ddr5 6670esem.. -
Lacccca87
addikt
Elvben megjelent a 13.12WHQL aki esetleg szív drivergondokkal az kipróbálhatja (olyan meg főleg aki beta-t nem rak fel)
-
kopidoo
senior tag
Kérdés: vajon Win8 alatt is produkál a 7790-es véletlen BSOD-t?
Mert nekem win 7-nél az ntoskrnl.exe okoz ilyeneket. -
-
Lacccca87
addikt
válasz
Alister71 #18168 üzenetére
De ez a catzilla kifejezetten az. Még egy nagyon jól párhuzamosítható teszt egységet sem tudtak megcsinálni rendesen. AZ meg cska hab a tortán hogy elvben össze vissza kapod a pontot ott és elég nagy eltérésekkel is ugyanazzal a CPU-val. Habár ezt nem tudom megerősíteni mert nem próbálgattam sokat.
-
dragonfx
veterán
válasz
Steelmanus #18160 üzenetére
inkább a 7790 szintjén van az.
Lord vader>>na ahhoz képest az én 16900am nem is vészes.de mi az az 1400??
-
Gainka
őstag
válasz
Steelmanus #18160 üzenetére
Lehet a bekapcsolt trueaudio, nem tudom.
-
Steelmanus
addikt
Most olvastam a ponon hogy lesz uj kari nagyjabol a 7770 szintjen Bemutatkozik az AMD R7 260-as videokártyája csak azt nem ertem hogy kesse megnyirbalt Bonaire lapkaval jon ki, megis tobb a fogyasztasa a HD 7790-nel.
-
TIT
veterán
válasz
Darko_addict #18153 üzenetére
Sajna ezekkel is vannak gondok(azért írtam)
Viktor:His-re is van 3év gari meg xfx-re is.
Win7-nél 13.9-el nem restartolt+eszközillesztő hibákat írt ki. -
Viktor89
aktív tag
válasz
Darko_addict #18157 üzenetére
Windows 7-et,pár napja van fent a 8.1 tesztelésre,de alig gyorsabb mivel a 7 is villámgyors ssd-n. Viszont nem tudom megszokni a kezelését,csomó idegesítő dolog van benne,ami érintőképernyőnél lehet,h jó,de normális egeres használat mellett zavaró. Arra jutottam,h semmi értelme,úgyhogy megy vissza a 7.
Amúgy gondolom,majd új driverrel orvosolják a problémákat.
-
Viktor89
aktív tag
válasz
Darko_addict #18155 üzenetére
Rendeltem egy 7790-es ASUS-t. Köszi.
-
Viktor89
aktív tag
3 évig garis az asus,az már azért egy vga-nál nem rossz. Sok tönkremegy már 3 év előtt,főleg ha nagyon sokat használod játékra.
Darko_addict
Köszönöm a kimerítő választ,akkor azt választom. Nem tudtam,h az egy ventisnek ksiebb a ventije,arről sehol nem találtam infót,h melyiken mekkora venti van. Csak gondoltam a 7770 gyengébb meg nem is OC ezért annak elég az egy is.
-
TIT
veterán
válasz
Darko_addict #18151 üzenetére
Ha azt szeretne
de annyi rosszat olvastam róla most is és a 4770 idején is a formula 1 verzióról,hogy én biztos kihagynám.
A 4770 sapphire-om most krepált be 3,5 évesen,mégis inkább azt vennék(jobb híján)talán xfx de az drágább. -
Darko_addict
őstag
válasz
Viktor89 #18148 üzenetére
A linkelt sima ASUS HD7770 szerintem kimondottan hangos. A kis átmérőjű ventik gyorsabban pörögnek, ezért hangosabbak. Nagyobb venti ugyanazt a légszállítást meg tudja oldani alacsonyabb fordulatszámmal is, ezért halkabb. A 2 venti lényege, hogy alacsony fordulatszámon is tudja hűteni a kártyát, ezért ezek drágábbak, de jobb megoldást kínálnak. És most jön a képbe, hogy vannak olyan modellek, gyártók, akik nagyon tutin megoldják a hatékony és halk hűtés kombinációját. (Vapor-X, DirectCU II)
Alapjáraton lehet egyiket sem hallod, de ha terheled kicsit is, egy alap ASUS azonnal elkezdi emelni a venti fordulatszámát, míg egy DCUII egy részét elvezeti, ezért sokkal később kezd el "hangosodni".Szerk.: Természetesen kétventisből is vannak hangosak!
-
Viktor89
aktív tag
válasz
Lacielvtárs #18146 üzenetére
Elhiszem,h halk a gigabyte,de én már nem tudok megbízni benne.
(#18147) Darko_addict
Akkor azt mondod,h amiket én linkeltem azok közül a két ventis 7790 halkabb lenne mint a 7770? Terhelés mellett annyira nem érdekel,inkább alapjáraton kell,h csendes legyen. A két venti ellenére is halkabb?
-
Darko_addict
őstag
válasz
Viktor89 #18145 üzenetére
Én különösen kényes vagyok a zajokra, leghangosabb alkatrészem egy energiatakarékos HDD. Anno nagyon körbejártam a témát, 7770-ből a leghalkabb verziót a Sapphire csinálja, Vapor-X hűtéssel, majd jön az ASUS a DirectCU II-esével. Ezek után jönnek a többi kétventisek.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Viktor89 #18145 üzenetére
én tapasztalatból írom, hogy a gigabyte hd 7770 alapjáraton csendes, hangtalan
terhelve sem hallottam még a hangját.
bár lehet azért van, mert a házban van egy rakás venti ami lehet elnyomja a hangját, de terhelve sem hallom jobban a hangját
7 db 12 cm-es ház venti és artic proci hűtőm vanszerk: nem vagyok nagy játékos, a többi kérdésedre a választ majd a kollégák remélhetőleg megadják
-
Viktor89
aktív tag
Sziasztok!
Melyik 1 gigás 7770-en van a legjobb hűtő? A legfontosabb,h alapjáraton szinte hangtalan legyen.
Ez néztem ki,Asusban még nem csalódtam minőség tekintetében. Ennek elég halk a hűtője?
Full hd-hoz elég ez a kártya? Lényegében csak autós játékkal akarok majd játszani(Dirt 3,F1 2013 stb)
BF,Crysis és társaival nem akarok majd játszani,szóval nem azért nem akarok jobb kártyát venni ha ez is elég.Egy phenom II x4 965 mellé menne.
Régen 4870 1GB-om volt és azzal elégedett voltam,szeretném azért ha annak a szintjét hozná kb.Elég a 7770? Ez mégiscsak 128bit-es. Nem kevés az Fullhd-hoz?
Ezt nézegettem még,de ha nem muszáj nem adnék ki +7.000 forintot érte ha lényegében a 7770 is elég lenne. Meg félek,hogy a 2 venti miatt már hangos lenne. Valakinek van tapasztalata róla?
Esetleg vmi más típus ajánlott?
Előre is köszönöm!
-
Baggio04
aktív tag
válasz
Atesz1978 #18138 üzenetére
Igen néztem azt is és asust is. De van egy olyan gondom, hogy bizonyos körülmények miatt edigitalból birok vásárolni... És ott van giga és asus. És talán még a 33k-t megadnám érte. Legszívesebben egy gtx660 szintű radeont vennék, de pénz pénz pénz... sajnos
Ezért gondolkodtam el ezen a kártyán.... -
Atesz1978
senior tag
válasz
Baggio04 #18120 üzenetére
A Sapphire 7790-nel jobban járnál mert jobb a hűtése és a stabilitása is jobb egyszóval megbízhatóbb kártya! Árban is alig drágább egyedül a 2év garancia hozható fel negatívumnak!
-
dragonfx
veterán
na akkro tegyük rendbe itt a dolgokat.
a 7790nek a win8 alatt van csak drivergondja de az se mindenkinél.aki whql drivert rak fel ott szerintme nem elsz gond.aki meg mindenfélemodolt béta izéket...az probálkozik csak.
agigabyte egy jo gyártó en hinném xart adnak ki a kezükből pláne nem 3 év garival.és alapbol tuningos is a kártya.
a 7790ből is volt van 2gb.os és ugyanugy 35k mint most a r7 260x 2gb. ergo kiszedika piacrol a 2gb.os 7790et és uj szériát adnak helyette valszeg optimaliozáltabb telejsitménnyel. -
Grave_444
nagyúr
válasz
TaylorXIII #18135 üzenetére
Igen arra gondoltam.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Askformore #18129 üzenetére
+4-5 ezret megér szerintem az R9 260x a 7790 1GB-al szemben. Mivel alig drágább a 2 gigás miért ne vehetné azt. Nem fogja kihasználni valószínű, de baja nem lesz belőle.
Valahol meg kell húzni a határt honnan felfele érdemes a 2GB, a 7790 fölött. -
MrBrook
aktív tag
válasz
kopidoo #18118 üzenetére
én bf4nél néztem tegnap, amikor újra raktam a w8.1et driverek nélkül elindítottam a bf4-et és kb 10-15 fpsel több volt kb a minimum, gpu terhelés 75% körül, csak mapváltásoknál RED SCREEN
, felraktam legújabb bétát és gpu terhelés 50%-ra esett vissza,mint régebben volt és fps-eseim is ugye vissza estek.
szal érdekes, jó lesz, ha lesz rendes driver végre -
starpeter
senior tag
válasz
TaylorXIII #18130 üzenetére
Nem tettem még újra ,mert nem volt időm rá ,de beszámolok amint feltettem a win 8-at.
-
Darko_addict
őstag
válasz
TaylorXIII #18130 üzenetére
Tuti recept: Revo Uninstaller Pro -> DDU (Display Driver Uninstaller Guru3D jóvoltából) -> CCleaner. A Revo-val ki lehet törölni sok mindent, nagyon mélyről is, DDU totális megsemmisítést végez mindezek után, a CCleaner meg mindig szokott találni valami lomot, ami a driverből fennmarad. DDU-t azért jó másodikként használni, mert nem kérdezősködik, gombnyomásra töröl mindent, míg a Revo-nál csak akkor törölhető valami is, ha az látszik a Programok hozzáadása/törlésénél a Vezérlőpultban.
-
-
Baggio04
aktív tag
Sziasztok!
Közületek valakinek van giga 7790-es kártyája? (leírná a tapasztalatait a kártyáról, hűtéséről és persze, hogy milyen hangos).
Köszi -
kopidoo
senior tag
BF3 multinál néztem, hogy csak 50-60%-os a GPU használat 1440*900-ban. Ez miért van?
CPU pedig ~80% -
Darko_addict
őstag
Windows 8.1, HD7790 felhasználóktól kérhetnék egy gyors szavazatot?
-
dragonfx
veterán
válasz
mclaren777 #18114 üzenetére
megér ennyit. szvsz 2014től nem árt a 2gb vga ram. a 7790 is 31k.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
mclaren777 #18114 üzenetére
HD 7790 alig gyengébb nála, de 30W-al kevesebbet eszik. Viszont a 260X újabb és 2GB rammal van, szerintem megér pár ezer pluszt.
-
mclaren777
senior tag
Szerintetek megér ez a kártya 35k+postát?
Számomra a legfontosabb a stabil, megbízható működés, valamint a minél kisebb fogyasztás, zaj és melegedés!
-
starpeter
senior tag
válasz
dragonfx #18109 üzenetére
Újra teszem ,akkor de az osztálytársamnak van egy tök ugyan ilyen gépe mint nekem és win 8.1-et használ és nem panaszkodik, azt mondta ,hogy 10FPS különbség van a win 7 és a win 8.1 között
Egyébként azt még mindig nem értem amikor a Pro Evolution Soccer 2014-nél később reagál a billenyűzetre.
Régen nem volt ilyen a GTS450-nél.SZERK:
Szeretném nagyon tudni ,hogy akkor most melyik a jobb a win 7 vagy a win 8.1 a HD7790-hez? -
-
starpeter
senior tag
Mind 1
Amúgy sejtettem ,hogy lesz bibi ,de már amúgy is felakarom tenni a win 8.1-et.Köszönöm a segítségeteket!
-
dragonfx
veterán
válasz
DerStauner #18068 üzenetére
amugy én sme értettem mi eza 78 fok.szerintem passzívan nem?
simán elég az 1 ventis tápbol még a 350es is elvinné.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Manli GeForce RTX 3070 Ti 8GB GDDR6 VGA!
- Palit RTX 4070 DUAL 12GB GDDR6 VGA! BeszámítOK
- 27% Számla! GIGABYTE RTX 4090 GAMING OC 24G GDDR6X Videokártya
- 27% Számla, Fóliás! RTX 4090 XTREME WATERFORCE 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AORUS MASTER - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest