- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- Milyen egeret válasszak?
- 3D nyomtatás
- Monitor hiba topik
- ASUS notebook topic
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
beastharvest
csendes tag
sziasztok mi a jelentös különbség a 2 kártya között a méretén kivül?
SAPPHIRE 11201-17-20G
SAPPHIRE 11201-12-20G
a kissebb hütése is ugyanolyan jó lehet mint a nagyobbé?
melyiket lenne érdemesebb megvenni? -
Steelmanus
addikt
-
dragonfx
veterán
van innen valakinek a második verzioju kártyája?
"short" oc.
megemeli vajona feszt az 1100as gpu miatt.ez csak rámenne az enyémre nem?
látom az enyémen lehet hynix vagy elpida ram.ezt hogy tudnám kideriíteni?van progi ami kiirja?
ha hynixre elpida bios.t rakok bezakkan?
gpu-z nem írja ki csak a bios tipusát. -
dragonfx
veterán
válasz
Lacielvtárs #18994 üzenetére
ennyi.én is ezt mondom nem hiába vagyunk druszák.
18991>>csak a sapphire
-
Nagya21
addikt
válasz
Blood Mage #18983 üzenetére
HAli!!
Nekem is ez a karim van, 1gb rammal, 13.9-es driverrel, nincs gondom vele.(kopp...kopp...kopp...kopp...)
Üdv Nagya -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
mclaren777 #18991 üzenetére
nem tudom mennyi a kereted, de ezt a karit én nagyon ajánlom
kiváló, nekem bevált
link
de ha az általad linkelt kettő közül akarsz választani, én a shappire-t választanám -
mclaren777
senior tag
R7 260X közül melyiket vennétek?
http://www.sapphiretech.com/presentation/product/product_index.aspx?pid=2040&lid=1
+1 év gari, nagyobb(?) venti, +2000ft(kb.)
http://www.msi.com/product/vga/R7-260X-2GD5-OC.html#/?div=Overviewvagy egyéb? :-)
-
dragonfx
veterán
nekem is bejön.de ha nem ati oldalán máshol si fenn van 99%.
7790ből igen eddig a sapphire.ra nem jött panasz többire igen. -
pmheros
őstag
válasz
TaylorXIII #18987 üzenetére
Biztos a napkitörés miatt van
. Nekem bejön.
-
pmheros
őstag
válasz
TaylorXIII #18982 üzenetére
Részben. A 13.9 most valóban üres, de nyomj rá mondjuk 13.4 -re
-
bandika0626
senior tag
válasz
Nálam is tökéletesen működik a sapphire.
-
Gainka
őstag
válasz
Nálam a sapphire hibátlanul mükszik
-
Blood Mage
senior tag
Sziasztok!
Elég sok rosszat olvastam egy 7790esről külföldi oldalon, konkrétan ez: ASUS Radeon HD7790-DC2OC-2GD5. Fagyások, kékhalál, driver bugok. Mennyire megalapozott, mert úgy a 7790esekről nem hinném h problémásak, inkább csak ez a típus vagy a 2Gb ram nem fekszik neki vagy "wtf" ? -
TIT
veterán
Miért lenne más?
Ráadásul ha igaz akkor pont a decemberi okozott galibát. -
pmheros
őstag
válasz
Lacielvtárs #18977 üzenetére
-
-
scbb
tag
válasz
banánocska #1 üzenetére
Üdv!
Az a problémám, hogy a akadoznak az online videók (yt, inda, rutube, daily). Elindulás után csak kb a 8. másodpercnél jelenik meg a kép, teljes képernyőn meg szaggat, meg meg röccen még az SD videó is.
A rendszerem:
E5700
2GB DDR3 1330
HD7770 (legújabb catalyst)
1440X900-as felbontású monitor
Eredeti Win7Hol lehet a gyengepont?
-
dragonfx
veterán
mert azok gondolom mégsem terheltéka gpu.t annyira avgy azta részét nem a dx11 részét.
hát az gáz ha gyárilag oc és vissza kell venned.vidd vissza. a piros pötty memoriahiba szerintem. ha jol tom ha soka gpu mhz akkor lefagy inkább vagy kilép...
hwinfo egy program szedd le.msi ab.hez kell amkiratáshoz.
van cikk rola itt logouton. -
Fauno
tag
válasz
dragonfx #18969 üzenetére
Bocsi, de mi az a hwinfo?
Hibát sajnos generált, csak nem tudom, hogy ez valóban ennek tudható ez be, villogó piros pöttyök jelentek meg egy 3DMark-nál és egy kipróbált játéknál idáig, amelyek száma lényegesen csökkent, illetve megszűnt ha automatikus helyett, manuálisra állítottam a ventilátort és feltettem (70-80%-ra), vagy ha levettem 1050-re a GPU-t. Azonban a másik próbált 3 játéknál és másik 2 3DDmarknál 1170 GPU-n sem csinált semmi hibát.
-
törölt tag
válasz
Stonerice #18957 üzenetére
Nem , nem bencsmarkra vettem - amit tud az nekem elég mindenre
minek kísérletezgessek
nekem ez így tökéletes
Ellenben egy dolgot megnéznék , olvastam itt valahol még tavaly , hogy van valami proggi amivel meglehet nézni , hogy milyen memória típus van a VGA karin .
Ezt megköszönném , ha valaki belinkelné
-
valenc
tag
válasz
dragonfx #18955 üzenetére
Nemtudom nemértek a sandyhez annyira de szerintem azzal se menne.Amúgy nekem a laptopom sandy-s és szerintem nem véletlenül 1300-as mellette a ram míg az ivy-s procikhoz már 1600-at adnak általában.De ez mobil úgyhogy nincs sok köze hozzá.Amúgy én még haswell mellett is letojnám hogy milyen magas a ram freki tényleg semmit se ér a világon dvga mellett.Valószínű 3k-s i5-el menne amúgy.Asic nemtudom mi le vagyok maradva
-
valenc
tag
válasz
dragonfx #18951 üzenetére
Most lehet hogy hülyeséget mondok de valahol azt hallottam hogy ddr3-ból 1600mhz a max.A többi amit árulnak a boltok pl 2400-as az is csak húzott 1600-os.Tehát ezért ilyen "egyszerű" húzni egy jó alacsony időzitésű 1600-as ramot de ebben nem vagyok biztos hogy így van, ahogy írtam csak valahol ezt olvastam
De szertintem neked még mindig bőven jó ha hagyod a 1300-on semmi különbség nincs kár vele vesződni.
-
dragonfx
veterán
válasz
Stonerice #18949 üzenetére
lapot nem váltok Z77re.sőt semmire.mert ha váltanék annaka tuningvágyma lenne az oka. de ahhoz K.s proci kéne meg valljuk be jobb ram.nem rossz ez a 1600as corsair de nem hinném 1866nál többet menne.
időzítést tudnáűm babrálni de a dram feszt nem találom.
egyszerűbb ha egy non K i5öt veszek ivy.t és akkor 1600on megy alapbol a ram másnem xmp.be amit mostmár tudok micsoda és ott van a lapomba is a biosba.
lehet nem számít de lélektanilag mégis nahhh..ddr4 jajj várjuk ki mikor lesz ebbe a lapba i7.em.majd utána
ok cl11 de akkro is tisztes mezei kingmaxtól a 2133 pláne fesz nélkül. -
törölt tag
válasz
Frozzy #18904 üzenetére
Ha húzod a procit 227MHz-re , akkor a ramé is növekszik !
Hagyd alapon a procit 200MHz , tedd a ramot 667MHz-re ! (1333MHz )
Majd lassan emelgesd a proci FSB- t és figyeld meg hogy a ram órajele is megyen felfele . Addig húzd a proci FSB-ját , amíg a memó eléri a 800MHz -et és ugye akkor megyen 1600MHz -en . ha közben dobna kékhalált vagy ujraindulna , akkor tedd át a ram fesz manuálisan 1,65V -ra .
Mennie kell...Vagy hagyod alapon ahogy van , ahogy a képen mutatom... akkor is 1600MHz-en kell mennie , de nincs proci huzval ez esetben .
De ahogy van , azért nem megy , mert ez esetben memó 1816MHz-re van hózval ha jól számolok
-
Stonerice
őstag
válasz
dragonfx #18948 üzenetére
Igen! menne neked is Z77 és P67-es lapban is 1600-on a ram. Elég jó a Kingmax ramom(bolti ). Jelenleg Cl 11-12-12-34-en megy 1,5voltal. Feszt hiába adtam neki, attól nem bírta jobban. Nem volt időm még kitesztelni alacsonyabb időzítésen. Sok idő lenne.
Hogy b75-be menne e 2133-at azt nemtudom.Szerintem sehogysem menne, de google barátunk megtudja mondani. 1600-on biztos menne Ivy-vel, illetve gondolom feltétel lehet az XMP támogatás, a memória részéről. Bár nekem manuálba van. Volt Ivy cpu-m is, és az több szorzót ad be a memóriára. Akár köztes szorzókat is, mint például a 2000mhz.Gyakorlatban játéknál semmi haszna szinte az 1333mhz feletti ramnak. Gyengébb cpunál is csak 1-3FPS különbséget mérnél, leginkább ott, ahol az alkalmazás is engedi kihasználni, és ahol a gpu nincs kihajtva.
Egyébként már javába gyártják a DDR4-et, ehogymár csak a ram miatt válts alaplapot. Ha K-s procit is akarsz, akkor mehet a Z77, hisz csak azzal tudod húzni
-
dragonfx
veterán
válasz
djculture #18939 üzenetére
integrált igp max dísznek jó. vagy amd.nél crossfire esetén.esetleg belenézni low.ba egy játékba.
vagyis jó értem amig nem veszek olyan procit ami támogatja az 1600at hiába van mega b75ös lapom tulajdonsága a feloszthatóságra a proci miatt befagy mert a szerencsétlen nem látja az 1600as ramokat?de hogy lentebb a kolléga írta ha Z77 lapba raknám akár a mostani G860at akkor tudnám ott járatni?18942>>persze sejtem, de látod a screen tanulsága szerint a b75ön nem mulna mehetne akár 2133on is.csak a proci nem támogatja.de ha nem tudok tuningolni akár még K.s procit se b75ös lapomban akkor hogy tudnék memoriát 2133on járatni mondjuk?mert alapbol ennyis ramot nem ismer egy proci se nem? vagy az i5öt vagy netán k.s i5.ötmár engedné felosztani?
18943>>szoval ennyire sztár a Z77? totál más a rendszere ezek szerint? mi ez hogy táveszi a procitól a memóriakezelést? akkor Z77be menne a ram 1600on G860nal is? de neked hogy tud a memoria 1600 helyett 2133on menni? ennyire jo a kingmax??
18945>>mér neked mennyin megy a ramod?tuningolod az 1156ba éás akár 1066 fölé is megy oc.zve? neked nem 4 gigás i3ad van? ...az a lapcsere kemény kajak 1 betűcsere miatt gyengébb a biosa?miben?
-
Lacccca87
addikt
-
Stonerice
őstag
válasz
Lacccca87 #18945 üzenetére
No igen, de nálatok 1156-on lehet oc-zni, mer nincs bclk zár
Vagyis nem zár, hanem fixen húzza vele a pci-e-t és a satavezérlőt is.
1156-ra nagyon nehéz olcsó alaplapot találni. Nem nagyon vannak eladók sem, kellemes árba. És, ha elromlik, akkor megint nézhetsz magadon körül, hogy honnan vegyek megint egy jó alaplapot. -
Stonerice
őstag
válasz
dragonfx #18938 üzenetére
Most mondtam! Z77-es lap. Lord vader cucai között is EZ->"Gigabyte Z77-D3H" olvasható.
Mint ahogy nálam is z77-es lap van, és az 1600mhz-s ramjaim mennek perpill 2133mhz-n.
Neked, csak akkor menne azzal az alaplappal 1600mhz-t aram, havalamilyen Ivy proci lennne benne.De a pentiumok közzül, ott sem támogatja mind az 1600mhz-t, ugyanúgy mint például Sandynál a G620-as (a linken írja is, hogy Memory Types DDR3-1066) Pentium is csak 1066mhz-n engedi járni a ramokat B, és H sorozatú lapokban.
Sandy procik hivatalosan, csak 1333-ig tudják kezelni a procikat. (még az core i7 is). Kivéve P, és Z sorozatú alaplapokkal, mert átveszi a memória irányítást az alaplap (ha jól tudom, ezért). -
djculture
félisten
válasz
dragonfx #18938 üzenetére
Pedig így van, mivel az intel mesterségesen butítja a procikat így az i3 is hivatalosan csak DDR3-1066/1333-at kezel viszont az i5 mit ad isten ha megnézed az intel oldalát DDR3-1333/1600-at...
De a ramok amúgy hogy mennyin járnak gyakorlatilag akkor számitanak ha benchmark programokban akarsz gyönyörködni a számokban vagy az integrált szutyok igp-t akarod játékra használni. -
-
kona005
senior tag
Sziasztok!
Sapphire HD 7770 Ghz Edition mi a véleményetek? Első sorban arra lennék kíváncsi hogy mennyire hangos mert a régi Sapphire 5770 től a falnak mentem.
Előre is köszi -
Fauno
tag
sziasztok!
kérhetnék egy kis segítséget?
Ha van egy ASUS HD 7770 DCT kártyám és fel van hozzá telepítve a GPU Tweak program, azon belül, hol tudom állítani a feszültséget?
Milyen értékre kell állítanom, ha azt szeretném, hogy normál (nem tuningolt) érték legyen beállítva? -
dragonfx
veterán
válasz
Stonerice #18918 üzenetére
na itt egy kép végre hazaérve gépről.
[link]most akkor van xmp.m?és tudnám 1600on járatni a ramot?
ki is probáltam 2 verzioval:1., ai overclock auto
target dram speed ddr3-1600
eredmény: nem kapcsol be a monitor, ha áramot klövöm akkornutána bios normalizálja magátkiirja overclocking failed.2., ai overclock tuner: x.m.p.
alatta ott beadja mint a képen profile1 az oitt lévő adatoka deafault a memoriámnál.
memory freq: ddr3-1600
eredmény: nem kapcsol be a monitor, ha áramot klövöm akkornutána bios normalizálja magátkiirja overclocking failed.mi a gond? időzítés alapon hagytam mindent.
cpu ratio.ra írja 16-30 és mi van ha én manuális 31re átirom és save.ezem? -
-
Stonerice
őstag
válasz
Alister71 #18922 üzenetére
Meg érdeklődhetem, hogy nálad ez az érték mennyi?
Gondolom tudod hol kell megnézni TechpuwerUp-al! Elvileg neked akkor magasabb a 7770-ASIC értéked. Nekem csak 1245mhz-n ment stabilan.
De, ha azt is nézzük, hogy én csak 1335mV-t tudtam adni , akkor lehet hogy másnak is köze van az OC képességhez. -
Alister71
nagyúr
BF4 elöször DX11-ben, majd Mantle api
-
MrBrook
aktív tag
válasz
szkink #18913 üzenetére
hali, még régebben, mikor cséztem egy ismerősömnek is hasonlókat produkált a gépe, próbált winreinstallt, mindent, kiderült,hogy a hálókártyája ment tönkre, ha van lehetőséged dobj bele a gépedbe egy lan kártyát, mert gondolom alaplapi van most. egy próbát talán megér.
-
Gainka
őstag
Nahh megjött a kari (sapphire 7790). Nagyon jol nézki
Tomb Ridert néztem eddig ahhoz képest hogy még csak az a4-es van mellette egész szépen viszi minden bizonnyal az uj 2 modulossal majd még jobban fogja.fps 50-70
-
Lacccca87
addikt
válasz
valenc #18906 üzenetére
Jobban járna, játékok elsődlegesen az időzítésre háklisok 1333 és felette már bámi megfelel (kivétel APU esetén).
Régeben volt is róla valami teszt hogy 1333-1600-1800 között van e különbség, volt 1-2fps.# frozzyZTE:
Itt: http://prohardver.hu/temak/proci_tuning/listaz.php -
Janou
őstag
válasz
Frozzy #18900 üzenetére
Hát így nem tudom, neked mi hol van. Nekem 1600 MHz-es memóriám vannak és úgy csináltam ezt az egészet, hogy átállítottam manualra és 1333-ra a memória sebességét. Ezután addig emeltem az FSB-t amíg el nem értem az eredeti 1600 MHz-es értéket. Így jött ki a procinak 3,8 GHz. És stabil kb. 3,9 GHz-ig volt. Fesz-t nem emeltem.
Lehet nem így kell hivatalosan tuningolni. Passz. Én így csináltam. Szorzót meg ugyebár nem tudok állítani a procinak.
De valami tuningal foglalkozó topicban biztos jobban tudják nálam. -
Lacccca87
addikt
válasz
dragonfx #18897 üzenetére
Nem az engedélyem kell hanem már ezerszer el lett monda az amit kérdezel, sőt neked lett válaszolva. De amit feljön egy hasonló kérdés újra végig zongorázod az egész kálváriád.
Az hogy mit támogat az egy dolog, ha van lehetőség az fsb és szorzó állításra akkor lehetséges.
I3-540 mit támogat szerinted? 1333-at, mégis ha beleraknék egy 2000-es ramot vígan tudnám hajtani vele 2000-en.
Ismerősnek 2600K van és vígan 1800-on használja az 1600-as ramokat szóval ennyit erről a kérdéskörröl is. -
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest