-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
_DiEGO_
őstag
mert: i3 2 Core
i5 meg 4 CoreNemcsoda hogy jobban illik ahhoz a karihoz az i5
De a Mantle a Proci limitet tünteti el. Így majd az i3 is hozza ugyanazt a teljesítményt mint i5 -el
nem lesz FPS esés ... i3-al sem abban az esetben ha fenn lesz majd már a driver
-
_DiEGO_
őstag
Megjött a BF4 AMD Mantle patch
[link] [AMD Catalyst 14.1 Beta Driver Brings Mantle Support, Frame Pacing Phase 2, HSA]
Core i7-4960X CPU + R9 290X GPU
1080p, Ultra Preset, 4xAA: 9.2% improvement with Mantle
1600p, Ultra Preset, 4xAA: 10% improvement with MantleCore i7-4960X CPU + R7 260X GPU
1080p, Ultra Preset, 4xAA: 2.7% improvement
1600p, Ultra Preset, 4xAA: 1.4% improvementA10-7700K CPU + R9 290X GPU
1080p, Ultra Preset, 4xAA: 40.9% improvement
1600p, Ultra Preset, 4xAA: 17.3% improvementA10-7700K CPU + R7 260X GPU
1080p, Ultra Preset, 4xAA: 8.3% improvement
1600p, Low Preset: 16.8% improvement -
Stonerice
őstag
34 fpst javítanám 38-ra. Van képernyőmentésem.
-
Stonerice
őstag
válasz
Grave_444 #19782 üzenetére
Én is nagyotlestem i3->i5->i7 után is, 7770 melett. Eszméletlen milyen jó kártya.
. Hátmég a proci
(#19789) Janou
Én már szarrámértem .
i7-es lebutitva 2 magra, vagy i3 módra.. Crysis 3 kintiterepen (ahol először kijutni) játszhatatlan 17 fps. i5, el 34fps asszem. i7-el nemnagyon néztem, de rémlik, mintha még 2-3 fps-t dobott volna rá, mert i5 el 90%-on ment a 7770 1440x900 High-on. AMúgy Veryy high-on is megvolt a 25 fps. Crysisnál nemannyira laggol mint más játokokban alacsony fps-en.Összeségében nembántam meg a cpu upgradet. Későbbiekben jóljön, illetve ott a TUNING feeling.
-
Disaster545
újonc
Jók ezek a kártyák nekem egy ASUS HD7770 2GB GDDR5-ösöm van.
De például CS 1.6 ban az fps lemegy 100 alá o.O -
dragonfx
veterán
válasz
djculture #19786 üzenetére
+1.ennyi.magát minősíti. pénzes anyuci apuci porontya nem érti majd ha maga keresi meg a pelenkás korszak után akkor talán.
én leírtam nekem jó így.aki nem hiszi el ne higgye. én azt ajánlok amit akarok.demokrácia van.amit tapasztalok az alapján elég.de érted 1680ba tolja és azt hasonlítja fhd.hez.....de nem baj....u.i.:egy klikkelés lenne 1680ba átraknom mérni egyet de engem nem érdekel...
-
-
Grave_444
nagyúr
válasz
dragonfx #19778 üzenetére
Te majom rohadtul nem a 7850-ről beszéltem. [link]
Ha nem megy az értelmezés elsőre, olvasd el többször hátha sikerül.
Azt a 40-60FPS-t ultra grafikán I5 2300 + HD7770-re értettem végig.Ha még mindig nem érted sajnállak, nem vitatkozok csak olyan szinten értetlen vagy, hogy az már fáj, ráadásul írni se tanítottak meg.
Akkor még én kezdem az óvodát.
Innentől kezdve nem érdekel mit írsz, az sem ha heteken át bizonygatod magadnak hogy tökéletes a pentium akárhova csak mert nem veszel erősebbet.
Privátban se kérj segítséget semmivel kapcsolatban. -
Stonerice
őstag
BF4 Mantle
-
dragonfx
veterán
válasz
Grave_444 #19777 üzenetére
jajj már megint kezded az ovodát szoval meghagylaka hitben igazad van nem süllyedek a szintedre le.
azt nem írtad 7770nel votl annyi.még jo hogy 7850nel ennyi....
most te komolyna képes vagy teljesitménybeli párhuzamot színlelni egy g860+7770 vs i5+7850 között?
mivel jobb az ha nem 24 hanem 40 a minimum? -
dragonfx
veterán
válasz
Grave_444 #19767 üzenetére
és az ugy mivel jobb?
én 22 alatt látok szaggatást....17-18ra mondom azt hogy huzamosabb ideig ugy játszhatatlan.f1 2013>>
benchmark> <settings view="bumper" hardwaresettings="hardware_settings_config.xml" directx11_feature_level="11.0"/> <average av_fps_ms="19.832300" min_fps_ms="25.254551" av_fps="50.422794" min_fps="39.596825"/> -<track> -<settings weather="Clear" route="route_0" name="texas"> -
buek1967
tag
Van már megbízható, problémamentes driver 7790-hez? Ha igen, megyek venni!
-
dragonfx
veterán
-
djculture
félisten
AMD Catalyst 14.1 Beta will support ALL desktop GCN products, though we are working with EA to further optimize performance on 280X, 270X, HD 7000 and HD 8000. We have asked EA to update their blog to reflect this.
Ezt irták ugyhogy előbb utóbb minden gcn-en menni fog ez a mantle, mondjuk minél gyengébb a kártya annál kevesebbet fog segíten.
-
Lacccca87
addikt
válasz
djculture #19747 üzenetére
Szerintem később se fog. Ez kb így bukott dolog, egyetlen ami életben tarthatja az az AMD és konzolok összekapcsolódása. Amire ezt kitalálták az az APU-k kisegítése a szánalmas CPU teljesítményük miatt, de ott se fog sokat érni meg ott meg még az IGP nem elég erős hozzá.
-
CirrMee
addikt
válasz
KAMELOT #19741 üzenetére
>Én leszedtem a ház oldalát és nem lett a gép hűvösebb.
...eddig viszont azt állítottad, hogy rosszabb lesz a hűtése, ha leszeded az oldallapot. Ha leszeded és nem változnak az értékek, az azt jelenti, hogy összeszerelve a ház tökéletesen szellőzik. Már ha a mérést terhelve végzed...
Ne olyan gépházat vegyél ilyenkor alapul, aminek rohadt jó a szellőzése. Vegyél alapul egy 4-5 ezresért kapható kínai lemezbóvlit, én is olyat használtam jó sokáig. Abba pakolj egy minimum i5/Phenom II procit, aztán pakolj oda egy 7870 -es videokártyát, és láss csodát, örülj ha terhelésnél nem robban fel minden szenzor. Az ilyen hulladék házba pakolt alkatrészeknek megváltás az, ha leveszed az oldallapot - feltéve, ha mint írtam, nem egy rosszul szellőző, eldugott sarokba rakod a gépet.
>Ha ez ilyen szinten igaz lenne akkot nem kéne a gép oldallapja mert úgyis jól szellőzik.
Fordítva gondolkodsz...
Nem azért kapott a gépház fedőt, mert a "szélcsatorna" nélkül nem működne a gépben fellelhető több aktív hűtés (ezek autonom eszközök, csak adj nekik friss levegőt, a meleget meg távolítsd el, a többit elintézik maguk). A gép "esztétikai" okokból kapja az oldallapot, mert kibelezett dolgokat nem divat gyártani. Csak ugye egy zárt doboznak eléggé tré a friss levegő utánpótlása (azaz a zárás után romlik a hűthetőség, ha nem figyelsz), ezért kellett kvázi szabványban rögzíteni, hogy ennek a résznek hogy illene működni. Ezért van az is, hogy minimum egy légkergetővel kell rendelkeznie a gépnek, ez ugye a tápegység, mert amit az beszív a géptérből, annak a helyére csak "házon kívülről" érkezhet utánpótlás. Ez valamikor az ATX kezdetén elég is volt, csak azóta a többszörösére emelkedtek a komponensek diszzipálási értékei, ezért azóta is variálnak minden olyan dologgal, ami hatékonyabbá teheti a szellőztetést (hova tesznek szellőző nyílásokat, erről szólt a BTX is, aztán mivel megbukott, azért jöttek az alsó tápos megoldások, kábel hátra rejtős házak, stb). -
djculture
félisten
válasz
Gainka #19746 üzenetére
Azóta már kiderült hogy támogatott a régi széria is csak azon nem gyorsít annyit az api, legalább is egyelőre.
A többi igaz mert nem egy nagy szám ha van egy erős proci meg egy r7 260x akkor a gyorsulás pl kemény 5%. Annak jó akinek gyenge a procija meg van egy 270x 280x kártyája.
-
djculture
félisten
válasz
Lacccca87 #19743 üzenetére
r7 260x-et támogatja éppenséggel az nem felső kategória.
Eddig is az volt nekem a szipatikus lehet azt kellene vennem.
Feltéve hogy kijön végre és látható lesz mint produkál, nem pistabácsi megálmodja tesztekkel lesz tele a net.
Régit meg először várható volt hogy nem fogják támogatni, valahogy rákell kényszeriteni a népet hogy szaladjon az uj r7 r9 szériáért a boltba.. -
dragonfx
veterán
válasz
KAMELOT #19741 üzenetére
ez a szélcsatorna a gyártó által 101%os optimálisan elhelyezett ventok és kábelek esetén.nekem a házamban amirőla cikket is írtam és jo páran lefikáztak annyira faxa hogy a vga magasságába van az oldallapi venti és huzatom kifele róla a meleget. eredmény -10 fok
19742>>a garancia garancia. de a lényeg amit akarok megy.aztán hogy valaki nem hiszi ő baja.
-
Lacccca87
addikt
Na kijöttek a hírek a mantle-ról. Jó szar de legalább van..ja csak felsőkategóriára meg "új" szériára és Kaveri APU -ra.
Tudtam én hogy nem kell bedőlni, aki eddig várt vehet nyugodtan NV-t is nem számít. -
djculture
félisten
válasz
dragonfx #19740 üzenetére
Aki ilyen belépő szintű kártyát vesz eleve nem dúskál a javakban. Csak az lenne a fontos hogy minél tovább működjön neki ne kelljen plusz pénzekért visszaküldözgetni, netán ott azt mondják hogy szrá lett feszelve a kártya gari óneász..
De nem egyre több ilyen esetröl van nekem is tudomásom, utána az illető meg nyomja integráltan vagy szerez valami ezer éves kártyát mert már csak arra van kess... -
KAMELOT
titán
válasz
CirrMee #19738 üzenetére
Én leszedtem a ház oldalát és nem lett a gép hűvösebb. Ha ez ilyen szinten igaz lenne akkot nem kéne a gép oldallapja mert úgyis jól szellőzik. Az direkt úgy van megcsinálva, hogy egy szélcsatorna legyen a házban.
AZ olcsó megoldás az olyan mint az enyém. Ház 10euro + 3x 20euros venti és mind ez HAF932 személyében. -
dragonfx
veterán
válasz
Grave_444 #19724 üzenetére
nem mert én így vittem végig 2x.és nem volt probléma.
.de látom hiába raktam fraps benchet annak se hisz senki.
2 magról nem volt szó.már megint másról ebszéltek itt a 7770ről volt szó. a tuning minimálisat hoz. max ha 1250re rakod a amgot a ramot meg 1600ra de valljuk be ezt kevés 7770es bír el. talán a 7790esek.
19726>>valamit kell nekik mondani indoklásnak.
u.i.:amugy a 13.4 mér ajánlgatod? régi fos. akkor már a 13.11.
De amugy én vagyok a hibás mér bizonygatok bármit is.!!...én látom mire képes.
....és amig a hwinfo nem fog ellenkezőt mutatni addig azt fogom mondani igen hogy 85-90%ban elég a g860 a 7770 mellé.
-
Vaze
őstag
Sziasztok!
Nem talaltam mas topikot ezzel a kartyaval kapcsolatban,gondoltam irok akkor ide.
Hasonlo kartyam van Hd 7790 - es csak 1 Giga Ramal.
Kb 2 honapja van meg es nemregiben ellkezdett a ventije ugymond kerregni (eleg hangosan) tegnap kiszedtem gepbol szepen letisztitottam meg minden 1 - 2 oraig jo is volt aztan ujra ellkezdte adni azt az idegesito kerregest
Valaki tudna adni tanacsot hogy mit is lehetne vele csinalni?Vagy esetleg huto csere?Es ha huto csere akkor tudnatok ajanlani hutoket ami erre a kartyara jo?
Valaszotok elore is Koszonom
Udv..: Zol -
CirrMee
addikt
válasz
KAMELOT #19735 üzenetére
>Az meg nem megoldás, hogy leszedem az oldalát. Azzal nem segítesz semmit, inkább rontasz mert a levegő nem csatornában megy.
Kispistikés olcsó megoldás, de ha kap friss levegőt (nincs a ház egy rosszul szellőző sarokba zárva), és van hova fújni a meleget, tökéletesen működik ez is, nem pedig rosszabb lesz.
A hűtő nem olvassa az ilyen dolgokat, így ha kap megfelelő hőmérsékletű, és mennyiségű levegőt, tökéletesen elvégzi a feladatát. Igaz a leszedett oldalfal miatt garantáltan havonta kell pucolni a hűtőt napi használat mellett, de ez legyen a júzer gondja. -
Televan74
nagyúr
Egy 7770 -s kártyát érdemes lecserélni egy R7 260X 2GB modellre? Phenom II X4 955 -s mellé kellene az öcskösnek.
És még egy kérdés. Egy 400W FSP táp elbír még a R7 260X -el? -
KAMELOT
titán
válasz
Lacccca87 #19685 üzenetére
Nekem volt ilyen kártyám játszottam vele elég sokat GTA4, BF3, Crysis 3 és nekem 10% ment a venti. 60fok körül volt a kártya. Mint említettem a ház szellőzése gagyi. Az meg nem megoldás, hogy leszedem az oldalát. Azzal nem segítesz semmit, inkább rontasz mert a levegő nem csatornában megy.
Elöl és alul befele....Hátul és felül kifele fújjanak a ventik. Használtan elég komoly házakat lehet kapni olcsón.(#19729) Lord Vader: XP ok, Vista valahogy elment, WIN 7 ok, WIN 8 gagyi.
-
func93
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Sapphire 7790 kártya és a 13.2 driver.(azt hiszem ez a mostani.) Nincs húzva a kártya meg semmi, de mégis játékok közbe néha-néha szakad az illesztőprogram aztán jöhet a gépresi.
-
urbi73
senior tag
Asus DC .7770 - Élményindex 7, 6 - ot adott nekem , alapon . Azért ez nem rossz egy alsó kategóriás kártyától . Tuning terén azért a top órajelét nem hozza , de egy 10 - 15% ot ki lehet csikarni belőle , fesz emelés nélkül .
-
-
dragonfx
veterán
válasz
Alister71 #19710 üzenetére
Ok akkor nem elég.én látom amit látok.
Fc3,dirt3,grid2,bioshokk,f1 2013,pes 14,.....ezeknél eleg.Nem tudom en i vegyék e memoriat brutal draga bízok benne lemegy év végére....
En5300ert vettem a 4 gigasat most 12k....7700as szerianal a tuning szinte semmit nem hoz.elenyésző.ahol hoz ott se annyit erdemes legyen hajtani.max lelki erőt ad. :-D max 3-4 fps.
26k.ert a sapphire 7770et kellett volna venned rubisoda. -
raubisoda
senior tag
Ahonnan vettem a 7750-et még mindíg 24+futár.Ott a legolcsóbb 7770 saphire 26.100+2500.
-
raubisoda
senior tag
válasz
Alister71 #19708 üzenetére
Bocs igen 3 hete kb max4 de inkább 3.Most néztem ipont a legolcsóbb MSI 27+futár2500 az annyi mint 30.Nekem futárral jött 26500-ért.Nekem most az anyagim sem engedhet meg 3500-at.Használtan nem tudom bemerjem e vállalni.Tettek a 7750-re ajánlatot de annyiért inkább bevágom a kazánba.Ami tényleg normális 7770 az 30+futár.
-
Stonerice
őstag
-
djculture
félisten
Romlik a forint nagyon 1 hónap és 7770-et 30 alatt nem fogsz kapni egy boltban sem.
Valaki kártyát vagy egyéb pc cuccot pl memóriát akar venni most tegye. Én memóriát vettem ma 8 gigás 1600-as kingston-t hozta a futár, nézem az árát csak 5000-el lett több 1 hét alatt. Még jó hogy nekem a régi árán voltr még.
Kártyát nekem is kellene majd venni ilyen 7790 vagy r7 260x körülit de szerintem olyan drága lesz hogy nem lesz értelme megvenni. -
urbi73
senior tag
válasz
Alister71 #19708 üzenetére
A 460 -ra gondoltam , olyat én már nem vennék . A fogyasztás meg igenis számít ! Régen volt 9800 Gtx - 4890 .,ezek mind majd 200w fölött kérték az áramot , és még ez csak a VGA volt . Egy fogyasztás mérővel érdemes kimérni a gépet , meglepően sok áramot fogyaszt még így is .
-
dragonfx
veterán
válasz
raubisoda #19705 üzenetére
Masfel éve volt 32 a 7770.es kb.
Egyáltalán nem elavult pár. Játékot kivéve fhd ultrara eleg.
Hagyjatok már ezt a fogyasztást..mindennk ára van ez a szeria xart se fogyaszt régen 3x ennyit evett egy vga.
Aki nem manual fán controllal hasznaljaakataa ne csodalkozzon a zajon es a magas hofokon. -
urbi73
senior tag
Azért akinek a fogyasztás is számít , az már nem vesz " régi elavult kártyát . Pl ,egy 7770 - 80 w körül tuning nélkül ~ 7750 - 60 w ~ stb . Én a procimat pont most tervezem lecserélni ez miatt . Phenom x4 , zabál olyan 120 w körül , egy ilyen teljesítményű FM2 - es kb a felét 60 w körül kéri a kakaót , nem mindegy azért .
-
TIT
veterán
Nem kell lustálkodni,el kell menni személyesen és akkor nincs +költség.
Azt írtad 2 hete vetted....2 hónapja 25 a 7770
A 7790-et vettem 33-ért oc-san októberben. -
dragonfx
veterán
Ehh ez pont mellé ment.
12 evíg volt asus p4p800am. 275 fsb.n 2.4c.vel ment folyamatosan 2.75os ramfesszel.amikor elment a sirtec tap egy kicsit kormos lett a 20 pinesbol 4....wd40nel letisztitottam es ment utána ugyanugy.szoval megvedte az összes cuccom.meg maga a lap se pusztult le.irto faxa lap volt.soha semmi bajom nem völt velé...
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- 27% Számla! GIGABYTE RTX 4090 GAMING OC 24G GDDR6X Videokártya
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AORUS MASTER - Új, 3 év garancia - Eladó!
- FÓLIÁS! Inno3D RTX 4080 SUPER 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK!
- GIGABYTE GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 (GV-N166TGAMING OC-6GD) Videokártya
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4090 BTF 24GB GDDR6X Graphics Card
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest