-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darko_addict
őstag
Kis i3-nak nem volt bottleneck a HD7790 [link]. Látszólag GTX660 kicsit még kitolta a gép teljesítményét.
-
Darko_addict
őstag
válasz
Darko_addict #18188 üzenetére
[link] - AMD-re is felkerült.
-
Darko_addict
őstag
válasz
Darko_addict #18173 üzenetére
Windows 8.1-gyel kapcsolatos eddigi hibák még nem jöttek elő, de játékokban nem szerepel jól. Ott, ahol előzőleg 70 FPS-em volt, most nem megy 30 fölé. Érdemes kipróbálnia annak, aki szenved a régiekkel, de ha van egy jól beváltad, akkor ne bolygasd szerintem (AMD oldalán még nincs kint a final, valószínűleg jobb lesz idővel az egész).
-
Darko_addict
őstag
válasz
Viktor89 #18148 üzenetére
A linkelt sima ASUS HD7770 szerintem kimondottan hangos. A kis átmérőjű ventik gyorsabban pörögnek, ezért hangosabbak. Nagyobb venti ugyanazt a légszállítást meg tudja oldani alacsonyabb fordulatszámmal is, ezért halkabb. A 2 venti lényege, hogy alacsony fordulatszámon is tudja hűteni a kártyát, ezért ezek drágábbak, de jobb megoldást kínálnak. És most jön a képbe, hogy vannak olyan modellek, gyártók, akik nagyon tutin megoldják a hatékony és halk hűtés kombinációját. (Vapor-X, DirectCU II)
Alapjáraton lehet egyiket sem hallod, de ha terheled kicsit is, egy alap ASUS azonnal elkezdi emelni a venti fordulatszámát, míg egy DCUII egy részét elvezeti, ezért sokkal később kezd el "hangosodni".Szerk.: Természetesen kétventisből is vannak hangosak!
-
Darko_addict
őstag
válasz
Viktor89 #18145 üzenetére
Én különösen kényes vagyok a zajokra, leghangosabb alkatrészem egy energiatakarékos HDD. Anno nagyon körbejártam a témát, 7770-ből a leghalkabb verziót a Sapphire csinálja, Vapor-X hűtéssel, majd jön az ASUS a DirectCU II-esével. Ezek után jönnek a többi kétventisek.
-
Darko_addict
őstag
válasz
TaylorXIII #18130 üzenetére
Tuti recept: Revo Uninstaller Pro -> DDU (Display Driver Uninstaller Guru3D jóvoltából) -> CCleaner. A Revo-val ki lehet törölni sok mindent, nagyon mélyről is, DDU totális megsemmisítést végez mindezek után, a CCleaner meg mindig szokott találni valami lomot, ami a driverből fennmarad. DDU-t azért jó másodikként használni, mert nem kérdezősködik, gombnyomásra töröl mindent, míg a Revo-nál csak akkor törölhető valami is, ha az látszik a Programok hozzáadása/törlésénél a Vezérlőpultban.
-
Darko_addict
őstag
Windows 8.1, HD7790 felhasználóktól kérhetnék egy gyors szavazatot?
-
Darko_addict
őstag
válasz
kopidoo #18043 üzenetére
Mondok jobbat: kipróbáltam néhány egyéb driver-t, mint az ASUS performance drivere (7790) és most újrarakásnál a kártya a teljesítményének a felét hozza. Játékban az eddigi 60-70 helyett alig megy 30 fölé. Ha esetleg valakinek kell a kártya, most eladó. Hamarosan meghirdetem. A kártya tökéletes, teszteltem mindennel, de a Win8.1-es driverek még nem az igaziak. Egyéb Win-es tulajdonosa biztos boldog lesz, mert amúgy kiváló kártya.
-
Darko_addict
őstag
Battlefield 4-ben sikerült elérni elérni az eddigi leghosszabb játékidőt az alábbival.
:
- legfrissebb Windows 8.1-em van fent,
- ATi 13.10-zel (R7 260X exkluzív drivere az AMD oldalán),
- a játék főkönyvtárában lévő sima, valamint 32 bites .exe-nek beállítottam a Windows 8-at, mint kompatibilitást,
- kikapcsoltam mindenféle energiamegtakarítást,
--- másoknál bevált, nekem rögtön eldobta a gépszíjat a játék tőle: UEFI-ben ki kell kapcsolni a (AMD) Cool'N'Quiet - (INTEL) CPU Throttling funkciót. ("Make sure you DISABLE this feature, it changes the voltage and creates a memory error within the CMOS ROM chip whilst in game causing the BSOD.")A VGA-t terheltem, a kártyának nincs baja, szóval valamilyen driver - játék - Windows probléma párosa lesz.
A függőleges piros/kék képernyőt dobálja ezzel a driverrel, de egyéb Windows-related probléma nincs, tehát nem áll le az illesztőprogram, nem fagy be stb. Ugyanígy van gond akár néhány 7950-nel vagy akár GTX660-nal is. :-/ -
Darko_addict
őstag
válasz
kopidoo #18027 üzenetére
Attól függ milyen kártyád/rendszered/drivered van. Nem minden esetben. Mostanában elég instabilak a driverek.
Már volt BSOD-m, RSOD-m, most a kettő keveredett.
[KÉP] - Sajnos már gondolkodom váltáson, eddig nem volt tökéletes AMD VGA-m, de nVidiában pedig vagy gyengébbet veszel, vagy sokkal erősebbet, szűkös a választék a középkategóriában.
-
Darko_addict
őstag
válasz
Darko_addict #18025 üzenetére
-
Darko_addict
őstag
válasz
Darko_addict #18024 üzenetére
-
Darko_addict
őstag
válasz
zsizsef #18023 üzenetére
Ehh... A legfrissebb BIOS egy XFX-en van, de az 2GB-os verzió, szóval nem stimmel.
Viszont, most erre lettem figyelmes (kép)!
Az ASUS által kiadott Perf. Driv. van fent, CCC nélkül. Ugye hibátlan, kivéve a BF4-gyel való szerencsétlen együttműködését. A kérdés, ez a Microsoft által kiadott patch lehet, vagy össze van kötve az AMD bázisával, és onnan akar nekem frissítést leszedni? Utóbbira nincs szükségem; a driver információnál semmi többet nem mond, nincs plusz adat megadva. Tippetek? -
Darko_addict
őstag
ASUS 7790 alatt valaki cserélt BIOS-t? Ezzel esetleg nem javítható a problémakör?
-
Darko_addict
őstag
válasz
konci79 #17872 üzenetére
32 biten 4GB RAMmal és 1GB VideoRAMmal máris elvesztettél egyet gigát, mert csak 4-ig látja.
Szerintem nem érzik a nyomást odafenn az AMD-nél. AMD APUk látják el mindegyik új generációs konzol lelkét (XBOX ONE, PS4, Wii U), tele vannak pénzzel. A HTPC-k alapja is főleg AMD-re támaszkodik, mert CPU + IGP párosban ők járnak elől. Nem tudom, felső kategóriában vannak bajon, és csak a közép-alsót hanyagolják?
-
Darko_addict
őstag
válasz
bolcsodal #17869 üzenetére
Win 8.1 64bit alatt még a 13.9 esetén is (bár megmondom őszintén, fingom sincs már melyik milyen volt, az egyetlen amit tudok, hogy az ASUS Performance Driverjén kívül egyik sem használható) weblapok betöltése közben csak ültem és vártam, hogy dolgozzon. Pörgött a nyíl, de a kép meg sem mozdult. Az IGP-m százszorta gyorsabb volt, mint ahogy a bármelyik egyéb driverrel is működött a kártya. Nem beszélve a játék alatt folyamatosan előugró hibákról, a működni nem akaró órajelet is megtapasztaltam.
A W7 + 32bit egy olyan atombiztos konfiguráció, amit vírusokkal sem lehet elpusztítani.
64-nél már kicsit több a cinyó, W8-ról pedig nem is szólok. A rendszer nagyon jó, de a driverek nem. Egyébként évek óta nem láttam senkit 32bittel gépezni már.
13.4 egy 8 hónapos driver, azóta történt pár dolog, nem mennék vissza annyira.
-
Darko_addict
őstag
válasz
Lacccca87 #17791 üzenetére
A váltáskor engem főleg a Super Extra Extreme Fast Boot mivált. SSD megvolt, és a HD3000 is tudta a GOP-ot. 4x telepítettem újra a Win8-at azon az estén, mert mindig új részletek derültek ki, hogy szükségesek ahhoz, hogy a gombnyomás után kb. 4,2mp alatt felálljon a rendszer.
Végső probléma az volt, hogy telepítés közben a Windows állandóan átformázta az SSD-t GPT partícióról MBR-re, és ez meghiúsította ezt a excsiszupcsi dolgot.
Most meg már a 7790 is útjában lenne.
-
Darko_addict
őstag
válasz
Lacccca87 #17789 üzenetére
Első három napban folyamatos agyérgörcseim voltak, hogy nem találok dolgokat és olyan menük jöttek elő, amiket még soha nem láttam. Nem tudom, kb. 3 éve használtam W7-et, napi legalább 6 órában aztán kiráncigáltam magam a komfortzónámból azzal, hogy feltettem a W8.1-et és nagymértékű újdonságba csöppentem bele. Nagyjából egy hét alatt megszoktam, megtanultam mi hol van; visszatekintve megérte meglépni.
-
Darko_addict
őstag
válasz
starpeter #17782 üzenetére
Testvéremnek PHII X4 975-je van (3,6GHz @4GHz) és tesztekben az i3 2125-öm (2 mag, 4 HT-vel; 3,3GHz) jobb (épp tegnap versenyeztettük a gépeket). Neki GTX560-ja van mellé, nekem 7790-em, és a BF4 is több FPS-sel fut nálam.
U.i.: Mikor BF-ről beszélek, mindig multira gondolok! Mikor multiban van 60FPS-sem, Single-ben nem is esik 100 alá, a multi relevánsabb, hiszen arra épül a játék.
Szerk.: i3-ból érdemes újabbat venni, hogy ki tudja használni az alaplap az 1600-as RAMokat is.
-
Darko_addict
őstag
Vissza kellett térjek a HD7790 Performance Driver v13.152 (2013.11.15) by ASUS verzióhoz, tragédia, ahogy a többi működik. Nem értem, hogy miért nem foglalkoznak az üggyel, miért az ASUS emberei kellett továbbfejlesszék.
Szégyentelenek.
Félreértés ne essék, ez sem tökéletes. CCC nélkül tettem fel. -
Darko_addict
őstag
válasz
Askformore #17775 üzenetére
BF4 alatt: i3 2125 (3,4GHz) + 7790 OC 1GB; CPU: 80%, GPU: 100% - Már majdnem egál.
A 3000-es i3-as +8%-kal, a 4-es pedig a 3-asnál 8%-kal jobb. -
Darko_addict
őstag
válasz
Darko_addict #17768 üzenetére
7790-esek ne siessenek vele, W8.1-en ugyanolyan ratyi.
-
Darko_addict
őstag
Itt a [13.11 beta 9.5], 12-03-án jött ki. Benne van a Rivals profilja is, talán jobb fog futni nálad is, Dragonfx.
-
Darko_addict
őstag
válasz
Steelmanus #17712 üzenetére
Meg nem mondom már hol, de egy Win7 leírással kezdtem, próba-szerencse alapon, de nem ott volt az adott menü W8.1 alatt. Szóval ne adjátok fel a keresést a megoldásra, mert létezik!
-
Darko_addict
őstag
válasz
Steelmanus #17708 üzenetére
Próbáltam én is futtatni, de W8.1-re még nincs.
Igen, D a double-word-ből van (32 bites) a Q pedig quad-word-ből. Nekem D és Q értékkel is működik. Kipróbáltam mindkettőt - ugye egyszerre nem lehet ugyanolyan névvel -, most a 32 bites "duplaszó" van, és tökéletes. -
Darko_addict
őstag
válasz
Steelmanus #17705 üzenetére
TdrDelay és TdrLevel-t állítottam.
Jelenség: a képernyő besötétült, picit fagyott, és feldobta, hogy a képernyőillesztő leállt, majd helyreállt.Megoldás:
Futtatás/regedit, majd navigálni erre a helyre: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers,
és a TdrDelay-t átállítani. Én 8-ra tettem első körben, akkor még feljött az ablak, majd 16-ra is azóta nincs panaszom. (elvileg, ha a következő "level"-t kinullázod, ezzel nem is kell bajlódni, de én biztosra akartam menni).Ugyanitt van a TdrLevel is, amit nullára kell állítani vagy létrehozni, és akkor beírni az értékének a nullát.
Megjegyzés: fájlok keresésekor nézzétek meg a CurrentSet002-t is.
-
Darko_addict
őstag
válasz
Steelmanus #17703 üzenetére
Windows 8.1-em van fent (64bit). DirectX-ből pedig 11.1-nél újabb nem ment fel, tehát a 11.2 nem elérhető.
Az öröm nem volt teljesen maradéktalan, kellett még kicsit buherálni a registry-ben. -
Darko_addict
őstag
válasz
Darko_addict #17700 üzenetére
Közel 3 órás szarakodás után megvan az ultimate megoldás.
Az AMD oldalán lévő Performance Driver régi, ezért kiesik a listából. Az ASUS oldalán lévő PD már jobb, de majdnem minden BF4 meccs után kidobott BSOD-val. A 13.9 nagyon lassú volt és hibaüzeneteket dobált folyamatosan. A Tweakforce 13.11-gye használhatatlan volt, nem ismerte fel a VGA-mat install után. 13.11 "b9.legújabb" hitvány ***, 15FPS-em volt ott, ahol máskor 80. És utána átütő sikert értem el a 13.11 b9.2-vel! Remélem tartós lesz a véleményem. -
Darko_addict
őstag
válasz
Darko_addict #17699 üzenetére
[link] --> Megoldás: 13.11 beta
-
Darko_addict
őstag
válasz
Darko_addict #17697 üzenetére
Megvolt az első kékhalááál.
-
Darko_addict
őstag
válasz
Askformore #17691 üzenetére
@benvolio: Még nem, de már töltöm is!
_stick_ és Askformore, köszi az infokat!
-
Darko_addict
őstag
válasz
Darko_addict #17687 üzenetére
U.i.: Inkább ezt próbálom ki: Performance Driver for 7790 - AMD_Radeon_HD_7790_12.101.2.1-130313a
-
Darko_addict
őstag
Hátha más is akar még Asus 7790 DCU II OC 1GB-ot venni.
- [külcsíny]
- [AIDA-tesz] - Alap OC értékek, nem bántottam. -
Darko_addict
őstag
válasz
hegegabi80 #17404 üzenetére
Szerintem csak jelentős kompromisszumokkal, alacsony grafika és kevés FPS mellett.
-
Darko_addict
őstag
Pont pár órája jártam a linken:
A Boost egyértelműen többet tud, nem is kevéssel. Az árát hogy megéri-e, főleg rajtad múlik (szerintem igen).
(U.i.: Még ha a konfigod most nem is teljesen tudja kihasználni, kifizetődő, ha a közeljövőben fejleszteni akarod a környzetet)
-
Darko_addict
őstag
válasz
_stick_ #17385 üzenetére
A 7790 egy létező rést próbált betölteni, sikerrel. Szóval én a teljesítményét valósnak mondanám, nem csak papírformának, de például a 7850 2GB OC-m szépen hozta a 7870 szintjét, de az még ugye alap órajelen volt, azt is húzva, kijött a kettő közötti valódi különbség.
Egyszerűsítve:
Jelenlegi gépedhez elég lenne a 7770 (de i5-höz nagyobbat is vehetsz),
Ha kicsit is fontos a jövő, akkor 7790,
Ha pedig a közeljövőben cserélsz monitort, bővítesz RAM-ot, akkor 7850. Ár/teljesítmény arányban a 7850 a legjobb elvileg.Utóbbi kérdésedre nem tudom a választ, csak azt, hogy 7790 közel 10%-kal jobb (nem szintetikus teszt, játékokban mért teljesítmény alapján), mint a GTX650 Ti (a Boost verzió pedig beelőzi az ATi-t)
-
Darko_addict
őstag
válasz
_stick_ #17383 üzenetére
1GB-nál nagyobb memória főleg magasabb felbontáshoz kell. Mikor még 7770-et néztem (7850 2GB-em előtt), azt mondták a fórumozók, ha FHD-ban akarok játszani, akár a közeljövőben is, és csak e kettő közül akarok választani, akkor várjak a 7790-re, egyébként a 7770 is megfelelő. 7770-nél nincs értelme a 2GB memóriának.
A 7790 2GB kicsit slampos még mindig korrekt FHD élményre, 2GB esetén már 7850 felé terelgetnek a hozzáértőbbek. -
Darko_addict
őstag
válasz
realmadrid92 #17381 üzenetére
Erősítő miféle erősítő? Sajnos még nem találkoztam ilyen megoldással, csak direktbe kötöttekkel.
Esetleg tuning van a kátyán? Még 5670-nél, ha be volt pipálva a tuning opció és habár az értékek default-okon voltak is, csíkozódott, kiterjesztve is. Pontosan nem tudom az opció nevét, rég nem volt fent Catalyst, de egy próbát megér. -
Darko_addict
őstag
Köszönöm srácok, maradok a 7790 1GB-nál. (Igen, i3 melé lesz)
@realmadrid92
Én is jártam így, valószínűleg az lesz a baj, hogy a monitorod és TV-d maximális felbontása eltérő. Csak akkor tudod klónozva használni, ha mindkét eszköz felbontása azonos. Az én monitorom FHD, míg a TV-m csak HD (720p), de becsapós módon, b tudom rajta állítani, hogy 1080p-be menjen. Elsőre nem is látszik semmi gubanc, az asztal tökéletesen megjelenik rajta, de mikor kap a VGA vagy iGP egy kis terhelést, csíkozódni kezd (akár már egy filmnél is). Ha ilyen eset áll fenn nálad is, csak kiterjesztve tudod használni. Most IGP-m van, de már dVGA-nál megismerkedtem a problémával.U.i.: Mindig csak az egyik csíkozódik, ezt véletlen tudtam meg anno.
Rohadék egy probléma. Lehet vele trükközni, de akkor átmegy a csíkozódás a TV-re...
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
3 VGA-ról kérdeznék, főleg az ár/érték arányukról.
HD7770: 31.000
HD7790: 1GB: 34.300; 2GB: 40.400
(+ GTX650Ti: 38.300)Ezen árak arányosak? A 7770-nél gondolom ér ennyivel többet a 7790 1GB, de a plusz memóriára érdemes ráfizetni?
Köszönöm!
( Tudom, R7 260x már van 36-38 között is, de előbb ezeket szűrném ki, mert érzékeny vagyok a zajokra és ezek válogatva vannak már.
)
-
Darko_addict
őstag
válasz
Heskey E. #10999 üzenetére
Épp a napokban raktak fel egy [XFX - Double D]-t. Én letettem róla régen, főképp, hogy sokan a 2 év garanciát is keveslik, erre csak egyet adnak...
-
Darko_addict
őstag
Hátha érdekel egy Vaporos kollégát az [alábbi] hirdetés.
-
Darko_addict
őstag
Nem szeretek jóslatokba bocsátkozni, de mit gondoltok... szeptemberre hol lesz a 7770-esek ára? (teteje-alja)
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Ha felrakok egy hirdetést, hogy eladnám a garis Sapphire 7850 2GB OC-met egy ugyancsak garis 7770 Vapor-X + KP-ért, mi lenne racionális ráfizetés?
-
Darko_addict
őstag
[SAPPHIRE HD 7790 2GB OC Edition] - Megint kavarodnak a dolgok.
-
Darko_addict
őstag
Megugrott a 7770-esek hirdetésének száma.
Mennyivel tud alámenni a Vapor-X hangja egy amúgy is halknak számító Sapphire Dual-X-szel szemben?
-
Darko_addict
őstag
Nem (volt) rossz az a VTX3D 7770-es X-Edition kártya, ha van egy szellőzős házad, és megelégszel a gyári OC-vel, sokáig boldogok lehettek. Szellőzős ház a kicsi referencia hűtése miatt ildomos (ugyanolyan kondíciók mellett a VTX3D idle hőfoka 40 celsius volt, míg jelenlegi Sapphire 7850 OC 2GB 34 fok csak), az anti-tuning pedig a short-kivitel miatt.
-
Darko_addict
őstag
válasz
NyuszyCaster #10347 üzenetére
Igazad van DjCulture, töröltem is, félrenéztem! A 2GB-os 60e.
-
Darko_addict
őstag
válasz
Darko_addict #10047 üzenetére
Becsekkolok este is.
Köszönöm a 12 választ! Eddig a Vapor-X áll nyerésre.Amit sikerült nagy nehezen kideríteni...
Szerencsére - hallelujjah! - találtam két cikket az ASUS DC(T) és a SAPPHIRE Vapor-X zajossága tekintetében. Igaz nagyon sok van, de itt a tesztgép, mérési eszköz és minden más is azonos volt![ASUS: 24-26 dB (összesen: 8,8 pont)] ; [Vapor-X: 24-25 (összesen 9,1 pont)] Tehát majdnem azonos, sőt... én annak is mondanám. Teljesítményben egyik sem szárnyalja túl a másikat, 1-2 FPS eltérés van a kettő között valós helyzetben. Hűtése mindkettőnek fejlett, egyedi és modern. Még nincs meg a döntés, de mindkettő kártya kiváló. Aki hozzám hasonlóan tanácstalan, de azt tudja, hogy csendes és hűs kártya kell neki, az ebből a kettőből választva nem tévedhet!
-
Darko_addict
őstag
válasz
czanga #10051 üzenetére
Most alkudozom egy 7850-re is (SAPPHIRE, 2GB), jutányos áron átvenném havertól.
Vagy az előbbi két 7770 közül az egyik (Asus, Sapphire), vagy az ő 7850-ese lesz a befutó, 7790-et nem akarok venni. Viszont akkor lehet már most, az ár megindulása előtt meghirdetem a sajátomat, addig meg IGP-zek. -
Darko_addict
őstag
válasz
NyuszyCaster #10049 üzenetére
[XFX CORE Edition FX-777A-ZNF4]
- gyorsan melegszik és nem hatékony a hűtése
- hangos
- 1100 után nem húzható
- "amikor működik jó"
- sok a hibás darab
- és még páran megerősítik a fenti sorokat.A Double D (duplaventis) több jóval kecsegtet. Már húzható és hűvös is, viszont gyártani már nem gyártják egy 2013.01-ei komment alapján. "Discontinued", sajna nem sok jót jelent.
A kari regelése az oldalon jó dolog (XFX tápja öcsémnek is ilyen, 3+2 év), de nem éri meg elküldeni ki tudja melyik országba. Minimum egy hónap várakozás és a PK. sem olcsó, mert direktbe nekik küldöd, nem a nagyker, akitől annó származott.
-
Darko_addict
őstag
válasz
NyuszyCaster #10046 üzenetére
Érdemes felnézned a NewEgg-re, ott olvastam véleményeket az XFX HD7770 kártyáról, sajnos nem volt pozitív az összképem.
-
Darko_addict
őstag
Köszönöm a válszokat srácok!
Restellem, hogy olyanannyi kérdés és kapott tanács után a saját fejemet követtem, és nem az ajánlott kártyákból vettem (ez sem rossz [VX7770], erős, csak nem az én gépházamba való).
Készítettem egy [kérdőívet], hogy ne a fórumot untassam a kérdéssel. Egy katt és máris sokat segítettél a helyes döntésben! Köszönöm előre is!
-> [ASUS DCT]
-> [SAPPHIRE Vapor-X] -
Darko_addict
őstag
Mióta olvasgatom a topikot, még nem esett szó az XFX modellekről, pedig nincsenek horror áron.
[duplaventis] - [single fan] verziók. Van tapasztalat velük?1 év gyártói garancia az nem sok, ennyire nem bíznak meg a termékükben?
Referencia órajel sem nagy cucc...Az Asus DC és DCT esetében, utóbbi minek a rövidítése?
-
Darko_addict
őstag
válasz
Darko_addict #9992 üzenetére
Újraraktam, a 13.1-et tettem vissza, ki tudom kapcsolni az Overdrive-ot, de ugyanúgy pörgeti, ha kell, ha nem... 400/1250 @1.2v az ALAP...
-
Darko_addict
őstag
OverDrive nem kikapcsolható.
Egyszer bekapcsoltam, hogy lejjebb húzzam a kártya órajelét, azóta nem engedi kivenni előle a pipát. Ha rányomok az Alkalmazra visszateszi, ill. ez az alapértelmezett is.
CPUID HWMonitorral nézem, és folyamatosan 1.2V-ot kap. Ez a VTX3D X-Edition-je, 1100/1250 a "gyári" órajele. A csúszka 1300/1300-ig megy.
Nyugalmi állapotban is 400/1250-et megy.
Levettem 700-ra, most 300/700-on stagnál és 0,95-öt eszik, és már 48 fokos. -
Darko_addict
őstag
Nem tudom mi a szitu, mert idle 50-52 fokos (terhelve max. 65)... Venti 20%-on, 1-1 db 12cm-es venti fújba be a levegőt elöl alul, felül hátul pedig ki. A kártya alatt hagytam helyet, hogy tudjon lélegezni, felette pedig pár centire kezdődik a hatalmas Macho. Hiába tekerem fel a házventiket 100%-ra, hogy legyen légmozgás, 50 fok alá így sem ment.
Pár hetes a VGA. Úgy voltam vele, hogy nézzen ki jól, de a franc se látja a nagy fekete zárt házban, felesleges csicsa számomra. -
Darko_addict
őstag
Egy rövid VX7770 v3-nak mennyire hülyeség leszedni a burkolatát, és kicserélni a ventijét egy nagyobbra? Az elképzelés az, hogy valahogy ráeszkábálnám a nagyobbat, a burkolat visszatétele nem fontos, a alutömb rajta maradna.
-
Darko_addict
őstag
-
Darko_addict
őstag
Várhatóan mennyivel nyomja le a 7770 árakat?
-
Darko_addict
őstag
Én legutóbb elfelejtettem feltekerni - manuálisan megy - a fordulatot és mire észrevettem, már 94 fokon tüttyögött, szóval az még elmegy neki, nem kapcsolt le.
Valaki nem akar megválni a Vapor-X 7770-es kártyájától? (Most csak 34k iPonon; de a csere legalább 11e Ft-omba fájna, jobb lenne megúszni használtan.)
Három órát játszottam, egy aránylag csendes játékkal (stratégiai), szóval a zajt csak a TV nyomta el, de szétesik a fejem, ha pörög, elég hangos a kis VTX. (Ha más nem, engedem neki, hogy felmenjen 70-75 fokig és ahhoz belövöm a fordulatszámot, nem akarom mindenképp 55 körül tartani.) -
Darko_addict
őstag
Pár perce került fel, hátha valakit érdekel!
-
Darko_addict
őstag
Csak ide írtam kérdést, előbb olvasgattam.
Tudod miért nem gondoltam rá? A 2005-ös Age of Empires 3 elindult, valamint a picivel újabb World in Conflict is. Gondoltam, akkor egy még újabbnak mibaja lehetne a technológiával? Egyébként csak cca 2 óra után jutott eszembe konkrétan az, hogy be van kapcsolva és ez lehet az oka. -
Darko_addict
őstag
Közöltem-e, hogy használom a Lucid Virtut?
- Nem.
A "nyehehe, muhaha" egy örömsikoly volt, mert nagyon belefáradtam már a 70. fórum olvasása után, hogy nincs megoldás, holott nagyon hasonló problémáról számos topikot találtam. Ha meg már megvan a válaszom, gondoltam nem hagyom függőben a kérdést, hogy a kedves fórumtársak ne foglalkozzanak vele, mert a probléma megoldva. -
Darko_addict
őstag
válasz
Darko_addict #8985 üzenetére
Nyahaha, nyehehe, muhaha... Lucid Virtu-t nem bírták!
-
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Már a harmadik - igaz régebbi - játék dob ki Direct3D - Game Crash hibával... Mi a szösz?
CCC driver a legfrissebb BETA, DirectX up-to-date, Win7 64bit is szintén folyamatosan frissített. HD5670-nel másfél éve simán ment.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- FÓLIÁS! Inno3D RTX 4080 SUPER 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK!
- Gigabyte RTX 3060 Ti GAMING OC 8GB GDDR6 Videokártya!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- 27% Számla! GIGABYTE RTX 4090 GAMING OC 24G GDDR6X Videokártya
- Sapphire PULSE RX 6700 XT 12GB GDDR6 Videokártya!
- Egyedi ékszerdobozka
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest