- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA® driverek topikja
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
dragonfx
veterán
válasz
Lacccca87 #18895 üzenetére
Nyugi szuszaa...
Igen nincs pénzem ra ezért nem tudok tenni. De ettől meg lehetőségeket alternatívákat tapasztalatokat meghallgathatom nem??vagy az engedelyed kell hozzá?
Hogy tud 1800on menni a rám ha a proci 1333at támogat? Felosztassal? A profilomba lévő rám es alaplap duoval lehetséges?
Jó lenne ha lenne de nem dolok kesbe.másra jobban kell.ennyi.
De ha téged zavar ne reagalj ra. Ennyi. :-) -
Frozzy
őstag
válasz
djculture #18893 üzenetére
nincs L3 sajnos
propus az enyém is.. húzni meg nem bírom. tuningban nem is vagyok annyira otthon. de a gyári laptuning (7%) az-az 3.2ghz még elmegy. de hiába állítok fsb-t vagy szorzót akármit egyszerüen oc failed.. nem bírok rájönni, hogy kéne.. pedig láttam igen, hogy 3.8-ig simán húzzák kis fesz emeléssel. dehát szerintem ehhez is egy jobb alaplap kéne. mert szerintem lap gondja lesz az egésznek
pedig az EKL cool towernek le kéne tudnia hűteni. sőt a ventit venti vezérlőre is tudnám most már kötni mert az is megjött.. szóval az se lenne gond felőlem mehetne csőgázzal játék alatt. windowsba amúgy se kell akkora hűtő teljesítmény..
amúgy pont x3 450-ről váltottam
egy ilyet jó lenne elérni: (bal oldali googles kép. jobb az enyém.)
-
Lacccca87
addikt
válasz
dragonfx #18888 üzenetére
Nem akarlak megsérteni de blődségeket beszélsz már egy idje.
Először sírsz hogy nem megy meg szar és mi lehet a gond, elmagyarázuk aztán azzal jössz hogy elég ez neked nem fogsz 1 játék miatt fejlezsteni, aztán megint cska előhozod. Nekem ebből az jön le hogy nem hogy nem érdekelne a rivals hanem egyenesen epekedsz érte hogy normálisan fusson de nem akarsz tenni érte semmit. Utána hogy 2k-s széria nem kell neked, de a 3-4K az már drága meg lapot is kellene venni, de végül kideül hogy még egy i3 ra se lenne pénzed/költenél de azért i5 ben gondolkodsz.Ezek után még azt hozod fel hogy nem használnád ki a 2K-val az 1600-as ramokat.... pont hogy most nem használod ki semennyire és jobban jártál volna 1333 as alacsonyabb időzítésekkel, de a 2k-s is tudja csak XMP profillal mondjuk vagy manuális tunning beállítással ha jó a ram még 1800-on is mennének.
El kell dönteni hogy kell-e vagy sem és ha igen akkor pénzt költeni rá ilyne egyszerű, ha meg nem akkor nem sírni meg kérdezgetni másokat hogy de 4 maggal hogy megy meg stb...
Kaptál már bőven infot és tanácsot el tudod dönteni megéri e neked a váltás, sőt arról is kaptál hogy mire válts de az meg nem üti meg az igényeid szintjét ami meg bőven túlszárnyalja a pénztárcádat......
Összefoglalom neked röviden ha neked nem sikerült leszűrni a tanulságot:
1. gyenge a procid,
2. vga még csak elég lenne de visszafogja a cpu, magasabb felbontásokba meg főleg
3. neked bőven elég a 2K -s széria is az i5-ből használtan
4. kihasználná a 2K-s széria is az 1600-as ramod. -
djculture
félisten
válasz
Frozzy #18892 üzenetére
Attól függ mennyit megy szerintem 3,8 körül már elég erős az a proci. l3 cache biztos nincs benne? Volt már egy pár ilyenem amibe benne volt, a mostaniba nekem nincs benne sajnos propus mag de cserébe elég jól megy. x3 450 procimban viszont bennevan az l3 meg a +1 mag is teljesen működőképesen.
-
dragonfx
veterán
válasz
Alister71 #18878 üzenetére
Ha már fejlesztek használjam ki az 1600as ramot ha ilyenem van.
Tudom nem sokat számít.es tuti a 2000es is bőven jobb mint az enyém de akkor se.
38k.ert hol van k.s i5? B75be megérné?
Amúgy ez a lentebbi 30k.s 3470 nem lenne rossz,de procit sosem postaztatnek sőt semmit. Telorol vok nem látom van e ra gari.... -
djculture
félisten
válasz
djculture #18886 üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő:
Még annyit akartam hogy az nvidia és az amd is azon dolgozik hogy a vga a cpu feladatainak egy részét át tudja venni, akkor totál fölöslegesssé fog válni az intel bika procik teljesitménye játékokban. Úgyhogy nem érdemes nagyon elkapkodni a cserét már annak aki főleg játékra használja a gépét.. -
djculture
félisten
válasz
Frozzy #18884 üzenetére
Maga az alaplapod jóval újabb hiába van rajta nForce 630a, ez is sokat számít. A régebbi alaplapokon 1.0a-s pciex volt a felújitott 630a-s lapokon meg már 1.1 van. Ezen múlik az egész, egyes lapokon lehet a pciex sebességét állitani az alaplaphoz mellékelt segédprogramokkal és úgy lehet stabilizálni az öreg alaplapokat is. Sokat kínlódtam ezzel annak idején
-
Frozzy
őstag
válasz
djculture #18881 üzenetére
amúgy az érdekesség az, hogy elviekben nekem régebbi chipsetem van mint Barto-nak és ráadásul egy R9 270X társul mellé. és még sincs vele problémám..
úgy látszik ez egyedi esetek egyike lesz.. bár nekem is kéne már lapot váltani
(mondjuk még jöhetne proci és ram is
)
-
Barto
aktív tag
A performance driver 1000 ponttal hozott kevesebbet, mint az ASUS driverrel a Catzilla. A furmark 1680*1050-en élsimítás nélkül az ASUS driverrel 26 fps ment, az amd performance driverrel 17 fps produkált.
Én azt vonom le, hogy sw gond van, és nem a kártya hibázik. Vagy nagyon tévúton járok? És lehet a chipsettel akad össze. Romon vagyok. -
Barto
aktív tag
Híííhííí!
Leszedtam az ASUS driverét, és felraktam a 13.12 ccc- amd drivert. Ezzel a Catzilla 906 pontot adott, csaknem a tizedét az előző tesztnek, de lefutott.
Na mondom megírom ezt, és 3x dumpolt minden egyes alkalommal, amikor meg akartam írni ezt a hszt.
El kellett távolítanom, hogy ide tudjak írni. Egyre jobb....
Nos még egyet nem próbáltam a 7790 performance változatot. Hogy ezzel mi lesz??? -
TIT
veterán
Szenzációs,amit írtam az a driver miatt volt úgyhogy leszedtem,csak így süvít a kártya és a játék képregény lett.Kösz Ati
Azért egy rendszert szétcseszni nem semmi egy driverral,aminek semmi köze hozzá. -
Barto
aktív tag
válasz
djculture #18829 üzenetére
Érdekes a rendszer. Végigment a 3dMark 2013 és a Catzilla is. Mindkét esetben akkor dumpolt, amikor programokban egy sima menüpontra nyomtam. Dumpban az atikmdag.sys és az ntoskrnl.exe van pirossal jelölve. Ezek voltak az összes többi esetben is. Error kód: 0xa0000001 és egyszer pedig a 0x0000116 volt.
Most a furmarkot nézem meg. A ctazilla 6909 pontot dobott. -
TIT
veterán
válasz
The Exiled #18848 üzenetére
Nem,tiszta install volt.
-
-
Stonerice
őstag
válasz
djculture #18861 üzenetére
Mostmár részben összejöhet, hiszen a régiek nemtudják a Mantle-t.
(#18862) dragonfx
A mantle, konyhanyelven, a régóta várt megváltó, az userek számára
, és maga az ördög, a programozok számára. Egy új API, ami jobban kihasználja a hardvert, mint a directX.
Röviden ennyiNapok kérdése, és jön a BF4 Mantle patch. Majd utána kipróbáljátok, hogy mit tud a Pentium.
-
dragonfx
veterán
válasz
Grave_444 #18858 üzenetére
nem lepődők meg sajnos belátom kevés 2014ben.elég szomorú ez.annyival nem szebb a grafika hogy igényelje.
18857>>rivalsba és bf4be is 95-100%on megy végig mind2 mag.max a menüben nem.
18859>>hát igen kb erre hajaz az én véleményme is.jo tudtam also kategóriás de azért jol bírta tavaly.18861>>mi az a mantle?..azért a 7770 a maga 28k árával még most is elég majdnem elég mindenhol csutka grafikára fhd.ben.engem nem a 4 mag érdekel. hanem hogy azonos kártya aznos orajelen pentium g vs i5 mennyit gyorsulna fps.kben?
-
Stonerice
őstag
válasz
djculture #18855 üzenetére
Mantle 45%-os gyorsulás, és elég jól tehermentesíti a cpu-t is.
További eredmények-->Klikk ide
Ja és itt nem a cpu-n van a hangsúly, szerintem nem lesz gyorsabb a Richéandnál. De mivel tudja az igp benne a mantle- t ezért majd elég jól fog muzsikálni.
(#18856) dragonfxSzerintem még 1-2 évig kihúzod a pentiummal a mantle-nak köszönhetően.
-
Alister71
nagyúr
-
Alister71
nagyúr
-
keke69
őstag
válasz
Tournament #18840 üzenetére
Hol tudom megnézni milyen a ram és megmondom!
-
Janou
őstag
válasz
The Exiled #18848 üzenetére
Ezt azért ne hangoztasd...
-
djculture
félisten
válasz
dragonfx #18846 üzenetére
Ja procit kellene leghamarabb cserélnem de fene tudja mert 4ghz.en megy az is ha úgy akarom. Ami egy négy magos athlon2-től szerintem szintén kiemelkedő. Beraktam egy fx6300-ast helyett a multkor de nem volt az a hű de erős ez a processzor érzésem. Egy fx 8350 kellene minimum.
-
djculture
félisten
válasz
dragonfx #18843 üzenetére
Az első dx11-es széria volt a hd5, az a vicc hogy tuningban jeleskedik a cucc pont ezért is nem cseréltem még le, 750 helyett 950-en megy alapfeszen ami ennél a kártyánál nem kicsit számit. A rajta lévő memória meg ennél is durvább mert a gyári értéke 6000 miközben csak 5000-re van belőve.
-
Tournament
aktív tag
üdv
1gb sapphire 7790 dual-x /Hynix vramos van valakinek ?
-
szkink
aktív tag
Sziasztok!Remélem nem kérdezek hülyeséget,de sajna én nem értek nagyon a dologhoz!Tehát a Videó kártyánál (asus radeon HD7790 2giga) okozhat-e teljesítmény csökkenést ha kicsi a Táp.egy és okozhat-e rendszer fagyást?A válaszokat köszönöm.Ha nem jó helyre írtam bocsi.
-
Tournament
aktív tag
válasz
The Exiled #18834 üzenetére
Még ultra fast boot kor is belehet lépni csak bekapcsolás előtt tartom a biosba belépő gombot
de persze lap válogatja hogy engedi vagy nem .
-
Alister71
nagyúr
válasz
The Exiled #18832 üzenetére
Hát még SSD-ről milyen szépen bootol only uefi módban, olyan 3 mp alatt.
-
The Exiled
tag
válasz
#73173120 #18825 üzenetére
nekem spec kifejezetten tetszik a 8.1, régi sata 2-es vinyóval cirka fél percen belül bootol jelszóbeírással együtt. A proci egy 750k. Játékok alatt nem hasonlítottam össze win7-el, de eddig semmi problémám nem volt, bár kifejezetten régi játékokat még nem próbáltam rátenni. Gyors, stabil, meg nekem a dizájn is tetszik, csak ajánlhatom.
-
djculture
félisten
válasz
dragonfx #18830 üzenetére
Ezen..[link]
Elég jókor jött az biztos, akkoriban már a 9600gt nagyon gyenge cucc volt kicseréltem az egész gépemet csak már új vga-ra nem futotta.. De még mindig kiszolgál a vga bőven, szerintem még az a mostani r7 r9 széria is felejtős majd utána lesz kártya nyugdijazás. -
törölt tag
Olvasgatom a teszteket, de nem tudom egyértelműen eldönteni .. szóval felteszem itt a kérdést. Érdemes feltenni a win 8.1-et, vagy maradjon a 7? Érdekelne, hogy nektek -akik már használják- pláne 7770-el, milyen tapasztalatok van. Játékban, és amúgy mindennapi használat terén.
-
dragonfx
veterán
válasz
The Exiled #18815 üzenetére
Jó az átlagban ennyit tudnak.es ez meg okes fesz. A sapphire.ők jobbak.de nekem se megy ennél többet. Gyakorlatban nincs jelentősége.
Én azért örülök enyemmel egy éve nincs gond egyik driverrel se.nem fagy. -
Barto
aktív tag
válasz
djculture #18819 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, mindenképp megpróbálom.
Amit nem értek még, de ez persze lehet az én agyi korlátoltságom miatt van: ha más-más Catalystokat teszek fel, akkor mindegyikkel más hiba van. Az AMD-es utolsóval minden grafika igényes alkalmazáskor dumpolt (még youtube videónál is). Eggyel korábbival a Win7 nem indult el. Az ASUS honlapján lévővel relatív minimális összeomlás van. Ez mind visszavezethető a memória túlhajtására?
Nem tartom magam elveszve az informatikában, régen (2004) még tuningban is otthon voltam, de azóta kiestem, és hw terén lemaradtam... beismerem van mit bepótolni. -
djculture
félisten
Mit ahogy látod a memóriát kell visszahúzni a gyári értékre akkor jó lesz.:
Az asus kártyádon lévő H5GQ2H24AFR-R0C típusú memória modulok hivatalosan 6 GHz-es effektív sebességre képesek 1,5 voltos feszültség mellett. A gyártó itt kókánykodott, 1600 mhz-en járatja ami 6,4 GHz-es effektív frekvenciát jelent.Gyári értéken túlvan húőzva a memória, ami egy baromság, aki már tuningolt vga-t az tudja a memória gyári értékein nem szabad túl járatni a memóriát mert előbb utóbb hibázni fog. Vagy feszültséget kell neki emelni a gyári értéken túl de az meg az élettartamot csökkenti.
-
djculture
félisten
Garanciális probléma de gyakorlatilag ezek jó részét úgy javitják hogy a memóriának megemelik a feszültségét ami miatt garantáltan nemsokára megint hibázni fog. Van olyan ember akinek már 3 szor lett garanciáztatva az oc-s 7770 ugyanazt kapta vissza folyton csak más biossal mire nagy nehezen cserélték.
TIT: Sapphire-ból se egy black screen bajos volt utána jött ha analóg minotorod van akkor ugrál a kép széria. Mostanában szerencsére ugynéz ki megint normális minőséget gyártanak.
-
Barto
aktív tag
válasz
djculture #18812 üzenetére
Nekem pont egy ilyen kártyám van, ami időnként dumpol. A driverektől függően, hogy mikor, hogyan. Hogyan tudom, kideríteni, hogy nem-e a konfiggal akad össze, és ő a hibás? Ha kifogtam, akkor mit ajánlasz helyette?
Szerk.: korábban írtam a tüneteket, és a konfigot is, de az adatlapomon ott a konfig. Az ASUS support azt írta, hogya 780a chipsetekkel vannak kompatibilitási gondok, és az újabb AMD-s vagy INTEL rendszerekkel nem lesz ilyen. Tudom, hogy minden eladó, de ennyire?
-
dragonfx
veterán
válasz
westcoastog #18809 üzenetére
értem akkor cseréld le.
akkor csökken az oc.s pont hamár hibázika gpu avgy a mem de még nem fagy le.a giga és az asus se javasolt se a 7770ből se 7790ből.
-
dragonfx
veterán
válasz
westcoastog #18806 üzenetére
nem de megér ennyit a zaj?
a hütő nincs tünkremenve csak az a baja hangos nálad nem? -
smiti
veterán
válasz
djculture #18801 üzenetére
Először is mindenkinek köszi!
Másodszorra, djculture visszavettem a memória órajelét 5%-kal és egyelőre úgy néz ki, hogy megoldotta a problémát.
A jövőhéten majd elbabrálok vele, megnézem az előző catalystal is.Viszont : Ez szerintem nem teljesen normális, ez okot adhat a garanciáztatásra?
-
westcoastog
veterán
válasz
dragonfx #18804 üzenetére
Nem, inkább kidobom a vga-t és veszek rögtön egy újat, nem? Logikus.
Tudom, eleve jót kellett volna venni.(#18805) bolcsodal
Scythe csak nem szar, szerintem a vrm és ramok is kapnának elég légáramlatot alatta. Nézegettem még alpenföhn heidi és klara hűtőket is, de azok nem tetszenek.
Még nézek valamit hátha akad. -
bolcsodal
addikt
válasz
westcoastog #18802 üzenetére
Az L2-vel csak szívtam... a RAM sünikhez nincs rendes ragasztó csomagolva, gányolni kell valami epoxi szart, amit kb egyszer sem sikerült úgy kikevernem, hogy ragadjon is. Ráadásul majdnem megsült alatta egy HD5770-es GPU-m...
Felraktam egy HD3650-re, azzal talán megbírkózik...
Ha választani kéne adnék egy esélyt a kaszásnak...
-
dragonfx
veterán
válasz
westcoastog #18802 üzenetére
hát inkább a második.de megér egy 25k.s vga. egy 5-7k plusz hütőt?
-
Flickering
aktív tag
-
westcoastog
veterán
Nézegetek hűtőket, Arctic l2 plus, Scythe setsugen, meg még mi jöhetne szóba?
Kompatibilitási listában sehol sincs hd7-es széria, de szerintem fel kell menjenek, nem hinném hogy sok változás lenne furattávolságok tekintetében a többi kártyához képest. -
djculture
félisten
Nemrég irtam ide hogy oc-s kártyákat felejteni kell, mert mostanában össze vissza tuningolják a memóriát is azok meg vagy birják vagy nem amit beállitanak. Legtöbbször nem... Ha nem elég a teljesítmény venni kell egy nagyobbat .
Egyébként kideritheted az e a baj a driverbe engedélyezd az overdrive-ot (teljesítmény fül) és húzzd vissza kicsit a nagy teljesítményű memória órajelet esetleg a nagyteljesítményű gpu órajelet is később mert az meg az mutathatja meg hogy a hűtés rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Jövedelem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vírusirtó topic
- Megmutatta a Google az Android 16 Material 3 Expressive felületét
- Nintendo Switch
- Mikrotik routerek
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tuningold PC-det most! Szupergyors G.SKILL RAM AKCIÓ Kèszleten!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest