-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
westcoastog
veterán
válasz
miresz #21529 üzenetére
Szerintem ekkora a minőségbeli szórás.
Egyértelműen nem tudom hogy eleve szar csapágyazással készülnének ezek a ventik, vagy mi van, de kritikán aluli a hangja, szélzaj még nem is lenne gond, igaz, nevetséges hogy az alap venti fordulat 40%, simán lehetne alapból 20, és terhelés alatt emelkedne folyamatosan.
Bár ezt egy átírt biossal biztosan meglehetne oldani.
Így most fix 20%-on megy játék alatt is, azért izzad ennyire.
A szélzaj nem is lenne gond, de ez a morgó, cicergő, reszelő hangú venti, ultragáz.
De engem nem zavar, ha elmegy még pár hónapig 80-90 fok környékén akkor menjen, úgyis gtx660-ra akarok váltani, de az biztosan nem gigabyte lesz. -
djculture
félisten
válasz
miresz #20060 üzenetére
"elsődlegesen a többletterhelés csökkentésére és a hardver feletti kontroll kiterjesztésére fókuszál, illetve a jelenleginél alacsonyabb szintű hozzáférést biztosít a grafikus vezérlő kihasználásához,"
Magyarán kivárták amig veszekednek egyet az nvidia meg az amd és most nevető harmadikként behozzák ugyanazt a dx-be is
Ezek utána gondolom meg marad a dx, mert eleve sokkal kevesebb lesz vele anyűg. Mantle perpillanat ezer féle hibát képes okozni a bf4-ben is
-
Gainka
őstag
válasz
miresz #20046 üzenetére
Nem sürgös mert kb ugy nez ki hogy jovohonapban megveszik a gépem kiv 7790.
Abbol fogom venni az ujat csak ugye nem mindegy mennyit kell potolni hozzà.
Értelem szeru ha elég lett volna a 5600k nem adtam volna el a gépet, de igy jobb lesz mert uj lesz minden.
Szàmolgattam, pentiumos cuccra nem kell ràfizetnem, i3ra 15öt i5-re 30 ezret kéne potolnom, mindezt ugy hogy 8giga ram karara csak 4 lesz egy ideig.
Ezt a topikot követem folyamatosan vàrom a teszteket -
Gainka
őstag
válasz
miresz #20041 üzenetére
Értem és köszi, még annyi hogy kb mennyi volt az àtlag fps? És nem tudom hogy vga kihasznàltsàgot néztél e itt most mantle nem érdekes. Végülis a lényeg hogy elég e az 5600k a 7790 alà bf4 ben.
Mert ha igen elég lenne egy 5600k vennem (750k nem akarok) es nem kene platformot vàltanom
-
Gainka
őstag
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
miresz #18744 üzenetére
értem, akkor nem őrülök meg
köszönöm mindenketőtök (Janou és miresz) véleményét
nekem tetszenek ezek a dupla vga-k
de így akkor pénzkidobás
jobbat nem gondoltam venni
hamár vennék akkor ilyet vennék
link
ilyet már üzemeltem be kettőt is az ünnepeket előtt
de mivel nem játszom, ezért gondolom felesleges lenne ilyenre még csak gondolnom is, nem?szerk: sőt mind háromotok véleményét (keke69)
-
djculture
félisten
válasz
miresz #18576 üzenetére
Köszi, ára se vészes de lehet hogy inkább ilyen 7850 környékére kellene cserélnem ez a 5850-et, majd még kigondolom
Az 5850-em is dettó ilyen ugyhogy tudom hogy ezzel nincs az ami a gigával. hogy zsír új kártyát kókányolni kell. Néha sűritett levegővel kitakaritja az ember és megy tovább... -
westcoastog
veterán
válasz
miresz #18559 üzenetére
Majd kap egy új ventilátort, rábuherálom és kész.
Szerencsére eddig az enyémnek még nem volt gondja az "oc" órajellel, elég sokat játszottam vele tegnap.
Gigabyte meg lehúzhatja magát a wc-n ha képesek így kiadni minden kártyájukat.
Lehet nem ez volt a legjobb döntésem, de már játszhatnékom volt.(#18560) djculture
Semmi baja nem lett annak a kártyának. -
djculture
félisten
válasz
miresz #18566 üzenetére
Mondtam neked.. tegnap hogy belinkelték ezt csináltam az itthon lévő cuccokkal pár tesztet, a cpu pontszáma legtöbbször a gyenge renedszeren eleve több. Az is jó mikor a cpu-ra többet ad a kicserélve egy gyengébb cpu-ra, meg amikor a cpu+ gpu-ra több pontszámot ad mint az ertősebb cpu-val mért tesztben vga meg ugyanaz
Játékra jó mert tényleg jól néz ki de viszonyítási alapnak nulla ..
-
djculture
félisten
válasz
miresz #18556 üzenetére
Ja nekem is addig amig kinem cseréltem a procit azzal lefutattam, visszaraktam a régit megint teljesen mást adott. Persze hogy egy fix konfignál ugyanazt adja az már a végitélet lenne ha nem igy lenne
Különben azt vettem észre ezzel a utolsó sorral van valami bug azzal van mindig óriási eltérés. -
Gaboman
nagyúr
válasz
miresz #18249 üzenetére
Drága kártyát nem akarok venni, a lényeg hogy garanciás legyen, most egy 3 év garis kártyát kapok 3000Ftal drágábban mint a 6870am amin nincs gari.
A teljesítményük ha hasonló is nekem tökéletesen elég, a lényeg hogy garancia legyen rajta.
26 ezer nagyon jó ár a 7790 OCért úgy gondolom. -
-
KillBorn
senior tag
-
CirrMee
addikt
válasz
miresz #18069 üzenetére
Miféle "melyik tuning" -ra gondolsz? Ha gyárira, akkor én a házi tuningra esküszök.
Ha meg a 7750 és a 7770 egy árban van, akkor a kérdés is hülye, meg kell venni az erősebbet. Az 555 -öst meg magfeloldani, és megtekerni, úgy lenne a legjobb párosítás (3 mag+3.8GHz ha összejön, szerintem már megérte a 7770 -es)...
-
csabi0805
senior tag
-
dragonfx
veterán
-
pc_seft
tag
válasz
miresz #17662 üzenetére
dragonfx Én magam sem hittem el
Igen miresz én is erre gondoltam hogy sokkal újabb a proceszor és teljesen más a felépítése.
BF4-nél sokkal jobban teljesített,de mondjuk a Crisys2-ami nem olyan új game ott az X4 túlszárnyalta gondolom mert oda nagyon kell a 4-magViszont ez a HD7770 nagyon jó vga,nem gondoltam volna hogy a maga 128bit-el és ezzel a fogyasztással vinni fogja az új játékokat.Nekem az utolsó széria Ati oldalon a HD6970 nagyon nagy csalódás közel 200W fogyasztás +melegedett és a GTX560 TI OC a tesztjeimben jobban teljesített.
Úgy látóm az Atiradeon új utakra evezett ha lehet így mondani,mert a HD7770-t körülbelül a HD5830-HD6850 közé saccolom.(ami nem semmi mert fele annyit fogyaszt mint a két említett vga
7790 nem volt a kezeim között,mennyivel erősebb mint a HD7770?
-
törölt tag
válasz
miresz #17631 üzenetére
Kicsit megkopott a lengyelem, ezért szeretném, ha segítenél az ábrát értelmezni.
Tehát a processzorokat nem számítva, ugyan azon konfigon (persze amd/intel platformon), ugyan azon körülmények közt, egy Phenom II X2 555 38,3 fps-t produkál, míg egy Phenom II X4 955 39,1 fps-t? Vagy esetleg ez nem fps?
-
törölt tag
válasz
miresz #17626 üzenetére
Ne haragudj, de ez óriási butaság. Hogy miért? Mert leteszteltem. Geekbench3 ugyanannyi szálankénti teljesítményt ad a 2 magos és a 4 magos teszteken. Ergo, azzal, hogy ki-be kapcsolom a magokat, a szálankénti teljesítmény nem nő, csak a magok számának növelésével egyenes arányosan nagyobb lesz az összteljesítmény.
Nahmármost, 2 maggal kb. 30-35 fps van, 4 maggal pedig 60 fps körül ugrál. Ezek után nekem senki ne mondja, hogy 1 magot használ csak, mert egyszerűen nem igaz. Pláne, hogy közben látom a grafikont a proci használatról is, és nem csak az első mag van terhelve, hanem mind a 4, közel azonos arányban.
-
_stick_
őstag
válasz
miresz #17565 üzenetére
Meló után kipróbálom.
Az az érdekes, hogy nem egy mai darab a kártya és ahogy olvasgattam itt, meg a catalyst-os topikban már a megjelenése óta vannak vele problémák...
Mondjuk nekem sosem tetszett az egy driver az összes kártyára -ATI megoldás. Korábban legalább a típus sorozatot ki lehetett választani, ma már csak az op rendszert. Bár nem tudom, mekkora a jelentősége ennek? -
Steelmanus
addikt
válasz
miresz #17284 üzenetére
Gondolom az AIDA meg nem tudja kovetni a nagyon gyors teljesitmenyvaltozasokat meg a GPU-Z regebbi verzioi (0.7.2.3 elotti) is siman fagytak. Most hogy szinreleptek az uj R 2xx verzios VGA-k is, biztos hogy kovetni fogjak a moniitorozo programok is hiszen mar nincs egyedul a 7790-es sorozat.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
miresz #17256 üzenetére
Próbálkozni lehet, de csak saját felelősségre. Amennyiben fórumokon sikerrel jártak és a TrueAudio is megy, akkor működik. Ha nem, akkor, vissza a régi bios.
Úgy olvasom hogy flashelhető, viszont DX hibával kifagynak a játékok (más kártyákkal).
A lényegi változást úgy értem hogy a kártya működését nem változtatja meg, nem lesz érdemi változás, annyit kivéve, hogy BOOT során valószínű nem fogod látni a bios képernyő villanását sem, csak már azt hogy tölt a Win8 mert ugye a Win8 Fast Boot funkciójánál van értelme, máshol nincs haszna. Indítás során nem ellenőrzi a hardvert.
-
Tournament
aktív tag
válasz
miresz #17235 üzenetére
na ezzaz én se tudom melyik bios jó sajna azt tudom ujjabb sorszámu kell mint ami van rajta
én kiprobáltam az ősszes neten lévőt mind ezer éves márciusi bios volt ami nekem kapásbol gáz volt
ez a bios juniusi a 036 kod jelzi nekem pl: a 032es az áprilisi biost felse rakhatom ami másnak van mivel csak ami van a karimon annál csak újabb lehet
Hxd editoral nézd meg mikor készült aszerint kell csemegézni
-
Tournament
aktív tag
válasz
miresz #17229 üzenetére
igy van megéri zappiba a 2gb főleg mert bios cserével a 2gb r7 260x leszbelőle stabilan és megy rajta mind a 2 opcio az ultra fast boot +amd true audio
tapasztalat
most adtam tul rajta a modolt karin
van 1gb is amugy 260xből csak nálunk nem árulnak amugy ...
ha lenne 1gb 260x bios menne a 7790-en mert nekem a 2gb bios mod van rajta most is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Bomba ár! HP 250 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged