Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Teljesen a játékosok szolgálatában
- Bekrepáltak a régebbi Forzák az NVIDIA új drivereivel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED monitor topic
- SSD kibeszélő
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giot
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
"csóró atiéktól..." Kolléga ne röhögtess!

Annyi történt hogy amit ők 32nm-e terveztek azt 40nm-e kellet átépíteni. Ez van én még kevesebbet vártam. Azt hozzák amit szoktak Radeonék. Az nV a Fermivel mit össze szenvedett, és a rev2 lett az igazán jó. -
Zoo123
senior tag
válasz
Cybertrone
üzenetére
"A normális alternatíva szerintem annak akinek 5870-e van hogy vár 28nm-re vagy vesz 580-at és akkor fog látni gyorulást! Nagyon ugy érzem hogy a sokadik bőr lehúzása az r600-as architektúráról már korántsem kifizetődő!"
Kurvaegyszerű a helyzet:
A 6xxx-es széria 32 nm-en jött volna de a tsmc elszúrta, ezért 40 nm-en jött ki -és hogy ne emelkedjen drasztikusan a hőtermelés- nem került bele a beígért ~2000 számolóegység hanem maradt csak ~1600 a 6970 esetében
A 6xxx-os szériát nevezhetjük egy "ráncfelvarrt" 5xxx-ös szériának is, valami olyasmi történt mint a 4870 --> 4890 váltásnál.
Bizony lassabb is lett a gtx580-nál, ez van, tsmc miatt szív ATI is Nvidia is, majd a következő generáció remélhetőleg immár 28 nm-en már remélhetőleg jó 50%-al gyorsabb lesz. Addig is akinek agyontuningolt 5850 vagy 5870-e van annak nem érdemes 6xxx-re váltani, kivéve ha nagyon-nagyon akar, akkor ott van az 5970, 6990.Én megfogadtam hogy vga-t csak akkor váltok ha az új legalább 50%-al gyorsabb a jelenleginél, különben nem érdemes...ehhez tartottam magam eddig is és ezt ajánlom másnak is!

Új hozzászólás Aktív témák
- Két iPhone Air akkumulátorát kínálja egy papírvékony Huawei
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hobby rádiós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Óra topik
- Napelem
- Mazda topik
- Megvan, melyik Redmi turbóz 9000 mAh-ra
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
- BESZÁMÍTÁS! Xiaomi 15 Ultra 5G 16GB / 512GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő