Hát DDR3ban nem tudok segíteni, nekem csak DDR2es a rendszerem, de annyit mondhatok hogy 2400mhzes NB nagyon megdobja a memóriáim gyorsaságát, és elérési idejét 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Rolcomp
(újonc)
Én is 1600-on hajtom a ram-omat...tesztekben elég nagy az eltérés gyakorlatban itt is az a helyzet, hogy nem veszed észre a dolgot...
Üdv, Rolcomp

balikabo
(kvázi-tag)
Hali, kérdésem az volna, hogy van egy Phenom II x3 710 es procim, és múltkor aktiváltam a 4. magot, ment is szépen de lefagyott a gép, instabilnak tűnt. Most ez lehet attól hogy hibás a 4. mag? vagy csak a beállítások rosszak, pl feszültség stb, vagy kevés a hűtés(gyári hűtő van rajta nem egy nagy szám)
ASUS SABERTOOTH 990FX, AMD FX-8120 3.10GHz, CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz,ASUS 6870 CU 1 Gb ddr5, Acer 24" FULL HD
Szia,
nem tudom olvastad-e már ezt:
AMD K10/K10.5 túlhajtási útmutató
Az utolsó oldalon van írva az Unlockolásról, talán hasznos lesz.
Látattlanba azt ajánlom hogy emelj a feszültségen. Mennyi az alapod, milyen értéken van a feszültség? Hűtőd milyen? Mennyi a hőfok terhelés alatt (Prime95el pl.)?

MongolZ
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Érdekesség képpen írok, hátha valaki másnak is volt már hasonló tapasztalata.
Phenom II X3 720 BE procim van, Gigabyte MA790XT-UD3P alaplappal. Win XP alatt sikerült négymagosítanom, kicsit instabil volt, néha újraindult, de vitte a 3.5 GHz-et is. 3 maggal csak a szorzókkal játszogatva vitte a 3.7 GHz-et is, gyári hűtővel, emberi hőmérsékleten maradva (1.425V mellett) (~60 fok), azóta Noctua hűtővel 3.8 GHz lett az új határ. Win7 alatt viszont 4 maggal egyszerűen elindulni nem hajlandó, akárhogyan játszogatok vele, feszt emelek, frekit csökkentek, semmi nem jó neki. Valaki valami ötlet?
Más: valamikor régebben találtam egy tesztet az FSB és a szorzók állítgatásának hatásairól, hogy melyiket mennyire érdemes emelni, nem tudtok valami hasonló cikket? Saját tapasztalat alapján 15-16-os szorzó és e mellett a lehető legmagasabb FSB a legjobb...
Szia,
Alaplapon új BIOSt frissítettél?
Az ACC-ben, Hybrid módban mi van beállítva (Auto, All Cores, Per Core)?
Próbáltad már alapórajelen (2800mhz), magasabb feszel (pl. +0.1V)? Mennyi az alapfeszed, 1.325 mint nekem?
Mást teszem azt, NB, HT órajelet, feszt emeltél? Mennyi az NB-VID feszültség értéked?
Esetleg leírnád mi a teljes konfigod... táp, mem (órajel/fesz)
Annyit előre hogy nekem is 720BE-m van, X4ként muzsikál egy DDR2es MA790X-UD3P lapban, és 1.325V-al (alapfeszem) 3200mhzet megy stabilan, a 3400mhzhez, már pluszt 0.1V-ot kér! (1.425V), e fölötti órajelet nem tud, hiába emelem a feszt (kipróbálva lett már az 1.525öt is!) - Gondolom ez a C2es steppingnek tudható be...
Az NB-m 1.200V melett (alap fesz) 2200mhzen járatom, HT-hez nem nyúltam (2000mhz).

kyd
(újonc)
Hellosztok!
Sikerült aktiválnom a 4.magot egy 720-as phenomban , a kérdésem az, az lenne hogy milyen progival mérjem a hőmérsékletet? a másik kérdés, hogy hány mhz-en hajtana ki egy HD 5870 vagy egy HD 6950-et?
Hi,
Maghőket nem tudod mérni, mivel a ACC miatt megzavarodnak a szenzorok, egyedül a CPU "kupak" hőjét tudod mérni... sokféle progival, pl, AMD OverDirve, vagy AIDA, EVEREST stb.
Hát mivel az összes 720BE C2es steppingű, vagyis valószínű nem tudsz belőle kihozni 4Ghz-et, ha szerencsés vagy 3.6-3.8 elérhető, jó hűtővel, emberi feszültséggel (1.425-1.475V). Ilyen nagy GPU-khoz minél magasabb órajel kell, de 3.4-3.6 már jó szerintem 
Ha ez segít az én 720BE-m, X4ként, 1.325V-al 3.2Ghz-et tud, 1.425V kell a 3.4Ghz-hez, e fölötti órajelet nem tud 

kyd
(újonc)
AOD-be hol tudom megnézni, mert a CPU Status-ba nem írja, a maximum fesz amit adhatok az a 1.475V?
Board Status
az belül:
TMPIN 1 - alaplap
TMPIN 2 - CPU kupak
És igen sokan ennyinek vélik a max feszültséget amit kaphat, ha jó a hűtőd(!)
Mivel hűtöd?
[ Szerkesztve ]

kyd
(újonc)
thx
Hyper TX2-vel, mekkora az a hőmérséklet ami már ártalmas processzornak, 60 fok felett? amúgy a TMPIN 3, micsoda?
[ Szerkesztve ]
Igen 60°C fölé ne menjen a hőmérséklet...
Érdes volna megnézned, h van-e különbség a kupak hő és a maghők között terhelés alatt, így kitud számolni kb a maghőket X4 mellett is...
Előjött már a Phenom II X4 topicban is hogy melyik hőfokot ne engedjük fel 60 fölé, a maghőket, vagy a kupakhőt... én úgy vagyok vele h a maghő a pontosabb, mivel az nekem mindig alacsonyabb, viszont láttam már olyat is h a kupak hő volt az alacsonyabb, gondolom alaplapi érzékelő, vagy proci is válogathatja 
TMPIN3 az vagy a memória, vagy az északi híd... nem tudom biztosan :S
[ Szerkesztve ]
Ajánlom még Oliverda cikkjét a Phenom II tuningról:

kyd
(újonc)
ok, még1x kösz, majd holnap megnézem mit tudok kihozni...

MongolZ
(fanatikus tag)
Szia!
2 hónapja néztem, akkor frissítettem utoljára biost, azóta igaz, nem néztem.
FSP Everest 500, Sapphire Radeon 6870, Gigabyte MA790-XT UD4P (nem UD3P, elcsesztem), 4 Gb OCZ Gold 1600, 2 db 500-as vinyó, Noctua NH-U12P.
Jelenleg 16x222 MHz-en, azaz 3550-en fut, teljesen véletlenül alapfeszen (1.325), elfelejtettem átállítani... de így van 2 hete, úgy látszik stabil
A memóriák így 1480-an futnak, HT 2220MHz. Minden más alapon, NB feszt hagytam alapon, azt hiszem az 1.2V (ha hazajutok, megnézem).
Sokat próbálgattam állítgatni, próbáltam 1.45 Voltra emelt fesszel, NB fesz emeléssel (erre általában POST-ig sem jutottam el), akármit csináltam, nem sikerült életre keltenem a 4. magot 
XP már rég nincsen fenn, de emlékeim szerint ott mindenféle móka nélkül, feszemelés nélkül ment, igaz, eléggé instabilan. +0.1V hatására valamivel jobb lett, őgy még egy fél órás stabilitásteszt is lefutott hiba nélkül.
Hát érdekes h XP alatt bebootol, Win7nél meg nem...
Annyi észrevételem volna, hogy a HT nyugodtan hagyhatod 2000mhz környékén, inkább az NB órajelén emelj (2200-2400mhz), memória kezelés gyorsulni fog, HT OC csak akkor érdemes ha Integrált VGA-t használnál...

MongolZ
(fanatikus tag)
XP/W7 dolgot én sem értem, nem akartam hinni a szememnek, rengetegszer próbálkoztam W7 alatt, mégsem sikerült, de utána XP-t indítva elsőre sikerült... utána feladtam.
Megnéztem, NB-VID 1.2V. HT az FSB növekedése miatt gyorsul, hagytam 10-en a szozót. Tegnap sikerült 240-es FSB-t beállítani 15-ös szorzó mellett (visszaugrott 239-re), erre a HT szorzó 9-re ugrott. Amit még nem értek, hogy BIOS-ban beállítottam a +0.1V-ot a CPU-nak, de az AMD OverDrive-ban továbbra is 1.325V szerepel maximális terhelés mellett, CPU-Z-t nem néztem még. Így a kapott értékek:
3585 MHz, HT 2151 MHz, ram 1595 MHz
Ha biosban állítasz feszt, azt nem fogja kiírni az AOD-ban... CPU-z fogja kiírni helyesen 

Tomi29
(újonc)
Hali
Van nekem egy AMD Phenom II X3 710-es processzor egy MSI 790GX-G65 alaplappal,és betudom rajta kapcsolni a negyedik magot,de a Windows nem működik rendesen.
Kell még valamit állítani a BIOS-ban,vagy nem is lesz jó?
Hi,
Adj egy kis plusz feszt a CPUnak, persze nem biztos h stabil lesz 
Ajánlom ezt az írást:
AMD K10/K10.5 túlhajtási útmutató / 8.oldal

Tomi29
(újonc)
Nekem leáll a Catalyst meg a Widows intéző,és van,hogy tele van a képernyő színes ábrákkal.
A feszültséget próbálgattam de nem tudtam beállítani.
Amik kellenének:
NB órajeled/feszed
CPU órajeled/feszed
Memória beállításaid X3ként stabilak?
Ja és mivel hűtöd a procit?
[ Szerkesztve ]

Tomi29
(újonc)
NB órajel:2000
NB fesz:auto
CPU órajel:2600
CPU fesz:auto
Memória x3al jó
Gyári hűtő van rajta
Akkor az ajánlatom X4hez:
NB: 2000/1.3V (ha 1.1V az alapfesze, akkor 1.2V próbálj)
CPU: 2600/1.400 (1.325V az alapfesze?)
Több feszt ne adj a procinak, lehet h már ez is sok neki, mert az X3as gyárihűtők, nagyon kevesek 

Tomi29
(újonc)
Nem működik,úgyhogy hagyom.
Kössz hogy válaszoltál 

werszomjas
(őstag)
Sziasztok.
Volna nekem egy:
Gigabyte GA-MA770T-UD3P alaplapom
benne egy:
AMD Phenom II X3 720BE processzor
és rajta egy:
CoolerMaster Hyper TX3
A proci alapon ment eddig, most cseréltem VGA-t (HD 6850) amihez viszont már kevés a processzor.
A magas árak miatt nem tudok most másikat venni, ezért szeretném a processzorban feloldani a 4. magot (azt olvastam ez lehetséges) illetve húzni is szeretném.
Soha nem tuningoltam még, nem tudom hogy kell, ha valakinek lenne egy kis ideje, és ilyen processzora van, megköszönném ha segítene, hogy hol és mit állítsak mire, lépésről lépésre, hogy oké legyen 
A határokat nem szeretném feszegetni, addig szeretném húzni, ahol még biztonságosan és stabilan elfut, mindenféle károsodás nélkül!
Köszönöm, ha valaki tud segíteni 
[ Szerkesztve ]
Elado dolgaim, nem csak hardver: Hazimozi, HI-FI, Hangfalak, Laptop, Ajándékok, AutoHifi, stb nézd meg: http://href.hu/x/794y
Szia,
itt egy remek leírás:
AMD K10/K10.5 túlhajtási útmutató
Ha ezt alaposa elolvasod, otthon leszel Phenom/Athlon I/II tuning ügyben.
Amivel elmennék a te prociddal, ezzel a hűtővel:
az 1.400V
Ennyi fesz alatt kell kipuhatolnod mennyi órajelet is tud...
Az én 720BE X3 @ X4em:
3200mhz - 1.325V-tal (alapfesz)
3400mhz - 1.425V-tal
CPU NB: 2200mhz - 1.200V(alapfesz)

werszomjas
(őstag)
Hello.
Köszi, közben meglett ez a leírás.
A 4. magot már sikerült feloldani, de ennyi, mást még nem állítottam.
Holnap nekiugrok

Elado dolgaim, nem csak hardver: Hazimozi, HI-FI, Hangfalak, Laptop, Ajándékok, AutoHifi, stb nézd meg: http://href.hu/x/794y
Várjuk a fejleményket 

werszomjas
(őstag)
Még nem sikerült dűlőre jutnom vele, egyéb elfoglaltságom volt, ilyenkor este meg már nincs kedvem belekezdeni
Bár lehet 5-10 perc lenne az egész?
De ha megvagyok, írok mindenképpen.
Az a gond sose csináltam még ilyet, a cikket egyszer átfutottam, de majd át kell újra, mert nem volt minden világos 
Szia,
Hát egy proci tuning potenciálját nem 5-10perc kiismerni 
Bizony érdemes többször átfutni 
Sok sikert!

dedy19
(lelkes újonc)
Sziasztok!
Lenne egy ilyen procim!
AMD Phenom x3 8650
Foxconn A7GM-S
4xgb KIngmax 800Mhz
Az érdekelne,hogy lehetséges a magfeloldás??
Ha igen akkor valaki bővebb információt tudna adni,h hogyan is kell?
Köszönöm előre is!
Szép napot mindenkinek..
Üdv..dedy
dedy19 felhasználónak 15 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
Szia,
Sajnos csak Phenom II/Athlon II-es Procikat lehet feloldani...
de itt többet olvashatsz: Itt
Üdv: Ger_man

dedy19
(lelkes újonc)
köszi a választ 
dedy19 felhasználónak 15 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!

werszomjas
(őstag)
Akárhogy próbálom, nálam alap feszen (1.325V) nem viszi a 3200MHz-et 
Most ott járok, hogy 3200MHz (16.0x) - 1.375V-on Prime small test kb 20 perce megy, előtte alap feszen kékhalálozott.
Ja és 4 maggal.
A többi érték egyelőre auto.
Egy Asus HD6850 DirectCU kihajtásához szted mennyi MHz kell? Nagyon nem akarom az egekbe húzgálni, kicsit félek hogy meghal szegény 
A hőmérséklet egyébként AIDA szerint 47°C, full terhelésen.
(#5586) werszomjas válasza werszomjas (#5585) üzenetére

werszomjas
(őstag)
Na nekem 3400MHz-en, 1.425V-al fél perc alatt kék halál, olvasgattam itt hogy valakinek 3,6 és 4.0 MHz is össze jött, azt hogy csináltátok? 
Úgy látom az enyém 3,2 MHz-n megragadt.
Ezt a NorthBridge Freq-t érdemes piszkálni? Hoz érezhető javulást vagy csak a különböző tesztprogramok végpontjaiban? Most auto-n van, 2000 MHz. 
Azt azért ne felejtsd hogy a 720BE az az első Phenom II-esek között van, szóval nincs nagy tuningpotenciálja, a 3200-3400mhz az reális érték!
A C3as steppingű új Phenom II/ Athlon II-k tudnak közel 4Ghz-et!
Az NB-t nekem 1.2V-al tudja a 2200mhz-et, én ezen használom, dob valamit a gyorsaságon, főleg a memória kezelésén, mármint hogy gyorsabb lesz az írás/olvasás... nézd meg azt AIDA-val, hogy mennyit gyorsul 

werszomjas
(őstag)
KÖzben az NB-t felemeltem én is 2200MHz-re, alapfeszen (1.2V) még bírja, 2400MHz-et már nem.
Úgyhogy most:
3200MHz CPU - 1.375V-on
2200MHz NB - 1.2V-on
De nagyon megérte, mert hozott sok plusz FPS-t 
Ha ez így stabil, akkor remek tuning volt ez, hiszen +1mag rengeted pluszt hozott