Új hozzászólás Aktív témák
-
Sogi555
csendes tag
Akkor nem erőltetem, marad ez, amíg nem jön össze valami nagyobb upgradere a pénz. (az alaplap is régi, nem jók bele az fx-ek sajnos) Köszi mindenkinek!
-
Sogi555
csendes tag
Sziasztok!
Mennyire elég szerintetek egy pl. x4 955-ös játékra?
A mostani konfigomban egy x3 720 van 3,4 ghz-en, de egyre több játéknál (főleg az újaknál) jön elő, hogy a proci 90-100%-os terhelésen vért izzad, a vga meg 40-50% körül szotyizik (hd7790).
Érdemes lenne szerintetek váltani, vagy inkább ne pazaroljak rá pénzt, jelentős javulás nem történne?Lap-proci cserére nincs most pénz, ezért gondoltam erre az olcsóbb megoldásra. (4 magosítani nem lehet a mostanit sajnos)
Köszi előre is a válaszokat!
-
gixxer-tomee
aktív tag
Köszi a véleményt! Az lesz. Addig megpróbálom semmivel sem terhelni.
Csak jó lenne ha lenne valami bolt a környéken ahol vehetek ilyen kencét.. Vajon hány év alatt ég meg annyira hogy már semmi haszna?
-
Beretvás
veterán
válasz
gixxer-tomee #25684 üzenetére
65 fok a max ami még jó neki, afelett nem tesz jót neki és nem is stabil..
-
csabika0001
senior tag
válasz
gixxer-tomee #25684 üzenetére
Ez bizony hűtés probléma. Pasztázd újra.
-
gixxer-tomee
aktív tag
Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani, hogy mennyi a normális hőmérséklete egy 955 X4-nek? Mert nekem az előbb a 80 fokot kerülgette. Minecraft közben is kifagyott, ami gyanús volt. Aztán mikor bekapcsoltam hogy a biosban visszavegyem az órajelet és a feszültséget is, egyszerűen kikapcsolt kb 10mp után. Vártam vele 1 percet, bekapcsoltam, mindent visszaállítottam, a windowsban coretemp-et elindítva meglestem mennyit mutat indítás után. Akkor 78-at írt ki maximumnak. Az igaz hogy kicsit meleg van a szobában, de azért nem a pokolban vagyok, hogy ennyire fűtsön.. Szerintetek is a proci miatt kapcsol ki állandóan? Most éppen csak a böngésző megy, más lényeges semmi.. és 58 fokra állt vissza.
Újrapasztázáson kívül más nem nagyon segít gondolom... Egy Freezer 7 Pro Rev.2 van rajta.
Köszi!
-
válasz
Beretvás #25682 üzenetére
Igen tényleg rosszabb tuningban. Viszont amikor én vettem a 965-öt akkor konkrétan ez volt az utolsó darab iponnál és máshol már mind elfogyott
nem nagyon tudtam válogatni, hogy 955-65 ... lassan meg úgyis csere érett lesz, virtualizációhoz már kevéske, fx 8320 váltani fogja a kicsikét
-
Beretvás
veterán
válasz
csabika0001 #25679 üzenetére
végül is, nekem most 4ghz-n 25 fokos szobában 1,425 volton beállt 47 fokra
-
csabika0001
senior tag
Jaja igaz hogy nem melegszik túl. Nekem Ninja 3 csücsül felette de a villanyórát jobban pörgeti. Egész barátságos így a fogyasztás ahogy nézem olyan 60-70W körül ehet a proci.
Igazából csak a lényeg maradt le miért csináltam, mert kb nem csinálok semmitmax néha age of...
-
válasz
Beretvás #25677 üzenetére
22C van a szobában és bent tartom a gépem. Most küldtem rá a Prime95-öt 52C-nál megáll, nem megy feljebb. Viszont előbb tévedtem, nem 1.45v-on van hanem 1.4-en csak elfelejtettem, rég állítgattam már
CoolerMaster Hyper 212 Evo, Cm házhűtő ... Ha lennt van a ház oldala és filmet nézünk a gépnél barátnőmmel néha fázni szokott este
(sarokba van a gép és a hűtők tolják rendesen a levegőt)
-
válasz
csabika0001 #25675 üzenetére
Mi ertelme? 65-ig birja siman, nekem telen 3.8ghz-en (1.45v) max 50-53C prime95 alatt.
-
csabika0001
senior tag
Bejött a nagy meleg ideje alulfeszelni a procit
Most 1,25V 3,2GHz a jelenlegi helyzet 23 fokos szobában 100% terhelése mellett 42 fokos a proci. -
Beretvás
veterán
válasz
Picturemaker #25673 üzenetére
Köszönöm, akkor félre értelmeztem..
-
Picturemaker
őstag
válasz
Beretvás #25672 üzenetére
Üdv!
A ramok "tuningja" megy jobban, mert a kevesebb modul nem terheli annyira a prociban lévő memóriavezérlőt. Nem extrém OC mellett nem vettem észre, hogy magát a processzor túlhajtást befolyásolná a modulok száma (nálam a 960T egész alacsony fesszel ment 4GHz-et (alap 3GHz) , 4 modulnál sem kellett állítanom a procin, csak a CPU-NB feszen és a ramok frekvenciáján és időzítésén).
Extrém tuningnál (amit én nem szoktam csinálni) viszont a legtöbbször csak egy modult használnak. -
Beretvás
veterán
Üdv Urak.
Olvastam valahol , hogy 2 ram modullal jobban megy a tuning mit 4 el... van ebe valami igazság? mert akkor 2 modult kipattintok úgysem kell..
-
rgranc
aktív tag
válasz
miresz #21713 üzenetére
Egy két éves hozzászólásra reagálok: miresz futott ebbe bele egy overclockolt processzorral. Én viszont még Oliverdától vettem egy valódi négymagos 965 BE-t (GPU-limit miatt soha nem volt túlhajtva sem). Ma WoT közben gyanúsan alacsony volt az FPS, természetesen azt hittem azonnal, hogy kezd tönkremenni a videokártya, muszáj lesz végre újat venni, viszont ahogy vizsgálgattam a beállításokat, észrevettem hogy a CPU működik nagyon alacsony sebességen, sőt valaki ki is cserélte tegnap óta:
A gép újraindítása nem segített, egy BIOS resetet nyomtam, az hozta rendbe:
/r.
-
-
Metacska
aktív tag
válasz
varmi2 #25667 üzenetére
Köszönöm a tippeket!
Nem túl olcsóak
. Bár nyilván nem kételkedem a hatékonyságukban, és a jövőben át lehet majd tenni őket a következő generációra, de nagyjából a procinak van ilyen értéke
.
Most költöttem egy kisebb vagyont gépápdéjtre.
Van olcsóbb alternatíva vagy ez alatt ne is keresgéljek?
Köszi
-
varmi2
nagyúr
válasz
Metacska #25665 üzenetére
Én az Arctic Freezer 13 pro-t ajánlom, nekem is ez van, és 62C-nál nem engedi magasabbra a cpu-t, nem a legszellősebb házban. Ami a nagy előnye ennek a hűtőnek, a többihez képest, hogy alul van egy plusz venti, ami hűti az alaplap vrm részét is. Amit a jelenlegi toronyhűtőknél elfelejtenek.
-
Metacska
aktív tag
Szép jó reggelt!
Adott egy Phenom X4 955 Black Edition
Tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen - árban korrekt - hűtőt érdemes rátenni, ha a gyári órajelet 3,6-3,8ra szeretném emelni.
Illetve az lenne még a kérdésem, hogy 3,6 esetében maradhat a gyári fesz?
3,8-nál mennyi érdemes rápakolni? 1,375?
Köszönöm előre is!
-
lovas001
aktív tag
válasz
HERR Z #25663 üzenetére
Ebben teljes mértékben egyet értek + a vrm tápellátása is gyengusz ugyhogy csoda egyáltalán ugy stabilan ment vele nem is kevés ideig (4ghz-n megy már kb 2 éve ) és nem volt kékhalál sem random fagyás sem semmi . nem is igazán néztem hogy autómatán ennyit adott neki eddig. Viszont hogy mi az ami azt idézi elő hogy throttlingoljon azt nem tudom. Tápom szerencsére jól bírja egy lc 650w green power v2,3
-
lovas001
aktív tag
a hőmérsékletem azért esik vissza mint sikerült rajönnöm mert 57 fokot amikor eléri még megy picit és utána throtlingol vissza. de még nem tudom miért.
-
lovas001
aktív tag
Sziasztok nekem egy 965 be-m van egy asus m5 a78l le be. Tudom elvileg nem nagy a tuningpotenciál a lapban és valamit furcsálok is. Amikor elkezdem tesztelni hogy mit is bít autómatikusan brutál feszt ad neki 1,525 vcore fesz szerencsémre egy jó nagy dög hűti artic freezer 30A De ez a fesz szerintem rengeteg . Prime 95 alatt max 57 fokig ment fel utána visszahül 54re. 4,2 nél viszont hibázik a proci már. Szerintetek ennél nagyob fesz kéne neki még hogy stabil legyen? nem hiszem hogy ez kevés lenne + a lapot sem biztos hogy kockáztatni kéne mert a vrm tuti nem szeret ilyenkor.
-
Gülredy
tag
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát!
-
Ger_man
senior tag
válasz
Gülredy #25652 üzenetére
Igen próbálgasd csak a feszeket. Hát nem muszáj primot, elég a játék.
Ha prime96 akkor Small FFT-t és 2-3óra (ha biztosra akarsz menni akkor több)
Ezt talán hasznos lehet:
AMD K10/K10.5 túlhajtási útmutató -
nanus
senior tag
válasz
Gülredy #25652 üzenetére
Nekem is ilyen lapom van[link] ....és szintén 9950-ről váltottam 955-re csak évekkel ezelőtt
felejtsd el a normál ,meg egyéb ilyen beállitásokat,a lap simán tolt neki 1.475-öt nálam is tulfeszel mint állat,állitsd be a biosban(1.25-27 en biztos megy az 3.2-öt ,az hogy a proc vid mekkora ne izgasson tulzottan nálam is 1.4 mint láthatod [link]. ettől még simán be lehet lőni 4Ghz-re csak egy jó hűtő kell ....az utsó beta biost nyugodtan tedd fel mióta kijött azt használom én is)
-
Redneck
nagyúr
válasz
Gülredy #25652 üzenetére
Vékonyan pasztázz, húzd rá rendesen, alapon 1,3-1,35V-on elégnek kell lennie. Nekem Tx3 van és 1.4V kell 3800hoz. Cpu Nb 2400 1,225 vagy 1,25V. Prime alatt 55 fok a kupak és 60 a max a magoknak. Nekem is droppol a lap mert 1,425V van beállítva amúgy. Túlhajtási útmutatót nézd át. BF3, Cs:GO, Crysis2 GTA IV jó még stabilitást tesztelni.
-
-
Gülredy
tag
válasz
Ger_man #25651 üzenetére
Igen az alaplap lövi be annyira ha "normal"-ra van a fesz állítva. Viszont automatikusan meg 1.5-öt ad neki. 1.3v-al simán elindult és 5 percig ment a PRIME-os terhelés plusz legalább 15 perc Rome II is ment vele. Bár ott már a hanggal gondok voltak, mert a hang olyan volt mintha néha gyorsan ki be kapcsolnák a hangot, és ez a jelenség előtte nem volt. Viszont akkor holnap végig próbálom az 1.3 és 1.4 közötti értékeket.
Mikor mondható stabilnak?
Ha lefut egy 15 perces prime teszt, crash és túlmelegedés nélkül?
Prime-ban a Small FTTs tesztet csináljam végig? Vagy olyat inkább ahol a ramot is használja? -
Ger_man
senior tag
Ezek a prime hőmérsékletekkel is vigyázni kell, mert ilyen magas sosem lesz pl játék alatt. 45-50fok nekem.
Persze ha renderrel az ember vagy videót konvertál akkor felugorhat a prime szintjére a hőmérséklet.
-
Ger_man
senior tag
válasz
Gülredy #25647 üzenetére
Az ilyen push-pull ventillátor beállítások egy nagy becsapás... 2-3 fokot jelentenek... láttam már jó pár teszben.
Szerintem keress nagy 12cm-es ventillátorral felszerelt hűtőket. Hardverapron.
Nekem eddig OCZ Vendetta 2-m volt. Amivel a Phenom II X3 720BE @ X4 3500mhz (1.440V) 55-60fok volt prime95 alatt.
Most pedig egy CoolerMaster TPC800-as egy 12cm-es Aritc ventivel felszerelve, szintén ennyi.
Az OCT 4-5e ft-os, a TPC 12e
De mentségemre szóljon hogy egy mod-verseny miatt kellett vennem egy TPC-t.
-
Gülredy
tag
válasz
Ger_man #25646 üzenetére
Akkor szerinted "halott eset" ha csak nem ruházok be egy új hűtőre?
Egyébként milyen hűtőt ajánlanál ha már itt járunk? Persze valami olyat ami olcsóbb kategória nem szánnék rá 10 ezreket.Másfelől ha a másik ventilátort úgy raknám rá, hogy szembe legyen a másikkal (megegyező légirányba állna az is) nem lenne valamelyest hőmérséklet javulás?
-
Gülredy
tag
válasz
Ger_man #25641 üzenetére
Köszi, de akkor ez azt jelenti hogy le is mondhatok a 4ghz-ről, meg a húzásról? Mert még alapjáraton is nagy a hőmérséklet PRIME95-ös terhelés alatt.
Arra gondoltam, hogy mivel eddig egy 9950 BE volt a gépben, és bios már legalább 2 éve nem lett újra rakva (nincs is újabb verzió csak béta verzió) és hogy valamit rosszul kezelne a processzornál? Mert a 9950BE-nél nem volt sose ilyen gondom, 40 fokon volt alapjáraton és 55 körül terhelés alatt. Itt meg azért ~20 fokos emelkedésről bőven beszélünk terhelés alatt.
-
powermause
tag
válasz
Gülredy #25640 üzenetére
1.375v-al húzás nélkül még prime alatt is legfeljebb 52C .Ez lenne a normális.Ha tényleg 1,5v-ot ad a lap neki,akkor még vízzel se nagyon tudnád hűteni.Az rengeteg!Nekem 4GHZ-re van húzva, legfeljebb 1,475V -al!
Noctua D14 2db ventilátor,házba egy 20cm ki, 2db 8cm-es ventilátor mozgatja a levegőt.Így 54-55C prime alatt.Neked sok a fesz. az biztos. -
Ger_man
senior tag
válasz
Gülredy #25640 üzenetére
Próbálj meg 1.325V ha akkor sem akkor +0.025V-ot emelj. Egyszer stabil lesz!
Azt azért nézd meg hogy mikor beállítasz feszültség értéket, mit ír ki a BIOS, a monitorizálásnál! Mert sokszor droppol a lap, ami annyit tesz hogy a beállított értékhez képet, plusz, vagy mínusz feszültség eltérés mutatkozik.
-
Gülredy
tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném:
Nemrég vettem a hardveraprón egy Phenom II 965 BE-t, ami majdnem hibátlanul működik.
Kivéve azt, hogy nagyon melegszik. Egy Hyper TX2-van hűtésnek aminek elvileg elégnek kell lennie húzás nélküli használathoz sőt.., na és persze vadonat új pasztát raktam rá. Persze szépen megtisztítottam a hűtő felületét is a régi pasztától és a processzort is.Már utána néztem egy jó néhány helyen, hogy mi is lehet a hiba, és arra jutottam, hogy túl magas a feszültség amit az alaplap beállít a processzornak. Az alaplap egy gigabyte GA MA790GP DS4H. A cool & quiet ki van kapcsolva. Per pillanat automatikus feszültség beállításon van, és így !!1.5!! volt van beállítva neki és majdnem 50 fokos. Ami szerintem sok, mivel a gyártó honlapján 1.450 a max fesz és 62 fok a max hőmérséklet. Amint terhelés rakok rá (PRIME95) egyből felszalad 75-re is és még tovább is megy de onnan már lassabban. Mivel nem egészséges ez a hőmérséklet azonnal le is állítottam.
Leszögezném hogy gyári beállítások vannak, nincs húzva a processzor egyáltalán.Amiket eddig próbáltam:
- Tehát mint említettem az automatikus fesz beállítás nagyon sokat állít be.
- A "normal" beállítás a biosban 1.450-et állít be alapból ami megint a felső határ gyártó szerint, és még így is 72 ig másodpercek alatt felszalad PRIME95-ös terhelés alatt.
- Beállítottam 1.3 voltra a feszültséget így már terhelés alatt tűrhető ~60 fok körül mozgott a hőmérséklet.
Viszont így meg a Rome II alatt a hang furán meg-meg szakad, és a háttérben futó everest (hogy mérjem a hőmérsékletet) el is crashelt.Tudna nekem valaki segíteni, hogy mi lehet a probléma? Kevés lenne a hűtő? Állítsam a feszültésget? Esetleg van amire nem figyeltem volna?
Előre is köszönöm!
-
Sz.L.
aktív tag
válasz
letepem #25638 üzenetére
Talán segít, nálam:
BIOS-ban C&Q: on
Windowsban:
Power options:
1. Balanced: Minimum processor state: 100%, Maximum: 100%
2. Power Saver: Minimum processor state: 5%, Maximum: 100%Én manuálisan kapcsolom. Csak a játékok esetén használom a "Balanced"-et (ami egyébként itt nem kiegyensúlyozott, hanem inkább a max teljesítmény funkciót tölti be)
A power saver funkciónak működnie kell! Nézd meg nem e fut valami progi a háttérben.
Szerintem az Overdrive-ot uninstalláld, nem sok mindenre jó és a menüpontot is visszakapod
-
letepem
aktív tag
válasz
Picturemaker #25636 üzenetére
Persze állítottam ide is - oda is!
-
csabika0001
senior tag
válasz
tboy93 #25630 üzenetére
1,15V nál bőven stabil volt a gép. Viszont kihúztam a konnektorból hogy kivegyem a fogyasztás mérőt, és ezután nem indult el. Kapott egy cmos resetet aztán minden okés szóval ennyi. 1,15V - nál 30 percnyi prime 95 után alig érte a proci a 38 fokot. A csúcsfogyasztás 140W volt. Nem látom értemét innen is lentebb menni mert az alaplap a 800MHz es értékhez 0,800V ot ad(már 1,2V cpu vcore-nál) hiába csökkentem tovább szóval ez valami biztonsági feszültség lehet vagy passz. Az én konklúzióm hogy 1,2V alá nem nagyon érdemes menni már kb semmit nem nyerni fogyasztásban.
-
letepem
aktív tag
válasz
Picturemaker #25634 üzenetére
Pont ezt néztem, hogy eltűnt onnan az a menüpont
csak a "Processzor hűtési rendje" elérhető
-
letepem
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne az én problémám, hogy amióta felraktam az Overdrive-ot azóta nem veszi vissza az órajelet a proci. Eddig 800-3400-ig skálázódott (phenom ii x4 965 c3). Mi lehet a probléma? CnQ be van kapcsolva biosban.
Fontos lenne hiszen gyakori, hogy idle-ben megy a gép így felesleges a 3.4Ghz.Köszi előre is,
Miki -
nanus
senior tag
válasz
csabika0001 #25629 üzenetére
Akkor ugyis visszaveszi magától.....mind a feszt mind az órajelet.
-
válasz
csabika0001 #25629 üzenetére
Ez minden egyes processzornál más. próbálkozz szépen lassan vidd lejjebb, futtass teszteket, ha kifagy tudni fogod hol kell leállni. Arra figyelj, hogy ha túl kevés a fesz lehet a bios se jön be
-
csabika0001
senior tag
Egy jó darabig nem lesz szükségem komolyabb teljesítményre.
Csak átlagos multimédiás dolgokra használnám a gépet ha mondjuk visszaveszem 3GHz -re a procit úgy szerintetek meddig mehetek le a feszültséggel ?
Ugyanígy gondolom az CPU NB feszt is. De az maradna 2GHz -en. -
Beast007
aktív tag
Sziasztok! Meg tudná nekem valaki mondani, hogy mi az az ár ami reálisnak mondható egy használt 925-ös phenomért? Elöre is köszönöm a választ!
-
urbi73
senior tag
-
urbi73
senior tag
válasz
HERR Z #25619 üzenetére
Akkor ez szívás . Most működik a négy mag . A négyes gombbal lehet aktiválni ennél a lapnál . Működés közben közben semmi gond nincsen vele , BF4 akár órákig megy gond nélkül . Aztán a következő indításnál megint nem akar indulni ,. Érdekes hogy két mag esetében is ezt csinálja . Jó volna egy másik táppal kipróbálni .
-
urbi73
senior tag
Üdv . Van egy Phenom x2 555 - ös , procim , amin feloldottam a + 2 magot , ebben a lapban Asus M4A79T Deluxe . Indításkor a ventik felpörögnek , de a monitor nem kapcsol be , csak többszöri resetelésre ,kb 8-10 , ekkor rendesen elindul , de a következő indításkor ugyan ez van , ha el is indul visszaáll két magosra , olyan mintha újra resetelné a bios magát .
A procinak működnie kellene négymagosként , mert már egy Asrock lapban használtam évekig gond nélkül .
Mi lehet a gond ? xar a lap , átvágtak vele ? -
GgG91
tag
válasz
HERR Z #25605 üzenetére
Akkor ez nagyon gizda NB, 1,3-al meg most 2,4-en előtte kicsit túlfaszeltem inkább hogy biztos stabil legyen mert sok volt vele a gondom.
A procim meg csak szimplán meleg, amennyire hinni lehet egy kupak oldalához érintett lázmérőnek, (mivel a méréshatára 42.9, ezért 8-as szorzón terheltem meg, 1 fok volt a különbség a kupak oldalán mért, és a gépen mért hőmérséklet között, szerintem elhanyagolható) -
törölt tag
heló!
lehet még számlásan szerezni ilyen 965BE féle procit ?
-
GgG91
tag
[X3 B40 L3: ON] (57)
[X3 440 L3: OFF] 54 kupak magok 41 what? kupak melegebb, mint a magok, szóval gondolom az csal. Még jó, hogy unlockolva csak kupak van (SE!) -
GgG91
tag
válasz
Redneck #25600 üzenetére
Köszönöm a sok sok választ!
NB- miatt én is rengeteget szívtam.. Nekem 1,35v-ot kapott az NB ( és úgy ment 2400 körül a 4 ram modul miatt..) de visszavettem mert úgy nyertem 10-15 wattot ami kb 4-5 fok.
Tényleg lehet a 4. mag fűtése is, mindjárt le is ofolom és kitesztelem, hogy mit dob 3 magra, + holnap újra is pasztázom bár azzal véleményem szerint nem lehet gond (ha mégis az elég nagy égés számomra, így gondolni sem merek rá)
-
Redneck
nagyúr
válasz
csabika0001 #25601 üzenetére
Akkor mindjárt más a leányzó fekvése! Elnézést nem néztem meg
Nekem antituningos, kéri a feszt és fűt mint állat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest