Új hozzászólás Aktív témák
-
lee56
őstag
-
errorcode06
őstag
-
válasz
Beretvás #25682 üzenetére
Igen tényleg rosszabb tuningban. Viszont amikor én vettem a 965-öt akkor konkrétan ez volt az utolsó darab iponnál és máshol már mind elfogyott
nem nagyon tudtam válogatni, hogy 955-65 ... lassan meg úgyis csere érett lesz, virtualizációhoz már kevéske, fx 8320 váltani fogja a kicsikét
-
válasz
Beretvás #25677 üzenetére
22C van a szobában és bent tartom a gépem. Most küldtem rá a Prime95-öt 52C-nál megáll, nem megy feljebb. Viszont előbb tévedtem, nem 1.45v-on van hanem 1.4-en csak elfelejtettem, rég állítgattam már
CoolerMaster Hyper 212 Evo, Cm házhűtő ... Ha lennt van a ház oldala és filmet nézünk a gépnél barátnőmmel néha fázni szokott este
(sarokba van a gép és a hűtők tolják rendesen a levegőt)
-
Picturemaker
őstag
válasz
Beretvás #25672 üzenetére
Üdv!
A ramok "tuningja" megy jobban, mert a kevesebb modul nem terheli annyira a prociban lévő memóriavezérlőt. Nem extrém OC mellett nem vettem észre, hogy magát a processzor túlhajtást befolyásolná a modulok száma (nálam a 960T egész alacsony fesszel ment 4GHz-et (alap 3GHz) , 4 modulnál sem kellett állítanom a procin, csak a CPU-NB feszen és a ramok frekvenciáján és időzítésén).
Extrém tuningnál (amit én nem szoktam csinálni) viszont a legtöbbször csak egy modult használnak. -
z0l1ka
aktív tag
válasz
Beretvás #25525 üzenetére
Thx
beállítottam .. na az az érdekes, hogy ezt úgy tudom előhozni ezt a hibát , hogyha leteszem az asztalra a játékot
megnyitok pár dolgot és ilyen recsegés szerű valami szól a hangszóróból
aztán csak újraindítás segít , persze nincs kék halál meg ilyenek..de pl a böngészőt se tudom megnyitni mert elég fura kép fogad..ha csak játszok úgy még nem tapasztaltam ,hogy előjött volna..viszont egy másik játékot meg ha leteszek 50x az asztalra nincs sincs semmi baja. Mondom ezt akkor is csinálta mikor visszavettem a procit 1,375V-ra akkor elindítottam a Heavent és annyi lett neki egyből ! ehj ha
GgG91
Hát én nem tudom , teljesen tanácstalan vagyok -
lacam71
tag
válasz
Beretvás #25328 üzenetére
Mert már kiméregettem rajta mindent, hogy mennyit tud ezen a lapon a proci:
3,2GHz:1.3V (BIOS)
3,7GHz:1.35V
3,8GHz:1,375V
3,9GHz:1,425V
4GHz:1,45V
az alaplap droppol 0.015V-ot CPU-z szerint.de az NB-vel nem tudok mit kezdeni, és ez zavar. Ha megemelem egy kicsit is standby-ból már nem jön vissza.
-
Skimaster
senior tag
válasz
Beretvás #25299 üzenetére
Bocs de mit mondanál jónak?40 fokot?Teljesen jó az 52 fok egy ilyen procitól prime alatt....nekem 58 fokon megy játékok közben van hogy 60,de semmi baja...és még hosszútávon sem lesz.Ha nyáron 55 fokos lesz,akkor is jó lesz.Kicsit túl van lihegve ez a hőfok,ameddig 62 nem lesz rendszeresen,folyamatosan,nem lehet baja...
-
válasz
Beretvás #25075 üzenetére
IMHO
(1)
Az I3 ott fogja be egy stock(!) x4-955/965-öt, ahol van HT támogatás. Azaz csak olyan területen ahol HT-re is tud skálázódni az alkalmazás. Egy húzott X4-et pedig sosem fog be. Lehet benchmarkokat nézegetni, de ez van. Na most az előre tudni, hogy az adott helyen a HT mennyire fog élni egy kicsit kockázatos. Ezért I3-mat csak átmeneti megoldásnak javaslok (amíg lesz I5), vagy olyan helyre ahol a Dual Pentium is elég, de van több pénz egy kicsit nagyobb erőre.(2)
Már egy retro' X6-os Thuban is előrelépés egy X4-hez képes, de 3 modulosnak mondott FX6300 is jobb ott, ahol masszív terhelés van: videókódolás tömörítés van. Pont emiatt gondolkodom azon, hogy félkonfig csere, vagy csak egy X6 Thuban az Hardverapróról, hogy gyorsabban menjen x.264-es HD-s kódolás... természetesen CUDA support mellett.
Az FX8300 a videós területen jobb! és olcsóbb, mint egy I5. Teljesítménye egy 4/8-as I7 és egy I5 között van.
Tehát megéri FX-re váltani X4-ről kódolás és videós területen! Egy erős X6-ra váltás ugyan olcsóbb, de zsákutcába visz és kevés erős X6 van a használtpiacon.A játékok skálázódása már nem ennyire egzakt. A játék menet során folyton változik a proci és VGA terhelése és általában is rövidebb ideig tart a 100%-os terhelés. Ez a hullámzó használat semmiképp nem hasonlítható egy 2 órás film transzkódolásához, ahol órákban beszélünk a 100%-os CPU és GPU terhelésről.
Ma az FX6300 vagy FX83xx messzebbre visz teljesítményben és olcsóbban, mint egy drágább I5. A jövőben egyre gyakoribb lesz a 4+-os skálázódás, ahol az I5 újfent kevés lesz, az I7 HT-s megoldása pedig, mind a mai napig nem mindenhol támogatott.... és drága is. Ezért a HT-nek minden(!) esetben utána kell járni az adott esetben... hogy van-e értelme.
-
csabika0001
senior tag
válasz
Beretvás #25000 üzenetére
A memória vezérlőt nemkicsit kell ütni, hogy szaladjon viszont sokkal jobban melegszik.
Majd ha sikerül szerezni egy fogyasztás mérőt szerintem lehet falnak megyek.Lényegében a hűtés szab határt de egy dologra vigyázatok 1,55V-tól semmiképpen sem adjatok többet neki még vízzel sem!!!
Még egy két fontos dolog a memória vezérlő órajele és feszültsége ne érje el a processzor frekijét és feszültségét.
A hyper transport [HT] feszültsége maximum annyi lehet mint a CPU NB feszültsége, órajele minimum 200MHz el kevesebb legyen különben kezdődik a galiba!! -
-
Bernath
tag
válasz
Beretvás #24804 üzenetére
Köszi mindenki válaszát,a hiba természetesen a win volt
A megoldás nálam pedig: minden meghajtót lehúzni,kivéve a rendszer ill optikait ---ha ezt nem csináltam meg nem lett jó ...----s a win lemez be + javítás s lám ezek után minden szupi,bár még most sem értem,de legalább müxik
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
Beretvás #24596 üzenetére
Ez attól függ milyen órajelen , mekkora feszültséggel , milyen hőfokon járatod
Itt kiszámolhatod : [eXtreme Outer Vision Tools] -
Redneck
nagyúr
válasz
Beretvás #24135 üzenetére
Nincs olyan hogy "nem atom stabil". Vagy stabil a cpu beállítás, minden körülmények között, vagy nem tudja azt amit szeretnél azon a feszültségen vagy abban a lapban. Esetleg egyáltalán. Ne gondoljátok azt hogy minden BE 955/965 proci megy 4Ghz-et és ez csak fesz kérdése!
-
Redneck
nagyúr
válasz
Beretvás #22335 üzenetére
Sajnálom hogy elköltöttél egy valag pénzt és olyan a hőmérséklet nálad amilyen. Sajnálom hogy másnak a kisebb hűtő is megfelelően működik. Senki nem állította hogy a TX3 a komolyabb hűtők nyomába érne. Nemrég azért írtam ide, mert nagyon melegedett, kaptam egy újrapasztázási tanácsot, illetve elfordítottam 90 fokkal a hütőt és voilà, nem melegeszik annyira. 57 fokos plafon miatt oltogatni szerintem enyhén ciki, ha 47-et írtam volna akkor azt mondom jogos, nem sok valóságalapja lehet...
Ahogy más is írta, azonos chipek között is van melegedés különbség, lehet sikerült egy kevésbé forrófejűt kifognom! Azt nem írtam mondjuk eddig, mert engem a fejhallgató miatt nem érdekel túlzottan, hogy full terhelésen már kicsit hangos a rendszer, az alapfrekvenciás értékekhez képest, tehát nincs sokkal több potenciál a ventikben.
Amúgy légyszi vegyél vissza, látványosan vergődsz, nem tehetünk róla hogy savanyú a szőlő... Szerintem senki sem "TX3 fan" közülünk. Nekem tulajdonképpen mindegy hogy "gipsz jakab" vagy "lada részing" felirat van egy alkatrészen ha jól működő és minőségi az alkatrész.
Béke
SZERK:
seederking:
Szerintem 3,6-hoz sok az az 1,4V, elégnek kéne lenni kevesebbnek, max 1,375V-nak. Állítsd vissza alapra a HT és az NB értékeit, teszteld ki a frekvenciát alacsonyabb feszültséggel, és utánna állj neki az NB-vel variálni. Hűtő rögzítése egyébiránt rendben van? Szerintem a HT jó alapon, én azt még soha nem állítgattam, de majd az okosabbak megmondják! -
Lacpac
őstag
-
Gézengúz
addikt
válasz
Beretvás #22335 üzenetére
Na jó, igaz, hogy csak X2@x3-am van, de 4Ghz-en megy..TX2-vel nem megy 45fok fölé a hőmérséklet...Persze a hőmérsékletfüggő sebességállítás be van kapcsolva biosban...30 fok környékén 900 körül 40 fok felett már 1500 körül teker...Még valami, nálam elég az 1.38V a 4Ghz-hez...
Ja és nálam alatta csak egy passzív kis GT520 van...
-
Skimaster
senior tag
válasz
Beretvás #22330 üzenetére
El kellene gondolkodnod azon,amit beszélsz,mert azt sugallod,hogy vagy hazudunk,vagy nem tudjuk leolvasni,amit a képernyőn látunk.Olvasni tudunk,hazudni meg nincs okunk...és rednec is jól mondta,az a lényeg hogy vízszintesen dolgozzon a ventije,plusz elöl be hátul ki a levegő.Nekem is így volt!Szóval sértő barát,hogy hülyének nézel.....vágod?
-
Redneck
nagyúr
válasz
Beretvás #22330 üzenetére
A hiba az ön készülékében van
Bocsi ezt muszáj volt leírjam. Nézd, akkor pasztázd újra, sok a paszta lehet. Én úgy érzem ezzel a beállítással megúsztam a hűtő cserét. Magasabb frekihez és feszhez, kéne egy új. Majd ha 7850 2GB-os kártyám lesz akkor elgondolkozom a nagyobb tuningon.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Beretvás #22328 üzenetére
Ha nem vagy megelégedve, kell egy szellősebb ház és egy újrapasztázás. Sokat segít. Nálam a proci felé fúj a 14-es közvetlenül az alaplap mellől. A TX3 tovább fújja a bordán, és hátul a 8-as AC venti fújja ki. Ez így elég jó keringés. Amúgy amikor 62 volt a plafon, akkor alulról felfelé fújt a TX 3. Most jobbról balra a ház háta felé és a 8as venti irányába megy, de mondom, van egy 14-es ami közvetlenül a TX3 ventijére küldi a fuvallatot, így nem meleg levegőt kap hanem hideget.
Szerk:
A ház légcseréje, légáramlása nagyon sokat számít. -
Redneck
nagyúr
válasz
Beretvás #22317 üzenetére
Akkor ne hidd el de majd csinálok neked egy videót ha otthon leszek. Van egy 14-es és egy 12-es Bitfenix a házban, valamint egy 8as ami közvetlenül a proci mögött fújja ki a meleget. Sok pasztával 62 volt a plafon.
A szobában 24-25 fok volt amúgySzerk:
Amúgy nincs benne semmi trükk, 1,375V-ot kap, az NB pedig csak az alapot. 965BE C3, CoolerMaster arany paszta, vagy lehet Arctic, nem emlékszem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Motoros topic
- eBay
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- VR topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Google Pixel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo LOQ 15IRX9 - 15,6"FHD 144Hz - i7 13650HX - 16GB - 1TB SSD - Win11 - RTX 4050 6GB - 2év gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged