Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
F.B.I.
veterán
Phenom II 555BE-nek mi a minimum fesz, amivel még elmegy az alapórajelen? A következő konfigba szeretném beilleszteni: 1 TB HDD, 2x2Gb DDR3, 8800GT 512Mb DDR3, Asrock 760-GS3, FSP 350W-es táp elfogja bírni ha a VGA húzva lesz?
-
stues
csendes tag
Sziasztok a következőben kéne segíteni:
Van egy phenom2 x4 965-os proccesszor és egy ga-790xt-usb3 alaplap a probléma az hogy eddig egy x2-es athlon proci volt/van benne és ha berakom a 965-öst újraindul a windows betöltő képernyőnél.
Frissitsem a bios-t vagy rakjam újra a windowst ?
Válaszokért előre is köszi. -
HERR Z
veterán
válasz
GeronimoTama #25188 üzenetére
nb tuning az max 1-2 fok
annyit csinálj, hogy ne szorzóval hanem fsb-vel tuningolj, a ramnak adj feszt, az nb-nek is reflexből 1.2V-ot, és próbáld meg elérni ugyanazt ahol most vagy (pl 16x250) -
etele1.0
aktív tag
be van kapcsolva és terhelés alatt 1.360V
-
etele1.0
aktív tag
asrock 960gm lapom van, LLC és CQ nincs, úgyhogy passz
-
b3Ro
senior tag
válasz
GeronimoTama #25183 üzenetére
Az NB huzd ameddig tudod, de azt vedd figyelembe, h az plusz hot is jelent. Az ad par +fps-t. a memot is erdmes kicsit piszkalni. A ht huzasa viszont teljesen folosleges.
-
GeronimoTama
tag
Phenom 965 BE 4.0Ghz 1,440v, csak azt nem értem hogy, ha biosban megadom hogy 1,418v-on menjen erre terhelés alatt felveszi 1.440v-ra. Ezt még mindig nem értem de sikerült, betonstabil.
A processzoron kívül még mit lehetne húzni, vagy van-e egy két fortély amellyel többet lehetne kihozni a rendszerből? -
etele1.0
aktív tag
üdv, 965BE-m van, aida-ban core voltage 1.360V, bios-ban max core voltage 1.500V, core voltage 1.400V ,ugye itt lehet állítani de nincs is 1.360V érték, 1.4250V-re állítottam, eredmény fekete képernyő villogó kurzor a bal felső sarokban
miért ír 1.36V-t ha bios-ban 1.4V van?
valamilyen jótanács? -
varmi2
nagyúr
válasz
seederking #25177 üzenetére
Én ezt a pasztát szoktam használni, az egyik legjobb.
-
b3Ro
senior tag
válasz
seederking #25177 üzenetére
Az nb az nem magas. A pasztarol en meg bem tudok mit mondani. Lehet en vagyok a tudatlan..
A hofokot mivel mered ? Biosban mennyi az annyi ?
-
seederking
őstag
1.145V az NB fesz és ebből a pasztából használtam egy borsónyít,próbálva eloszlatni az egész felületen.
Ezt a pasztát ajánlották a boltban,,ismeri esetleg valaki vagy van véleménye róla?
Köszönöm. -
b3Ro
senior tag
válasz
GeronimoTama #25175 üzenetére
Nincs mit. A win8 ilyen teren sztem eleg jo. Szepen kezeli az orajelet
-
b3Ro
senior tag
válasz
GeronimoTama #25172 üzenetére
En gyorsan elmentenem az oc profilt, es mindent vissza allitanek alap helyzetbe. Ugy mukodik e a c&q ?
-
GeronimoTama
tag
válasz
GeronimoTama #25172 üzenetére
*És 3.8 folyamatosan.
-
b3Ro
senior tag
válasz
GeronimoTama #25170 üzenetére
Biosban C&Q opciot allisd enable-ra
-
Apollo_21
addikt
Az normális sztem h pár tizeddel eltér; sztem 10ből 8lap ezt csinálja...nálam is 1.4V van belőve és kiirja h jó 1,392V-1,4V közt váltja. Ezért ne h autón hagyd! Isten ments h úgy tuningolj!!!!!!.....
-
Zeratul
addikt
válasz
GeronimoTama #25159 üzenetére
Próbáld meg AUTO-ra rakni a corefeszt. Nekem Gigabyte 970A-DS3 lap hasonlóan túllövi a feszültséget ha kézzel állítom megfeszt, de auto-n 1,4V ad neki.
-
b3Ro
senior tag
válasz
seederking #25165 üzenetére
Mennyi feszt kapott az nb ? Milyen pasztat hasznaltal ?
-
seederking
őstag
Mit lehet tenni ha egy Alpenföhn Matterhorn-al a 3.8-ra húzott (1.35V) 955 proci pár perc prime után már a 60fokot nyaldossa.Sz@r a paszta vagy mi lehet a gond...?
(kicsit az nb-t is piszkáltam az lehet a gond)? -
Beretvás
veterán
válasz
GeronimoTama #25161 üzenetére
hm ez a lap is ennyire droppolna? pedig ijet akartam venni de ha ilyen fosomák akkor marad a mostani..
ja , hogy neked 965 van. azok nem mennek annyit mint a 955..nekem 1.440 el megy 4.1 ghz
-
GeronimoTama
tag
válasz
varmi2 #25162 üzenetére
Thermaltake contac 21, 3.8-on 50 fokon tartotta csak tegnap alaplap csere volt és vmi gagyi spire pasztám volt, de tervezek mx-4et venni. Eddig prime95-el és Battlefield 3-mal teszteltem. Hazaérek akkor próbálgatom a kisebb feszültséggel, esetleg még a 4ghz is szóba jöhet. Köszönöm!
-
varmi2
nagyúr
válasz
GeronimoTama #25161 üzenetére
Nekem 955-m van, és 1.440V-on tudja a 4GHz-t, tehát, ha te 3,8-on akarod járatni, adj neki először egy 1,35-1,38V körül, és prime95-l teszteld, ha megy utána valami jó kis játékkal. Milyen cpu coolered van?
-
varmi2
nagyúr
válasz
GeronimoTama #25159 üzenetére
Az nagyon sok, a volt is meg a hőfok is., vedd lejjebb a feszültséget, 1.35V- 1.4V környékének tudni kellene a 3800MHz-t.
-
GeronimoTama
tag
Üdv!
Phenom 965 BE egy asus sabertooth 990fx r2.0-ban 3.8ghz-n megy de valamiért az alaplap 1.5v-ot ad neki.
Gond nincs vele, 67 fokig megy a kupakhő, de az nem sok egy kicsit? régi alaplapban 1.425-el ment alapfeszen bár ott semennyi tuningot nem bírt. Ha nincs terhelés alatt a rendszer akkor is 3.8-on megy a proci ez miért lehet? CnQ bekapcsolva. -
-
F e Z o
veterán
válasz
bluemirage #25155 üzenetére
Persze,hogy előrébb lenne, de nem egy árkategória az általad felsorol hűtők, az általam felsorolthoz képest.
-
Köszönöm a válaszokat! Arra jutottam, hogy inkább nem kockáztatok. Amennyiben csere less akkor az hűtővel együtt, s akkor pedig a leendő FX-em mellé benevezek egy Brockenre vagy valami hasonló hűtőre, hisz egyiket sem szeretném megfőzni.
Köszi mégegyszer!
Üdv. core2
-
válasz
Neil Watts #25152 üzenetére
Csak ha nincs rendesen használva a proci, ugyanis ha a proci sokáig megy maxos 125W-os TDP közelében és a ház is rosszul szellőzik (ez nagyon fontos faktor egy ilyen kis légkeverőnél), akkor egyrészt nagyon fog tekerni a kis venti, másrészt szerintem már necces is lehet. De az alapórajeles használat miatt tönkre nem fog menni tőle, kisebb lassulások lehetnek, csak ha tényleg sokáig megy a 4x3,2Ghz-es teljesítmény egy gagyi házban.
A korábban javasolt használt modellekkel előrébb lennél.
Egy új CM TX3 Evo kb. 6-7 tHUF, de ezt úgyis jobban tudod.
De ha találsz egy használt Hyper 103-at az is jobb lehet.Az egyik bestbuy hűtés szerintem egy CM Hyper 212 Evo: 8-9 tHUF, a legolcsóbb, legkorrektebb 12cm-esek közé tartozik... vagy ettől felfele
-
F e Z o
veterán
válasz
Neil Watts #25152 üzenetére
Megbirkózik vele. Bár véleményem szerint ilyen árkategóriában jobb vétel egy használt Coolermaster Hyper TX2 vagy 3.
-
Sziasztok!
Tisztelettel megérdeklődném, hogy egy Arctic Cooling Alpine 64 pro alap órajelen elbír egy Phenom II X4 955-tel?
Üdv. core2
-
LLKobe
veterán
válasz
seederking #25147 üzenetére
Számomra ez sima instabil procituningnak tűnik...
-
Apollo_21
addikt
válasz
seederking #25149 üzenetére
Sajnos még nemtaláltam meg..de emlékeim szerint részletezték gyáriszám szerint is... Keresgélek még!
-
seederking
őstag
válasz
Apollo_21 #25148 üzenetére
Vásárlás időpontja 2012 november a sorozatszámát fejből nem tudom.(7870 Flex)
De akkor megnézem cpu tuning nélkül és ha marad a hiba akkor vga megy gariba.
De a sorozat számot este megírom.Egyébként hol lehet megtalálni a black screen hibával érintett vga-k sorozat számát? -
Apollo_21
addikt
válasz
seederking #25147 üzenetére
Tuning nélkül is elöjön? Mert ha igen akkor még játékos lehet a vga is...bár nemtudom érintette-e a Black Screen a 7870et...de sanszos...legalábbis nagyon nagy a hasonlóság a hibát tekintve.
Sokban segítene a vga váráslásának időpontja/sorozatszáma is. -
seederking
őstag
Sziasztok
Nem tudom mi lehet a gond a géppel de a proci húzva van,így gondoltam itt kezdem.
Szóval játszom pl Far Cry 3 vagy Batman (csak hogy több helyen is szemléltessem a hiba megjelenését)
és egyszer csak kikapcsol a monitor és változó frekvenciával hallható zümmögő,morgó hangot hallok.Darálás szerű,változó intenzitású hanghullámot (nem tudom máshogy megfogalmazni).
Monitor kikapcs és csak ez a hang,,,semmire nem reagál csak a reset gombra.Utána megy minden rendesen...Az a fura,hogy kb 1 éve használom így phenom x4 955-3.8Ghz-en-1.35V-al és nem volt gond.
Szerintetek proci baja van?Hogy jöhet ez ki most ha nem stabil a tuning?...,vagy hol keressem/hogy derítsem ki a hiba forrását?
-
troll81
addikt
sziasztok a 955 jelenleg 1.3 V on 3.4 ghz en megy artic freezer pro val és meggig mehetek kb az 1.3 voltal 3.5ghz esetleg mehet neki?M4A79XTD EVO ebben a lapban van jelenleg minden megy rendben ez az elsö komolybb beállitásom a 955 el kapcsolatban
az fx simán ment
-
törölt tag
válasz
troll81 #25138 üzenetére
Valoban igaz, hogy alapban jo kiindulopont a linx (intelburn) teszt. Ha azzal stabil, akkor probalkozhatsz jatekkal, x264 videokodolassal. Aztan ha ott gond van akkor korrigalsz. Emeled a feszt. vagy csokkented az orajelet (szorzot). Javaslom neked, hogy csak par nap eroteljes hasznalat utan, ha stabil, akkor emeld a memoriavezerlo orajelet, ha akarod. Igy kiszurheted, hogy mi miatt jon elo hiba, ha jon. Aranyszabaly, hogy mindig csak egy dolgot allits, amig azt teljesen ki nem teszteled.
-
troll81
addikt
válasz
bluemirage #25132 üzenetére
szia a fesz 1.267 V alatta nem akarozik indulni sehogy sem 3.2 ghz de a game megmondja bf3 lesz a teszt neki remélem megy simán majd
egyéb tanácsot tanácsokat is szivesen fogadok
köszönöm
-
Wikoo
aktív tag
válasz
F e Z o #25134 üzenetére
Teszt idejére kipróbáltam 4ghz-en, stabil is volt ( kb 1 hétig használtam ) de lapon nagyon melengetett a vrm rész és a 7770-hez meg ugye felesleges 4ghz. És a lap is nagyon kaki: Asus M3A78-EM. Csoda h a 4ghz-t bírta vrm rész. ( feszt is Overdrive-al állítok, bios-on belül nem lehet
)
-
Wikoo
aktív tag
Van egy 955be cpu-m amit 3.6 Ghz-n járatok.
Most akarom lecserélni a hd7770 esem, és azon gondolkoztam h egy 7850-est vegyek vagy esetleg erősebb vga-t is kihalytana a cpu-m? Procit nem szeretnék cserélni, és szigorúan 1920*1080p ben játszom. -
-
troll81
addikt
sziasztok 955 be állitásához kérnék segitséget M4A79XTD EVO ebben a lapban futna
valakinek van e pár jo tanácsa?elöre is köszönöm
-
Beretvás
veterán
leteszteltem és agyon feszelve sem megy 4.1 ghz-nél többet a procim ebben a lapban..1.440 volton megy..:S
-
krsztn01
csendes tag
válasz
HERR Z #25123 üzenetére
akkor viszont azt nem értem, hogy tuningnál 3900MHz-en 1,46-1,47 nél miért száll el a rendszer(túlmelegedés nincs mert 60°ig se megy fel mikor kékhalálozik[jahh 2éve így izzad bőven 60° alatt :S ]).
értem én, hogy minden példány más meg minden de azért na
aláfeszelek aztán 3200on meg se fog megnyikkanni vagy mi lesz itt? na de mindegy alulfeszelem aztán meglátjuk mi lesz! köszi a választ!!!
-
krsztn01
csendes tag
Sziasztok!
Lenne nekem egy x4 955BE-m. Elvileg ez ugye gyári beállításokkal 3,2GHz-en pörög, és ha minden igaz az alap fesz. 1,4000V.
Ha így default beállításokkal futtatok egy prime-et az everest és a speedfan szerint az órajel olyan amilyennek lennie kell, viszont a speedfan "Vcore: 1,46V"-ot ír, míg az everest a 'túlhajtás' lapnál CPU VID- nél 1,4000V-ot, míg az 'érzékelő' lapnál "Feszültség értékek/CPU mag: 1,46V"-ot ír(tehát default setup meg ami kell).
Gondoltam ezért megnézem mi van ha BIOS-ban beállítom a CPU voltage-et manual-ra és hagyom 1,4000V-on, de a mért értékek nem változtak.
Ez így normális, a "CPU VID" és a "CPU mag fesz." értékek mást jelentenek és ha igen akkor a VID-t kell nézni, igaz? És tuningnál is mindegy az, hogy mag fesz.-re mit ír ha én beállítok neki egy értéket- gondolom én tuning után CPU VID 1,4250 _ Vcore: 1,47?proc: x4 955BE alaplap: ASRock M3A770DE
előre köszi a választ!
-
varmi2
nagyúr
válasz
Gordon32 #25117 üzenetére
Ne foglalkozz az oc menüvel a biosban, a kézi tuningot javaslom. Nekem is 955-m van. Nekem a beállítások a következők: 4GHz 1.440V-on, nb feszültség 1.25V 2600MHz,én először prime95-el tesztelem pár órát, ha okés, akkor jöhetnek a játékok. AC Freezer 13pro-val hűtöm, és ebben az őszi időben a prime alatt sem megy 60C fölé. Amiket leírtam az a c3-ra vonatkozik.
Neked c2 vagy c3-as procid van? -
Gordon32
tag
Sziasztok!
Van egy 955BE procim es szeretn huzni egy kicsit.
Asrock 970 ext. 4 -es lapom van es a biosban talalhato Oc menuben erdemes turkalni vagy inkabb kezi beallitas?
meddig lehet egy ilyen procit huzni?
egy hyper tx 3 evo huto van rajta milyen lenne az elfogadhato homerseklet?milyen beallito/teszt programot hasznaljak?
-
zuzu000
őstag
köszi mindenkinek, megpróbálom 1.35V-al.
6 magosítani még nem próbáltam, szerintem a hűtőm nem bírná. (asus silentknight II) -
Gabrikovics
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Elektromos autók - motorok
- PlayStation 5
- Bestbuy játékok
- Azonnali fotós kérdések órája
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest