Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
válasz
endruboy1 #25899 üzenetére
Szerintem jobban jársz. Érdemes még kivárni ki tudja hány magot és milyen platformot vagy foglalatot kíván a jövő.
Egyelőre egy combos kis VGA-val még jó a Phenom, de lassan több fog kelleni szerintem.Kipróbáltam az FX családot is (FX-6300/8350) és az i5/i7 (2500k-3470-3570k-3770) procikat és egyelőre az Intel engem megvett kilóra a közepes i5 CPU családdal. Természetesen az eddig látottak alapján. Az AMD konzolok miatt még változhat a játékok PC-s teljesítménye.
-
Redneck
nagyúr
válasz
varmi2 #25897 üzenetére
Ha feltekered is gyengébb egy combos i5-höz képest a minimum fps sok játék alatt. Az újabb 4 magosok oda tudnak pirítani plusz 20-30% minimum fpst ami nem elhanyagolható. Elég a legfelső i5-3470-et megnézni ami nem a legdrágább CPU.
Ha nem váltasz foglalatot 7850/70, GTX 660 szint fölött már nem elég ez a CPU.
Szerk:
Alap órajelen felejtsd el a jobb VGA-t mert sokat fog benne hagyni. Inkább ráfordítással Intelre váltás. -
endruboy1
senior tag
Üdv!
Van nekem egy X4 965BE procim egy HD6870 társaságában. Az volna a kérdésem, hogy ha vennék mellé egy HD7850-et vagy 7870-et akár azt még ki tudná-e hajtani? És ezt most nem úgy értem, hogy marad-e benne 5 fps lemaradás a fullos i7-hez képest, hanem hogy származna-e számottevő hátrányom a proci sebességéből játékoknál?
-
TIT
veterán
válasz
Lacpac #25887 üzenetére
Hát igen.
Ha meg nincs szemmel látható difi akkor elég a gyengébb ram(1333)de végülis egy árba vannak.
Olyan még nem volt,hogy egy játék azért akadjon mert lassú a ram
Azt mennyire kell komolyan venni,hogy azonos legyen a méret,tehát ha van 2x2gb a gépbe akkor lehet mellé venni egy 4gb-t? -
Lacpac
őstag
Igazából nem nézem az fps számot, ha folyamatos akkor jó.
Az nem érdekel hogy 30 vagy 60 fps-nél van ez.
Lehet valami tesztprogi ki tudná mutatni a gyorsulást de annyira nem izgat.
Használat közben nem venni észre.Akkor nem is kell gyorsabb ramot venni csak húzni,feltéve ha bírja.
Az a gond, hogy a tuning lutri.
Ha kell a gyors ram, akkor inkább vegyél olyat. Ha nem kell, akkor megteszi az 1333-as is, és ha bírja a tuningot, akkor örülsz a plusznak. -
Lacpac
őstag
válasz
csabika0001 #25883 üzenetére
1,65v 9-9-9-24.
-
TIT
veterán
Ok köszi mindenkinek.
Az a gond,hogy én se mozgok otthon ebben és nem tudom mire állítsam a feszt és nem akarom elrontani de nem hiszem,hogy az auto rossz lenne(az a biztos).
A feszültség meg rá van írva a memóriára nem?
Vagy nem kell nézni semmi feszt meg késleltetést,úgyis mindent belő automatán.
Végülis nem drágább az 1600-os és időtállóbb. -
Nekem a 965 mellett 1600-on fut, biztosan. Gondolom a 925-el is futni fog. Egyébként nem állítottam semmit, csak az 1333-at 1600-ra. Melegedés nálam nem igazán van, tele van ventivel a ház + CM Hyper 212 ... @3.8ghz-en 1.4v 100% terhelés mellett mellett 48C fölé nem megy a proci hőmérséklet, RAM se melegszik szerintem túlságosan.
mod:
varmi2 +1, az nem árt ha beállítod a feszt, csak én lusti voltam + nem is néztem utána hogy mit-mennyire érdemes állítani, annyira nem mozgok otthonosan a témában
-
varmi2
nagyúr
Nekem 955-m van, és én is 1600MHz-en használom a memókat, mindenféle gond nélkül. Jobban jársz, ha magad állítod be a feszültségeket, és nem auton hagyod.
tboy93
Én nem voltam lusta belemélyedni a témábaés van eredménye, stabilan megy a proci már lassan 3 éve 4GHz-en, minden húzva van, a gépben, amin lehetséges, mindenféle hiba nélkül.
-
TIT
veterán
-
TIT
veterán
Üdv!
Van egy Phenom IIx4 925-öm és jól értelmezem,hogy a memóvezérlés csak 1333-as ramot kezel,1600-ast nem?
Mert akkor felesleges a meglévő 2x2gb-hez 1333-ashoz 1600-ost venni. -
csabika0001
senior tag
Nálam most 3,6GHz-en megy 1,3V -al.
Ebben a melegben sokat hoz az a 0,1V. -
dethroner
veterán
Hát nálam is a power gomb szivatott pár napja és ugyanígy. Felpörgött, majd leállt. Szerencsére nekem 3 sörömbe került csak, havernak van otthon régi lomok és az egyik házból átrakta a gombot.
Én is mindenre gondoltam, már a lapot akartam procistól visszaküldeni az iponba(#25862) stratova: köszi, én is végignyálaztam azt a hozzászólást, be is lőttem úgy mindent ahogy ott van, csak marha sok feszt ad még így is gépnek. Vagy mauál és akkor állandó a fesz, vagy offset és akkor visszaveszi ha nem terhelem, de másfél volt fölé tolja ha terhelem.
Azt a fesz +/- dolgot nem vágom. Ha minuszra állítom és úgy pöckölök rajta 1-2 tizedet, akkor az csökkenti a feszt? -
stratova
veterán
válasz
dethroner #25860 üzenetére
Ai Overclock Tuner: Auto -> Manual
CPU&NB Voltage: Manual -> Offset
Offset mode sign [változtatás iránya +/-] pontban tudod megadni, milyen irányban fogod változtatni a CPU feszültséget az alapértelmezetthez (VID) képest [VID + offset érték ill. VID - offset érték].
Offset Voltage [változtatás mértéke]: 0.00625V-os lépcsőkben adható meg 0.00625V és 0.70000V között.
Offset módban megmarad a C'n'Q.
A képen egy tuningolt beállítás látsz ViZion kolléga tollából FX CPU-hoz a Asus M5A97 témából:A lapról bővebben a fenti témában kérdezheted a tulajokat.
-
Joshi
titán
válasz
csabika0001 #25857 üzenetére
Na megoldódott a probléma, a számítógép ház volt a ludas abban is a bekapcsológomb és vagy a reset gomb. Vettem egy házat és azzal tökéletesen működik minden. Köszi a segítségeket mert ha ti nem vagytok akkor valószínűleg feladtam volna a harcot.
ui.: ekkorát szívni.
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Használ valaki asus m5a evo 2 lapban phenom II-t? Ha igen, légyszi mutasson már egy tuti bios beállítást, mert nálam alapból 1,4V fölött ad a 965-ös procinak alapban, ha meg picit piszkálgatom és 3700MHz-re emelem, képes 1,54V-al is megküldeniSehogy se bírom rávenni hogy 1,4V alatt kapjon és idle-ben visszavegye a feszt. Két lehetőséget tudok kihozni belőle, vagy 1,4V fölött kap terhelten és visszaveszi 1,1-re ha pihen, vagy kézzel beállítok bármennyit, de az fix, akár alapban megy, akár terhelten.
-
djculture
félisten
Akkor szokott az lenni hogy az alaplap megfeszül és valahol érintkezési hiba lép fel. Első körben a hátlapi panel nélkül kell megnézni és úgy a távtartókra csavarozni hogy ne feszüljön valamelyik irányba az alaplap. Az is lehet hogy távtartókat kell cserélni vagy alaplapi tálcát mert megvan vetemedve.
-
Joshi
titán
válasz
HopeckoR #25855 üzenetére
Komolyan mondom ez X-akták. Kivettem az alaplapot a házból mert olyan kialakítású a ház hogy kivehető és gyönyörűen működik minden. És tényleg tegnap is így működött csak a konfig, akkor lehet hogy a házba beszerelve valami zárlat lehet?
Feszülni nem feszülhet semmi mert két alaplapnál is ugyan ez a helyzet. na ennek most már a végére járok.
-
HopeckoR
aktív tag
A pasztázás tuti nem. Esetleg az okozhatja, hogy ha a CPU a ludas akkor meghalt a CPU vagy nem illeszkedik rendesen a foglalatba. Tapasztalat. Mikor használtan vettem a 965BE-t akkor az valamiért nem "esett" bele a foglalatba hanem rendesen bele kellett nyomkodni. Először ugye nem volt benne rendesen akkor a gép elindult de csak a ventik pörögtek, se sípolás semmi... Találd ki mi a hiba
Régi CPU be azzal ment... Szóval a helyedben megpróbálnám kiszedni és visszarakni. Nem azt mondom, hogy kalapáccsal próbáld utána visszarakni, de 1 próbát megér.
-
Joshi
titán
válasz
csabika0001 #25853 üzenetére
Sajnos a VGA is kilőve mert az alaplapi VGA-val már be se lehet kapcsolni, felpörögnek a ventik aztán leáll. Két alaplap és két táppal is ugyan az, az meg nem létezik hogy 4 memória modul rossz legyen. Én azt mondom hogy a proci a ludas, ki kellene próbálni egy jól működő gépbe a procit és akkor kiderülne.
ui.: az okozhat ilyen problémát ha rosszul van pasztázva a proci?
-
Joshi
titán
válasz
Redneck #25849 üzenetére
Elsőre én is a tápra gyanakodtam és ki is próbáltam egy másik táppal de ugyan az. Egyébként ritka a kékhalál egyszerűen csak kikapcsol mint amikor áramszünet van. Aztán magától bekapcsol majd leáll.
(#25850) Razer6666: nem az én gépemről van szó, de egy Corsair 450-es és egy FSP 400-as táppal próbáltam.
(#25851) csabika0001: puff ki semmi előjel vagy valami. Hozzáteszem hogy nem egyik pillanatról a másikra csinálta ezt a gép hanem hónapokkal ezelőtt kezdődött és most már nagyon gatya. Másik alaplappal is csinálta amikor összeraktam az Ati 6770-es kártyával, ahogy kivettem belőle és az alaplapi VGA-ra kötöttem a kijelzőt működött. Este még egyszer nekifutok aztán nekib@szom a falnak az egészet.
-
Joshi
titán
Üdv. Van egy Phenom II X4 965-ös config és elkezdett olyat csinálni hogy random ki-be kapcsol vagy egyáltalán be sem kapcsol. Eleinte csak ritkán csinálta aztán egyre gyakrabban és van úgy hogy be sem lehet kapcsolni. A config 4db 2GB-os Kingston HyperX DDR2 1066 és egy Asus M4A785D-M PRO alaplap valamint van benne egy MSI Ati 6770 vga. Már mindent megpróbáltam, egyesével a ramokat sőt még az alaplapot is lecseréltem egy Gigabyte GA-MA69G-S3H lapra is. Már azt hittem hogy az alaplap a hunyó mert működött de aztán összeraktam mindent aztán újra kezdte az egészet. Kivettem a videokártyát és az alaplapi HDMI-re(Giga) kötöttem a kijelzőt és megint megy rendesen. Szóval a kérdésem az hogy létezik ilyen processzor hiba ami hasonló jelenségeket okoz? Esetleg a vga a ludas? Egyszerűen nem tudom elszeparálni azt a hardvert ami rossz lehet mert mire rámondom egy alkatrészre hogy ez volt a hunyó addigra ismét jelentkezik a probléma.
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Phenom 965-nek mennyi fesz kell a gyári 3400MHz-hez? A lapom alapból 1,452V-ra állítja be.
És mik a tapasztalatok, ha 3700-3800-ra tenném, oda mekkora feszre lenne szükség?
És hanem nem vagyok telhetetlen, egy alapos bios beállítást tudnátok mutatni? Az adataimban van a gépem. köszi -
djculture
félisten
válasz
HopeckoR #25843 üzenetére
Van egy referencia órajelgenerátor és ha ennek a frekvenciáját emelgeted az összes rákötött eszköz órajele megváltozik ennyi a történet. Már az agp idején felismerték hogy a pci +agp-t egy frekvencia osztóval mindig 330/66-ra állitva a processzor jobban tuningolható. Utána jött ugyanaz a pcie éra idején 100-as értékkel. Az újabb cuccokban már ez az órajelgenerátor a prociba költözött igy ezt a fajta tuningot is tiltani tudják a gyártók, maradt a szorzó állitgatás amihez unlockolt proci kell venni jó kis plusz pénzért.
Szerencsére ez még a phenom-okat nem érinti, az utána következő fx-ek meg unlockoltak alapból...fm1- fm2 fm2+ vioszont mind ilyen tuningolni akarsz vegyél K-s procit, intenél ugyanez. -
HERR Z
veterán
válasz
HopeckoR #25843 üzenetére
réges-rég egy messzi messzi galaxisban amikor még nem lehetett külön lőni a pci-e órajelet, (és ezzel a pci órajelet) amikor az fsb-vel emelve nőtt az is, jött az hogy a vinyók nem bírták leginkább a megnövekedett terhelést(k6-k7 éra, nforce-ig) és adták meg magukat
ma már szerencsére függetlenek ezek az órajelek, így nem annyira zavarnak be a tuningba( kivétel APU-k, és a szarabb lapok) -
HopeckoR
aktív tag
válasz
djculture #25842 üzenetére
Hát ez igen érdekes elhiszem csak nem értem....
Mi köze van a CPU órajelnek a PCIE órajelhez?Most már kíváncsi lettem ugyanis elég rég óta használom auto-n, mondjuk OC-zni csak mostanság kezdtem el mióta behalt a HD4850 (Ami azóta is eégsz jól működik egy kiadós sütés után...
)
-
HopeckoR
aktív tag
válasz
HERR Z #25838 üzenetére
Még egy kérdésem lenne, amit nem igazán értek... Mástól hallottam...
Illető azt mondta nekem ha húzom a CPU órajelét és automatán hagyom a fenti képen látható PCIE Clock(Mhz) -t akkor elv a VGA-t is húzom... Szerintem ez marhaság én ilyenről még nem nagyon hallottam akármennyire is nem vagyok jártas az OC zésben. -
HopeckoR
aktív tag
-
HERR Z
veterán
válasz
HopeckoR #25835 üzenetére
Ht szorzót dobd be 9-re
nb szorzóhoz ne nyúlj de cpu-nb-nek adhatsz feszt
ram órajelet tudod nézni folyamatosan mert kiirja h mennyin fog menni, max adj neki feszt
és ennyikezdetnek lőj be mondjuk egy 16,5*230-at, az majdnem pont 3800, ramot te látod, nb szorzó legyen minimum 10, fesz 1.15-1.2v, ht 9x és kb ennyi...itt még kellene lenni cnq-nak is
a ram fog menni 1600-on, de ajd neki 1.6V-ot legalább
nagyjából ahogy nézem 1700-1750@cl9 amit ki lehet hozni, több nincs a ramvezérlőben -
HopeckoR
aktív tag
Öhm.
Egy kis segítség rögtön kéne az elején, nem tudon hogy jól értelmezem e a túlhajtási útmutatóban a dolgokat.Ha elpiszkálom az FSB-t (ami ugye elv alapból 200Mhz) jójó tudom h már nem pont ez a neve de nekem még a régi időkből így maradt meg
akkor ugye hagyhatom a HT órajlét auto beállításon? Azon ugye nem változtat semmit?
Szóval ha jól értelmezek akkor csak a CPU Clock, RAM clock, és a CPU NB órajele szorzódik azzal az értékkel amire állítom az FSB-t?És még egy kérdés hozzá. Ha a lapom támogatja az 1600Mhz+--os ramokat, és a RAM-ok is 1600Mhzsek (Most épp 1333) Ugye akkor az FSB piszkálásval elvileg menni fognak 1600-at is? Vagy ehez mást is kell piszkálni? Mert ugye a Phenomok csak 1333Mhz-ig támogatják a ramokat.
-
Redneck
nagyúr
770-es deszkában nekem is csak 3600-3700 volt a max amit ment, fölötte elment a C'n'Q.
-
HopeckoR
aktív tag
válasz
Gyufaaa #25822 üzenetére
Nah úgy néz ki, hogy 3.8Ghz 1.425V és beton stabil! Bár pár napig tesztelni kell azért... Ezek szerint nem a legjobb példányt fogtam ki.
Már csak 1 dolog az érdekes. Mintha így sosem menne vissza energiatakarékos üzemmódba. Ha terhelem ha nem akkor is 3817Mhz és 1.408V-t kap. Vagy az AIDA és a CPUID és szarul írja vagy nemtom mitől lehet ez.
Ötlet? -
Gabrikovics
aktív tag
válasz
HopeckoR #25820 üzenetére
Hogyha tudod rendesen hűteni akkor lehet hogy elég neki az a fesz is , én TX3-al 3,8GHz 1,38v tudtam hűteni ott már 60c fok körül mozgott 4 GHz 1,48v már fagyott bepipultam és vettem egy " játék " vízhűtőt és láss csodát 50c fokon beton stabil lett ( bár a feszt nem tudtam csökkenteni )
-
HopeckoR
aktív tag
válasz
Gyufaaa #25819 üzenetére
Nah hát igen..
Most éppen a határokat feszegetem... 4Ghz-t tesztelem,de ahoz már kell az 1.475V neki.
Lehet, hogy a CM TX3 EVO kevés lesz hozzá
IntelBurnTest-el tolom neki úgy a kupak 59-60fok körül mozog a magok pedig, 60fok+-30 fok. Ezt még bírja?
Gondolom azért játékok annyira nem fűtenek be nekiSzerk:
Hát az 1.475V-ra is azt mondta, hogy Nononononon... a teszt ki errorozott. -
-
HopeckoR
aktív tag
A 965BE-nek alaporajelen mekkora feszültség kell? A lapom valamiért 1.45V-t állított be. Ez a normalis feszültség ertek? En kicsit sokallom es eleg forró is egy TX3 alatt..
-
HopeckoR
aktív tag
Sziasztok!
Adott az alábbi config:
Táp: Chieftech 500W
Alaplap: Gigabyte MA-770T-UD3P (Rev 1.0)
CPU: AMD Phenom II X4 20 2.8Ghz@3.0Ghz ( Sajnos feljebb nem lehet húzni akármekkora feszkót adok neki, instabil lesz)
RAM: 2*4 GB 1600Mhz (1333 Mhz-n használom) Kingstone
VGA: MSI R270 2GB GamingMivel elvileg a CPU nem használja ki teljesen a VGA-t a CPU limit miatt, ezért a váltáson gondolkozom. Használtan egész jó áruk lett a Phenom II-nek. Sokat nem szeretnék a gépre költeni így egyenlőre alaplap váltás nélkül szeretném megoldani. Találtam egy Phenom II 965 BE-t közel 1.5 év garival 16e Ft-ért. Emiatt lenne pár kérdésem hozzátok. (A Régi CPU-ra lenne is már vevőm)
Szerintetek megéri lecserélni egy 965BE-re? Így pár évig még kihúzná a gép teljes csere nélkül? A 965BE C3 Steppinges CPU-k mennyire húzhatók? 4Ghz-t ki lehet hozni majdnem mindből?Köszönöm!
-
HERR Z
veterán
válasz
tboy93 #25801 üzenetére
najah, konkrétan nekem a notim egy ssd-vel(1300mhz 2 magos herélt core2
) 2 mp-el lasabb mint a 4ghz-es x4 bootban, és fürgesége is hasonló
az egész családba mindenkinek a gépébe már ssd-t raktam, annyit dob és olyan kevés áron
konkrétan max 1 hétig kell ssd-t használni, hogy utána ne akarj mást -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB DeepCool Tesseract Chieftec500W
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged