Új hozzászólás Aktív témák
-
GgG91
tag
válasz
gyenesszabi #27123 üzenetére
mekkora a vcore terhelésnél?
temp 3 csak egy hibás szenzor
táp nem lehet gond, ugyan ilyet használok -
GgG91
tag
válasz
mitisz #27008 üzenetére
"Overclocking the HT speed has been shown to provide only marginal improvements in performance (perhaps in cases when multiple high end GPU's are being used). In fact, most of the time people find that there is almost negligible difference in performance between overclocked and underclocked HT's. This is primarily because the HT has such a large bandwidth, that it is rarely saturated with information, so an increase or decrease in speed often is hard to notice."
forrás: overclock.net
-
GgG91
tag
770-es chipset AOD támogatás szintjén nem a legjobb, az állítható paraméterek száma minimális és kékhalált dob
-
GgG91
tag
válasz
csabika0001 #26392 üzenetére
Akkor BSOD-t kaptam volna nem instant reboot-ot, de kinek mi, Attól, hogy nekem nem vált be neked beválhatott
-
GgG91
tag
válasz
csabika0001 #26387 üzenetére
IBT nem a legjobb.. egyszer nem írt ki instabilitást, utána prime alatt meg elhasalt 2 perc alatt
-
GgG91
tag
50 fokos kupakhőt már illene megéreznem a bordán is nem? Fogdosom még a talpát is, de ott sem érzem testhőnél többnek, valaki erre tud nekem magyarázatot admni?
-
GgG91
tag
függ a modulok számától is a max elérhető órajel
-
GgG91
tag
válasz
Dr. Romano #26191 üzenetére
Szép munka!
Azért egy Phenom II X4, magasabb szintet képvisel egy E8600.
-
GgG91
tag
válasz
Gabrikovics #26152 üzenetére
Maghő nem hiteles, kupakhőt méri sensor.
3 és 4 mag közötti különbség sokkal nagyobb, mint a 2 és 3 mag között.(amit nem értette sosem, az az, hogy miért megy adott feszültségen bármely 2 maggal többet, mint mind a 4-el, persze értelmes hőmérsékleten, így az sem tényező. Erre esetleg tudná valaki a választ? )
-
GgG91
tag
válasz
rantotthusi #26020 üzenetére
nb szorzót emeltél?
fsb mennyi? (esetleg screenshot a biosról megegyszerűsítené a találgatásokat)
PCIE ugye fix 100-on van nem auto-n
de mivel relatíve kis terhelésnél fagy, lehet hogy valamelyik nagyobb P state-ban nem stabil, de ez is csak akkor lehetséges, ha fsb-t is emeltél. -
GgG91
tag
válasz
4264adam #25958 üzenetére
így van plusz a ramnak mehet fesz 2,1 körül bár nem tudom milyenek vannak benne vagy csak szimplán visszateszed 3,33x-osra a ram szorzót csak azt nem mindig szereti 1,25v mehet cpunb-nek ha előtte nem volt stabil
gépházad pedig remélem szellős, mert ahogy látom nincs mosfet hűtés a lapodon -
GgG91
tag
válasz
MinionFlasH #25941 üzenetére
200x15 és ezen a frekin általában 1,2v alatt is elkaristol.
-
GgG91
tag
válasz
HopeckoR #25770 üzenetére
Ha Prime95-el sem megy 65 fok fölé, akkor nem lesz baja, mert a játékok annyira úgy sem tudják megterhelni, mint a Prime, inkább a nagy hőmérséklettel az a baj, hogy a Phenom II-k a gyártástechnológiájukból adódóan szeretik a hűvöset, ami annyit tesz hogy lehet hogy egy bizonyos órajel és fesz érték mellett a gép 60-65 fokon instabil, de mondjuk jobb hűtéssel 50 fokon vígan elmegy.
-
GgG91
tag
-
GgG91
tag
válasz
HERR Z #25605 üzenetére
Akkor ez nagyon gizda NB, 1,3-al meg most 2,4-en előtte kicsit túlfaszeltem inkább hogy biztos stabil legyen mert sok volt vele a gondom.
A procim meg csak szimplán meleg, amennyire hinni lehet egy kupak oldalához érintett lázmérőnek, (mivel a méréshatára 42.9, ezért 8-as szorzón terheltem meg, 1 fok volt a különbség a kupak oldalán mért, és a gépen mért hőmérséklet között, szerintem elhanyagolható) -
GgG91
tag
[X3 B40 L3: ON] (57)
[X3 440 L3: OFF] 54 kupak magok 41 what? kupak melegebb, mint a magok, szóval gondolom az csal. Még jó, hogy unlockolva csak kupak van (SE!) -
GgG91
tag
válasz
Redneck #25600 üzenetére
Köszönöm a sok sok választ!
NB- miatt én is rengeteget szívtam.. Nekem 1,35v-ot kapott az NB ( és úgy ment 2400 körül a 4 ram modul miatt..) de visszavettem mert úgy nyertem 10-15 wattot ami kb 4-5 fok.
Tényleg lehet a 4. mag fűtése is, mindjárt le is ofolom és kitesztelem, hogy mit dob 3 magra, + holnap újra is pasztázom bár azzal véleményem szerint nem lehet gond (ha mégis az elég nagy égés számomra, így gondolni sem merek rá)
-
GgG91
tag
válasz
csabika0001 #25551 üzenetére
7870-el is még GPU limites lenne a rendszer, csak csúcskártyáknál lenne esetleg CPU limit, vagy 2 GPU-s rendszerekben. Mivel én kis felbontással játszok, így elvileg nálam sokkal jobban érezhető lenne a húzás eredménye, de ilyenről szó sincs, az a pár FPS plusz meg, amit sikerült kicsikarnod, nagy valószínűséggel csak a memóriák (cache és ram) gyorsulása miatt és a késleltetés csökkenése hozta az NB növelésével.
-
GgG91
tag
Úgy tűnik az összes problémám megoldódni látszik. A BETA BIOS volt valószínűleg a ludas.
-
GgG91
tag
válasz
csabika0001 #25530 üzenetére
csabika0001 az nem a CPU NB VID?
-
GgG91
tag
válasz
z0l1ka #25524 üzenetére
Ilyet nálam is történt, még most se tudom biztosra, de elvileg a memóriavezérlő volt a ludas, de hogy is van ez? Amikor 2 Geil volt csak a lapomban símán mentek hiba nélkül több óra tesztelés után 1000-ren, aztán mikor betettem mellé az ocz reaper-eket, amik szintén tökéletesen bírják az 1066-ot akkor már elhasalt a rendszer 880-nál pedig már 2.2-t kaptak a ramok az előző 2.1 helyett, minek kellene még plusz feszt adnom?
-
GgG91
tag
-
GgG91
tag
Nem tudom miért, de én akár több órán át futtathatom a prime-ot (blend), beton stabilnak tűnik a rendszer, de ha indítok egy COD4-et, azon meg pár másodperc alatt elhasal és elkezd lefagyni minden program a gépen rosszabb esetben BSOD, ez több beállításnál is előjött már, ezzel kapcsolatban van valakinek valami ötlete, vagy tudja valaki, hogy miért?
eldiablo: Ha 1,35v az alapfesze, akkor egy elég jó darabot találtál!
-
GgG91
tag
Sziasztok!
Azt olvastam, hogy az NB-nek nem lehet nagyobb faszt adni, mint amennyit a proci kap. Ez tényleg így van? Esetleg valaki magyarázattal is tud szolgálni, hogy miért? Előre is köszi! -
GgG91
tag
válasz
csabika0001 #25402 üzenetére
Itt nem azzal van baj, hogy megáll a venti és újraindul, hanem az hogy folyamatosan kapja a feszt a batyu, csak már 5V alatt, ezért nem tud elindulni. Nézd meg mennyire meleg a hátulja a ventinek (motor felöli), ha nem meleg akkor használhatod így elvileg.
-
GgG91
tag
Sziasztok ismét! Lenne ár kérdésem, amiben remélem tudtok nekem segíteni.
4 Pin-es cpu csatival meddig érdemes húzni egy Phenom II x4 b40-et? Mert a 4 pin elvileg ugye 125w tdp, mennyi jön át rajta maximálisan? A 125wattot az hány volt feszültségnél adja le? Instabil lesz a tuning, ha csak 4 pies van rádugva? mert 1,325 volttal 3,6GHz fölött olyan jelenség lépett föl, hogy bootol a gép, nem fagy le, nem állnak le alkalmazások, szóval stabilnak tűnik, aztán mikor a prime95-öt ráuszítom, akkor kb 2 másodperc alatt kékhalál, próbáltam 1,4 V-tal azzal 3630MHz-ig volt stabil. -
GgG91
tag
válasz
tboy93 #25323 üzenetére
Nem! Ez egy x3-as athlon II-ből született, a hűtésemmel semmi baj nincs. a cm hyper 212-vel 50 fok fölé nem gyakra nmegy terhelve mint ahogy azt az egyik föntebbi képen látható, az alulfeszelés pedig csak azért kell, hogy ne 500ezercsillióbillióaranyforint legyen a villanyszámlánk.
djculture: Ez most készült bár nem volt stabil, de egy queen-re azért futotta
-
GgG91
tag
válasz
djculture #25316 üzenetére
Megy a c'nq, csak mivel terheltem prime95-tel, 800mhz-en 0.8v al elkarcol, 1800-on meg 1v-ot ír.
Prime95-ös kép -
GgG91
tag
Sziaztok!
Van egy Phenom II x4 B40 (3.0GHz, C3 step)procim egy ma 770-ud3 deszkában, amit nem rég szereztem, és mivel azt vettem észre, hogy unlock óta fűt elég rendesen,ami ilyen idegben nem is olyan nagy baj, mert 25 fok alá ritkán esik a szobámban a hőmérő higanyszála, de nincs valami jó hatással a villanyszámlára. Így elkezdtem alulfeszelni. A proci előző tulaja írta még annó, hogy a gyári 1.325-ről ő 1.275-ig ette vissza és használta stabilan. Mivel vállalkozó szellemű vagyok gondoltam elkezdem még lejjebb tornászni folyamatos prime95 futtatással, és számomra elég lélegzetelállító eredmény született, mert már 1.15v-nál járok és még mindig stabil. Mivel elég hihetetlennek tartom az eredményt, gondoltam megkérdezem nektek sikerült-e már hasonlót, vagy én vagyok a hülye és csak valami bugról van szó.. itt egy kép is itt egy kép is
Előre is köszi a válaszokat
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest