- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eddie141
senior tag
Sziasztok!
Nekem egy 965BE-m van, sajnos még c2-es. Változóan használom, általában, ha nem játszogatok és renderelek, akkor alulfeszelve 1,25V és 3400Mhz. Tuningban viszont nem tudok előre jutni. 3917Mhz a csúcs, mindezt 1,475V mellett. Efölé nem megy semmilyen feszültséggel. Egy M3N-HT Deluxe lapban hajtom. Előzőleg egy MSI lapban volt, azelőtt meg egy Gigabyte crossfire-s lapban. Mindkettőben igencsak megtudtam közelíteni a 4Ghz-t, sőt az msi-ben még majdnem 4100-on is bootolt, de akkor még nem volt megfelelő hűtésem hozzá, így nem tudtam az őrületig a feszt emelni. Most viszont egy módosított Corsair h50-et koptatok, és a hőfokokkal biztosan nincs baj (prime 95 1óra @ 3800/1,4V = 43°C)
Mit ajánlanátok? Hogyan húzzam? Eddig csupán a szorzót emelgettem. FSB-hez nem nyúltam nagyon.
Corsair 1066-os cl4-es dominatorokkal hajtom a rendszert.Másik kérdés:
Nekem gyárilag csuán 2000-ren megy a HT speed. Azt hogyan tudom feltornázni? Illetve van egyáltalán értelme? Fogok észrevenni változást? (mert, ha jól értelmeztem, akkor elvileg 5200MT/s kéne legyen, az meg 2600, nem?) -
Eddie141
senior tag
Sziasztok!
Régebben én válaszolgattam itt a kérdésekre, de most fordul a kocka, kérdeznék
Van egy 965BE C2-őm. Most vettem hozzá egy új lapot (N9n2-sli-ről váltottam), egy M3N-HT Deluxe Mempipe-t. Az a gáz, hogy akárhogy is lövöm be a szorzót, nem hajlandó 4x-es főlé menni. A lap elviekben támogatja a procit, és a legújabb bios van rajta. A bios úgy látja, hogy 3800Mhz-n megy, a winfos is, de pl everest/cpu-z az eredetit látja (800Mhz), és tudom, hogy csak annyin is megy, mert nagyon lassú...
Teljesen friss oprendszer van rajta, és már mindent megpróbáltam ami eszembe jutott, így sem jutottam előrébb. Tudnátok segíteni?
Itt egy kép a jelenségről:
Amint látszik, a feszültséget lehet szabályozni, és az fsb-t is, viszont a szorzó oda van heggesztve a 4-es km-kőhö -
Eddie141
senior tag
Megérkezett a phenom II x6 teszt ph-ra
Mostmár ezeket is lehet boncolgatni rendesen
De azért én maradok a jól bevált 965BE-m nél -
Eddie141
senior tag
Hát ezesetben már nem vagyok 100%alékig biztos, hogy a táppal van a gond. Táp miatt nem megy el a kép úgy, hogy a gép megy tovább. Ez elég ritka eset lenne.
Lehet, hogy érdemesebb, ha teheted, hogy visszaválts egy régebbi bios-ra. Lehet, hogy azt írja ki a gép, hogy unkown processor model, de ugyanúgy tuningolhatod, és jó esetben megoldódik a problémád.
Viszont, ha adódik lehetőséged, akkor próbáld ki egy másik táppal, de én előtte a hűtést is megnövelném (állíts be néhány ventit néhány forrób alkatrész felé, és megkátod, hátha.) Portalaníts is, az is befolyásoló tényező lehet. Sok a változó, így a lehetőség is, de mivel írtad, hogy a biosfrissítés óta csinálja ezt, így arra gondolok elsősorban.
Még egy kérdés:
Biosfrissítés óta jobban van húzva a gép? Vagy van egyáltalán húzva? -
Eddie141
senior tag
De az is lehet, hogy kevés neki a táp, vagy melege van.
Találkoztatok már olyannal, hogy a gép, ha házban van, nem hajlandó beindulni? Én ma másodszorMire erre rájöttem azthittem agyvérzést kapok
Most az asztalon szolgál, és tökéletesen működik (apropó kb 10 c°-minusszal)
-
Eddie141
senior tag
Hát nekem egy 965-ösöm van, de a 4Ghz nekem is csak álomhatár
3917Mhz-n hajtom maximum stabilan, és sokáig. Nekem sem fesz sincs emelve, csak a szorzót vettem fel, (így stabil, próbáltam már sok lehetőséget) így most 19,5x200on hajtom egy Mugen2ővel, és teljesen stabil. -
Eddie141
senior tag
-
Eddie141
senior tag
Egy kérdésem lenne.
AMD Phenom x4 965-ből mely magos proci tuningolható jobban? C2 vagy c3? -
Eddie141
senior tag
Én kifejezettem utálom az ezüst pasztát pl
Eléggé macerás, és izgalmas is, ha félrefolyik, hiszen a legtöbbjük fém alapú, így nem túl meglepő módon vezeti az áramot
Én MX2-est vettem még anno, egy kis tubussal, és már kb 15 gépet lepasztáztam vele, és még mindig van benne legalább 3-4 adagÉn kéket szeretnék rá, mert mindenem kék
-
-
Eddie141
senior tag
válasz
Nico Bellic #9501 üzenetére
Szia!
Pont ugyan ilyenem van: Gigabyte 790XTA-UD4 MErem ajánlani. Jó lap, jól tuningolható vele a proci, stabil, és szerintem jól is néz ki -
Eddie141
senior tag
válasz
Nico Bellic #9499 üzenetére
Nincs mit, és nem bánod meg
Milyen lapba szánod?
-
Eddie141
senior tag
válasz
Nico Bellic #9497 üzenetére
Szia!
Én a nagytesóját használom, a 965BE, de ugyanez a mag mint amit te írtál.
Nagyon strapabíró, erős procik ezek, nem nagy a hűtésigényük sem (bár ez viszonyítás alapja). Szerintem nagyon ajánlottak, árkategóriájának biztosan a legjobbja.
Tuningban nem nagyon bajnokok a C3-makNekem a 3,4Ghz-m ről csak 3917Mhz-re sikerült stabilan túlhajtanom, de a 4,1Ghz-t egyikel sem lehet túllépni
Viszont mire nem elég ez manapság?
Tehát bártan beruházhatsz egy ilyenbe, csalódni nem fogsz benne, garantálom. -
Eddie141
senior tag
Igazán nincs mit
Amúgy valóban, csak abban tér el, az a 200Mhz, és ha nem is pár kattintás, de pár gombnyumás után már a tiéd is biztosan tudja azt a teljesítményt
Ha meg tuningolni akar az ember, akkor mindig az adott mag legkissebjét érdemes megvenni szorzózár nélkül (BE), mert ugyanaz a mag mindig ugyanazon a sebességen végez (elvileg)
-
Eddie141
senior tag
válasz
Zoli-206 #9489 üzenetére
Igen, ez érdekes is lehet. Nemtudod, hogy a 280-as/295-ösben van-e ilyen támogatottság?
Mert sajnos én renderben nem veszem észre a különbséget egy esetben sem
Sajnos én még nem tehetem meg, hogy csak egy teszt erejére beszerezzek egy 5800-ast, és összevethessem, de hátha gondol majd ránk valaki -
Eddie141
senior tag
válasz
Zoli-206 #9477 üzenetére
Sajnos csak quadro kártyákkal tudtommal, vagy fermi-vel, mert azon vannak összevont számító egységek. Bár lehet, hogy közrejátszik egy kicsit a vga is, de nem észrevehető mértékben. Benn a cégben van két gép, mindkettő teljesen azonos, csak az egyikben egy 8400GS Van a másikban meg egy 285GTX (elég nagy a difi tudom, de nem is ugyanarra vana kettő
) és renderben nem nagyon látni különbséget, szerkesztésben viszont annál inkább!
(#9483) atila2: Nekem 4gb mushkin dobog pontosan ebben a lapban, pont ez a hűtő alatt
Simán befér, csak ilyen dominátor meg corsair oc2 feeling nem
Nem annyira látszik, de pont a hűtő alá tettem be a ramokat, hogy ne is látszódjanak. Még lefelé is kellett tolnom a ventit a gyári helyéről, hogy ráfeküdjön, tehát gond nincs
-
Eddie141
senior tag
-
Eddie141
senior tag
Sziasztok!
Nekem egy AMD Phenom II x4 965BE c3-mam van,Scythe Mugen2-el hűtve, egy Gigabyte 790XT-UDP4 lapban. Az a problémám, hogy nem tudom 3971Mhz fölé kergetni stabilan. Jelenleg igy használom: 19.5szorzóval, gyári feszen, és igy meg 3900-at
Valami tippetek, ötletetek a tuningra?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- Fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest