- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
JoolsNOS
veterán
válasz
antikomcsi #10399 üzenetére
Feszültséget tudok emelni, de szorzókat csak procinál, nbnél htnél ramnál tudok állítani.(tehát cpu nbnél csak feszt tudok, de szorzó vagy egyéb nincs) Ha most nbt 1800ról 2250re emelem akkor nb vagy cpu nb feszt emeljek? (ugye sima nbnél tudok feszt és szorzót is állítani)
jones965: általánosságban beszéltem a giga és asus lapokról. (illetve egy 50ezer forintos laptól el is várni hogy tudjon tuningot. Míg gigánál egy 15 ezres lap is hajlamos tuningra.
-
válasz
JoolsNOS #10393 üzenetére
Nem tudom, hogy Te hányat tudsz emelni, de lehet adni plusz feszültséget az alaplap északi hídjának (NB), és lehet a procin belül (CPU NB).
Ha a processzor NB értékét akarod megemelni mondjuk 2400/2600MHz-re, akkor a CPU NB feszültséget kell emelned. Ami még így is alatta lesz a CPU V-core-nak (CPU magfeszültségnek).
-
lazsi
tag
Másik kérdés: a dobozos procikhoz csomagolnak hűtőpaszát?
-
lazsi
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy ezek az X4 procik milyen memóriát hajtanak ki? 1600mhzest vegyek, vagy elég nekik a 1333as vagy 1066os mert tuning nélkül csak annyit kezel?
Szóval ezekben a memóvezérlő milyen memóriát szeret? -
JoolsNOS
veterán
válasz
antikomcsi #10392 üzenetére
Namost én konkrétan csak egy nb-t tudok emelni nem? Vagy?
-
válasz
JoolsNOS #10390 üzenetére
Szia!
Ha proci NB-t emelsz, akkor a CPU NB-nél, ha az alaplapon az északi hídét akkor sima NB-nél kell a feszültséget emelni.
(#10391) Lucifer6280
Az indítás, és helyreállítás menünél, a rendszerhibánál kiveszed a pipát az automatikus újraindulás elől.
Start - Számítógép (jobb gomb/tulajdonságok) - Speciális Rendszerbeállítások - Speciális fül - Indítás és helyreállítás (Beállítások)
-
Lucifer6280
aktív tag
válasz
antikomcsi #10389 üzenetére
Hol tudom kikapcsolni h ne egyből induljon újra?
-
JoolsNOS
veterán
Jó reggelt!
Ha NB-t emelek akkor feszt az NB-n vagy a CPU NB VID nél emeljek?
köszi -
válasz
Lucifer6280 #10388 üzenetére
Szerintem sem kéne, hogy kevés legyen, ezért kéne letesztelni. Ha van hiba üzi akkor láthatjuk mi a gond. Ha a táp kevés akkor nem ír ki semmit, egyszerűen csak lekapcsol, és nincs idő üzenetre.
Ha ez a táp jól működik akkor elégnek kell lennie, teljesen igazad van, és ha más miatt kapcsol le a gép, akkor el kéne csípni a BSOD képernyőt.
-
Lucifer6280
aktív tag
válasz
antikomcsi #10387 üzenetére
Ja akkor félre értelmeztem 1 12V-os ága van csak 2 van osztva. De sztem nem kevés a táp. Bár aztán a franctudja.
-
válasz
Lucifer6280 #10386 üzenetére
Jó, akkor 2 ága van, de Te írtad, hogy vx550w tápod van, és a corsair szerint annak 1 db. 41A-es 12V-os ága van.
A 8 pinesen azt hiszem 150W-ot tudna felvenni, a 6 pinesen 75W-ot. És azért terhelve az a vga is eszik ám rendesen.
Amúgy meg tudnád mondani, hogy akkor milyen tápod van? 2 x ? hány A-es?
Esetleg összetévesztetted a két vga kábelt a 2 ággal? Mert a két 6 pines is kaphatja egy ágból az áramot, a cpu-val, és minden egyébbel együtt. Pont ez a jó az vx550w-ben, hogy nincs 2 20A-es ágra bontva, mert akkor tuti limitbe ütközne az ember egy denebbel, meg egy ilyen zabagép vga-val.
Egyébként meg lehet nézni mit tud a táp, amikor nekem kevés volt visszavettem a proci, és a vga órajelét, feszültségét. A 8800GT-t nem bírta egy 550-es táp igaz nekem 2 ágra volt bontva, egy kis fogyasztáscsökkentés megszüntette a játék közbeni lekapcsolásokat.
-
Lucifer6280
aktív tag
válasz
antikomcsi #10385 üzenetére
Általában Crysis közbe szokott kifagyni vagy valamien szintetikus tesztnél(3DMark), előző lapomba nem volt ilyen még ha felhúztam mindent is, a Tápnak 2 12V-os ága van mind 1 ik használva van a Vga végett,, 1 8pines meg 1 6-pines-de csak 2 6pineset használok, szóval nem hiszem h az fájna neki.
-
válasz
Lucifer6280 #10383 üzenetére
Kingmax ramokkal semmi baj, talán nem a legnevesebb a gyártó, de a moduljai tökéletesen működnek amd procival. (Az általam összerakott gépekben)
Eressz rá egy blend tesztet a procira, hogy kidobja e vagy nem.
Amúgy mikor indul újra?Játék közben random, vagy amúgy is, akár sima PH!-zás közben?
Valóban lehet elégtelen hűtés is az oka.
Esetleg kapcsold ki a hiba utáni automatikus indítást, hogyha van hibaüzenet legyen időd megnézni.
Ha nincs hibaüzi, akkor a leállás lehetne táptól is, de ha nincs terhelve és tuning sincs, akkor nem valószínű, hisz 1db. 12V-os ága van a tápodnak, az meg bőven bírja még a tuningot is.
Nekem is volt giga lapom dual biossal, de nem ért az egész semmit. Nekem a leállás melett magától bekapcsolással kezdte, aztán kikapcsolt, majd megint be. Nem tudom mi a hivatalos neve, de az a része szart be ami a tápot vezérli. Na azóta nem használok gigát, túl sok volt a szívás vele. (Nekem)
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Lucifer6280 #10383 üzenetére
nekem most így hirtelen más nem ugrik be sajna...de hátha más okosabb
több sikert
-
Lucifer6280
aktív tag
válasz
darál0w #10382 üzenetére
Lehet, de nem valószínű. De azért majd meglesem a hűtést
Akármeik foglalatba teszem a ramot ugyan ezt csinála-.- De csak ezzel a lappal,
Az a baj h "márkásabbb" rammal még nem sikerült kipróbálnom csak kingmaxokkal, de mind 1 ik ezt csinálja valahol olvastam h nem szereti egymás a phenom meg a kingmax ebbe a lapba. De majd kiderül, vagy ha addig van valami ötletetek még azt szivesen megpróbálnám -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Lucifer6280 #10381 üzenetére
ettől függetlenül, ha a procira rosszul raktad rá, akár még lehet
másik....told át a ramot a másik két foglalatba...nekem az első kettőbe alig bootolt utána meg fagyogatott a dual...de egyesével meg jo volt mind a 2be....
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Lucifer6280 #10377 üzenetére
tulmelegedés nincs?
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Lucifer6280 #10377 üzenetére
Pedig a giga lap jobban szereti a tuningot, mint az asus.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Lucifer6280 #10375 üzenetére
tuningolsz?
-
Lucifer6280
aktív tag
válasz
darál0w #10374 üzenetére
Még 1 kérdés Tudom h nem ebbe a topicba tartozik de lehet nektek több ötletek van a jelenségre. Olyan Gondom lenne h van 1 Gigabyte GA-MA790FX-DS5-ös lapom benne 2x2GB ddr2 800MHz-es kingmax ram + AMD Phenom II 940 BE-ÉS néha furcsa módon ilyen random újra indulásokat kapok. Ami hajtja mindenzt az 1 Corsair VX550W+ Giga 4870 1GB van melette. Ha valakinek van ötlete vagy megoládása a dolgokra az kérem segítsen. A lap topicjában már feltettem ezt a kérdést de nemsokmindenre jutottam.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Lucifer6280 #10373 üzenetére
AM2+os proci nem megy bele AM3ba sajna
-
Lucifer6280
aktív tag
Hello.
Olyan kérdésem lenne h a Phenom II 940BE-t bele lehet tenni AM3-as lapok ba is?? -
JoolsNOS
veterán
válasz
antikomcsi #10371 üzenetére
Egyenlőre smallozok. De a 3.6 is elszállt 1.4 volton. Pedig nb is kapott +0.1et pedig csak 2064en ment. Marad a 3.4. Az bírja. meg 54 foknál nem megy feljebb.
-
válasz
JoolsNOS #10369 üzenetére
Melyik tesztet futtatad? Small FFT, vagy Blend? Érdekesség, hogy small FFT-vel simán elmegy akár órákig, mert az inkább a magokat dolgoztatja, ám ha blendet nyomatsz rá, akár 1 percen belül elszálhat az NB miatt. Így legalább külön meg lehet nézni, hogy mit bír. Előbb fel lehet nyomni a mag órajelet, aztán be lehet állítani az nb-t.
Nem nézted meg mi a hibaüzenet? Bár szerintem is a proci, és nem a vga.
-
JoolsNOS
veterán
-
válasz
Eddie141 #10360 üzenetére
De, simán megy a cnq Win7-el. Nekem 2904-el, és 3002-vel is rendesen ment. Mondjuk miért ne menne?
Szerintem, ha letöltenéd most az utolsó biost azzal sem lenne gond, azt hiszem aki frissítette azt a biost, valamit nem jól csinálhatott. Nem rakta előtte alapra a biost szerintem, és nem mentette el a beállítást újraindítás, és flashelés előtt. Ilyenkor előfordul, hogy valamit nem ír át, vagy meghagy egy opciót. Nekem is volt ilyen régebben, mert lusta voltam, az eredménye az lett, hogy kétszer kellett frissíteni.
(#10359) JoolsNOS
A biosban beállított értéket olvasta ki a program, mint az órajelnél a rendszerinformációs képernyőn, de a valóságban levette a feszültséget is. Hálisten megoldódott, úgyhogy biztos cnq-s bios hiba volt.
És látom 920-at tuningolsz. Akkor a HT-t fixáld olyan 2000 körül ahol tudod, a cpu NB pedig legyen felette, vagy azonos, kevesebb ne legyen, de olyan 2200 köré simán belőheted "normális" majdnem alap feszültséggel.(Nem a cpu vcore-ra gondolok, hanem nb feszre) Szerintem a 3800 nem lesz meg stabilan, én a 24/7-re 3500MHz-re lőném be azt a procit 1.4 - 1.425V közé. Nyomnék rá egy óra blend tesztet, és ha nem hibázik akkor jónak nyilvánítanám. Nincs olyan nagy különbség 3500 és 3800MHz között, ha játékra kell akkor pedig értelmetlen, oda inkább erősebb vga kéne.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
darál0w #10347 üzenetére
Szerinted meddig menjek el órajelben? 1.45nél többet nem akarok adni feszt. Szerintem ott már nem szeretné a freezer sem. Teszem azt ha felviszem 3.8 körülre (amit szerintem ezen a feszen nem fog elvinni) akkor a ht nb nem baj ha vissza van osztva 1800-2000 közé, vagy érdemes valami arányos növekedést ezekbe is belevinni. Főleg nbnek mert ht azt tudom nem szeret 2000 fölött.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
antikomcsi #10357 üzenetére
nézz egy kis VBt....majd utána megnézzük mire jutott a régebbi BIOSsal
-
válasz
darál0w #10356 üzenetére
Nem árt megpróbálni, igazad van, csak nincs sok választása. Egyébként én sem látom, hogy oda lenne írva, lehet csak az awardflash-ben írta ki?
Már nem emlékszem, de valahol biztos írta, legalábbis remélem nem képzelődtem, mert az durva lenne.
Gondoltam is, hogy nem baj jó a beta is, csak ismerje fel rendesen az 1055T-t.
szerk:
Ja, nem a hozzászólás volt félrevezető, én voltam figyelmetlen.
Kétszer is. Nameg a másik topikban is.Tyűűű, jobb ha megyek kicsit játszani, hogy magamhoz térjek.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
antikomcsi #10355 üzenetére
bocs a félrevezető HSZért
"hülyebiztos" ....ez tetszik
jahogy csak ugy van odadobva mellé, h béta...értem....akkor ezért nem láthattam
mindezeket egybevetve én még mindig az mondom, h egy régebbit tegyen vissza.
-
válasz
darál0w #10354 üzenetére
Mondjuk igaz, ott van a képen, hogy c2-es, de én valamiért azt hittem, hogy c3-as. Lehet azért, mert azt hoztad szóba, mint lehetőség.
Én már nem tudom, hogy a múltkor sem volt e kiírva, de az biztos, hogy amikor kicsomagoltam ott volt, hogy beta, és nem is lehetett telepíteni wines alkalmazással, mert kiírta, hogy nem megfelelő verzió. Csak dos alól lehetett felnyomni. Gondolom azért, mert így volt megcsinálva "hülye biztosra".
Aki nem tudja, hogy mit csinál, véletlen se tehesse fel. Végülis nem rossz.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
antikomcsi #10352 üzenetére
nemlátom mellette, h beta lenne, de biztos neked van igazad...nem olvastam utána
mivel C2es a procija, bőven jo egy régebbi is...én kiprobálnék egyet az tuti....
és nem mindig a legujabb a legjobb. sokszor tapasztaltam.
-
Scholes9
nagyúr
Így van, tuti megy a C&Q, nálam is 800-ra veszi le.
-
válasz
darál0w #10351 üzenetére
Igen, de az beta. A lehutolsó a 2904-es, és az jött ki a C3-as 965-höz.
Egyébként ugyan az a két bios, csak a beta-ban vannak x6 cpu kódok. Legalábbis, ahogy néztem a múltkor.
Hogyhogy minek? Mert a nagyobb számú, biztos jobb!
Vagy lehet benne volt az előzőben
, és ez csak javítás, de az tuti, hogy a 2904-et volt a legjobb használni. Illetve a 3002 beta-t.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
antikomcsi #10350 üzenetére
asus oldalán 3002 a legujabb. 6 magos támogatással. de minek neki?
-
-
válasz
Eddie141 #10346 üzenetére
Szia!
Melyiket hívod a legújabb biosnak? Az utolsó Beta-t?
Pedig tuti, hogy megy a cnq valahogy. Indíts el egy stabilitás tesztet everestben, ha már úgyis ott vagy és nézd meg mi történik. Nekem pl. az 5V-ra 2.9-et ír most ebben a 790-es lapban, ami kizárt. Az M3N-HT dlx-ban, ami most kint van az asusnál mert behalt rajta a lan pedig 5.05V-ot írt ki.
Win-be pedig nem kell babrálni az energiagazdálkodást, mert anélkűl is megy a cnq, vagy éppen nem, ha azt állítjuk be biosban.
Persze úgy értem, hogy amit akarsz beállíthatsz benne, csak külön a cnq miatt nem szükséges.
Szóval szerintem csinálj egy dos-os pendrivot, és arról indítva égesd bele újra a 3002-es biost.
Megéri, mert sokkal stabilabb lap, mint a többi, mint mondtam, most egy amd790-es MSI van, ezzel több feszültség kell, instabilabb, és a CPU NB-t egyszerűen nem lehet 2200 fölé vinni, mert a blend teszt kidobja. Az nf-os pedig vígan ment 2600-on. És ahogy nézem alapon, még többet is eszik vagy 5-10W-al, mint az nv-s pedig ebben igp sincs.
-
Eddie141
senior tag
Sziasztok!
Régebben én válaszolgattam itt a kérdésekre, de most fordul a kocka, kérdeznék
Van egy 965BE C2-őm. Most vettem hozzá egy új lapot (N9n2-sli-ről váltottam), egy M3N-HT Deluxe Mempipe-t. Az a gáz, hogy akárhogy is lövöm be a szorzót, nem hajlandó 4x-es főlé menni. A lap elviekben támogatja a procit, és a legújabb bios van rajta. A bios úgy látja, hogy 3800Mhz-n megy, a winfos is, de pl everest/cpu-z az eredetit látja (800Mhz), és tudom, hogy csak annyin is megy, mert nagyon lassú...
Teljesen friss oprendszer van rajta, és már mindent megpróbáltam ami eszembe jutott, így sem jutottam előrébb. Tudnátok segíteni?
Itt egy kép a jelenségről:
Amint látszik, a feszültséget lehet szabályozni, és az fsb-t is, viszont a szorzó oda van heggesztve a 4-es km-kőhö -
nfsu17
veterán
-
h_eduka
tag
hello
a héten szereltük össze az új gépemet amd phenom 2 955 b.e. és gigabyte ga-ma890gpa-ud3h 4gb cl7 geil 1333mhz chieftec 550w asus 9800gt 1gb és raidmax ares ház és a cpu hütője folyamatosan 4500-6000rpm között forog és kva hangos ezen h állithatnék?
-
dvd_R+
őstag
szia segitséged szeretném kérni
lenne egy Gigabyte MA770-ud3 alaplap
benne egy AMD PHENOM X4 960 Black edition procikérdés az lenne hogy a procit milyne hütö hütené le ? mert nincs hozzá hűtőm .. kaptam 1 ilyen ajánlatot ez jó lenne hozá ? [link]
ezzel menne ? alap óra jelen ? játékok közben pl crysis meg hasonlo ?
és tuningot birná e ez a proci hütö ? vagy azt nem ?
a választ előre is köszi
-
JoolsNOS
veterán
Az én procimnál 1800 a ht és az nb(920). A 945 nek 2000 a ht és az nb. Én eddig azt hittem, hogy ezek lapfüggők. Ezek szerint nem. Tuningnál eddig mindig próbáltam 1800hoz közeli értékeket nyomni ezekben. Nyugodtam lehet inkább 2000 környéki a visszaosztás?
-
JoolsNOS
veterán
-
JoolsNOS
veterán
Amúgy vicc, hogy milyen hűtővel érkezett a 945. Kb a 3500+on láttam ilyet utoljára. (mégcsak nem is telitalpas hűtő volt) Én alapból rakni akartam rá a 920 gyári hőcsövesét, de tesóm ragaszkodott, hogy próbáljuk ki. kb 2 perc prime után 63 foknál állítottam le. Bár ez elvileg 71 fokig van biztonságban. Amúgy tesóm régi procija meg 62 fokra van írva és nemegyszer 75 körül volt, de nincs semmi baja.
Azért én nem szeretem ha az enyém már a 60at verdesi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Megújult a PROHARDVER!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Formula-1
- KERÉKPÁR / BRINGA / ALKATRÉSZ beárazás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest