Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Apple MacBook
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Videós, mozgóképes topik
- Canon EOS DSLR topic
- RAM topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ilovedigweed
senior tag
Értem, köszönöm!
-
ilovedigweed
senior tag
Sziasztok.
Adott a Phenom II X4 955 BE (C3) processzorom. Mivel egy Gigybyte GTS 450 OC1-et hajtok vele ezért alap órajelen használom. Szeretném alul feszelni amennyire csak lehet, úgy ,hogy 3200MHz-en még stabil legyen. A kérdésem az lenne, hogy hogyan tegyem ezt?
Az én elképzelésem az lenne hogy lépcsőfokonként vegyem le a feszt, illetve minden lépcsőfok után teszteljek valamivel. Gondolom Intel Burn Tesztel kell tesztelnem? Ja és az lenne még a kérdésem hogy kell-e mást állítani ha feszt csökkentek a processzoron?
Köszi előre is
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
JoolsNOS #12777 üzenetére
Akkor jó. Im happy
"Idővel 4000ren pörög majd a proci"
-
-
ilovedigweed
senior tag
Letesztelem még akkor majd a GTA4-el.
Köszönöm a segítséget, életem első tuningján túl vagyok.
-
ilovedigweed
senior tag
Na most mi van a Prime95el, hol van a Worker #1?
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
finest #12755 üzenetére
Akkor ha ez a blend test lefut rendesen, akkor meg van tuningolva a gép stabilra?
Ja és mi van akkor ha pl resetelnem kell a bios-t és elmegy belőle a beállítás? Utána elég közvetlenül ezeket az értékeket beírni ehhez a konfighoz hogy ugyan olyan legyen mint most? Az a stabilitás lesz akkor is mint most?
-
ilovedigweed
senior tag
Azzal a beállítással tolom most a prime95-t. 8 perce megy még csak, de még nem fagyott ki
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
darál0w #12716 üzenetére
DIMM1: Kingston 9905403-171.A00LF 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz)
DIMM2: Kingston 9905403-171.A00LF 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz)
Ezeket most másoltam ki everestből, Vagy inkább megnézzem a modelszámot és arról kikeressem neten?
-
ilovedigweed
senior tag
Elkezdtem még is de már error is a worker 4. Van értelme tovább futtatni ezzel a beállítással, vagy mit hogyan tovább?
-
ilovedigweed
senior tag
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
finest #12674 üzenetére
20as szorzóval még nem néztem így. Felső tápos a házam és igen szellőzteti a házat is. Van alatta is venti és az sokkal hűvösebbet fúj kifele mint a táp. Előre is kellene egy ventit vennem de arra már tényleg nincs keret most.
Meg gondolom az everest stabilitást tesztnél van komolyabb teszt is amivel néznem kellene a stabilitást?!
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
darál0w #12671 üzenetére
Normalra tettem a cpu-t az ok. Felraktam a szorzót 18-ra, aztán toltam egy everest stabilitás tesztet és amint bekapcsoltam a tesztet a tápegység szinte forró levegőt tolt ki. Alapon nem csinál ilyet csak ha a tesztet bekapcsolom. A 18-as szorzóval nem volt gond 42C CPU, 46C/mag, és 44C alaplap, de a táp eléggé idegesít.
Ja és a proc hűtő 1200-on forgott max -
ilovedigweed
senior tag
válasz
finest #12663 üzenetére
Akkor ha most belövöm ezeket a frekiket így ahogy leírtad, akkor mennyire toljam fel a clock ratiot?
Habár inkább lehet hogy lécsőről lépcsőre kellene haladnom ahogy darál0w írta. Először cpu fesz fix aztán pl 18-as szorzó. (most auton van a cpu clock ratio. az hanyas szorzó? 16?)
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
finest #12658 üzenetére
Én még csak ott tartok ,hogy most kezdek rájönni ,hogy a biosban a "cpu clock ratio"-t kell emelnem (vagy tévedek?) 18-ra gondoltam ha jó helyen a megfelelő dolgot állítom?! Nb Freki az meg alatta van ha jól tudom/emlékszem
De ahhoz egyenlőre nem merek nyúlni.
Sokat kell még olvasnom a tuningról, Hiába olvastam el a "tuning kezdőknek szájbarágósan" első hsz-t. Nem nagyon értettem meg, és nem nagyon igazodok el a biosban még.
-
ilovedigweed
senior tag
Én csak a hűtőtől féltem ,hogy nem tudom majd feltenni, és attól hogy sok/kevés pasztát rakok alá. A többivel szerencsére nem volt gond. Már csak a Biost kell áttanulmányoznom. Idővel 4000ren pörög majd a proci
-
ilovedigweed
senior tag
Sikerült összeraknom eddigi életem első konfigurációját
Teszt
Köszönöm mindenkinek a segítséget, tanácsot, ötletet stb.
A gép még nincs tuningolva de hamarosan meg lesz
Köszönöm még egyszer!
-
ilovedigweed
senior tag
Nincs probléma semmivel
Egy kicsit a hűtötöl féltem hogy nem tudom majd felrakni, + még pasztázni sem pasztáztam soha, de elvileg jó lett minden. Most egy format c: és jövök vissza, utána tesztelek
-
ilovedigweed
senior tag
Reggelt. Megjöttek a cuccok amit rendeltem
Már csak youtube-ot kell lesnem vagy 3 órát ,hogy össze tudjak rakni mindent
Most rakok először össze gépet úgy hogy minden külön van, dobozban
Remélem sikerül
-
ilovedigweed
senior tag
Tudom hogy nem ide tartozik, de alaplapnál mit kell nézni ha venni akarok? chipset-et? Az a jó ha minél magasabb a chipset száma? Vagy pl jobb a 870es chipset a 770
XYZchipsettnél? Tudnátok linket adni vagy esetleg néhány tanácsot adni hogy mi alapján válaszak lapot? -
ilovedigweed
senior tag
válasz
finest #12594 üzenetére
Értem. Egyenlőre nem fogom húzni mert még nem is tudom nem értek még hozzá. De idővel nekem sem lesz elég a 3.2GHz
A lapot nem tudom hogy lesz mert elvileg mindent az ipon-ról akartam rendelni de ott nincs CM Hyper212plus és értelmezhető információt sem adtak a 955-ről. darál0w ajánlott (
)egy srácot akinek van bazárja a HA-n és onnan veszek meg mindent. Holnap rendelem meg tőle a cuccokat. Legkésőbb pénteken remélem ,hogy már az új gépről írok majd
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
finest #12583 üzenetére
Azóta átalakítottam a költségvetésem
Nem kell az SB850. Az kell amit ajánlotok és jó és nem kell cserélni vagy 3évig. + tudom majd tuningolni vele a 955-t. 25e Ft szánok lapra, eddig ezt a Gigabytot találtam jónak de ha találtok jobbat akkor megköszönöm!
Egy szimplat 4GHz-et szeretné a 955ből
Gondolom 25e-s alaplappal nem lesz gond
Ja meg a CoolerMaster Hyper 212plus-al lehet 4GHz-ig húzni?
-
ilovedigweed
senior tag
Bele fogok betegedni a lap vásárlásba
ASUS M4A87TD vagy GIGABYTE GA-870A-UD3 ?
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
darál0w #12573 üzenetére
Már csak az a gond hogy az iponban nincs lap meg hűtő
Tudnátok nekem linkelni lapot meg hűtőt ahonnan egyszerre beszerezhető és van is raktáron? Nem szoktam online rendelni nem nagyon ismerem a boltokat
Sry a dupla HSZ-ért nem figyeltem.
Van az iponban egy GIGABYTE GA-870A-UD3lap, vegyem meg ezt vagy inkább máshonnan az Asrock-ot?
-
ilovedigweed
senior tag
darál0w egyébként azt a lapot és ramot veszem meg amit ajánlottál.
A konfig akkor a következő lesz:
ASROCK 880G Extreme3
AMD Phenom II 955 3.20Ghz AM3 BOX Black Edition
KINGSTON HyperX 4096Mb DDR3 1600Mhz CL9 Blu XMP KIT KHX1600C9D3B1K2/4GX
GIGABYTE GV-N450OC-1GI GTS450 1GB GDDR5 PCIE
CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOXMár csak ehhez kellene nekem egy processzorhűtő, tudnátok ajánlani?
COOLERMASTER Hyper 212 Plus ra gondoltam. Vélemény?
-
ilovedigweed
senior tag
Értem, akkor megrendelem köszönöm mindenkinek az infót.
-
ilovedigweed
senior tag
955Be processzorból milyet érdemes venni? c2 vagy c3? Érdeklődtem az iponon hogy ha rendelnék akkor milyet kapok és azt mondták hogy c2-t mert "C3-asok nem igen voltak még ebből a CPU-ból."
Meg vegyem máshol szerintetek?
-
ilovedigweed
senior tag
Jobb mind az ASROCK 880G Extreme3? alaplapi ATi kártya nem érdekes nekem.
-
ilovedigweed
senior tag
Akkor most "kötelező" olyan alaplapot venni amin nVidia alaplapi vga van, ha Nvidia a vga-m?
-
ilovedigweed
senior tag
Kicsit átalakítottam a költségvetésem. Tudok venni alaplapot, kérdés hogy milyet. A lényeg az lenne hogy főleg játékra kell és ne keljen hozzányúlni a konfigurációhoz vagy 2-3 évig.
Amik jelenleg rendelkezésre állnak:
GIGABYTE GV-N450OC-1GI GTS450 1GB GDDR5 PCIE
Cooler Master Elite 331Amit fix ,hogy megveszek:
AMD Phenom II 955 3.20Ghz AM3 BOX Black Edition
CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOXEhhez a félkonfighoz szeretnék alaplapot venni +2x2GB DDR3-as 1600-os ramot.
Hallottam olyat (nem tudom mennyi valóság alapja van),hogy ha nVidia vga kártyám van ,akkor nVidia chipkészletes lapot érdemes venni.
Ha van valóság alapja akkor olyat linkeljetek legyetek szívesek max 40e Ft-ig.Mivel az iPonról rendelem a többi hardvert, akkor onnan linkeljetek ha megoldható.
Köszönöm
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
finest #12499 üzenetére
Azért akarok venni 955Be procit mert nem értek a tuninghoz (olvastam a leírást a tuningról, de nem értem és egyenlőre nem is tudok vele foglalkozni más elfoglaltság miatt) és a 3200MHz 4 mag nekem elég lenne a játékokhoz.
A jelenlegi lapot 2 hónapja vettem (elég ratyi vétel volt, nem értettem hozzá annyira [elősször építek gépet/konfigot] Szivesen vennék egy Asus lapot 28e ft-ért és bele egy dd3 dc 1600MHz ramot 15e ft-ért de jelenleg be kell érnem ezzel.
Ez a lap esetleg jó lenne? vagy tudnál egyet ajánlani 15e ft-ig ami ddr2-es?
-
ilovedigweed
senior tag
Minden meg van ezek közül csak a proci nincs még meg és a táp. Sajnos nem tudtok másik lapot venni mint amit belinkeltem ha a sajátom nem jó. Kevés a költségvetésem jelenleg. De a processzort kihajtaná a jelenlegi 2000MT/s-es lapom?
-
ilovedigweed
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy AMD Phenom II 955 3.20Ghz AM3 BOX Black Edition processzort.
A következő konfigurációhoz szeretném:
Alaplap
Ram x2
Videókártya
TápegységA kérdésem az lenne ,hogy a lap mennyire tudná kihasználni a processzor tulajdonságát?
A lap sajnos csak 2000mt/s-es, ez gond lenne a processzornak? Vagy esetleg vegyek egy másik alaplapot (5200mt/s),sajnos drágábbat jelenleg nem enged a költségvetés.Ennél a processzornál számít hogy 2000 vagy 5200MT/s-es a lap? Tuningolni nem szeretném, elég lenne a 3200MHz egyenlőre ezzel a lappal.
Játékra kellene a konfig első sorban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Linux kezdőknek
- CNC topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Elden Ring
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Intel Core i5 14600KF - 14mag/20szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
- BANKMENTES 12 hónap Részletfizetés elérhető . Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest