Új hozzászólás Aktív témák
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
atti_2010 #2993 üzenetére
Az IGP is húzható? Vagy ha crossfireben használom, és csak a PCIE-s kártyát húzom fentebb, az ugyanúgy hatással lesz a játékra crossfireben? (Tehát együtt gyorsul az IGP-vel?)
Amúgy tökmindegy milyen alaplapot nézek, akkor is támogatni fogja az IGP + PCIe kari crossfire-t? Asusoknál nincs külön feltüntetve (csak azoknál, amin 2 pcie x16 van, de olyan lap nem kell, mert nagy)
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
atti_2010 #2982 üzenetére
Köszi! Akkor a proci már nagyjából körvonalazódott. (24e-ért találtam újonan, az jó ár, vagy van olcsóbban?) A gyári hűtője elég lesz?
Lapból Asus-t néztem, viszont annyira hasonlónak tűnik az összes lap, viszont árban van jópár ezres különbség. Ami furcsa, hogy az F1A75-M LE-ben több asus szolgáltatás van, mint a sima F1A75-M-ben, mégis az LE olcsóbb. Nem igazán tudok kiigazodni, hogy mi lehet a lényeges különbség a lapok között: [link]
A55 és A75 között mi a különbség? Melyiket érdemes?Házikó már ki van nézve, szerintem az lesz.
Ramból tudtok ajánlani olcsóbb, de jó típust?
Előre is köszi!
-
El Kebir
őstag
válasz
atti_2010 #2973 üzenetére
Egyszerűen azt nem veszed figyelembe, hogy még a maghőmérséklet kijelzése is csak egy kalibrált "megrágott" adat, amilyenre kalibrálják olyat fogsz látni, azt lehet jól, meg jobban csinálni, de lehet elrontani és úgy téves értéket is fog kijelezni.
Llano-nál elég rossz a maghőmérsékletkijelzés, védhetetlenül rossz, nálam most 20°C-os szobában erősen "ugrál" 10°C körül a maghőmérséklet (idle), ami vicces... (az alaplap meg 22-23°C-ot jelez a cpu-ra, na melyik a pontosabb?
)
(amúgy abban sem vagyok biztos, hogy az alaplapon van külső cpu hőmérés, sokkal valószínűbb, hogy a maghőmérsékletből "számolt" vagy "kalibrált" értéket jelez ki!)
-
r3dsnake
nagyúr
-
El Kebir
őstag
válasz
atti_2010 #2968 üzenetére
szerintem meg fogalmad sincs, csak neked az tetszik.
de egyébként meg tökéletesen mindegy, pontatlan mindkettő, de elvileg pontosíthatják a biosfrissítések az alaplap cpu hőmérséklet kijelzését, de az is teljesen bizonytlan, hogy milyen pontos... néha esztétikai értékeket adnak ezek a hőmérők, hogy a hozzád hasonló véleményű emberek elégedettek legyenek.
(valójában a Tjmax-tól való távolság kiejelzése lenne korrekt, azzal tudnád, hogy mennyi valós tartalék van a még a hűtésedben...) -
El Kebir
őstag
válasz
atti_2010 #2962 üzenetére
"a maghőmérséklet az igaz a kezem szerint."
az is egy nagy vicc, hasadra ütsz és mondasz valamit a "kezed szerint", az is ugyanolyan pontos... nálam 0-15°C között van a idleben a maghőmérséklet, értelemetlen az ilyen hőmérséklet
méréskijelzés. Így terhelve se lehet nagyon pontos... (talán csak a Tjmax-nál mint az Intelnél) -
r3dsnake
nagyúr
válasz
atti_2010 #2947 üzenetére
Köszi, de annyit nem szeretnék szánni rá, és a 65W TDP is szimpatikusabb. Esetleg tudtok tippeket mondani hol a legérdemesebb vásárolni?
Amúgy fentebb láttam asrock uefi shotokat, 1600-ról túlhúzott ramokkal 2000-re. Akkor nem lenne elég az 1600 ram végülis? Valamint egy ASUS lappal is megvannak ugyanezek a beállítások? Valamint ott is tudnék túlhúzni vagy alulfeszelni?
Köszi!
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
atti_2010 #2934 üzenetére
Nem kellett bios update, valószínűleg user error volt az egész
Volt egy kis szabadidőm, így ismét megpróbáltam, és most elsőre indult a rendszer a GTX470-essel. Annyit csináltam, hogy beszerelés előtt kivettem a 3V-os elemet a lapból úgy egy fél percre. Már a driver is fent van, a 296.17-es, mert közben gyorsan feldobtam a Windows Consumer Preview-t tesztelni.
Lehet, hogy tegnap nem volt bepattintva rendesen a kártya a PCIE csatlakozóba, vagy a 2 tápkábel valamelyikét nem dugtam be rendesen, mindenesetre semmilyen inkompatibilitás nincs a kártya és a lap között. -
katt777
félisten
válasz
atti_2010 #2891 üzenetére
Ezt csak azért hiszed, mert AMD-s konfigod van.
Van kódoló progim, amellyel le tudtam tesztelni a szoftveres és hardveres CPU-t (i5), és a VGA-t is, és a hardveres CPU volt a nyerő. Intelnél ahhoz, hogy a VGA-s kódolás gyorsabb legyen (akár CUDA-val), nagyon drága VGA-t kell venni. Ha érdekelne a benchmark-huszárkodás, nem elégedtem volna meg 4.6GHz-cel.
Hát, a lényeget azért kezded kapiskálni: az IB is bolhafing a Trinity mellett, CPU-esetén viszont pont fordítva van, akár tetszik neked, akár nem. Nekem sem tetszik, bár más okból.
Azt viszont nyugodtan elfelejtheted, hogy a Llano proci mindenre megfelel. Nemrég még te is tudtad, hogy játékok alá lehet elég. Sajnos, újabb VGA-khoz már gyenge lesz, míg az Intel 2-3 évig kitart, így hosszabb távon is utóbbi éri meg jobban, ami sajna nem sokat segít, ha éppen nem fér bele a keretbe. -
katt777
félisten
válasz
atti_2010 #2859 üzenetére
Pont, hogy van róla fogalmam, arról is pontosan, hogy egy legföljebb 3600MHz-re tuningolható 3870K mennyivel lassabb egy legalább 4.6GHz-re tuningolható i5-nél (nem is i7-tről beszélek). Ha ELOLVASTAD volna, amit írtam, világos lenne számodra is, hogy kizárólag játékgépként érdekel az AMD, és csak akkor, ha nem lesz IB-re lehetőségem. Nem kevés ismerősöm van, aki bősz AMD-sként végül mégis Intelt vett, mert nem mindegy, hogy egy renderelést, vagy éppen egy video kódolást mennyi idő alatt végez el a cucc. Mindenkit boldoggá tett a váltás.
(Én is anno AMD-ről váltottam.)
echterion: IGP-vel mindenképpen kompromisszumot kell kötni.
Abu85: OK, de a CPU teljesítmény is kellene. Tegnap vettem észre, hogy az AMD-s lapokban (A75) nincs is PCI-E3.0 csati!
Tehát amíg ez nincs, máris ugrott a cucc, mert elavultat vehetek jobbat is használtan. Vagy lesznek új lapok, amelyek tudják? B75? Mert akkor még azt is meg kell várni, Intel meg itt van. VGA mindenképpen lesz a gépben (előbb-utóbb), tehát addig egy HD4000-rel is kihúzhatom, ha azon múlik, de egyelőre még minden lehetőség nyitott.
Kevered a marketinget a valósággal. Ahány embert ismerek, mindnek KELL a diszkrét VGA, főleg, mert azt cserélheti egy kellően erős CPU társaságában, egy Intel proci pl. 4 VGA-generációt is kiszolgál. Lényegében be akarják beszélni a maflább usereknek (a tömegek tudatossági együtthatóját ismerve előbb-utóbb sikerül), hogy a CPU-ba integrált IGP-é a jövő, mert így, ha fejleszteni akar valaki, komplett gépet kell cserélnie.
(Pl. igazából szerintem AMD ezért nem készít erős procit.
)
petakpa1: ATI Tray Tools
-
echterion
nagyúr
válasz
atti_2010 #2881 üzenetére
Én nem vártam tőle többet, mint amit mutatott, nem értem, ezt honnan vetted. Azért adtam el, mert közbejött egy monitorvásárlás, aminek még a körvonalai sem látszottak akkor, mikor Llano-t vettem. Az apu 1440*900-hoz való. Csak azt mondtam, hogy nem értek veled egyet abban, hogy fullHD-re megfelelő választás, mert ez erőse túlzó é félrevezetheti az ide látogatókat. Az utána jövő 5770-es sem arra való (mondjuk az csak "véletlenül" került hozzám), ezért vettem 6850-et. Ez nekem teljesen megfelel ide, ez alá nem szabad menni, ha komolyabban akarsz játszani fullHD-ban.
-
echterion
nagyúr
válasz
atti_2010 #2869 üzenetére
Hm, csinálj végig egy csatát egy olyan pályán, ami tele van épületekkel, pl. Himmelsdorf vagy Ensk. Én a folyamatos játékról beszélek, nem egy pillanatról. A folyamatos 30-35 fps-t fullHD alatt nem tudod ezzel az apu-val elérni, egyszerűen ehhez túl gyenge.
Ja, és 3850-esem volt, tuningolt igp-vel, kb. 1900 MHz CL9-en ketyegő ramokkal, szóval tudom, miről beszélek.(#2872) Abu85: Igen, tudom, hogy az általános dolgok miatt csinálja az amd, de én még mindig a játékok tekintetében nézek rá, ez az én...hogy is mondjam...hibám.
-
echterion
nagyúr
válasz
atti_2010 #2862 üzenetére
A WoT-ot fullHD-ban nem tudod annyira lebutítani, hogy játszató legyen. Elég, ha 4-5 tank van egyszerre egy helyen, mondjuk kettő együtt lő és máris csak 10 fps-ed van, ráadásul ha még néhány épület is van ott, akkor még lőni sem kell a diavetítéshez, úgyhogy légy szíves nem ferdítsd el a dolgokat. A másik, hogy fullHD-ról volt szó, a Crysis 2-t (is) mondtam, hogy 1440*900-on rendesen ment. Lehet, neked játszható, ha akció közben be-be lassul, amikor meg nem, akkor 25 fps-t produkál, az nem játszható. Ne ferdíts, fullHD-hoz kevés ez az igp.
-
fatallerror
addikt
válasz
atti_2010 #2864 üzenetére
nalátod :] ezért írtam h jelenleg még fontos a nyers cpu erő :]
viszont az igp most is jól jöhet mert ha jól tudom az amd vga-k már tudnak olyat h csak összekötőkapocsként működnek tehát csak a kép megy át rajta és lekapcsolnak teljesen (ez a zerocool cucc talán?) és az igp megy és amikor játszani akarok akkor "felébred" és cserél az igp-vel
-
fatallerror
addikt
-
fatallerror
addikt
válasz
atti_2010 #2859 üzenetére
elvakult vagy, gyenge az igp-je az amdnek is, hogy menne 50 fps-el bármi is, nekem nem megy annyival 5750el xD meg ha igp-vel játszol minek a 6850es a gépedbe
az szintén senkit nem érdekel h maaajd a jövőben jó lesz, addigra gyenge lesz és megint vehetsz új apu-t... még nincs itt az ideje az igp-nek ettől függetlenül fejleszteni kell meg minden máskülönben h éri el a kívánt teljesítményt de jelenleg még a cpu teljesítmény számít az embereknek. de ezek az erős cpu-k sem érnek sokat az átlagnak mert nem használják ki a játékok meg a legtöbb átlagfelhasználót érintő progi sem őket
#2860) echterion: megélnek cpu-ból is mert 40 ezer alatti árkategóriában viszont jók a bulldozer cpu-jaik is
-
echterion
nagyúr
válasz
atti_2010 #2857 üzenetére
Lehet, hogy nem akarnak versenyezni, de muszáj nekik, ha meg akarnak élni.
A casual vásárlót nem érdekli, hogy apu vagy cpu + diszkrét vga, csak az ár és a teljesítmény érdekli. És amíg mindenhonnan pentium folyik, addig azt fog először keresni magának. Ettől függetlenül jó lehet az irány,csak hiába mondod, hogy majd lesz ennek támogatása, valamiből most is meg kell élni, nem elég a jövőre várni.(#2858) katt777: WoW, WoT, Mass Effect 2, Crysis 2 (ez konkrétan játszhatatlan volt még a legalacsonyabb beállítások mellett is), F1 2011. Nem mondom, hogy nem ment, csak azt, hogy kegyetlenül le kellett butítani, és még így is sokszor beakadt. Ugyanezek 1440*900-on tök jól futottak.
-
El Kebir
őstag
-
El Kebir
őstag
válasz
atti_2010 #2844 üzenetére
naaa, dehogynem 800-850MHz-es gpu simán meglehet egy A8-cal (nekem is megy 800MHz-en is a gpu), a cpu rész meg várhatóan csak 10-20%-kal lesz jobb, az se probléma még egy Llanonak se... 3,3-3,5GHz-et tudnak.
persze hogy a Trinityt is lehet majd túlhajtani, nem írtamm, hogy nem...
de nekem inkább tűnik a Trinity egy jól "ráncfelvart" Llanonak (sebességben és fogyasztásban értve, mert tudom, hogy eltérő felépítésűek), mint korszakalkotó újításnak. (az a Llano volt... és a Kaveri lehet (?) még az)
-
petakpa1
őstag
válasz
atti_2010 #2713 üzenetére
Erről tudok, de sztem 4 az nem 3. Ugyebár nem lesz külön vga-m, hanem az APU-ban lévőt fogom használni, így az XP az általa kezelni tudott maximális 4GB-ból semmit nem fog a videokártya számára lefoglalni, illetve magából a fizikai 4 Gb-ból foglal le videokáryának, amennyit a BIS-ban én hozzárendelek. Esetleg a perifériák memóriája miatt nem fogja látni a teljes Gb-ot, de ez max 1-200 Mb lesz, na bumm.
-
echterion
nagyúr
válasz
atti_2010 #2595 üzenetére
Stressz tesztet kérdezett, ez igaz. De nem feltétlenül kell (szerintem) ezekkel a progikkal gyilkoni a masinát. Persze, mindenki úgy csinálja, ahogy jól esik neki, csak gondoltam, megjegyzem neki, hogy van más vélemény is. Az igaz, hogy neked címeztem, ezt eltoltam, mert inkább neki szólt a hsz-em.
-
echterion
nagyúr
válasz
atti_2010 #2593 üzenetére
Ja, kár, hogy 3 óra prime alatt az FX-5000-em stabil volt, majd 2 perc GTA IV után kifeküdt. Szart se érnek ezek a progik, csak feleslegesen nyüstölik a rendszert, égetik az áramot. A legjobb teszt mindig a valós felhasználás, azt meg sehogy nem tudod szimulálni, csak ha valóban használod az adott progit.
-
zsolt734
tag
válasz
atti_2010 #2588 üzenetére
Erre nem is gondoltam.
Stressztesztnek mit érdemes használni? 3DMark? (Gondolom a CPU-t, illetve a GPU-t is kéne dolgoztatni, egyszerre.)
Egyébként nekem amikor a hűtő 1500rpm-en pörög, már az hangosnak tűnik. Illetve igencsak zavar, hogy amikor a proci elkezd dolgozni, akkor megemeli pár másodpercre a fordulatszámot 1200rpm-ről, aztán visszaáll. -
medek3
aktív tag
-
-
azozo
senior tag
válasz
atti_2010 #2432 üzenetére
hmm ez is 95 W-os és nem tudom jó lesz -e az alaplapba FM1-est ir erre a procira
2 mag és 4 mag közt érezhető a különbség vagy ionkább a Ghz számít ? x2 260 x4 620e-es az 45 w most nézem a belevaló procikat http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3097
-
echterion
nagyúr
válasz
atti_2010 #2418 üzenetére
"...a hiány miatt a kereskedők is felverték az árakat."
Erről beszéltem, ezért (és persze a forint miatt is) volt drága sokáig. Most már barátságos az ára.
(#2421) kzkz: A lapok nagy részénél. Alig akad egy-kettő, ahol működik. A letölthető manual-ban jelzik csak a gyártók, ha nem megy a kettő együtt.
(#2425) fury71: Az integrált vga egy az egyben hozza a 4670 teljesítményét, a 4850-esnek a közelébe sem ér. Inkább végy egy Ph II-es procit, ha kell a kraft.
(#2428) azozo: Az 5770-nek nem is sok a fogyasztása, főleg, ha megnézed a teljesítményét is. Inkább a procid cseréld le egy Athlon II-esre, mert a mostani egy igazi kazán.
-
-
echterion
nagyúr
válasz
atti_2010 #2353 üzenetére
Nekem nincs meg ez a játék. Esetleg mással tudnám.
(#2354) zsolt734: Az én A8-as hűtőm nekem hangos, de 54 fok fölé nem engedi a cuccost. De mondom, nekem hangos, de én csendmániás vagyok, amúgy nem vészes.
(#2356) Skynet258: Nem használom a sleep módot, így nem tudok jó tanáccsal szolgálni.
-
echterion
nagyúr
válasz
atti_2010 #2336 üzenetére
Ki mondta, hogy állandóan csesztetem? De meg kell találni az optimális beállításokat, az meg azzal jár, hogy próbálgatom.
Most pl. 106-ra húztam csak, mert a ramok így a leggyorsabbak, a többit meg békén hagytam, úgyis a ramsávszél a szűk keresztmetszet a legtöbb esetben.
-
szekera
csendes tag
válasz
atti_2010 #2265 üzenetére
Köszönöm a segítségeteket!
Tudtam hol-kitől kell kérdeznem!atti_2010: elsőre semmi állt össze, akkor biztosan bekötöttem, újra kezdtem elölről, amikor másodszor raktam össze a minimumelv alapján kötöttem be egyre több kábelt és folyton ellenőriztem magam.
Végül ez lemaradt!kzkz: a ramokat már próbáltam fel/átcserélni, köszönöm, olvastam a korábbi hsz-kben.
echterion: köszi, csak egy kábelem van.
Most sikerült a boot, remélem a telepítés is menni fog.
Köszönettel: Szekér Ákos
-
-
Mumukuki
aktív tag
válasz
atti_2010 #2102 üzenetére
Na itt a legnagyobb hiba a gondolatmenetedben!
Nem attól HW, amire gondolsz, hanem hogy a tömb érdemi kezelését a CPU végzi, vagy a kártya procija!
Amiről Te beszélsz, ott a kártya nem végez ilyesmit, sem az alaplap. Tehát szoftverén keresztül a CPU végzi a tömb kezelését.
-
Mumukuki
aktív tag
válasz
atti_2010 #2100 üzenetére
Fussunk neki még 1x!
Gondolom Te szoftveres raiden mondjuk a winen belül beállítható, vagy mondjuk mdadm raidre gondolsz. Az alaplapi vezérlők a saját driverükön keresztül (pl amikor megadod telepítésnél, vagy ha felismeri) "csapják be" az oprendszert, ami csak ezért látja egy tömbnek. A raid tömbel kapcsolatos terhelés döntő részét továbbra is a CPU végzi driverből (szoftverből, ha így jobban tetszik).
Nem véletlen írtam, hogy pl az ESXi alá ha nem igazi hardveres raid vezérőt raksz, hiába állítod be a kártya/alaplap biosában a tömböt, akkor is különálló lemezmeghajtónak látja, mivel ott nem tudsz driverrel trükközni.A rendes hardveres raid vezérlőt úgy képzelj el, mintha egy külön számítógép lenne, mindent elvégez, és ténylegesen csak egy tároló eszközt szolgáltat a számítógép felé.
Egy szó mint száz, az alaplapi, és az olcsó vezérlő amolyan hibrid megoldás, de sokkal közelebb van a szoftveres raidhoz, mint a hw raidhoz. Itt ráadásul nem 95%, ahogy Te írtad, hanem jó lesz az 10%-nak is
Arról pedig főleg nem volt szó, hogy ki kell adni otthonra ennyi pénzt, csak tudod ez olyan, mint amikor a laikus mondja, hogy vett egy LED TV-t, mikor azt tudjuk, hogy az nem LED, csak a háttérvilágítása. Marketing. Ez is olyasmi, érdemes eloszlatni a tévhiteket. Ezt próbáltuk Nálad is!
Egyébként ne haragudj meg miatta, tényleg bírom, amikor kivont karddal véded a magad igazát, főleg ha intel/amd topicban, tényleg szórakoztató, de van amikor el kellene fogadnod, hogy nem feltétlen jól látod a dolgokat.
-
El Kebir
őstag
válasz
atti_2010 #2104 üzenetére
Lépjél át egy kicsit a PH-n a RAID témába, ott is ezt mondanák neked, hogy ezek az alaplapi raidek csak pseudo hardveresek... hiába erősködsz. (persze ha te úgy gondolod, hogy mindent mindenkinél jobban tudsz, akkor nem fontos utánajárnod, akkor mehet tovább a szájkarate...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest