- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- DUNE médialejátszók topicja
- Apple MacBook
- VR topik
- Hővezető paszták
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silentfrog
veterán
válasz
Tomix24 #4435 üzenetére
AMD A6-3670K + HD7770 + 2x2GB DDR3 + 120GB + 450W 80+ táp.
Idle (Desktop) - 36W
Desktop+Torrent – 39WEz biztos? Mivel nekem ez 50 watt ,és a ph-s tesztekben is majd 40 wattot fogyaszt a 3870k magában ,7770 nélkül,ami kb 10 watt ha nem aktiv a zerocore
Elnéztem a procid az 65wattos tdp-s. igy ok!
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Tomix24 #4093 üzenetére
De a PH ugyanazzal a konfiggal tesztel és nem jöhet ki egy 19W fogyasztó kártyával 10 W-os különbség ha amaz csak 5W-ot fogyasztana. Vagyis szerintem megeszi a HD 7750 is a 10W-ot ami meg mindig nagyon jo de a 6670 dualgraphicsal nem versenyezhet mert ott a diszkrét lekapcsol szinte teljesen.
-
matepalfi
aktív tag
válasz
Tomix24 #4014 üzenetére
hogy eszik neked maxon 90w-ot csak, mikor alapból az athlon x4 631 100w-tdp-s és a hd 7750 meg ~50w-ot és mellé a többi alkatrész.
Az minimum 150w tdp a fogyasztás (proci+ vga leterhelve) ha maximum fogyasztást nézzük.Nem kötözködésből, csak érdekel hogy hogyan jött ki az a 90w max fogyasztás
-
törölt tag
válasz
Tomix24 #4019 üzenetére
56.6 és 86,6. printscreent nem tudtam nyomni, mert mire a gép elé ültem, addigra elvitte a képet. az az igazság, hogy ilyen vga-t hd felbontáson tesztelni fxaa-val teljesen értelmetlen, mint ahogy az eredmények mutatják, az nvidia logóról nem is beszélve.
lefuttattam 1920x1080 max grafikával (high textúra, 8x msaa) és 36,6 és 58,4 fps-t írt ki a végén.
amúgy a procit érdemes legalább 3ghz-re húzni, diablo3, sc2 és hon-ban is érezhető a különbség, mintha mindegyik csak 1 szálon dolgozna.(#4021) Kingcold
nem értem a kérdést. fm1-be csak llano-t kapni, ha az igp nélküli verzióra gondolsz, abból is 651K a legerősebb, azon belül szerencsefüggő, hogy mennyit bírnak maximum. -
törölt tag
válasz
Tomix24 #4017 üzenetére
telepítésnél van lehetőség az angolt kiválasztani, talán az első lépés.
amúgy milyen órajelen járatod a processzort? a 3670k alapfeszen 3200mhz-en megy, és egy freezer 64-el 3500mhz a vége.(#4009) Taifa Díaz
közben átdugtam a másik llano-ba a monitort és társait, és 133 és 140mhz-en sem fagy meg ha felébresztem készenléti állapotból. érdekes... mindenesetre örülök, hogy ez már működik. mire összeáll a a nagy konfig, addig az utódja is kiforrja magát. -
törölt tag
válasz
Tomix24 #4014 üzenetére
milyen felbontás és beállítások mellett? elnyomkodtam mert zavart, hogy recések voltak az élek 1280x720as felbontáson.
amúgy 7770 után érezhető a különbség. 7850et akartam de bő 20000el drágább volt a 6870-nél, és tesztek alapján kb 10-15%-kal gyorsabb. mondjuk itt nagyobb felbontást is használtak, én csak 1080p-t használok. -
Dagidög
senior tag
válasz
Tomix24 #3819 üzenetére
Nekem innen van, megfelel?
Köszönöm mindenkinek a segítéget! -
Hogiii
tag
válasz
Tomix24 #3722 üzenetére
Köszi, végre egy pozitívum, mert mindenki csak akkor inkább ezt vegyél bele akkor meg inkább csak ezt.... mert 105 ezer a keret kb. abból pont kijön ez a konfig.
Asrock A75 Pro4-M lap, kingston HyperX ddr3 1600MHz 1GBCsak azt nem tudom hogy elég a Chieftec 400W S8-as táp vagy 450W kell már ?
azért jó lenne ha még páran adnának pozitívumot vagy tesztet ebből a konfigból -
Hogiii
tag
válasz
Tomix24 #3718 üzenetére
aha, gondolom Full HD egyikkel se próbálkozzak
FM1-el az a baj hogy ha később nagyobb vga kell akkor ugrik a dual graf.... bár soha nem költöttem gépre, mert nekem 5-6 éve meg van a mostani de megszoktam hogy nem mennek a mostani játékok, fel se rakom
De mondjuk Fm1 vagy az AM3 konfig, egyikben se fogok csalódni, high-on fog menni minden remélem. még 1 hét és rendelem valamelyiket, a 2 konfig között 8-9k van különbség.
-
MZperX75
addikt
válasz
Tomix24 #3645 üzenetére
Hali ,mondod hogy anti tunningos az Asrock lap amit vettem tőled,de a biosban van egy tunning menü ,amiben 2.6Ghz,2.8Ghz-et állíthatsz be ,amit FSB emelésével ér el,csak azért nem hagytam úgy ,mert már a biosban 70-72Fokra ment fel a CPU hőmérséklet,szerencsétlen pörgött ezerrel,így nem prószáltam meg Win alatt tesztelni.(a kis hűtőt hagytam rajta amivel adtad.) nem is kell ezt húzogatni, teljesen jól megy még a gamek is totál jól futnak.(nem fogok tunningolni)
-
-
donat_sz
senior tag
-
pityke88
tag
-
pityke88
tag
válasz
Tomix24 #3387 üzenetére
Elvileg azt jól lehet húzni
De abban nuku igp, nekem is lehetne alternatíva, de a htpcm-ben csak 1slot-os vga fér bele és olyat normális áron jó teljesítményben kis fogyasztással találni nehéz, 29ért lenne 7750 de az még drága kicsit szerintem, csak kihúzom ezzel valahogy
-
Peak
addikt
válasz
Tomix24 #3334 üzenetére
http://prohardver.hu/teszt/amd_a8-3870k_a_szorzozarmentes_apu/tuning.html
A 20% valóban nem 30% meg 40%, mint az i5/i7 prociknál, de azért tuning még mindig.
Én ezzel ügyködök:
http://kepfeltoltes.hu/120607/a75mitx3870k_low_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
Peak
addikt
válasz
Tomix24 #3326 üzenetére
első közelítésben a fontossági szempont az, hogy
1.) kicsi házban legyen, ->
2.) mert az alapértelmezett használat a HTPC funkció, amelyből jön az, hogy ->
3.) alulfeszelem és lelassitom 1600MHz-re, RAMokat szintén, mert hogy ekkor nem termel szinte semmi hőt és fogyasztása sincs, ergo arra gondolnék, hogy ->
4.) HALK legyen, ne legyen hangosabb mint a NASom, hiszen BluRay lejátszás mellett még lelassitva sem megy a proci 10% terhelés fölé.Ez igy teljesen kivitelezhető és nem irreális elvárás!
Továbbá igény szerint, ha mondjuk átviszem a haverhoz mondjuk LANolni, játszani, akkor már felpattintom max. kakaóra, ott rohadtul nem érdekel a hangja, logikus módon.
-
echterion
nagyúr
válasz
Tomix24 #3055 üzenetére
Nem áll össze. Asrock-ot nem ismerem, lehet, hogy ott nem lehet kikapcsolni. Asszem van ott egy olyan, hogy North Bridge Configuration. Ott kell beállítani a Primary Graphics Adapter-t, illetve van egy olyan, hogy Shared memory, ott kellene bállítani a méretet, bár, azt nem tudom, 0-t lehet-e állítani. De elvileg, ha beállítottad az elsődlegesnek a PCI-e-t, akkor nem kéne megosztani a ramot az igp-vel.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Tomix24 #2954 üzenetére
Köszi szépen!
Ahogy keresgetem, mostmár rájöttem én is, hogy valszeg nem fogok tudni szerezni 65w-os A8-at. Amúgy a 100w tdp-s A8 idle-ben mennyire menne le fogyasztásban?
És szerintetek inkább A6 IGP + egy olcsóbb kártya crossfireben, vagy csak önmagában A8 IGP.
Olyat amúgy lehet csinálni, hogy a PCIe-s kártyát ki/be kapcsolgassa terheléstől függően? (Pl, ha netezek, fölösleges a crossfire)
Tényleg ne haragudjatok a sok kérdésért, most kezdtem csak beleásni magamat a témába. Elolvastam pár tesztet, de sajnos a többségük ilyen részletekre nem tért ki.
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Tomix24 #2945 üzenetére
Köszi! Esetleg virtuális gépeket, pl egy win server 2003 + xp tesztkörnyezet, hardveres virtualizációval menne szépen? Az A6-3620 és az A8-3800 között vacillálok. Az A8 főleg az erősebb gpu miatt érdekelne, nem a plusz mag miatt. Erősebbet nem szeretnék a 100W-os TDP miatt. Örülnék, ha viszonylag halkan tudnám használni. Tényleg ezek esetleg alulfeszelve éjszaka mennyire vannak el viszonylag passzívan? A gyári hűtő alapjáraton mennyire hangos? És ha terhelve van?
Valamint a túlhúzást bírják valamennyire? Érdemes-e szorzózár mentes cpu-t venni, vagy elég ha csak az órajelet változtatom?
Előre is köszi a válaszokat!
(Elnézést, ha voltak már hasonló kérdések, ha igen, már az is elég lenne, ha tudnám hogy kb merre keressem)
Köszi szépen!
-
medek3
aktív tag
válasz
Tomix24 #2918 üzenetére
Ez nem is volt kérdés.
Csak, hogy eddig 125-ös FSB mellett vissza kellett venni a memóriákat 1600Mhz-re.Az APU szereti a gyors memóriákat. A CPU NB Frequency megállt 666Mhz-nél. Ráadásul elég gyakran volt kékhalál illetve újraindításkor csak akkor bootolt be, ha nyomtam egy reset-et.
Most atom stabilan futnak 2000Mhz-en a ram-ok 125-ös FSB mellett és aCPU NB Frequency
800Mhz.
Egy szónak is száz a vége, erősebb lett és stabil -
Taifa Díaz
őstag
válasz
Tomix24 #2917 üzenetére
Be van állítva a biosban, hogy PEG-t nézzen először. Mást is kell?
Abu85: eredetileg Corsair táp lett választva a konfighoz, de a boltban állandóan lekapcsolta a rendszert indulásnál, a boltos szerint a Llano olyan kis áramfelvétellel akar indulni, hogy a megzavarta az energiatakarékos Corsairt. Azt hittem, butítani akar, de megnéztük több ugyanolyan Corsair táppal - sajnos már nem emlékszem a pontos paramétereire -, és tényleg. Belerakta ezt a Hiprot, és lőn csoda, Llano ketyeg.
Más tészta, hogy mi van, amikor betolok mellé egy böszme GTX470-est is...A Hipro sajnos osztva ad le 2 12V-os ágon 19-19 A-t. -
medek3
aktív tag
válasz
Tomix24 #2296 üzenetére
Ez az xmbc rafináltoskodik. Importáltam, exportáltam a tv látja és fel is ajánlja a media playeren belül, viszont a két megjelenített mappa után (zene, film) már nem hajlandó semmit sem csinálni samu C650 es a tv. A serviio simán elindul és sokkal egyszerűbb a kezelőfelülete.
-
zetecR
addikt
válasz
Tomix24 #2194 üzenetére
Sok variáció nincs, amennyivel növeled a BCLK-t, annyival gyorsul a VGA is.
10%-hoz nem nagyon kell feszelni, esetleg az NB-nek adhatsz apró lépésekben, de a sokszor linkelt cikkben nagyon jól le van írva, hogy melyik fesz mire hat.
(igaz Giga BIOS, de a lényeg mindegyiken ua) -
Taifa Díaz
őstag
Mekkora info már, te jó ég, ATi Catalyst-be lehet a képi világot belőni
Van itt valaki, aki ezt eddig nem tudta
Na yo, peace.
Azért nem kérdeztem, mert nem volt szükségem segítségre. Csak a véleményem nyilvánítottam a Llano APU színvilágával kapcsolatban, azt a kártyát meg amúgy is meg akartam venni, mert 15k-ért nem tudtam kihagyni egy soha nem húzott GDDR5-ös Gainward GS-GLH-t, ami ugye 4870-nel egyenértékű. -
-
easy...rider
őstag
Azt tudom hogy 3 magos, utána olvastam, tudom, de a progik amiket használok, általában csak 2 magot kezelnek.
Ezért engem nem érdekel a 3. mag!Arra vagyok kíváncsi hogy mekkora lehet a különbség amit az L2 Cache méretbeli különbsége okoz.
Mindenki
Egy jó kis cikk az A4 3400-ról -
easy...rider
őstag
Szerintem félreérted a kérdést. Az érdekelne hogy mennyi lehet processzor számítási különbség, 2 szálas feldolgozásnál, mert a különbség csak az L2 cashe. 512KB vs 1014KB
3D teljesítmény nem lesz mérvadó a gépben. Meg a 3D teljesítmény is kb másfélszer lehet jobb. Az A6 3500-ban.
Meg A6 3500 csak 2.1GHZ-en ketyeg, míg az A4 3400 2.7GHZ-en.
-
törölt tag
Tisztában vagyok azzal amit leírtál, de jelenleg ez a két vga se tud együttműködni, ráadásul amikor i3 mellé raknak dedikált vga-t az nem egyszer kb az llano dedikáltjáéval megeggyező sebességű.CAD- et használnék, semmi szükség gyorsabb vga-ra.Van egy olyan érzésem hogy csak azért nem rakják bele, hogy nehogy a korábbi modelljeiket, és a dedikált inteleseket ne lehessen eladni, mert kb 130 körül már egy négymagos fullos llano is beleférne, ha nem lenne dedikált is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Építő/felújító topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- SUSE Linux
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Parfüm topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest