Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Androidos fejegységek
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
katona.jozsi
aktív tag
válasz
atti_2010 #4789 üzenetére
Ha jól tudom a HD 6850 olyan 3500 pontot hoz a 3D mark 2011-ben, persze ez függ a procitól is. A HD 6690D2 pedig 2800 pontot hozott nekem, valójában erősebb a HD6850 így valóban igazad lehet, hogy a 7.0 az reális.
Már csak az lenne a kérdésem, hogy lehet az, h az egyik ismerősömnek a sima 6670 hozott 7.1 egy másik ismerősömnek pedig a 6530 hozott 6.6
-
katona.jozsi
aktív tag
válasz
atti_2010 #4787 üzenetére
Ha csak a HD6550D-t nézzük, akkor igen reális, de ha a Hybrid crossfire-t, akkor már kevésbé, de van egy olyan sejtésem, hogy csak a Processzorba integrált GPU-t nézi.
csak, hogy lássátok a különbséget. A laptopomban lévő Corsair Force GT SSD így muzsikál random módban:
Így pedig Fill 0 módban:
A vezérlő pedig: Intel(R) Mobile Express Chipset SATA AHCI Controller
-
t72killer
titán
válasz
atti_2010 #4769 üzenetére
Értem. Trinity laptopokat már látni, teszt is akad róla - ezekszerint pl az A10-4600M kb fele olyan erős, mint egy 2.6GHz-es Sandy vagy Ivy i5-ös proci.
A bevásárlás csak jövőre lesz esedékes, tetszik az AMD grafika, viszont cpu-ban sem szeretnék túlságosan lemaradni. Akkor 1előre várunk a további adatokra, hírekre
-
joker1220
őstag
válasz
atti_2010 #4755 üzenetére
3100Mhz;
Itt már 19 Gflops van, az elébb kevesebb volt!? És melegszik
is a proci, nem értem, nekem úgy tűnik mintha erősebb lenne.Pedig én is mintha olvastam volna valahol egybéként hogy
a mobile llano hiába szorzózáras nak készült, elfelejtették
bekapcsolni a szorzózárat és igy szabadon állítható az órajelük
szorzóval.Na de ez asztali.
-
headhunter
addikt
válasz
atti_2010 #4655 üzenetére
"dirt3, fallout, cs
Ezek a játékok még szép hogy 100%-on hajtják az IGP-t, az lenne a baj ha nem 100%-on menne, a Máriót nem ismerem de nem hiszem hogy valami baj lenne a géppel."
Amikor az IGP 100%-on megy a proci hőmérséklete milyen mértékben nő?
Milyen "kombinációk" lehetségesek?
pl.:
1. IGP 100% - CPU 50% ?
2. IGP 50% - CPU 100% ?Videó konvertálásnál : IGP 100% + CPU 100% ?
-
joker1220
őstag
válasz
atti_2010 #4727 üzenetére
Én is pont ugyanezt mondtam 3 hsz el előrébb
Én akkor váltottam amd re intelről amikor egy Phenom II X2 555 szarrá alázta
az én kis e6700 as pentiumomAztán jött az X2555->X4B55,
utána meg az X4960T->X61605Most meg FM1 következik
Aztán majd 2.gen Bull ha fellendül a gazdaság
-
MZperX75
addikt
válasz
atti_2010 #4717 üzenetére
Már volt ilyen......nem egyszer 1hétig kifigyeltem innen...
"i5 el szerelt notim is 1gb os geforcéval ha rosszullennék és rámjönne a játszhatnék nevű roham"
A mobil I5 az csak 2 magos+kíváncsi lennék arra a GTX620-vagy mire ami benne van
azt még szerintem a Kis Llano A6-3500 is megszorongatja 2 jó rammal. -
MZperX75
addikt
válasz
atti_2010 #4666 üzenetére
Inkább egy Llano a videó kártya árából meg vegyen egy rendes monitort 22-24" 1080p-et!
Az a gép ami neki van az 6éve is szar volt!
Azok a játékok amit leírt mind nagyon nagyon szépen mennek HD-ben max-mediumon a Llano igp-jén is.
Később vehet hozzá egy jobb VGA-t olcsón.
matepalfi:
Atomkomcsi+1 -
-
matepalfi
aktív tag
válasz
atti_2010 #4657 üzenetére
jó igazad van
Csak fura volt hogy marui is 100on futtatta az igpt pedig abban meg grafikai opcio sincs (ja de: vér be/ki)
csak belegondoltam hogy pl egy vga az nem biztos hogy 100on megy pl a cs mellett (pl hd 7700 szeria).
tanulsag: ne becsuljuk tul az igp-t
----
a hd 6550d nem egy hd 6570nek felel meg? -
matepalfi
aktív tag
válasz
atti_2010 #4648 üzenetére
nem a proci megy 100on, hanem az IGP.
szoval az igp ha idleben van akkor 0%, ha netezik es youtuben videot nez akkor 15% a max, de ha barmilyen jatekot elindit, pl.: dirt3, fallout, cs, vagy MARIO BROS akkor az igp minden esetben 100% megy. szerintem egy mario kozben nem kellene fullon hajtani az igpt -
-
gbal65
aktív tag
válasz
atti_2010 #4567 üzenetére
Green konfig (cuccoknál) alaplapja is olcsó, 14K-s volt és hálókártya hol működött, hol nem... ki-be kellett húzgálni a lan kábelt (2hét után jött elő), csak most nem akartam már ezért várni heteket a lapra... Inkább bontóba vettem hozzá 700Ft-ért hálókártyát. Egyébként a 'gamer' konfigom lapját 2éve vettem (22 v 23K-ért) , azóta simán ment már 2500MHz-s NB-vel, 1,5V-os fesszel (3d mark) és hosszútávon 1,45V-tal), 2400-as HT-vel is. Semmi komoly probléma nem volt ,ám sajnos tényleg kicsit szégyenek ezek az olcsó lapok.
-
Silentfrog
veterán
válasz
atti_2010 #4567 üzenetére
amikor vettem a x 4 phenomomat akkor vettem egy 20 k-s msi lapot. Jó is volt egy évig majd kilehelte a lelkét.
Elment gariba. Sosem kaptam vissza. Hónapokig majd igy majd úgy nem küldte a forgalmazó bla-bla. Fogyasztóvédöknek is irtam.
Mindegy hosszú történet.
Azóta is oda van a lapom már egy éve.
Én mindig megjárom a lapokkal! -
Silentfrog
veterán
válasz
atti_2010 #4559 üzenetére
Egyszer egy hibás régi laptopon frissitettem biost és a felénél lefagyott a frissités. Többé nem indult el és pont ez volt a hibajelenség. Bár ha rossz a proci az is ezt csinálja,söt igazad van belegondolva ,ha bedöglik a lap akkor is ez is hibajelenség.
Nem is tudom,miért a bios chipre gondoltam...
Mindegy végülis nem működik ,vissza is ment a boltba(#4560) Troy. nem szeretném megvárni a szerviz véleményét azonnali cserét kértem,hisz 3 munkanapon belűl romlott el.Ilyen esetbe nem garanciáztatnak hanem cserélni kellene szó nélkül! /jogszabály szerint legalábbis/
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
atti_2010 #4246 üzenetére
Nekem csak mobil Llano-m van de azért megkérdem, hogy olyat nem szoktál tapasztalni BF3 alatt, hogy amikor pl akármelyik pálya egyik végében vagy és "befordulsz a pálya fele" akkor kegyetlenül belassul a dolog?
Nálam ez nem csak hogy Llano-val de még a 4GHz-re húzott Phenom X4 955-el is előjön.. Hiába teszek 6950-et, meg 7870-et mellé, egyszerűen a nagyobb pályákon ha az egyik végében vagyok és megfordulok akkor egyből esik vagy 15-20 FPS-t a dolog... És ez szerintem a proci miatt van. Intelem már elég rég óta nem volt, szóval nem tudom hogy azokkal milyen... Sokan mondják hogy nagyobb felbontásnál meg részletességnél nem számít a proci játékok alatt, de nem hiszem el hogy rajtam kívül mást nem zavar, amikor mondjuk tök jól 50FPS-el fut a játék nagy részletesség és felbontás mellett, de a pálya bizonyos pontjain hirtelen leesik 25-30 -ra ha olyan van... még egy csúcskártyával is. Ez azért elég idegestő tud lenni...Jah és élsimítást sose szoktam bekapcsolni, mert csak fölöslegesen viszi az erőforrásokat.
-
válasz
atti_2010 #4139 üzenetére
igen, viszont a gpu-t hajlamosak túlbecsülni, meg a dualgraphicsra istenként tekinteni
Taifa Díaz: megnyugodtam
egyébként volt nekem is próbából a llano mellett egy 6950@6970 és azon túl, hogy működtek, nem voltam elragadtatva - bár tény, hogy csak a The Run-t próbáltam, ami "majdnem bf3"
és egyébként ha a llano bolti árait nézzük, máris nem akkora best buy - sokan pedig nem itt veszik meg az apukat :/
-
válasz
atti_2010 #4134 üzenetére
Nagyon örülök, hogy Te minden ide betérőt látatlanban ennyire jól ismersz, én azért - ha ráérek - megpróbálom kicsit kitudakolni az igényeiket és VALÓBAN segíteni nekik
Tomix: nem néztem, hogy am3+-ban van-e miniitx, bár bevallom a vastagabb árcetli miatt én eleve ezzel a kellemes kis mérettel sosem tudtam érdemben foglalkozni. havernál láttam egy lian libe épitett i3-as konfigot és nagyon tetszett, csakhát a hűtő került rajta annyiba, mint a 4 magos llanom
nade i3, htpcnek kb alkalmatlan...
-
válasz
atti_2010 #4131 üzenetére
az emberek sokszor azt sem tudják, miért vennének llanot. nem tűnt még fel?
sokszor nem ismerik a platfrormokat, hogy melyik miben erős, mihez jó, mihez nem jó.
ezért szoktam elkezdeni puhatolozni, hogy BIZTOS llanot akar-e az érdeklődő... (mert maguktól ritkán írják le, hogy miért szeretnének fm1-et, hogy pontosan mire használnák, stb)
Tomix24: hol hajtottam el bárkit is am3-at venni, aki miniitx htpct akart építeni?
-
Peak
addikt
válasz
atti_2010 #4118 üzenetére
Nálam a 2x4GB RAMból sem lehetett többet adni, mint 512MB. (A8-3870K w/ HD6550D)
http://kepfeltoltes.hu/120810/photo_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Csúnya szőrös bácsi a sógor!Diablo3 a HTPCn FullHDben 7.1 hanggal 120 centin
, háttérben XBMC...
-
Tomix24
addikt
válasz
atti_2010 #4094 üzenetére
"6670 dualgraphicsal nem versenyezhet mert ott a diszkrét lekapcsol szinte teljesen."
Erről van valami cikk, hivatalos teszt eredmény, bármi? A Zero core-t most vezették be a 7000-es szériánál, kiváncsi lennék honnan jött az a dual grapics 0w...Félre ne értsd, de én is a Dual Grapics-ra akartam annó építeni, az összes cikket elolvastam, de fogyasztás/hang/játék teljesítményben ha valaki mindenképp dedikált kártyát akar, akkor HD7750. A 6670-nél annyi a Dual Grapics bug, hogy öröm nézni sajna.
-
Tomix24
addikt
válasz
atti_2010 #4091 üzenetére
De azért azt nézted hogy én a kártya fogyasztását írtam, nem a teljes rendszerét linkeltem. Hisz a teljes rendszer mindenkinél más.
A 7750 kisebb 28 nm-es, a 6670 40 nm , de innen már sejthető a fogyasztás különbség, még teszt nélkül is. Plusz bevezették a ZeroCore technológiát. "which purportedly take power use under 3 W during long idle periods." De a neten van fogyasztás teszt vagy 10-20 hivatalos oldalaktól. Plusz pont tegnap mértem én is itthon.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
atti_2010 #4047 üzenetére
gondolom, hogy várják az ilyet a kis ..... hogy ne keljen csinálni semmit vele, mert az a legkönnyebb nekik.
Ahhoz amúgy mit szólsz, hogy a haverom szépen vigyázott laptopát a hp szervizből karcosan kapta vissza,, azt viszont már lehet.
Nem tudom ki nem lenne ideges, ha a szép vigyázott gépét összekarcolják.
Egy laptop szervizes ismerősöm meg azt mondta, hogy javításnál pl.: alaplap, proci, bill. stb.. használt alkatrészt is felhasználnak, nem csak újakat. A többit inkább nem is mondom.
Azt meg már mondta nekem valaki, hogy nem is csináltak vele semmit, hanem úgy adminisztrálták mintha megjavították volna, közben lehetett visszavitetni még egyszer,, azt viszont lehet.
Ezeket nem azért mondom, sőt, csak azért, hogy ők mennyire oda vannak, a vásárló meg azt csinálhat amit akar, ha nem tetszik, akkor nem tetszik azt jóvan, mert utána kinek lehet reklamálni, úgy is rád fogják, meg elhárítják magukról a felelőséget. -
Peak
addikt
válasz
atti_2010 #4047 üzenetére
Ez egészen konkrétan garivesztés, ha meglátja a szakszerviz.
Lefotózzák, jegyzőkönyv, sluszpasz.
Javaslat egyébként a jövőre nézve, hogy ha pasztázol, CSAK a hővezetőkupakot, tehát azt a szép ezüstös vackot kend össze, és csak nagyon kevés pasztával, hogy mikor rányomod a hűtést, akkor a szélein ne follyon tovább a felületszerelt alkatrészekre, és ott ne csináljon zárlatot. Pont a paszta mennyisége miatt viszont érdemes NAGYON JÓ minőségű, magas hővezetésű pasztát venni/használni, meghálálják az eszközök. Pl. javasolt a kerámia-, alu- vagy grafitporos megoldások, de óvatosan kell bánni velük.
Találkoztam már olyan AMD procis notebookkal, amibe a kedves delikvens 40 liter pasztát folyatot, és a használat 3 hónapja alatt úgy elbaxxta a CPU-t a zárlat, hogy miután letakaritottuk sem múltak el a random resetek, pedig előtte hibátlan volt a gép.
Szóval csak óvatosan kartársak!
-
pockhome
senior tag
válasz
atti_2010 #3983 üzenetére
nekem is 512 van, a lapok nagyrésze ennyit enged de egy ilyen cuccnak nem is kell több nem tud vele mit kezdeni max ha 2.2GHz-es ramokat teszel bele talán...
vagy majd a trinitynek szerintem már annyi lesz és az fog boldogulni vele így meg csak elpocsékolod a rendszertől(ez nem 8GB-ra vonatkozik)
-
Ice&Lime
veterán
válasz
atti_2010 #3892 üzenetére
A HP általi sémán volt, ami ugye elveszett friss win7 rendszernél, azt már nem tudom visszaállítani, mert azt sem tudom az hogy volt beállítva,,leírhattam volna előtte hogyan volt.
Miért, annak kéne változtatni a dolgokon még a proci alapjárati hőmérsékletéhez is hozzájárul?Na de mi az hogy egyik héten 37 másik héten meg 40? mert nem tudom felfogni?
-
hipó
tag
válasz
atti_2010 #3880 üzenetére
Pontosan azért, mert rövid időn belül "elavul", nem akarok rá "sok" pénzt szánni.
De használtat sem akarok venni, tudom, hogy irreális, de vannak ellenérzéseim a használt cuccokkal szemben.
Hogy kinek mi sok vagy kevés, az meg relatív. Valaki pl bringára szán többet, valaki meg számítógépre.
Ha eladom majd a mostani cuccaimat, és hozzácsapok pár ezret, akkor elégedett leszek az új géppel még legalább négy évig, mert kevés pénzből lesz egy zsír új gépem, ami keveset fogyaszt és játszani is lehet rajta. Ha meg lemegy a HD7770 20k alá, lehet, hogy beruházok egybe. Az idő nekem dolgozik : ) -
hipó
tag
válasz
atti_2010 #3873 üzenetére
Még az is bőven elfogadható, a mostani gépemen mediumon ránézésre jóval kevesebb volt a minimum fps.
Még egy kérdés:
Vajon a Llano ára még meddig megy le? Lehet számítani kisebb-nagyobb árcsökkenésre a prociknál és alaplapoknál, ha ősszel jön a Trinity? Tudom, nehéz így előre jósolni, de azért gondolom az eddigi tapasztalatok alapján lehet sejteni, mi várható.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest