Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- DPS IQ7
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Riasztó topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zoltanz
üzenetére
A 486-ok nem voltak eleg erosek az mp3-hoz, igy inkabb adpcm-et hasznaltam, az is 1/4-re tomoritett. Kesobb jott az mp2, ami kevesebb erovel is megelegedett es a DX280 100MHz-en eleg volt hozza. A 486 era vege fele (5x86) kezdtem el hasznalni mp3-mat.
A doom-ot csak cafolni tudom. Bizony-bizony sok orat toltottunk el vele anno.
mpeg es indigo formatumu filmek voltak es scannelt fotok borzalmas minosegben. De akkor az volt a csucstechnologia. Na meg a 2400/as modem, amibe a kezibeszelot kellett tarcsazast kovetoen gzorsan bedugni

-
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho
üzenetére
A Lame mp3 -al én 98 körűl kezdem el találkozni a neten terjedtek ugyan, de mo nem nagyon volt ismert... Doom -sem volt ismert és neves sem akkor.
Internet csak nagyobb cégekek vezetőinél volt pl kábeltv szolgáltató igazgatóság stb.
Valami film mpeg és avi-val találkoztam, de csak poénnak volt jó a minősége/felbontása miatt és kevés ilyen anyag volt csak sajna. A RAID -rendszerek ismertek voltak, de azt is csak kiemelt területen használtak PC -k ben.
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Csomo teszt volt. Neany pelda:
lame mp3 convertalas
dos+ win 3.1 , kesobb win95 boot ido
nagyobb meretu konyvtar tomoritese
tobb kep batch konvertalasa
ndd futtatasi ido
linux alatt kernel forditas
allomanyok masolasa smartdrv-vel es nelkuledoom benchmark
na meg volt egy lerakat szintetikus teszt.
mips
3d
...Az elso szeria a kreativitasodon mulik, amasodikat meg le tudod tolem tolteni.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
üzenetére
Én akkoriban főleg Os/2 bootidőt néztem valamint pl egy Photoshop -pal vagy néha Corel -lel konvertálgatunk TIFF -ből JPG be vagy PNG -be aztán figyeltük az órát (valamint ezen progik induási idejét)
Vagy két gépet egyszere elindítva versenyeztettük.
Valamint fordítóprogramokat mértük esetleg rar, zip, arj tömörítés időt, adatbázistból kinyerni valamit TEXT típusú szekvenciális fájlba, időre pl,
-
-
válasz
üzenetére
Ha erdekel tudok adni egy lerakatnyi regi cuccost. Most huztam fel egy virtualis masinat, amin rajta van minden. a vhd-t ha letoltod virtualPC-vel tudod futtatni, a disk managerbol a win7 (de szerintem a vista is) fel tudja mountolni.
Jo,h a tudjatok, hogy 3900MHz-es 486-om van am

-
bacsis
Közösségépítő
válasz
frescho
üzenetére
azt kérték, hogy engedjem be őket a "laboromba" s mutassam meg nekik, milyen körülmények közt készítem az írásokat... hát én aljas módon csaltam... mert rendet raktam, így torzítottam el a valóságot

MasterDeeJay! Már a te 6800 ultrád is megemlítésre került

szóval mindenkinek el a kezekkel tőle az már az enyém lesz
-
-
bacsis
Közösségépítő
skacok gyerünk olvassátok a ph! címlapját

-
Yutani
nagyúr
Sajnos nem tudtam kikapcsolni a SBA-t, mert sem a BIOS-ban, sem a Windows-ban nem találtam meg a lehetőségét.
Viszont lefutott a 3DMar03, mégpedig úgy, hogy először lefuttattam a Mother Nature tesztet, és utána már hajlandó volt az egész teszt lefutni.
Régebben egy másik, korszerűbb konfignál (S754 A64) a 3DMark05 játszotta el ugyanezt.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
üzenetére
pajtás szólhattál volna hogy rendelsz, mert 1: akkor én is rendeltem volna és máris a csomagolás díjat felehzhettük volna, 2: van törzsvásárlói kártyám, így 10% kedvezményt kapok
3: lehet össze vásátunk volna 10ropi értékben és akkor kapásból ugrott volna a csomagolás és postaköltség díj
-
válasz
Ranagol_5
üzenetére
Ez Barton magos MP?
Nekem volt ilyenem (azaz XP-M néven) és brutálisan húzható volt. 2,9ghz-en még volt bootscreen, és stabilan 2,6ghz-en használtam 1,7v-on. De csináltam profilokat egy progival (sajnos nevére nem emlékszem, valami FSB valami feszálltíás meg szorzó is ment XP alatt). 2,2Ghz-et ment 1,4v-al, azt hiszem 2ghz 1,45v a gyárija. lockmentesen.
Haveromnak adtam el, és lehet visszaveszem mert kár volt eladni. -
törölt tag
(#7075) DBob: btw, ha kell játék ajánlás a teszthez, szóljál

Már szólok is! Kell! A lényeg, hogy fusson 486-oson és valami egzakt benchmark értéket jelenítsen meg a képernyőn.
Egyébként várok más benchmark tippeket is, amelyek elfutnak 486-oson. Ugyanis már tervezem a weblapom olyan irányű bővítését, hogy "bárki" ( akinek megadom a jogot
) tötlhessen fel benchmark értékeket a konfigjáról. Igy lenne egy olyan lista is a weblapon ahol a felhasználó neve mellett ( akár több ) konfig is szerepelne különféle benchmark értékekkel amelyeket szükség szerint lehetne szűrni.Persze ennek a weblap módosításnak csak akkor állok neki, miután sikerült feltöltenem a CPU listámat. Tegnap végeztem a 6x86-osokkal, így már csak a Pentiumok és a socket370-es Intel procik vannak hátra ( meg egy rakás vegyes felvágott processzor ).
-
törölt tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Megjöttek a procik, köszi!

-
törölt tag
Valóban utánvétes lesz. Előbb telefonált a kisasszony, hogy jövő héten várható a csomag. Remélem nem nagyon cseszik össze a processzort. Elvégre elég súlyos csomagolási költséget is felszámoltak... Bár egy lézergravírozott AMD K6-oson legfeljebb a lábakat lehet elgörbítgetni.

-
Leghutessel hany voltot adhatok egy P3 566-os Celeronnak?
-
Yutani
nagyúr
Biztos egy kis páleszt, mert sok volt a sava. Aztán ráborít egy másfél liter bort, mert semmi sava nem maradt...

Komoly téma:
Már napok óta szívok egy Asus K7M alaplapra szerelt konfiggal. Sokáig be sem bootolt a WinXP, aztán egyszercsak megjavult. Most azt csinálja, hogy belefagy a 3DMark03-ba, de egyéb játékteszteket és a 2001SE-t végigtolja. Ez mi lehet...? -
bacsis
Közösségépítő
hót kómásan olvasgatom a topicunkat, és megint arra kelltt rájönnöm, hogy akosf-nak még mindíg bazinagy a feje

láásátok! peti_s feje akosf-éből 2X is kijönne
és megvan az összefüggés! annyi procit FEJBEN tartani nem könnyű amennyi akosf-nak van
! s kell hozzá fejben is a hely neki! mi a tanulság? minnél több procid van, annál nagyobb lesz a fejed
peti-s! ha nem akarsz nagy fejet, az Istenért ne kezdd el gyűjteni a procikat
meg is látszik, már az én fejem is nődögél
mondok jobbat!
Holnap figyelgessétek a prohardver címlapját, nem, nem a logoutét, hanem a prohardver címlapját! Meg lesz említve a K6-III topic is
-
DBob
őstag
Az alja alapján 667-es celeron.
Az én 1000-res celeronom más alulról. -
-
Penyus
senior tag
Ez szerintetek milyen proci? Sajna ra van ragaszta egy meretes borda, szoval nem tudom megnezni.
-
-
törölt tag
Érdekel még valakit 10-20GB-os IDE merevlemez illetve 2-4GB-os SCSI merevlemezek?
Van belőlük pár darab. Nehezek és fogják a polcomon a helyet...
-
Yutani
nagyúr
válasz
frescho
üzenetére
Vannak nekem is VIA CPU-im:
500/100 Samuel
600/100 Samuel
800/133 Samuel 2
800/100 Ezra
866/133 EzraÉgen-földön keresek egy 800/133 Ezra procit, de sehol nincs, Ebay-en sem. Itt a PH-n egy srác benyögte, hogy neki van ilyenje, de a büdös bunkó nem képes kölcsönadni egy tesztre.
Bezzeg én Ádykának kölcsön tudtam adni egy K6-III+ és egy MII-400GP procit, nem szaroztam.Ennyi, nem vagyunk egyformák.

-
Mit szoltok olyanhoz, hogy Via Samuel 2 ? Kemeny 600MHz-en duborog, de szerintem a leggyengebb Celeronnak sem ellenfel. Cserebe full passziv.
-
-
törölt tag
Már mutattam... meg is említetted, hogy neked van a "most wanted"-ből.

http://akosf.hu/szerk.: Az "Image" oszlopban a link-re kell kattintani ha meg akarod sasolni a procit...
-
gabe_
őstag
Edo ramjaim nekem is vannak...

-
Yutani
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Privi!
akosf: Szerintem próbálja meg kicsapatni slaggal!

Erről jut eszembe egy vicc:
A férj elviszi a feleségét a nőgyógyászhoz, mert problémájuk van a szexxel.
Bemennek, mondja a férj az orvosnak:
- Doktor úr, valami gond van a feleséggemmel. Eltűnt a kéjrés, pedig régen még megvolt!
Az orvos szól a nőnek, hogy vetkőzzön le, feküdjön fel a vizsgálóasztalra. A doki megnézi, majd megkéri a férjet, hogy odakint várjon. Előhúz az orvos egy slagot, majd a nő alfelét alaposan kicsapatja a vízzel. Ahogy végez, így szól a nőhöz:
- Asszonyom, a jövőben ha nagydolgát végzi, akkor a papírt ezentúl hátrafelé húzza, ne előre! -
törölt tag
Na, felvittem a CPU jegyzékembe a K6-osokat. A kíváncsiak meg is nézhetik. Sajnos kicsit sárgás árnyalatúak a képek, de más beállításokkal nem igen látszanak a feliratok. ( A spéci fényképelő asztalom meg még mindig nem készült el.
) -
Ranagol_5
őstag
válasz
üzenetére
Háhá, megelőztelek pajti! Ma délelőt hívtam a vámhivatalt a kapott számon. Kb 6x irányítottak át másik számra. 4100 Forintott kell fizetnem a 94 dollár után, viszont 2nap mulva itt van a csomagom póstán.
Aztmondja nekem a hölgy, hogy 30.án kiértesítettek, hogy még nem kaptam meg róla a levelet? Mondom habokba. Bejövök melóba, hívnak otthonról, hogy értesítésem jött. Mondom remek, csak durván 10nap kellet rá, hogy eljusson hozzám egy értesítés, ezek után nem is tudom, hogy miért reklamáltam, hogy a bios 3hét volt, még örülnöm kell neki. 
Szerk.: Amúgy, nekem a régi 486-os lapom simán vitte a 16Mb-32Mb-os edo ramokat. 4 foglalata volt. Gyors fejszámolás után, az (itt elővettem a számológépet) 128Mb.
Azon már sok minden elfut. Most vettem csak észre, hogy (hím)tag lettem. 
-
Na rendes képek és egy a régebben említett Compaq 386-os laptop

IBM blue lightning
Texas 486 DX2-80Compaq lapi működés közben
Compaq lapi alja
Compaq lapi egészbe -
Yutani
nagyúr
Segítség!
Ha valakinek van egy működő 5.25" floppy meghatója, és ajándékba nekem tudná adni BP-en, akkor örömmel fogadnám!
Hétvégén akosf kollégának egy komplett 486-osban odaadtam egy ilyen floppyt, nem tudtam kiszerelni. Ehelyett szánjon meg engem valaki egy darabbal...
Köszönöm előre is!

-
-
törölt tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Turkálj csak, engem különösképpen érdekelnek a 486-osok.
Meg a K6-osok...
-
Na akkor képek a fent említett procikról, bár telóval egyszerűen nem lehet szebbet csinálni. (azaz különleges tehetségem van arra hogy fényképezőtől függetlenül ocsmány képeket csinálok)
Kép1
Kép2
Ha ezt tudom hogy ennyire van igény ilyen procikra akkor turkálok még a szemétben.
(ezt a mondatot kár volt leírnom
)
Amúgy a feliratok tökéletesnek mondhatóak. -
-
bacsis
Közösségépítő
naa ez már elég ritka... igaz erről akosf-nak nem ez a véleménye, de 500asok már nem szaladgálnak minden 2. PC-ben
még rőtögesd egy darabig, az unokáid hátha vehetnek majd az árából egy malacot
frescho! HA vannak 4MB-os SIMM ramjaid, meg olyan 486os lapod amin 8 ramnak van foglalat, akkor bele rakhatsz 32MB-ot, amin már eldöcög a win200
jahh igen! akosf! El a kezekkel ezektől a prociktól, ezek nekem kellenek most
szóval MasterDeeJay! Mit is kérsz értük?
-
törölt tag
válasz
Ranagol_5
üzenetére
Hali Ranagol_5!
Ma voltam a postakicserélő/vámhivatalban. Kiderült, hogy az volt a gond a csomagommal, hogy a számlán nem volt feltüntetve a postaköltség. Ugyanis ÁFÁ-t kell fizetni minden olyan értéknövelő tételért ( postaköltség, biztosítás, stb... ) amiért te is fizettél az EU-n kívüli személynek! Mivel számlát nem tudtam mutatni, így egy díjtáblázat alapján a vámtiszt felszámolt még valami 25 USD postaköltséget ami után is meg kellett fizetnem az ÁFÁ-t. Vagyis két postaköltségnyi ÁFÁ-t fizettetek ki velem a csomagra. Cserébe kb. 5 percen belül a kezemben volt a csomag... na erre varrjál bélyeget.

-
törölt tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nekem van Texas DX2-100-am is... [link]
Megkérdezhetem, hogy mennyit kérsz a két 486-osért?
-
Kaptam 2 újabb procit az erősen megfogyatkozott gyűjteményembe, ha igényt tart valaki rá jelezze.
Az egyik egy szép színes windows logóval ellátott Texas Instruments 486DX2-80-as (ilyen)
Sajnos a lap amibe volt azt bezúzásra került, pedig feltételezem valami nagy gyártó lapja lehetett mivel for oem use only felirat. Érdekes dolog hogy Dx2-es és mégis 80mhz-en üzemel, eddig úgy tudtam hogy a dx2 nél a max 66mhz volt.
A másik egy IBM Blue Lightning DX2 486-V666GA. (ilyen) A gyári hűtését kidobtam mert szerintem totál kommersz 486 hűtő volt rajta aminek értéke 0. -
Új hozzászólás Aktív témák
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Spórolós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Xbox Series X|S
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- DPS IQ7
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3897
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Vagy két gépet egyszere elindítva versenyeztettük.

) tötlhessen fel benchmark értékeket a konfigjáról. Igy lenne egy olyan lista is a weblapon ahol a felhasználó neve mellett ( akár több ) konfig is szerepelne különféle benchmark értékekkel amelyeket szükség szerint lehetne szűrni.
Eddig elég kevés CPU-m van, kb. 25, úgyhogy Akosftől még messze vagyok, nagyon is. 

Sajna, de több lóvét nem voltam hajlandó rászánni. Viszont lesz egy második P90-esem.